Казармата

• 41 960
  • 395
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Твърдо "За" казармата, без значение дали е ще е военно обучение, казарма или както и да го нарекат там. Положението с дисциплината, моралните устои, знанията и познанията за елементарни житейски ситуации, отношението с по-висшестоящи, с колеги, жени и т.н. е под всякаква критика. Толкова много си личи дали един мъж е бил в казарма или не, че просто нямам думи.
това е просто смехотворно Peace

# 226
Познания как да се реагира в дадена нестандартна ситуация наистина биха били полезни, но няма как на 18 да ти възстановят първите 7.

# 227
И аз мисля,че не е лошо казармата да се върне.Но не за две години,а за 6 месеца например. Thinking
Просто да има някаква елементарна подготовка.
Като ученичка съм ходила на военно обучение и не ми е навредило.

А с какво ти помогна?  newsm78

# 228
  • Пловдив
Твърдо "За" казармата, без значение дали е ще е военно обучение, казарма или както и да го нарекат там. Положението с дисциплината, моралните устои, знанията и познанията за елементарни житейски ситуации, отношението с по-висшестоящи, с колеги, жени и т.н. е под всякаква критика. Толкова много си личи дали един мъж е бил в казарма или не, че просто нямам думи.
това е просто смехотворно Peace

И кое му е смехотворното? Някой който по цял ден пие фрешчета и смутита, ходи всеки ден да тичка в парка или на фитнес е способен да защити себе си, семейството, дома си..... или пък държавата си. Не се лъжете. Казармата не само възпитава дисциплина, при евентуална заплаха (без значение дали природно бедствие, тероризъм, война и др.) всеки мъж, който е служил в казарма си има функция. В зависимост от поделението в което е служил той може да окаже адекватна реакция, знае какъв е правилника за действие в такива случаи, знае на кого е подчинен, от кого и как ще получава разпореждания. Знае с кого и как да си сътрудничи и още много други неща.
Не случайно войската е разделена на различни подразделения, има строителни войски, има химически, танкови бригади и т.н. Всички те като цяло могат буквално да изградят всичко от нищо.
Много е дълго за обяснение, само ще кажа, че ако при една криза (да не дава Господ) спрат  тока и интернета..... филма за младите еко-био-модерни момчета и мъже свършва (или поне за 95 % от тях).

# 229
  • София
просто болднатото от мен, не се учи в казармата...

# 230
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че не е лошо казармата да се върне.Но не за две години,а за 6 месеца например. Thinking
Просто да има някаква елементарна подготовка.
Като ученичка съм ходила на военно обучение и не ми е навредило.

А с какво ти помогна?  newsm78

Учиха ни как се оказва първа помощ.Как се правят превръзки на ръка,крак,глава...
Ориентиране в непозната местност.
Как да реагираме при необичайна ситуация.
Знам как да стрелям с автомат  Mr. GreenМога да го разглобя,да го почистя ....Интересно ми беше Laughing
Елементарни познания.
Имаше и неща които не ми харесваха -ранното ставане например и гадната храна.Mr. Green

# 231
В колко ставахте?

Изброените неща, освен автомата, нямат нищо общо с казармата.

А най-недисциплинираните мъже, които познавам са набор 50+, които, ако не бъркам, са били в казарма по 2 г. Определено в това отношение е била катастрофална.
Съгласна съм, че това се учи вкъщи. Не съм забелязала насилственото оправяне на легло да е довело до това мъжете сутрин да стават и да си го оправят  Joy Joy Joy

# 232
  • Най-красивата страна
Ставахме сутрин в 6.Естествено,че не са ни третирали като в казарма,защото бяхме ученички.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 21:41 от veni35

# 233
  • Пловдив

Учи се  smile3521

# 234

Учи се  smile3521
Не, това се учи през първите 7 години в семейството.

# 235
Така е. Нищо общо нямат с казармата тези неща.
Ставахме сутрин в 6...
Ами те децата ни всеки ден стават в толкова за училище. Очаквах нещо наистина страшно като го написа  Laughing

# 236
  • Пловдив

Учи се  smile3521
Не, това се учи през първите 7 години в семейството.

Не всичко се учи в семейството, както и не всеки си има така нареченото нормално семейство. Това че някой майка му го е научила да чисти до блясък, да шие, да готви, да марширува, да пее, да изпълнява задачи по 24 часа в денонощието, да не противоречи, да се подчинява безропотно, да не мрънка, да си пере сам дрехите на ръка, да копае, да прави заслони, да почиства оръжие, сглобява, разглобява и стреля, да бяга с 30 кг. снаражение, да се ориентира на непознат терен, да си оправя леглото по конец, да отговаря точно и ясно, при тревога да е готов за 4 мин. и още много, много други НЕ означава, че всички майки имат време или необходимите знания за това.
Мъжът ми е бил, баща ми  е бил, дядовците ми също са били в казарма, докато брат ми не е бил ..... разликата е огромна. Огън не може в гората сам да си запали (особено ако няма от къде да гледа клипче в интернет как става).

# 237
Мхм дядо ти и баща ти ще търкат клечки една в друга докато се запалят, а брат ти ще извади запалка.
Казарма...

# 238
  • София
In4hi,
оф, казарма и изграждане на морални устои, моля те Simple Smile

# 239
За 37-те си години още не съм видяла нито един, който да е научил от казармата нещо от изброеното извън военната подготовка.
Включително ориентирането на непознат терен. Това човек или го има, или не, много заспали хора има, просто са си такива, след казармата са си същите.
По-скоро му се струва, че цитираш смешките от комунизма. То тогава всичко учеше на всичко. Но видяхме докъде стигна.
Цитирам мъжете около мен - в казармата със сигурност научаваш най-добре как да се скатаваш. И доста от тях го прилагат всекидневно вкъщи. Усвоено е до съвършенство  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт