Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да направя процеса на резервация за круиз по-лесен?
Каква е вероятността да получите по-добра каюта при круиз с MSC?
Какви изненади могат да се очакват от круизната компания MSC?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да направя процеса на резервация за круиз по-лесен?
При резервацията за круиз е важно да предоставите всички необходими данни, обикновено по време на самата резервация. Агентите обикновено се грижат за оформянето на документите, особено ако сте лоялен клиент. В случаи на резервации в последната минута агентите могат да поемат тази грижа и да ви насочат към кораба без изпращане на документи до вас. Важно е да имате предвид, че някои пристанища и терминали изискват предварителна уговорка и документи, които трябва да бъдат подготвени навреме.
-
Каква е вероятността да получите по-добра каюта при круиз с MSC?
Вероятността за надграждане до по-добра каюта при круиз с MSC е по-висока, ако сте лоялен клиент или ако резервирате кабината с гаранция за по-висок клас. Обикновено надстройките се правят между различните класове на кабините, като за лоялните клиенти има по-голяма вероятност за подобно подобрение. Въпреки това, в повечето случаи каютите с балкон са в по-висок клас и надстройките са по-вероятни за вътрешни или с прозорци кабини.
-
Какви изненади могат да се очакват от круизната компания MSC?
-
Какви са възможностите за хранене на корабите на MSC?
-
Какви са възможностите за хранене на корабите на Royal Princess?

. Та, ще се радвам да не пропускаш да споделяш промоциите
Преди 3г. ми бяхте много полезни, когато планирах нашия Средиземноморски круиз с Norwegian Epic (незабравимо преживяване беше).
Евентуално юли или август 2017г., 14 дни. За сега въпросът ми е кога е най-изгодно да направя резервацията? В смисъл, има ли период, в който стандартно компаниите правят големи промоции? И ако можете да ми препоръчате конкретен круиз, ще съм ви още по-благодарна. За сега разглеждах пак норвежците, но май е по-старичък кораба (Norwegian Jade). 

Този парк в средата на кораба, който е отворен е нещо наистина уникално и човек по никакъв начин не получава никакво чувство, че е на кораб. Сякаш си в някакво село с невероятно готин парк, отделно с главна улица с магазини, улица със заведения. Самата му концепция е уникална. Качвахме се и на кънките на лед, научих се да карам, шоутата бяха страхотни, аква театъра поне за нас беше нещо нечувано и невиждано. Обслужването беше в класи над всичко друго, което сме видели, храната беше също в класи над останалите, и в ресторанта, и на блок масата. Проста наистина нямаме никакви, никакви забележки, само една-единствена - свърши твърде бързо! Толкова неща има да прави човек, че става в 7, ляга в 24 и пак не успява всичко /а ние дори нямахме време да ходим и по нощни барове
/. С две думи, изключително много препоръчвам прекрасната Хармония, предполагам и трите кораба от клас Оазис са така, почти еднакви са, който има възможност да отиде на Карибите да ги види, да действа. И от Роял карибиън сме очаровани и сега търся техни круизи с приоритет, жалко, че са една идея по-скъпи от италианските, но ... голяма разлика в класата. Да, италианските кораби сами по себе си са по-помпозни, по-елегантни, но някак по-снобски и тежки. Да не говорим, че се опитват доста по-агресивно да ти вадят пари от джоба
Чудихме се откъде е, но накрая решихме, че е защото бях резервирала предварително една вечеря в суши ресторанта, но после я отказах, тъй като при тази друга храна решихме, че няма нужда, та те явно незнайно защо ни го бяха подарили