КРУИЗИ /тема 8/

• 118 847
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
dalii, saved_, събрахме се!  bigdance2

На мен мира не ми дава въпросът с водата за бебето на круиза... Искам да попитам- мога ли да качвам течности на кораба и има ли ограничение на количеството?

И още нещо- от съображения за сигурност бих предпочела да вземем организирана екскурзия в Казабланка. С оглед на това, че сме с 3 деца искам да избера възможно най-добър вариант. Насочила съм се към CASABLANCA BY NIGHT и CASABLANCA DISCOVERY & TASTE или TOUR OF CASABLANCA, HASSAN II MOSQUE. Ако можете да ме посъветвате по този въпрос, ще бъда благодарна.  bouquet

Много съм щастлива, че dalii, saved, rosito_m_m се събраха на един круиз. И то какъв ?
Скрит текст:
Saturday, December 3   Savona, Italy      5:00pm
Sunday, December 4   Marseille, France   8:00am   6:00pm
Monday, December 5   Barcelona, Spain   8:00am   6:00pm
Tuesday, December 6   At Sea      
Wednesday, December 7   Malaga, Spain   8:00am   6:00pm
Thursday, December 8   Casablanca, Morocco   9:00am   11:00pm
Friday, December 9   At Sea      
Saturday, December 10   Funchal, Madeira, Portugal   8:00am   5:00pm
Sunday, December 11   Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands   8:00am   5:00pm
Monday, December 12   At Sea      
Tuesday, December 13   At Sea      
Wednesday, December 14   At Sea      
Thursday, December 15   At Sea      
Friday, December 16   At Sea      
Saturday, December 17   At Sea      
Sunday, December 18   Barbados   9:00am   8:00pm
Monday, December 19   Fort-de-France, Martinique   8:00am   9:00pm
Tuesday, December 20   Guadeloupe   8:00am
3 в 1    Transatlantic – Repositioning и в крайна сметка стопове на цели 10 позиции.
Това се случва рядко при подобни круизи. Като имаме предвид и какви са те, от хубави по-хубави.
Посетила съм всички места, затова и го казвам.

Използвайте това, че сте заедно. Едни от най-хубавите приятелства се създават на кораби, пак от опит го казвам. Имаме десетки приятели с които и до днес правим общи круизи. Скоро ходихме до Пирея само за часове да видим такива приятели, които минаваха само от там.

Предимствата са много…
Важно е на другия край на света да имаш познати хора до себе си.
Все някой от групата знае повече, пътувал е повече и е от полза за другите.
Веселбите и приятните вечери сред близки си струват.
Слизането, наемането на коли-микробуси става по-лесно и по-евтино когато има с кого.
А по вашия маршрут има куп такива възможности.
Дори да има кой да те снима на всяка крачка е плюс.
Да не говорим, че има места където да не сте сами е важно.
Аз знам, че не всички сте соло, говорили сме на лични, но и другите няма да са в повече.

saved_ Радвам се и за получения upgrade, винаги е възможно. Никога не е излишно да се пробва.

И за пореден път ще повторя водата за пиене на корабите е напълно безвредна. Писала съм по въпроса:
Скрит текст:
Питейната, наливна, безплатна вода на корабите...
Отдавна ми се искаше да ви кажа…
Дори да си купувате бутилирана вода и да избягвате безплатната вие не може да избягате от нея, а не и нужно.
Тази вода всички ние я приемаме под всякакъв вид в ястията, в кафето, в чая, във вид на лед и във всичко останало за което е необходима.
Каква е тази вода ? Вариантите са два…
По старите кораби, ако сте забелязали на пристанищата приемат вода от големи цистерни през маркучи към кораба. Тоест тя идва отвън.
Модерните, нови кораби имат на борда си цели заводи за всичко необходимо. Включително дестилация и пречистване на морска вода.
Тук е мястото да кажа, че тази вода до такава степен се пречиства и обезсолява, че след това и се налага да и се добавят елементи, минава през минерализация за да заприлича на вода за консумация. В никакъв случай тя не е вредна или лоша, напротив. Може да я консумирате съвсем спокойно. Дори вкуса и да не ви харесва.
Няма нищо странно в това, още повече, че този метод се използва от векове до днес не само на кораби.
Стандартите и изискванията са огромни и най-вече се спазват.
Често се появяват мнения за подуване на стави и др. от подобна консумация, не, това не е от водата, а в повече случай от храната, която на корабите се консумира без ограничения.
И още една „тайна“, наливната вода предлагана за пиене в повечето случай е една и съща с тази в банята.
Да в някои случай не е вкусна, но това е от прекаленото пречистване. Съвременните кораби имат тройни инсталации/цели заводи/ специално за водата. Включително пълнене на вода от пристанищата, вижте дебелите маркучи по спирките.
Нали не си представяте от 3 до 6 хил. човека да бъдат подложени на риск ?

Качването на вода на корабите е възможно, но не винаги, не на всеки кораб и компания. Ако нямате късмет ще видите на Секюрити камари от стекове вода и др., които са спрени.

Отговора на foundy е много полезен и е точно така. Зависи само къде ще спре кораба, а там всичко е в едно…

За Казабланка общия тур Град – Джамия – Пазар – крайбрежие е най-хубав. Като изключвам скъпите и по-дълги, комбинирани с други градове. Обиколили сме навсякъде ако трябва питайте.

Желая ви страхотен круиз и бъдете задружни, чака ви нещо голямо…

Застраховките са коментирани често. Да, това е начина ползваш и осребряваш.
Вече има и много по-добри застраховки в сферата на круизите, но тук не ги предлагат.

Букнах си круиз тръгващ от Кил и завършващ в Савона. Кой е най добрия начин да се стигне до Кил със самолет и влак или самолет и автобус. Къде е добре да се спи преди круиза?

elndim
За останалите въпроси…Когато питате нещо конкретно пускайте круиза, датите, точното място на кацане/ако сте решили/ и т.н. Ако искате отговорите да са по-точни и полезни.
До Кил е най-добре да се лети през Хамбург на цени от 9,99 евро. Ще помогна и за останалото ако знам датите.

На МSC децата ли още пътуват само срещу пристанищни такси? На 9 г. е моето. Пожела си билети до екзотично място за Коледа и май май се насочих към Куба - 760Е на човек за 7 дни, но никъде не намерих условията за деца.
п.п. Излезе ми информация след като тръгнах да въвеждам данни.
И още нещо, тези, които отивате натам, през къде летите? Мислех да минем през Мадрид, но в момента билетите на турците са с 1000 евро по - евтини и май ще се преориентирам. 

Shantal
Същото е и с билетите до Куба, тези хиляди не ги разбирам !!!
Като и в момента има сам. билети от € 179.99 в посока от Европа/да не казвам по-малко при промоции/. Процедурата е първо евтин сам. билет и после круиз ако има. А не сам. билет в хиляди заради даден круиз. Да, разбирам, че често за това няма възможност.
Но ако искаме евтино, това е…
Ако избрания круиз е този:
Скрит текст:
1 Ден    Хавана, Куба      
 2 Ден    Хавана, Куба      
 3 Ден    Хавана, Куба       18:00
 4 Ден   на море      
 5 Ден    остров Ямайка    9:00    20:00
 6 Ден    Джорджтаун, Кайманови о-ви    9:00    15:00
 7 Ден    Козумел, Мексико    10:00    18:00
 8 Ден    Хавана, Куба    15:00

Може да помислите и за избраната каюта балкон.
Имате 5 точки, които са едни и същи, през останалото време виждате само вода. А може да видите и всичко друго на екрана или палубата.
Дали си струва двойната цена 760 евро, при положение, че вътрешната е 379 евро ?
Да, балкона винаги е предимство, но трябва да се гледа и маршрута/мога да кажа за този/. А и както виждаме upgrade често помага. Или-Или.
Много често разликата между вътрешна и външна е много малка, но тук не е така...

Решили сме, ако до Януари няма намаление в цените, да резервиране един от двата круиза
https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords-from-l … ;selectedPort=SOU

https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords?itiner … ESBGOFLMHSYGNRSOU

Разликата идва 800Е за двамата общо. Струва ли си да заменим два дни в Осло за два морски дни без пристанища за тази разлика в цената? То направо си е цял круиз тази цифра. И това, че в единия случай началната точка е различна от крайната, има ли значение?

Semy
Не, не не си струва. С тези пари може да отидете отделно до Осло.
Да, от голямо значение са началните точки на круиза. Като еднаквите са много по-добър вариант.

Здравейте,
разглеждам два почти еднакви круиза на коста:
Costa Magica
Скрит текст:
1    Amsterdam (Netherlands)    -    17:00
2    Dover (England)    08:00    19:00
3    Le Havre (France)    07:00    18:00
4    ...cruising...    -    -
5    La Coruna (Spain)    08:00    18:00
6    Leixoes (Portugal)    09:30    17:00
7    Lisbon (Portugal)    08:00    17:00
8    Gibraltar (UK)    14:00    20:00
9    ...cruising...    -    -
10    Malaga (Spain)    08:00    13:00
11    ...cruising...    -    -
12    Civitavecchia (Italy)    09:00    19:00
13    Savona (Italy)
и  Costa Pacifica
Скрит текст:
1    Kiel (Germany)    -    17:00
2    Göteborg (Sweden)    09:00    16:00
3    ...cruising...    -    -
4    Dover (England)    06:30    19:00
5    Cherbourg (France)    08:00    18:00
6    ...cruising...    -    -
7    Vigo (Spain)    08:30    18:30
8    Lisbon (Portugal)    09:00    17:00
9    Gibraltar (UK)    13:00    18:00
10    Cartagena (Spain)    13:00    18:00
12    Civitavecchia (Italy)    08:00    18:00
13    Savona (Italy)

Кой от двата кораба е по добър и има ли някой от двата маршрута предимство пред другия.

