Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

• 24 655
  • 252
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз съм напълно съгласна от парите от данъците ми да се отделят, така че на всяка от "онези жени" да се слага спирала след като роди второто си дете. Дори ми се струва справедливо и спрямо тях.
Ама с нейно доброволно съгласие, надявам се?
Или смяташ, че няма вариант, при който някой друг по някакви си причини да реши вместо теб, че е справедливо за всички на теб да ти сложат спирала?

"Онези" хора в голямата си част отлично знаят как се правят децата и искат да имат много деца. Така е правилно според тях, предполагам.

А проблемът с "превземането" (превземане не знам, но числено превъзходство - очевидно) май няма решение, докато и последните "онези" не преминат към начин на живот, при който да не им е кеф да имат много деца. Което засега не се задава. Това е положението, колкото и да не ми харесва и на мен. За далечно бъдеще - не знам. Щото все пак всеки, в това число "онези" (както и ние), природно се стреми не само към възпроизвеждане, но и към по-богат и по-лесен живот, а е ясно, че не винаги би имало на чий гръб да се живее (социални помощи и квото там, дори в богатите държави).

# 121
Аз съм напълно съгласна от парите от данъците ми да се отделят, така че на всяка от "онези жени" да се слага спирала след като роди второто си дете. Дори ми се струва справедливо и спрямо тях.
А
"Онези" хора в голямата си част отлично знаят как се правят децата и искат да имат много деца. Така е правилно според тях, предполагам.

Не, не си права. Не смятат, че така е правилно, това с традициите е оправданието им пред медиите. Правят го, когато закъсат за пари- още едно дете, още една голяма еднократна помощ, майчинство и т.н. Те не са научени да мислят дългосрочно, а само за момента - детето им решава финансовия проблем в момента и толкова. Те го захранват с брашняна каша и разходите за него са достатъчно малко, за да остава и за другите.

# 122
Ако някой обещае, че ще реши въпроса с "онези хора" веднага ще гласувам за него.

Всеки може да обещае. Ако някой действително го направи, ще го изберем за цар.

# 123
  • дядовата ръкавичка
Ако някой обещае, че ще реши въпроса с "онези хора" веднага ще гласувам за него.

Всеки може да обещае. Ако някой действително го направи, ще го изберем за цар.

Eстествено, ама няма как да разберем, преди да сме го избрали.

# 124
И аз съм за спиралите, но няма как да се аргументира законово, освен ако е доброволно.
Но като любители на авантата, мисля че ще се възползват, щом е безплатно.

Затова пък имам по-добър метод - помощи да се дават само за първо и второ дете.
Без дискриминация - и за българи и за цигани... Който иска трето - да заповяда, но за своя сметка.

А...хмм... да се кандидатирам ли... за цар?

# 125
И аз съм за спиралите, но няма как да се аргументира законово, освен ако е доброволно.
Но като любители на авантата, мисля че ще се възползват, щом е безплатно.

Затова пък имам по-добър метод - помощи да се дават само за първо и второ дете.
Без дискриминация - и за българи и за цигани... Който иска трето - да заповяда, но за своя сметка.

А...хмм... да се кандидатирам ли... за цар?
Ами ако 3-тото е в резултат на близнаци?
Достатъчно е да има закон, който забранява повече от 1 дете да бъде записано с "баща неизвестен" и още един закон, който забранява подпомагането на майки без основно образование ( то е задължително по закон).

# 126
  • Пловдив
И при второто на същата майка с неизвестен баща кво праим?

# 127
И при второто на същата майка с неизвестен баща кво праим?

Ами няма право нито на помощи, нито на детски, нейна си работа как ще го гледа.

# 128
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Децата на "онези хора" трябва да бъдат отнемани, най- малкото заради  ужасните условия, в които се  отглеждат. Трябва да бъде засилена ролята на "Социални грижи". При всяко новородено с баща "неизвестен", в дома на майката  да се правят внезапни проверки, в продължение на години, ако трябва, за да се установи това дете в какви условия живее. И ако някой от критериите е нарушен, детето да се отнема, като на майката й се отнемат всички "привилегии", които й се полагат- еднократна помощ за раждане, детски и каквито и да е други помощи.
Трябва да бъдат настанявани в приемни семейства, върху които държавата да оказва  строг контрол за начина, по който се отглеждат децата в тях, но и да им плащат достатъчно за професионална грижа.
Също така трябва да се улесни процедурата за осиновяване на дечица, изоставени от родителите си.
Познавам две семейства- осиновители. Дечицата им са от "онзи" произход. И двете са момиченца- мургави, усмихнати, палави, разкошни - едната на 3, а другата на около 4 години  Heart Eyes Ако тези две момиченца бяха в биологичните си семейства, не ми се мисли какво щеше да е детството им...
Интеграцията трябва да започне от "онези" деца, на които да бъде даден шанс да израснат далеч от вонята и мизерията на "онези" махали; които да бъдат отглеждани и възпитавани от адекватни и отговорни възрастни; Ако тези деца, от много малки, попаднат в добри ръце, някой ден техните деца със сигурност няма да се върнат в махалата, а ще  живеят пълноценен и нормален живот.
Становището ми е крайно. Но онзи етнос използва децата си като оръжие, с което цоца от  където каквото може. Затова оръжието му трябва да бъде отнето.

# 129
Ако вторите се окажат близнаци, хайде, от мен да мине, да получават и двете като за второ.
Предложението на Бронте е добро, но трудно приложимо и скъпо. И намирисва на дискриминация.

Докато, ако им спрат помощите за трето+ и пуснат спиралите на аванта, бизнесът от самосебе си ще умре.
Освен това трябва да има таван за помощите, които 1 човек може да взема и той да е под  мин. раб. заплата.
Под това разбирам - циганка със всички чавета - тя е един получател.

# 130
Не мисля че социалните плащания са проблем, заради такива глупости в момента много хора имат проблем с болнични, ТЕЛК и т.н. защото се измислят всякакви безумия с цел ограничаване на плащанията
Изобщо не е това начина
Трябва да се спазват законите, да няма толеранс към незаконни гета, незаконни дейности и т.н.

# 131
Децата на "онези хора" трябва да бъдат отнемани, най- малкото заради  ужасните условия, в които се  отглеждат. Трябва да бъде засилена ролята на "Социални грижи". При всяко новородено с баща "неизвестен", в дома на майката  да се правят внезапни проверки, в продължение на години, ако трябва, за да се установи това дете в какви условия живее. И ако някой от критериите е нарушен, детето да се отнема, като на майката й се отнемат всички "привилегии", които й се полагат- еднократна помощ за раждане, детски и каквито и да е други помощи.

Работя с този етнос. И с него. Всички деца без изключение са с неизвестни бащи. Разбира се, бащите си живеят с майките и имат и по няколко дечица още. Но... от първото до последното не са припознати и носят имената на майките, знаете как е. Просто така се осигуряват помощи по още поне един параграф. И мислите, че социалните не знаят това?! Наивно е, знаят го, те оперират с повече данни и от нас. Но какво биха могли да направят?

Бях пряк свидетел как завзеха училището, в което работя. Постепенно, за няколко години. Първо- по 2-3 в клас, после- по повече, сега- изцяло цигански паралелки. Българските деца избягаха, понеже поведението на другите е наистина трудно поносимо. Макар, че училището е в български квартал и около него живеят български семейства, "другите" водят децата си от "маалата" с коли и си правят седенки пред входа му. Това отблъсква по-тихите и обрани хора от "неонзи" етнос и те записват децата си в училища, които са далеч от домовете им, но са с по-ограничено присъствие на цигани. Колкото и да се стараем и да обясняваме, че не трябва да отстъпват, а да си записват децата при нас, за да се запълнят местата от квартала, те вече не се престрашават. Никой от тях не желае детето му да попадне в наполовина циганска паралелка. А що се отнася до детството- идея нямате колко обгрижени са тези деца. Аз не съм видяла майката на българче до 3-ти клас да идва на голямо междучасие, да му носи топла закуска и да му я подава в устата. Те, българските майки, са заети да работят, за да осигурят на другите комфорта спокойно да се грижат за своите.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 16:44 от айви

# 132
Детето се ражда на територията на България и заслужава равни права! (независимо от етническия си произход)
Какво прави неговият настойник със социалните помощи касае само детето.
Държавата трябва да упражнява контрол в тази посока.

Предполага се,че образованите граждани имат по-високи цели от това да взимат социални помощи...

Темата е - филантропия или расизъм?!

# 133
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Ако вторите се окажат близнаци, хайде, от мен да мине, да получават и двете като за второ.
Предложението на Бронте е добро, но трудно приложимо и скъпо. И намирисва на дискриминация.

Докато, ако им спрат помощите за трето+ и пуснат спиралите на аванта, бизнесът от самосебе си ще умре.
Освен това трябва да има таван за помощите, които 1 човек може да взема и той да е под  мин. раб. заплата.
Под това разбирам - циганка със всички чавета - тя е един получател.

Може и да намирисва на дискриминация. Обаче по- дискриминационно ми се струва, ако "онези деца" продължават да се раждат и отглеждат по онзи начин. Децата нямат вина, че някой ги е създал.
Те нямат равен шанс с децата на, как беше newsm78 , а, да- елитарните снобари, към които причислявам себе си.
Всъщност, какво дискриминационно има в това държавата да влезе в ролята си и да защити беззащитните и да им осигури нормален живот?
 В момента дискриминирани сме аз и всички нормални хора като мен. От нас се смучат пари за помощи, с които на никой реално не се помага.
Държавата трябва да влезе в ролята си и да защити адекватно онези, които имат нужда от грижата и защитата й-  а именно, децата. Независимо от какъв произход са те.
Но пак казвам- заради безхаберие, тези деца нямат равен шанс с нашите. Ако го имаха, може би нямаше да го има "онзи" проблем, който  тормози всички ни.

Децата на "онези хора" трябва да бъдат отнемани, най- малкото заради  ужасните условия, в които се  отглеждат. Трябва да бъде засилена ролята на "Социални грижи". При всяко новородено с баща "неизвестен", в дома на майката  да се правят внезапни проверки, в продължение на години, ако трябва, за да се установи това дете в какви условия живее. И ако някой от критериите е нарушен, детето да се отнема, като на майката й се отнемат всички "привилегии", които й се полагат- еднократна помощ за раждане, детски и каквито и да е други помощи.

Работя с този етнос. И с него. Всички деца без изключение са с неизвестни бащи. Разбира се, бащите си живеят с майките и имат и по няколко дечица още. Но... от първото до последното не са припознати и носят имената на майките, знаете как е. Просто така се осигуряват помощи по още поне един параграф. И мислите, че социалните не знаят това?! Наивно е, знаят го, те оперират с повече данни и от нас. Но какво биха могли да направят?

Затова проблемът трябва да се реши законодателно.

# 134
Не мисля че социалните плащания са проблем,
Точно те СА проблема. Докато раждането на деца е доходно, ще раждат на конвейер. А докато раждат по 10, явно няма да се грижат адекватно за тях.
Мисля, че дори най изпадналия хмм.. човек, ако има 1-2 деца ще ги гледа по-добре, отколкото ако има 10.

missoni - да, равни права. Нека на всяко дете с баща неизвестен се налагат същите мерки. Нека на всяко трето и следващо дете да не се полагат помощи. Без оглед на етнос. Толкова - държавата стимулира двудетния модел. Някой ще кажа - Ауу дискриминира се горкото трето дете... Не, това е помощ за семейството, не е само за първото и второто дете... получава се от родителите.

Бронте, по принцип съм съгласна с теб, но трябва първо да ги понамалим като бройка, че сега ще е твърде скъпо да се обгрижат хилядите. Няма толкова приемни семейства, кой ще ги гледа?

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 16:51 от aaa73

Общи условия

Активация на акаунт