Закона на привличането

• 15 505
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
  • Мадрид / София
Така съзнанието е отговорно за толкова интригуващия процес на колапс на вълновата функция или, всъщност, за сътворяването на нашата действителност. Затова може да се приеме, че това е интерпретацията, която определя най-значима, централна и всъщност изключителна роля на съзнателния наблюдател (каквато и да е неговата дефиниция) - без него колапсът на вълновата функция не е възможен и нашата действителност не би могла да съществува в познатия ни вид. Това е апогеят в разбирането на квантовата механика за творческата и съзидателна мощ на съзнанието.

Това означава ли, че човек може да убие някого само с мисли, разрушавайки действителността му?
Какъв би бил този човек, който иска да убие някого другиго било то и само с мисъл?
Но цитата се отнася за друго, в смисъл, че наблюдателя и неговото съзнание са отговорни за действителността тъй като влияе пряко върху процеса на създаване. Доста по сложно е за обяснение какво всъщност се случва.
И на въпроса ти: разрущавайки действителността на някого такава, каквато този някой я живее, възможно е да доведе до крайност (в случая смърт),но това е някаква вероятност, в никакъв случай нещо дадено.

# 76
  • Ямбол
Ами така кажете, де, окултен бил. Няма ли си подфорум за тези глупости?
вещерски подфорум ли има?
...
М'чи как: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=496 <== тук са откачалките, които вярват на такива глупости.

# 77
Ами така кажете, де, окултен бил. Няма ли си подфорум за тези глупости?
вещерски подфорум ли има?
...
М'чи как: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=496 <== тук са откачалките, които вярват на такива глупости.
много интересно, а темите за православието защо ли не са в този подфорум?

# 78
  • София
без да съм голям специалист по квантова физика съм сигурен, че колапса на вълновата функция не сътворява действителност. Колапса определя коя от възможните суперпозиции ще се случи. Наблюдателя регистрира случването . Като при котката на Шрьодигер докато не се отвори кутията котката и в позиция жива-мъртва и при отварянето се разбира кое от двете възможни събития се е случило. Но колкото и да иска наблюдателя при отварянето на кутията там да има пеперуда - няма как да стане , ще има котка - а наблядателя ще установи дали коктака е жива или мъртва и нищо повече защото това са възможните суперпозиции, а с колапса но вълновата функция сме премахнали неопределеноста.

# 79
Миналата вечер имаше буря и дъжд и аз реших да преместя една саксия с цветя, която беше на високо, та да не я събори вятърът.
Сутринта обаче видях, че все пак цветето е пострадало. В близост друга саксия се обръща и счупва преместеното.
Както има една поговорка: Каквото е писано, това ще стане!

# 80
  • Мадрид / София
Наблюдателя чрез наблюдението на процеса, действа върху движението на частиците и техните свойства и от там и промяна в крайния резултат т. е. действителността/реалността. Но  това вече не е по темата, а моята идея беше да се опитам да обясня какво става когато мислейки/желаейки искаме да постигнем нещо. И квантовата механика и физика може да обяснят тези явления. Затова и я споменах. Отидох твърде надълбоко и явно хората не са настроени за това.  Само хахо хихи и толкоз.

# 81
  • София
Ама, какво да сме настроени за квантова физика, която непрекъснато се замесва в езотериката! Не зная дали съм в някакво съвременно Средновековие или в клонинг на Студената война, когато са луднали по екстрасенси.

# 82
Анди, нито залитам по езотерика, нито от квантова физика отбирам..))
Обаче - вярвам в тази зависимост.
Защото го виждам при себе си.
Едва ли за всички е така, но и бе трябва.
Скука ще е ако сме еднакви..Wink

# 83
  • Ямбол
Какво виждаш по себе си? Имаше ли желание да рекламираш скрито тук? Имаше. Получи ли те се? Не.

# 84
Грешиш Лили, съвсем други ми бяха желанията тогава..))
И да, получи ми се.
Други въпроси?

# 85
  • София
Анди, нито залитам по езотерика, нито от квантова физика отбирам..))
Обаче - вярвам в тази зависимост.
Защото го виждам при себе си.
Едва ли за всички е така, но и бе трябва.
Скука ще е ако сме еднакви..Wink

Виждаш това, което искаш да видиш. Не помня как се казваше точно, но е описано в учебниците - човек прави някакво съждение и започва несъзнателно да търси потвърждения за него (не подсъзнателно!), и о, чудо, покрай него всякакви знаци на неговото съждение, което се превръща във вярване. Лошото е, че човек не може да прецени дали всичко това е правилно съждение или грешно. Та, ти виждаш точно тези знаци и случки, но пропускаш всички останали, които са били грешни и несбъднали се случки. Добрата новина е, че имаме нужда от вярване в някаква справедливост,, сбъдване на желания, дори когато "другата част" от мозъка ни казва, че няма такова нещо.

# 86
Така е.
И за това е важно какво точно искаш да видиш.
Което е трудността в упражнението.
И е същото, както с управлението на емоциите. Peace

# 87
  • Tам през Атлантическия океан
Подобното привлича подобно Wink
Противоположностите се привличат  Whistling

А сЯ де  Mr. Green

# 88
  • Ямбол
Да. Защо си промени ника?

# 89
Дес, а - "това, което те дразни в другия - го има и в теб"?)

Лиляна, защото твърде тежко се разделих с бившият си. А той знаеше старият ми профил и ме четеше.
Но това не е по темата.
Можеш да ми зададеш вълнуващите те въпроси на лс. Peace

Общи условия

Активация на акаунт