ПС.уф местата за Магика са свършили...

elndim
Magica е с 5 години по-стар ако това има значение.
Другото е точките на достъп Кил или Амстердам ?
Директни полети до Амстердам ще имаме от 10 май 2017 год.

# 406
Bled Благодаря,
Круиза е този който съм публикувала по горе с Коста Пасифика, за Коста Магика бяха свършили местата.
Скрит текст:
1    Kiel (Germany)    -    17:00
2    Göteborg (Sweden)    09:00    16:00
3    ...cruising...    -    -
4    Dover (England)    06:30    19:00
5    Cherbourg (France)    08:00    18:00
6    ...cruising...    -    -
7    Vigo (Spain)    08:30    18:30
8    Lisbon (Portugal)    09:00    17:00
9    Gibraltar (UK)    13:00    18:00
10    Cartagena (Spain)    13:00    18:00
11    ...cruising...    -    -
12    Civitavecchia (Italy)    08:00    18:00
13    Savona (Italy)
Тръгва на 8 септември и Раян все още няма билети за тази дата до Хамбург.
Круиза завършва в Савона и засега обмислям как да се върна, може би с кола под наем няколко дена из Италия до Милано или Венеция и от там със самолет, но има време и варианти, по важното е да стигна до Кил. Маршрута е доста интересен според мен и за много от пристанищата не съм срещала информация в темите.
Имам предложение при правенето на нова тема да се дадът линкове за впечатления, трансфери, маст сии по пристанища/ако е възможно разбира се/.

# 407
  • Sofia
Bled, много благодаря за включването  bouquet
Самолетните билети евентуално ще ги мисля после. Проблемът е , че в момента отникъде не могат да ми предложат въпросната каюта с балкон за датите, които искам (28.1. или 4.2.). Ако имаш идея откъде евентуално бих могла да резервирам, ще съм много благодарна.

# 408
Italie, Grèce, Israël, Jordanie, Oman, Maldives

Itinéraire  Italie, Grèce, Israël, Jordanie, Oman, Maldives
Jours  20
Port  Marseille
Navire  Costa neoClassica
Départ  26 Novembre 2016
DETAILS DE CROISIÈRE

Il vous reste
20
Jours

À partir de 345 €
(Forfait de séjour à bord de 200€/adulte non inclus, à régler à bord et charges portuaires incluses.)
RÉSERVEZ EN LIGNE     Мнооого интересен last minit!  Който го може, естествено....... Ние заминаваме сега в неделя на подобен-18 дни от Венеция до Дубай, но за 100евра с пътя....

# 409
  • София
Bled Благодаря,
Круиза е този който съм публикувала по горе с Коста Пасифика, за Коста Магика бяха свършили местата.
Скрит текст:
1    Kiel (Germany)    -    17:00
2    Göteborg (Sweden)    09:00    16:00
3    ...cruising...    -    -
4    Dover (England)    06:30    19:00
5    Cherbourg (France)    08:00    18:00
6    ...cruising...    -    -
7    Vigo (Spain)    08:30    18:30
8    Lisbon (Portugal)    09:00    17:00
9    Gibraltar (UK)    13:00    18:00
10    Cartagena (Spain)    13:00    18:00
11    ...cruising...    -    -
12    Civitavecchia (Italy)    08:00    18:00
13    Savona (Italy)
Тръгва на 8 септември и Раян все още няма билети за тази дата до Хамбург.
Круиза завършва в Савона и засега обмислям как да се върна, може би с кола под наем няколко дена из Италия до Милано или Венеция и от там със самолет, но има време и варианти, по важното е да стигна до Кил. Маршрута е доста интересен според мен и за много от пристанищата не съм срещала информация в темите.
Имам предложение при правенето на нова тема да се дадът линкове за впечатления, трансфери, маст сии по пристанища/ако е възможно разбира се/.

Да, много е далече за резервиране на сам.билети. В момента имат за вторник и събота/по принцип летят и в четвъртък/, но не съвпада с круиза. Можеш да минеш през друг град/примерно Милано/, пак не е скъпо.

Връщането от Савона не е трудно към полет. Но идеята ти е прекрасна и аз бих направила така.

Относно първа страница. Това, което казваш го има в раздел "Помощ от нас, потребителите..."
Изключително натоварена е. Всеки път трия и слагам нови неща. Няма как да се събере всичко - има лимит.

Bled, много благодаря за включването  bouquet
Самолетните билети евентуално ще ги мисля после. Проблемът е , че в момента отникъде не могат да ми предложат въпросната каюта с балкон за датите, които искам (28.1. или 4.2.). Ако имаш идея откъде евентуално бих могла да резервирам, ще съм много благодарна.

