Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

• 24 630
  • 252
  •   1
Отговори
# 180
Именно де, значи може да са под контрол, ако има воля. Що Белащица, Марково и Гълъбово не ги грабят цигани? Особено Гълъбово- нула полиция, много вили...и пак няма цигани.

# 181
Ония хора създават живот-деца.Дори,само за това са за уважение.

Уважение ли? Ти на кой свят живееш? Щото раждат до откат? Че то това всяко животно го може.
Всяко. Без цивилизованите, щото всяка пета двойка има здравословни проблеми,  а останалите 4 не могат да бъдат сигурни дали ще се справят с отглеждането на едно дете в условията на поредната икономическа криза.
Еволюция бе споменал някой...

# 182
Именно де, значи може да са под контрол, ако има воля. Що Белащица, Марково и Гълъбово не ги грабят цигани? Особено Гълъбово- нула полиция, много вили...и пак няма цигани.

Щото в милионерските села населението има пари да плаща за сигурността си. Mr. Green
Нали си виждала палатите в Марково? Щом имаш пари за такъв палат, ще имаш и да платиш, за да го пазят.

# 183
Да де, за това говоря. Българската култура винаги е опазвана зад високи дувари. В добри времена излиза извън дуварите, в по-лоши се затваря и така оцелява. Сега е време за капсулиране плюс малко сплашване на мангалите, някой ден ще има ресурс да се оправи цялата среда, не само да се живее в имения с бодлива тел и камери.

В селата без милионери се оправят и без дувари- само със заплашване и бой. Знае се, че мъжете бият, понякога и стрелят. Знае се, че всеки има оръжие. Всички се познават.

В Гълъбово няма чак такива палати, но пак няма престъпност, от 90-те насам особено.

# 184
  • Бургас
Зависи какво разбираш под губещ. Ако си имаш някакво устойчиво, капсулирано общество, във всеки един момент може да намериш начин да контролираш и ордата, така че да ти е от полза. А ти може да си останеш кротък, набожен, внимателно размножаващ се, културен. Важна е обаче ролята на религията, защото тя опазва културата. Ако няма физически и биологичен ресурс, ако на хората отвътре не им идва, то религията може да възстанови този импулс. Без религия се стига до бездействие, защото няма водеща идея, която да е достатъчно силна.

А, ей тука вече като намеси религията, ме изгуби. Никаква религия не трябва нищо да възражда. Стигат ни толкоз религиозни импулси викам аз, тези в момента и за 3 поколения напред са достатъчни.

Другата лоша дума, която вече не искам и да чувам е "интеграция". Ей кипват ми телесните секрети като я чуя. Видяхме вече "европейските ценности, толерантност и интеграция" докъде ни доведоха. Целият този експеримент с мулти-култи обществата се оказа пълен провал и Западът най-накрая си го призна, ама твърде късно. "Онези" вече са тук и няма връщане назад.
С нашите "онези" положението е същото. Та нали и ние под натиска на ЕС се опитваме вече десетилетия да ги интегрираме и резултат никакъв. Защо ли?

Като им секне бизнеса, т.е. нямат финансова изгода под формата на какви ли не помощи, плащания и социални стимули, ще спрат да раждат всеки вторник и четвъртък. Въпросът е, че никой политик не би се наел с това, защото е дългосрочен, труден и тегав процес, а нашите политици искат дивиденти днес, най-късно утре. А този процес не може да се случи в рамките на един мандат. И така вече 30-тина години. И по-зле ще става.

# 185
  • София
Да де, за това говоря. Българската култура винаги е опазвана зад високи дувари. В добри времена излиза извън дуварите, в по-лоши се затваря и така оцелява. Сега е време за капсулиране плюс малко сплашване на мангалите, някой ден ще има ресурс да се оправи цялата среда, не само да се живее в имения с бодлива тел и камери.

В селата без милионери се оправят и без дувари- само със заплашване и бой. Знае се, че мъжете бият, понякога и стрелят. Знае се, че всеки има оръжие. Всички се познават.

