Казармата

• 41 929
  • 395
  •   1
Отговори
# 195
Май забравяте, че си има и възраст горна за мобилизиране при евентуална война.

Да и най - вече, че сме в НАТО.  Laughing

# 196
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Май забравяте, че си има и възраст горна за мобилизиране при евентуална война.

Да и най - вече, че сме в НАТО.  Laughing
Голяма грешка е да мислиш че ще ни защитят.

# 197
  • България-Швейцария
При война, възраст няма да се гледа.
Всеки ще трябва да се бие  по някое
време.
Както казах и някъде по-напред, просто сте оптимисти.
Повече от 2 млн. българи са навън и без война, вие на доброволци се надявате.
Ще се бият някои. Други ще се преместят при парите си, респ. на неутрална територия.
Силно се надявам все пак да не става нужда, но при всички положения ще гледам да съм от вторите.

# 198
армията трябва да бъде професионална и да не занимават нормалните хора с глупости.И без това бъка със свръххормонни младежи,за които боя и това да носят хладни и огнестрелни оръжия е начин на живот.Да впрегнат тия от агитките,сигурен съм,че толкова им е капацитета.В смисъл,че за друго не стават.Или пък Динко,Минко.

# 199
  • София
Повечето хора от агитките си имат семейства ,работа ,личен живот.
Казвам го ,защото брат ми е от агитките и не е някъв безмозъчен идиот ,който по цял ден мисли с кой да се сбие.
Естествено има изключения от момчетата там.
А пък представяте ли си да впрегнат ромите ? Да ги интегрират ?
Защото е ясно ,че на българските мъже не им се влиза в казарма и при евентуална война ,не им се водят чужди битки.

# 200
Аз съм за професионална армия и задължително военно обучение на всички. И жени, и мъже - за определен период да го минават изцяло в смислен вид - т.е. без разните там измислици за оправяне на легла, чистене и заточване по казармите. В рамките на работното време теория и практика, след това всеки си се прибира вкъщи. Така ще имаме и хора с подготовка, а в същото време няма да се налагат отделяне на средства за храна, спане и т.н.

# 201
Е леглото старшината ли да ти го оправя? И това с прибирането в къщи не става. Храната и спането са най-малкия разход в армията та да пестиш точно от тях.

# 202
Камериерката  hahaha

# 203
Е леглото старшината ли да ти го оправя?
Разбира се, че става. Говорим за обучение за боравене с оръжие, не за армия. Тя си е професионална, абсолютно против съм всякаква друга.
За леглото - като има нападения ще им кажем - Задръжте малко да си опънем завивките. Глупости на търкалета. Моето легло не го мисли, никой не ми го оправя, включително аз Wink

# 204
За леглото - като има нападения ще им кажем - Задръжте малко да си опънем завивките.

hahaha hahaha hahaha

# 205
  • София
оф, ше пусна тема "А оправяте ли си леглото?" Laughing

# 206
  • Ямбол
оф, ше пусна тема "А оправяте ли си леглото?" Laughing
Зависи какво разбираш под оправено легло.

# 207
  • София
Лили, нали знаеш колко варианта ще бъдат обсъдени в подобна тема. та, нищо чудно да разбият представите ми в миг.
моето е винаги оправено за лягане Wink

# 208
Като знам от познати военните на смяна колко са били мотивирани и във форма, въобще не виждам полза от задължителната казарма. Който го влече, моля; но не и задължителна.

Нямам чак толкова лоши впечатления от младите, а и все още вярвам, че "неволята учи". Ако се наложи, човек всичко може. Дано не се налага обаче  Peace

# 209
За леглото - като има нападения ще им кажем - Задръжте малко да си опънем завивките.

hahaha hahaha hahaha

Пред трите милиона, които ще ни пуснат от Турция след 2-3 месеца нито леглото ще ни оправи, нито обучението. София ще е палатков лагер. И не само де. Цяла Гърция и България ще са катун. Бойко днес отиде да докладва на Меркел каквото му наредиха. Ракетките са изнесени в Румъния, т.е. ние не сме им опция. Т.е. ние сме оставени за буфер, както и Гърция. Границата ще е при Румъния.
Та ще е доста закъсняла реакция на каквото и да е обучение, и нито леглата ще ме вълнуват, нито козирува ли някой правилно. Ще ми е мъчно само, че не стреляме по границите, а вдигаме патърдия за един улучен случайно преминал нелегално, сиреч абсолютен нарушител. Нямаме полза от бъдеща казарма, защото никой годен няма да остане.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 19:06 от иванула

Общи условия

Активация на акаунт