Погледнах и май са изчерпани евтините балкони. Или се задържат. Или са платени от агент.
Имаш възможност за това...
Скрит текст:
Date and place of departure: 04.02.2017g from Havana, Cuba
Prices of cabins:
Outside category Fantastica: 699 euros per adult and 120 euros per child. TOTAL for two adults and one child: 1518 Euro
Balcony Category Aurea: 1479 Euros per adult and 120 euros per child. TOTAL for two adults and one child: 3078 Euro

Italie, Grèce, Israël, Jordanie, Oman, Maldives
Скрит текст:
[/b]
Itinéraire  Italie, Grèce, Israël, Jordanie, Oman, Maldives
Jours  20
Port  Marseille
Navire  Costa neoClassica
Départ  26 Novembre 2016
DETAILS DE CROISIÈRE

Il vous reste
20
Jours

À partir de 345 €
(Forfait de séjour à bord de 200€/adulte non inclus, à régler à bord et charges portuaires incluses.)
RÉSERVEZ EN LIGNE     Мнооого интересен last minit!  Който го може, естествено....... Ние заминаваме сега в неделя на подобен-18 дни от Венеция до Дубай, но за 100евра с пътя....

Това е така защото е парче от круиз Repositioning, не целия. Когато остане част от круиз се продава често на много добри цени.
Целият круиз е до Mumbai, India
Скрит текст:
Sunday, November 27   Savona, Italy      5:00pm
Monday, November 28   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Tuesday, November 29   Messina, Sicily, Italy   1:00pm   7:00pm
Wednesday, November 30   Argostoli, Greece   1:00pm   6:30pm
Thursday, December 1   Crete (Heraklion), Greece   1:00pm   7:00pm
Friday, December 2   At Sea      
Saturday, December 3   At Sea      
Sunday, December 4   At Sea      
Monday, December 5   Petra (Aqaba), Jordan   9:00am   11:00pm
Tuesday, December 6   Eilat, Israel   1:00am   7:00pm
Wednesday, December 7   At Sea      
Thursday, December 8   At Sea      
Saturday, December 10   At Sea      
Sunday, December 11   Salalah, Oman   7:00am   6:00pm
Thursday, December 15   Male, Maldives   1:00pm   
Friday, December 16   Male, Maldives      
Saturday, December 17   Male, Maldives      8:00pm
Sunday, December 18   At Sea      
Monday, December 19   Colombo, Sri Lanka   7:00am   5:00pm
Tuesday, December 20   At Sea      
Wednesday, December 21   Goa (Mormugao), India   9:30am   5:00pm
Thursday, December 22   Bombay (Mumbai), India   8:00am   
Friday, December 23   Bombay (Mumbai), India   Disembark   
След което кораба ще пътува Индия - Малдиви - Индия.
Идеална възможност да се отиде до Малдиви на ниска цена с всички екстри, но връщането ?

# 410
dalii, saved_, събрахме се!  bigdance2

На мен мира не ми дава въпросът с водата за бебето на круиза... Искам да попитам- мога ли да качвам течности на кораба и има ли ограничение на количеството?

И още нещо- от съображения за сигурност бих предпочела да вземем организирана екскурзия в Казабланка. С оглед на това, че сме с 3 деца искам да избера възможно най-добър вариант. Насочила съм се към CASABLANCA BY NIGHT и CASABLANCA DISCOVERY & TASTE или TOUR OF CASABLANCA, HASSAN II MOSQUE. Ако можете да ме посъветвате по този въпрос, ще бъда благодарна.  bouquet

Много съм щастлива, че dalii, saved, rosito_m_m се събраха на един круиз. И то какъв ?
Скрит текст:
3 в 1    Transatlantic – Repositioning и в крайна сметка стопове на цели 10 позиции.
Това се случва рядко при подобни круизи. Като имаме предвид и какви са те, от хубави по-хубави.

Използвайте това, че сте заедно. Едни от най-хубавите приятелства се създават на кораби, пак от опит го казвам. Имаме десетки приятели с които и до днес правим общи круизи. Скоро ходихме до Пирея само за часове да видим такива приятели, които минаваха само от там.

Предимствата са много…
Слизането, наемането на коли-микробуси става по-лесно и по-евтино когато има с кого.
Аз знам, че не всички сте соло, говорили сме на лични, но и другите няма да са в повече.

saved_ Радвам се и за получения upgrade, винаги е възможно. Никога не е излишно да се пробва.