В Гълъбово няма чак такива палати, но пак няма престъпност, от 90-те насам особено.

това за опазването зад високи дувари съм сигурен, че са си го мислили и сърбите в Косово в началото на 90-те години .  

# 186
Ми да се надяваме дотогава САЩ да са се уморили да лансират малцинствени боклуци, така че стратегията с дуварите да сработи.

# 187
  • Бургас
Ми да се надяваме дотогава САЩ да са се уморили да лансират малцинствени боклуци, така че стратегията с дуварите да сработи.

Хахаха, това вече е виц Simple Smile

# 188
Не е виц, сериозно вече се замислям дали САЩ няма да позабравят региона след проектите от 90-те. Имат си други места за намеса, може Хилъри тоя път да не се сети къде е колил и бесил мъжът й (косвено, така да се каже...). А ако имаме късмет с Тръмп, въобще няма да им е до Америка за България, цигани, албанци и други дивотии.

Но си е факт, че трябва да си държиш на културата и да си инат. С идеология не става- винаги трябва да има критична маса от добре окопани, леко агресивни и набожни хора, които да обърнат тенденцията, като му дойде времето.

# 189

Надявам се под малцинствени боклуци да нямате предвид афроамериканците -
#POC  #Black LivesMatter Shocked

# 190
Те са си техни, да си ги гледат, ние си имаме друга порода мангали, без хаштаг.

# 191
  • Бургас
Не е виц, сериозно вече се замислям дали САЩ няма да позабравят региона след проектите от 90-те. Имат си други места за намеса, може Хилъри тоя път да не се сети къде е колил и бесил мъжът й (косвено, така да се каже...). А ако имаме късмет с Тръмп, въобще няма да им е до Америка за България, цигани, албанци и други дивотии.

Но си е факт, че трябва да си държиш на културата и да си инат. С идеология не става- винаги трябва да има критична маса от добре окопани, леко агресивни и набожни хора, които да обърнат тенденцията, като му дойде времето.

Кой говори за България? Аз за Европа говоря, БГ е част от нея, така че - да, косвена жертва се явяваме. Макар че, САЩ продължават да разполагат бази в БГ, то няма значение кой им е президент Sunglasses

А от набожни най ме е страх, всички големи поразии от фанатици са направени, кои набожни, кои с откачени идеали... да не споменавам имена, всички се досещат, сигурна съм Mr. Green

# 192
А това с дуварите и бодливата тел не го чети само като частни къщи, ами и като държавни граници.

Има разлика между набожен и фанатик. Прабаба ми е била набожна- това й е помогнало да съхрани много неща. В съвременния свят има много по-откачени идеали.

Сега прочетох една добра формулировка: за белия човек има два избора, и двата не много добри. Или да живее в животинско доволство- здраве, храна, забавления; или да живее "живот на ума", но по тоя начин да работи за системата и да се превърне в някакъв робот. Във всеки случай е почти забранено да си "цялостен човек"- с имоти, жени, много деца. Ма какъв се мислиш, да не си от Duck Dynasty, да не си някакъв фанатик, та искаш това? Трябва или да си хедонист, или кариерист, всичко друго е назадничаво, патриархално...

# 193
  • Бургас
А това с дуварите и бодливата тел не го чети само като частни къщи, ами и като държавни граници.
Има разлика между набожен и фанатик. Прабаба ми е била набожна- това й е помогнало да съхрани много неща. В съвременния свят има много по-откачени идеали.

Аха, значи имаш предвид вярващи? Вярата е едно, религията - съвсем друго. Религията трябва да се забрани, колкото и крайно да звучи. Що мозъци са промити така, не е истина.

За държавните граници съм съгласна.

# 194
Точно набожни имам предвид: хора, които виждат реалност отвъд физическата; които вярват, че човек има достойнство и е важен. Че съответно не може във физическия свят да живее разпасано и хаотично, ами трябва да си подреди къщата и градинката. И да не пуска чужди в нея.

Общи условия

Активация на акаунт