Казармата

• 41 978
  • 395
  •   1
Отговори
# 135
Прочетох разказа и подкрепям, че казармата няма да направи от "овцете" и "педе**сите" бойци.
Родителите са тези, които ги правят такива, чрез начина на възпитание и само те могат да променят това.

# 136
Пехотата си има своята роля. Това, което говорите са масови оръжия, с тях можем да утрепеш цялото население и ще останеш с една гола земя. Това никой не го иска. Целта на войната е да владееш, а за да владееш без да трепеш си трябва контрол, а за да има контрол трябват войници, а не масови оръжия. Все пак хората са един от най-ценните ресурси наред с нефтените кладенци и диамантените находища. Щото иначе кво, САЩ ще си прати префинените граждани да копаят кариерите ли.
Искам да кажа, че числеността на армията е МНОГО важна, притежанието на средство за масово унищожение не предлага същите възможности, както армията.

Да, ама практиката показва, че например американците си пращат армията все в държави, които не с от най - развитите, да не кажа направо са си изостанали. Не си праща армията нито в Германия, нито в Русия, Япония, Китай или която и да е друга държава, с която се конкурира или да речем има някакъв "конфликт". Естествено не си праща армията, защото гореизброените и те имат подобни армии и тогава воденето на война става просто безмислено. Така че армията в момента служи просто като някакво плашило и то основно за държавите от третият свят.
Русия, Япония, Китай нямат петрол, а точно от Япония ядоха папарицата. Виетнам им е още обеца на ухото.

Русия е най - богатата страна в света на петрол, как да нямат? В Китай има малко, в Япония никак. Война не са водили помежду си от втората световна, няма и да водят.

# 137
  • Вестерос
Добре, няма лесно достъпен петрол

# 138
Добре, няма лесно достъпен петрол

Да, може така да се каже, но това не й пречи да го изнася макар и петорна цена, сравнена с тази на СА, например. Клиенти винаги има.

# 139
Не знам дали някой си направи труда да отвори този линк и да прочете... А после да помълчи и добре да помисли какво ще говори. Ако му се говори.
Не ми се говори, ясно е, че досега сме живяли в райско място.

# 140
Целта на казармата е да научи момчетата да държат оръжие, на елементарна военна дисциплина, да защитават и пазят.
Целта на казармата не е да изнася войници зад граница, за това си има платена армия. Така го разбирам аз.
Как аз като майка и жена да науча сина си да защитава дом и родина? България е създадена от воини - прабългарите са умеели да водят битки и да печелят войни. Така сме оцелявали. Защо славяните не са имали държава? И какво ще стане в случай на мобилизация? Пушечно месо от синовете ни, които за първи ви път виждат оръжие и не знаят какво да правят с него?
Внимателно прочетох блога на Орлин и разбрах едно - воините се възпитават от малки, от бащата воин в семейството. Ама в колко от нашите семейства има бащи воини?
Аз съм ЗА моят син да мине през казармата.

# 141
Уменията, които синът ти ще придобие няма да му вършат работа във военновременна обстановка. Аз не съм пипвал оръжие след клетвата. Вместо това по цял ден умирах от тъпотия в секретно поделение на гъза на географията.

# 142

Пречи ли нещо да мине през казармата и сега? Хем и заплата ще получава.

# 143
  • София
Продължавам да не го разбирам. Момче на 19 да стои година-две-три в казармата,  излиза и какво? Трябва да учи. Още поне 4 години. Т.е.ако днешните млади хора трудно си намират работа на 25, след десет години това ще са мъжете на 30. Е да, но на 30 хората мислят за деца. И с какво ще ги гледат или ще си увеличаваме броя хора на социални просто?
Нали ако ги приемеха редовно НЕ влизаха в казарма  Rolling Eyes

Влизаха, след като завършат. И ей богу, не се сещам за по-голяма глупост от това! Представете си как завършвате заедно с приятеля си и започвате да градите съвместен живот, а той през цялото време чака призовка. И не се знаеше кога ще дойде тази призовка, можеше и година да мине. През това време никой не иска да го вземе на работа (в СВ-тата си мъжете пишеха дали са отбили военна служба). Или си наемате жилище и той след 2 месеца изчезва в казарма.
Като цяло, беше пълна отврат. Момчетата не можеха да започнат живота си като хората след уни. Сега знаете как е, много често започват работа още като студенти, магистрите масово вече си работят по специалността, тогава няма такова нещо, и да работят, после кой ще ги чака 9 месеца?

И всичкото това за какво? Така и не разбрах, честно казано. Да могат да маршируват и тичат.

Бях толкова щастлива когато отпадна казармата, не бих искала тази простотия да се връща под никаква форма. Сигурна съм и че няма да се върне де, ама не пречи да си почешим езиците по темата Simple Smile То само да се възстановят казармите и да изхранят наборите, ще платим повече отколкото да поддържаме платена армия.

# 144
...

Е, то не е точно да се каже, че се "минава" през това място, но щом така го усещате, нищо чудно няма, че точно такава мисъл Ви се върти в главата... Laughing
То просто да мина и аз нямам против.  Sunglasses
А ако сте за отслужване - ми направете го. Кой Ви спира?  newsm78
Въпросът е по какви причини това следва да бъде задължително за останалите, които нямат проблем с дисциплина и самообслужване и имат с какво полезно да запълнят две години от живота си.
...
Висшистите си служеха, но при по- различни условия.

# 145
За 2 години моята приятелка изкара книжка, научи чужд език , започна висше , аз какво - научих се да си опъвам леглото по конец.

# 146
  • София
Аз се чудя колко
Скрит текст:
от нас
,ще искат да се бият за родината. Въобще не споменавам ,колко биха дало живота си за чужди интереси.
Добре,в казармата освен как да зареждаш автомат,няма ли обучение и за другите необходими машини?
Тук в България не сме ли чували за ракети,танкове, хеликоптери,дронове и пр.?

# 147
Ако е задължителна за всички, нека да е за всички, тогава да видим. Винаги е момчетата това, момчетата онова, сякаш нямат равен на брой мърли, които имат нужда от стягане.

а по темата - страшно против казармата, никой не бива да бъде принуждаван да влиза в нещо, доста близо до затвор, без да е извършил престъпление.

# 148
Твърдо ЗА, но не под такава форма каквато беше предишната. Според мен модела на швейцарската армия би бил подходящ. 3-4 месеца основна военна подготовка на всички мъже годни физически и психически, а след това периодични лагер сборове. На тези, които майките им не ги пускат или са заклети пацифисти да им се даде право да се откупят или да отбият службата си като помощен персонал.

Одеве тъкмо четох разказа на един руснак за битките в Чечня.. Чудесен отговор на въпроса " нужна ли е казармата" Слагам link..

http://orlinpetkov.blog.bg/drugi/2016/01/07/po-povod-nasilieto-v … -nad-jeni.1420603

Не знам дали някой си направи труда да отвори този линк и да прочете... А после да помълчи и добре да помисли какво ще говори. Ако му се говори.

Чел съм го отдавна. Има един тънък момент и той е, че руснаците са нашествениците в тези земи, така че тези писаници на автора за изконно руски земи.........

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 17:15 от The_Third

# 149
  • София
Против всяко задължително потъпкване на свободата, волята и достойнството на индивида! Това е задължителната казарма. Който го влече - има професионална армия, да ходи да става мъж, жена или каквото там иска.

Общи условия

Активация на акаунт