И за пореден път ще повторя водата за пиене на корабите е напълно безвредна. Писала съм по въпроса:
Скрит текст:
Дори да си купувате бутилирана вода и да избягвате безплатната вие не може да избягате от нея, а не и нужно.
Тази вода всички ние я приемаме под всякакъв вид в ястията, в кафето, в чая, във вид на лед и във всичко останало за което е необходима.
По старите кораби, ако сте забелязали на пристанищата приемат вода от големи цистерни през маркучи към кораба. Тоест тя идва отвън.
Модерните, нови кораби имат на борда си цели заводи за всичко необходимо. Включително дестилация и пречистване на морска вода.
Тук е мястото да кажа, че тази вода до такава степен се пречиства и обезсолява, че след това и се налага да и се добавят елементи, минава през минерализация за да заприлича на вода за консумация. В никакъв случай тя не е вредна или лоша, напротив. Може да я консумирате съвсем спокойно. Дори вкуса и да не ви харесва.
Няма нищо странно в това, още повече, че този метод се използва от векове до днес не само на кораби.
Често се появяват мнения за подуване на стави и др. от подобна консумация, не, това не е от водата, а в повече случай от храната, която на корабите се консумира без ограничения.
И още една „тайна“, наливната вода предлагана за пиене в повечето случай е една и съща с тази в банята.
Да в някои случай не е вкусна, но това е от прекаленото пречистване. Съвременните кораби имат тройни инсталации/цели заводи/ специално за водата. Включително пълнене на вода от пристанищата, вижте дебелите маркучи по спирките.

Качването на вода на корабите е възможно, но не винаги, не на всеки кораб и компания. Ако нямате късмет ще видите на Секюрити камари от стекове вода и др., които са спрени.

Отговора на foundy е много полезен и е точно така. Зависи само къде ще спре кораба, а там всичко е в едно…

За Казабланка общия тур Град – Джамия – Пазар – крайбрежие е най-хубав. Като изключвам скъпите и по-дълги, комбинирани с други градове. Обиколили сме навсякъде ако трябва питайте.

Вече има и много по-добри застраховки в сферата на круизите, но тук не ги предлагат.

Букнах си круиз тръгващ от Кил и завършващ в Савона. Кой е най добрия начин да се стигне до Кил със самолет и влак или самолет и автобус. Къде е добре да се спи преди круиза?

elndim
За останалите въпроси…Когато питате нещо конкретно пускайте круиза, датите, точното място на кацане/ако сте решили/ и т.н. Ако искате отговорите да са по-точни и полезни.
До Кил е най-добре да се лети през Хамбург на цени от 9,99 евро. Ще помогна и за останалото ако знам датите.

На МSC децата ли още пътуват само срещу пристанищни такси? На 9 г. е моето. Пожела си билети до екзотично място за Коледа и май май се насочих към Куба - 760Е на човек за 7 дни, но никъде не намерих условията за деца.
И още нещо, тези, които отивате натам, през къде летите? Мислех да минем през Мадрид, но в момента билетите на турците са с 1000 евро по - евтини и май ще се преориентирам. 

Shantal
Като и в момента има сам. билети от € 179.99 в посока от Европа/да не казвам по-малко при промоции/. Процедурата е първо евтин сам. билет и после круиз ако има. А не сам. билет в хиляди заради даден круиз. Да, разбирам, че често за това няма възможност.
Скрит текст:
1 Ден    Хавана, Куба      
 2 Ден    Хавана, Куба      
 4 Ден   на море      

Имате 5 точки, които са едни и същи, през останалото време виждате само вода. А може да видите и всичко друго на екрана или палубата.
Дали си струва двойната цена 760 евро, при положение, че вътрешната е 379 евро ?
Да, балкона винаги е предимство, но трябва да се гледа и маршрута/мога да кажа за този/. А и както виждаме upgrade често помага. Или-Или.
Много често разликата между вътрешна и външна е много малка, но тук не е така...

Решили сме, ако до Януари няма намаление в цените, да резервиране един от двата круиза
https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords-from-l … ;selectedPort=SOU

https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords?itiner … ESBGOFLMHSYGNRSOU

Разликата идва 800Е за двамата общо. Струва ли си да заменим два дни в Осло за два морски дни без пристанища за тази разлика в цената? То направо си е цял круиз тази цифра. И това, че в единия случай началната точка е различна от крайната, има ли значение?

Semy
Да, от голямо значение са началните точки на круиза. Като еднаквите са много по-добър вариант.

Здравейте,
Costa Magica
Скрит текст:
13    Savona (Italy)
и  Costa Pacifica
Скрит текст:
13    Savona (Italy)

Кой от двата кораба е по добър и има ли някой от двата маршрута предимство пред другия.

elndim

Блед, къде да намеря такива цени за самолет - 179.99 от Европа до Куба? Благодаря!

# 411
  • Sofia
Bled , много ти благодаря! Това  ми предложиха и на мен, но мъжа ми държи на балкон, а на мен 3000 евро само за круиз ми се виждат прекалено много. Освен да не е точно Куба ... Цял ден се ровя и се мяткам от единия край на света до другия, главата ме заболя  Tired
Явно ми трябва някоя умопомрачителна оферта (без визи за САЩ)  и да спра да го умувам.

# 412
 Bled Благодаря,
Какво имаш в предвид от Милано до Хамбург и после влак или друг маршрут?
Ще бъда много благодарна, ако ми подскажете къде да прочета отзиви за:
 Göteborg (Sweden), Cherbourg (France), Vigo (Spain) и Cartagena.

Освен това в Лондон ходя често, но какво може да се прави в Dover (England) не ми е ясно?

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 19:12 от elndim

# 413
  • София
Скрит текст:
dalii, saved_, събрахме се!  bigdance2

И още нещо- от съображения за сигурност бих предпочела да вземем организирана екскурзия в Казабланка. С оглед на това, че сме с 3 деца искам да избера възможно най-добър вариант. Насочила съм се към CASABLANCA BY NIGHT и CASABLANCA DISCOVERY & TASTE или TOUR OF CASABLANCA, HASSAN II MOSQUE. Ако можете да ме посъветвате по този въпрос, ще бъда благодарна.  bouquet

Скрит текст:

Предимствата са много…

Скрит текст:

elndim

Shantal
Скрит текст:
1 Ден    Хавана, Куба      
 2 Ден    Хавана, Куба      
 4 Ден   на море      

Semy

Здравейте,
Costa Magica
Скрит текст:
13    Savona (Italy)
и  Costa Pacifica
Скрит текст:
13    Savona (Italy)

elndim

Блед, къде да намеря такива цени за самолет - 179.99 от Европа до Куба? Благодаря!

Съкращавайте постовете като ги вкарвайте в Скрит текст ...

В момента има такъв полет ... 02/12/2016
Скрит текст:
Fri 02/12/2016
Brussels Varadero
06:1011:15
€ 149,99

Връщане обаче няма в момента на тази цена...
Скрит текст:
Fri 09/12/2016
Varadero Brussels
(via Cancun )
11:4506:50
€ 279,99
Можеш да следиш тук  
https://www.tuifly.be/en

Или отиване и връщане с https://www.eurowings.com/ за €399.98
Скрит текст:
Cologne-Bonn (CGN)  Varadero (VRA)
Outgoing flight:
Fri., 25/11/2016|1:20 PM - 6:45 PM
EW 130 |Airbus A330
Flight is operated by SunExpress Deutschland
Varadero (VRA)  Cologne-Bonn (CGN)
Return flight:
Mon., 05/12/2016|8:05 PM - 11:35 AM +1
EW 131 |Airbus A330
Flight is operated by SunExpress Deutschland
€399.98

Bled , много ти благодаря! Това  ми предложиха и на мен, но мъжа ми държи на балкон, а на мен 3000 евро само за круиз ми се виждат прекалено много. Освен да не е точно Куба ... Цял ден се ровя и се мяткам от единия край на света до другия, главата ме заболя  Tired
Явно ми трябва някоя умопомрачителна оферта (без визи за САЩ)  и да спра да го умувам.

Прекалено много, точно така...
Виж на Pullmantur

Скрит текст:
Friday, January 6   Santo Domingo, Dominican Republic      10:00pm
Saturday, January 7   La Romana (Casa de Campo), Dominican Republic   7:30am   2:00pm
Sunday, January 8   St. Maarten   1:30pm   7:00pm
Monday, January 9   Antigua   8:00am   5:00pm
Tuesday, January 10   St. Lucia   9:00am   6:00pm
Wednesday, January 11   Barbados   8:00am   5:00pm
Thursday, January 12   Grenada   8:00am   5:00pm
Friday, January 13   At Sea      
Saturday, January 14   Santo Domingo, Dominican Republic   10:30am   
А най-хубави са тези:

MSC POESIA

Bled Благодаря,
Какво имаш в предвид от Милано до Хамбург и после влак или друг маршрут?
Ще бъда много благодарна, ако ми подскажете къде да прочета отзиви за:
 Göteborg (Sweden), Cherbourg (France), Vigo (Spain) и Cartagena.
  Освен това в Лондон ходя често, но какво може да се прави в Dover (England) не ми е ясно?

С прекачване до Хамбург и после ще ти кажа най-евтиното и лесно.

Не сме писали много за тези места и сигурно е доста разхвърляно. Но ако уточниш и решиш ще ти кажа каквото съм видяла и знам.

На този круиз може да слезете и в Civitavecchia и директно за София.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 19:45 от Bled

# 414
С прекачване до Хамбург и после ще ти кажа най-евтиното и лесно.
Не сме писали много за тези места и сигурно е доста разхвърляно. Но ако уточниш и решиш ще ти кажа каквото съм видяла и знам.
На този круиз може да слезете и в Civitavecchia и директно за София.
Ами едно по едно във времето ще ми е интересно да разбера за тези пристанища с какво се отива до града, какво е интересно да се види и прави.
Знам, че мога да сляза и един ден по рано и да летя от Рим, но ми се иска да се разходя из Италия и края на септември ще е много добро време за това.

# 415
Може ли да дадете информация относно тур. агенциите - Контитранс М и Александър тур, коя е по-добра в организирането на всичко пр. самолетен билет и подобни трансфери до пристанището, понеже сме си харесали един круиз до Канарските острови? Някой с опит да сподели! Благодаря!

# 416
  • София
Круизите - пътешествията по вода - почивки по вода взимат връх през 2017 год.

Лукс - Ненадминато разнообразие от удобства - преживявания на борда – спорт -  дизайнерски магазини - Duty Free - Изискани вечери - висша кухня – гурме - тематични заведения – дискотеки – пиано бар – шоу – танци – театър – вариате – цирк – кабаре – концерти - artist dinners - клубове за деца – water park – казина – СПА – фитнес – басейни – плаж - Интерактивна Телевизия – интернет – библиотеки – изкуство - романтични церемонии и дестинации – екскурзии и мн.др. фактори са определящи…

Международната асоциация на круиз линиите обяви…
Круиз ваканциите отбелязват ръст от 1 милион пасажера за 2016 г. спрямо 2015 г, като достигат водещ за историята резултат от 24,2 млн. гости.

Към момента само в европейските корабостроителници е договорено строителството на 48 круизни кораба на стойност 27 млрд. евро, при въведени в експлоатация 27 кораба през текущата 2016 г.

Очакванията за най-значим ръст са при масовите (стандартни) круизи – 57%, първокласните круизи – 50% и луксозните круизи – 41%.

Двойките и семействата с деца са двете групи с най-осезателно присъствие на борда, следвани от компанните на по-големи роднински фамилии, групите по интереси, медените месеци и соло пасажерите.

Изненада - Хърватска, Исландия и Ирландия водят списъка на най-предпочитаните дестинации за 2017 г., замествайки традиционните Париж и Рим.

През 2015 г. Азия преживя най-големия растеж за година в круизни пътници с 24-процентно увеличение  с общо повече 2 милиона круизни пътници през 2015 г.
Австралия не е далеч, тъй като в региона, които включва Австралия, Нова Зеландия и Тихия океан имаше 14-процентно увеличение на пасажери от 2014 г. до 2015 г.
Миналата година 1,1 милиона души са посетили Австралия с круиз.

Круиз пътуванията са продуктът създаващ най-висок процент лоялност сред клиентите – 66%, следван от авиолиниите – 17%, организираните екскурзии – 11% и хотелите – 6%.
Тази лоялност се дължи най-вече на постоянството на продукта, с непроменящо се високо качество и отлично съотношение на получената стойност спрямо похарчените пари от клиента.

Попътен вятър, ние не се съмняваме във всичко това…

Може ли да дадете информация относно тур. агенциите - Контитранс М и Александър тур, коя е по-добра в организирането на всичко пр. самолетен билет и подобни трансфери до пристанището, понеже сме си харесали един круиз до Канарските острови? Някой с опит да сподели! Благодаря!

dimdim88 Добре дошли...

Не се наемам да направя реклама на нито една от двете. Обикновено не коментираме наши агенции.
Ако определящо може да бъде коя от двете се занимава само с круизи, помислете...
Може да прецените и ако четете темите.
Ако искате мнение от нас покажете маршрута. Питайте за кораб, компания, условия, цена и каквото се сетите.
Всичко, което ви интересува трансфери, сам. билети и др. ние тук ги организираме доста по-евтино от всяка агенция. Засега недоволни няма...точно обратното.
Но с това не ви отказвам от идеята ви. Няма проблем да споделете какво ви предлагат, а ние да си кажем мнението.

НОВИНИ

Harmony of the Seas с дебют от Порт Евърглейдс във Форт Лодърдейл, Флорида...

Хармония на моретата е първия от новото поколение кораби, където архитектурни иновации за този клас Oasis са комбинирани с технологиите на класа Quantum.

5 479 пасажери + 2 300 персонал

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 22:48 от Bled

# 417
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте момичета,
Първо искам да се извиня за дългия пост и се надявам , че все някой , ще има търпението да го дочете  Embarassed
Спешно имам нужда от съвет докато не съм си провалила прекрасното круизче под влианието на емоциите.
Ще се опитам да Ви разкажа възможно най-накратко  Rolling Eyes
Миналата седмица от агенция Блу Саийс пуснаха прекрасна промоция на Роял Карибиан с кораба Фрийдъм за средиземноморието с начално пристаннище Барселона , за седем нощувки /от които един ден си само по море/ , като промоцията беше , че втория пътник пътува с 60% намаление т.е 669 евро на човек за вътрешна каютаи подарък борден кредит съответно за вътрешна каюта 25 долара , за каюта с балкон 50, което ми се стори сстрахотно за този кораб. До тук всичко прекрасно , аз веднага реших да звънна и да разпитам повече за кои дати е промоцията и понеже се оказа , че тези цени са за месец 05.2017г. /а ние тогава имаме резервирана друга почивка/ , помолих да ми каже другите най-добри цени за този маршрут и кораб. Момичето съвсем любезно ми каза , че другата дата с подобна цена е 24.09.2017 , като за вътрешна каюта ми предложиха цена от 770 евро , а за каюта с балкон 1090 евро., реших че дата и цената ме устройват за вътрешна каюта /така преценихме , предвид , че ще имаме само един ден на море , разликата от каютата с балкон бихме похарчили за нещо друго  Rolling Eyes/ .... и така, изпратих паспортите необходими за резервация и помолих момичето да ми резервират каюта на по-горен дек , като тя каза "Няма проблем" . Получих договора на другия ден с условията за анулации , направих превода за депозита късно вечерта и разглеждайки договора видях , че ми е цитиран номера на каютата. Реших да влезна в сайта на Роял Карибиан и да видя къде точно се намира . Когато видях разпределението и дековете , направо щях да си глътна езика , каютата се намира на дек 3-ти  Shocked , не ме разбирайте погрешно , сигурно за някои от Вас това не е проблем , но за мен е , от опит знам колко е шумно и некомфортно на ниските декове , да не говорм, че и ресторанта е на този дек и в 18 - 20 час настъпва една малка лудница. Веднага на другата сутрин се обадих с молба да ме преместят на по-горен дек , че когато поставих това условие , те ми обещаха и момичето много любезно ми обясни , че сигурно е имало само тази каюта свободна и за това  Rolling Eyes . След 10 минути ми се обади и ми каза , че могат да ме преместят на дек 9  срещу 100 евро отгоре  Rolling Eyes или на дек 6 срещу 30 или 40евро /не съм сигурна колко точно ми каза/ . Да знам , че разликата не е толкова голяма , но ми стана супер обидно , че не ми казаха , че за различните декове цената е различна , аз щях сама да си преценя коя и къде да си резервирам в такъв случай.
Оффф извинявам се , стана ужасно дълго   Embarassed Embarassed Embarassed
Дилемата ми е дали да си отменя резервацията и да изчакам да пуснат друга промоция за този кораб , все пак сега излиза , че ще си платя 820 евро за вътрешна каюта  Rolling Eyes
Мога ли да се надявам на по - ниска цена или да не се замислям  и да си платя за каюта на по-горен дек???  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Още веднъж благодаря предварително на всеки който ще се отзове със съвет  bouquet bouquet bouquet

# 418
  • София
Здравейте момичета,
Първо искам да се извиня за дългия пост и се надявам , че все някой , ще има търпението да го дочете  Embarassed
Спешно имам нужда от съвет докато не съм си провалила прекрасното круизче под влианието на емоциите.
Ще се опитам да Ви разкажа възможно най-накратко  Rolling Eyes
----------------------------------
Още веднъж благодаря предварително на всеки който ще се отзове със съвет  bouquet bouquet bouquet

Много съжалявам, че сигурно отговарям вече късно. Но това са рисковете на форума, или си тук или те няма...

Наистина трудно го прочетох, не защото е дълго, но е писано с много напрежение.
Да не се впускам в много писане, защото сигурно вече сте взели решение. Ако не, пишете...

Само ще кажа, че не бих дала 820 евро за вътрешна каюта, едва ли на 3 дек.
При положение, че круизите на този кораб на Карибите започват от 300-350-400 евро за 6-7-8 дена !!!
Това звучи "Да им смъкнем кожите на европейците"...
"Страхотна промоция"-Бордния кредит е капка в морето...
Корабът ще се върти по този маршрут 6 месеца и вероятността цената да пада е много голяма.

И все пак, коя е каютата ?

Понякога близостта на театъра и ресторанта са предимство.

И накрая...
Когато имате подобни съмнения и терзания питайте предварително, а не при свършен факт...

# 419
  • Sofia, Bulgaria
Здравей Bled ,
Благодаря ти за отговора, но - Да , вече е късно.
Утре ще ми върнат депозита Sad , въпреки , че след като никой тук не ми отговори, бях решила да си доплатя за дек 9. 
Обаче , управителката на Блу Саийс днес ми звънна за да разбере какъв е проблема и след като й обясних , че съм установила въпреки изричната ми молба за по-висок дек са ми направили резервация за дек 3 , започна да ми се извинява и ако искам да подпишем анекс за дек 9 , но нямало да мога да се възползвам от бордния кредит който компанията дава защото минала промоцията /нищо , че все пак аз съм си платила в периода на промоцията/  и от днес каютата на дек 9 не е със 100 евро , а със 150€ по скъпа , и понеже в договора ми пише , че можем да използваме интернет за едно устройство за времето на круиза , се оказа , че е техническа грешка. След което най-учтиво ми обясни , че поради множеството допуснати грешки допуснати от тяхна страна , ще ме компенсират като ми приспаднат въпросния борден кредит равняващ се на 50 долара или 92лв от стойността на новата резервация като комплимент от тях.
Наистина се изненадах от отношението на агенцията, предвид това , че вината е изцяло тяхна , отказах резервацията и помолих за възстановяване на сумата.
Bled, благодаря ти Simple Smile
За карибите , офертите са страхотни , само се притеснявам , че имам проблем с летенето и дали бих се осмелила да литна  Embarassed , за това обикновенно почивките са ни европейски и се придвижване с автомобил.
За последно летях преди 4г. До Канарските о-ви и честно казано от ужас почти нямах спомени от нея  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт