Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

• 24 616
  • 252
  •   1
Отговори
# 210
Да, ама "подредена къщичка" в крайна сметка не е достатъчен стимул. Ако опре ножът до кокала, ще си кажеш- абе майната й на подредбата, давам им я, да я взимат.

Да бе да. Това го разправяй на старата ми шапка. Париците и имотеца никой не дава. Религията няма значение, важна е парата и имота. Хора се избиват за педя земя ти ми обясняваш как щели да го харижат на циганите. Никой нищо не харизва-ВЗЕМАТ му го. Винаги вземането става насилствено.
 Подаръци в историята никой никога не е правил. НЯМА и да прави.
не мога да повярвам, че съм съгласна с твое мнение!!!

# 211
Само има едно малко проблемче: образованието става все по-козметично и все повече е индоктриниране, не учене. Излизат хора, които не могат да решават проблеми, не знаят защо трябва да решават проблемите- но помнят няколко удобни мантри.

Герри, няма да се съглася, в България в последно време доброволно хората си сдават селата. Повечето хора са мързеливи и глупави- продават ценности срещу мъниста. Ей така най-лесно се завладяват народи без бой.

# 212

Герри, няма да се съглася, в България в последно време доброволно хората си сдават селата.
Изобщо представа си нямаш какво се случи по селата. Това сега е върхат на айсберга. Хората бяха изгонени от селата, защото никой нищо не направи срещу циганската престъпност. Циганите бяха оставени да безчинстват безнаказано, защото са ценен електорат. Ти, Сирен, ти не си електорат и ако ти живееш на село и се защитиш срещу циганските престъпници ще отидеш в затвора , а циганите няма да бъдат открити и за коментар даже...
 Това е целенасочено толериране на едни за сметка на други и българите по този начин бяха изгонени, обезверени и натирени като говеда в градовете и по чужбина. Никой доброволно не е оставил къща с градина. Направиха живота им там ад под небето. Малко ли репортажи бяха, малко ли неща видях аз с очите си.

Теорията ти за доброволното напускане на имот е безпочвена абсолютно, защото властта първо се погрижи този твой имот, който напускаш да не струва пукната пара.  Защо властта работи срещу собственото си население е друга тема. Но това ни убива, а не че хората продали били имот за мъниста..
 Изгониха ги, Сирен. Изгониха ги хората. Никой сам няма да напусне ей така.

# 213
Само има едно малко проблемче: образованието става все по-козметично и все повече е индоктриниране, не учене. Излизат хора, които не могат да решават проблеми, не знаят защо трябва да решават проблемите- но помнят няколко удобни мантри.

Герри, няма да се съглася, в България в последно време доброволно хората си сдават селата. Повечето хора са мързеливи и глупави- продават ценности срещу мъниста. Ей така най-лесно се завладяват народи без бой.
Сирена, не става дума за образование, с което човек да решава проблеми на века, а става дума за желанието и възможността за работа. Това е. Социалният растеж и пари не зависи вече от броя на деца, а от това колко ти имаш образование и професионално развитие. Всеки в едно общество по естествен начин ще се стреми да е "добре позициониран" в това общество и това променя моделът на размножаване. Това става естествено, а не по идеологични причини. Размножаването е свързано с оптимизиране на шансовете на твоите гени да имат максимален достъп до ресурси. Ние раждаме малко не защото това ни повелява културата, а защото така в момента за нас е най-добре икономически и социално. Моите баби и дядовци са имали 3-4 братя и сестри.

Даже циганите от София са с ниска раждаемост, а придошлите в София от провинцията са диваци и с много деца. Това са механизми, и човек е много гъвкав в модела на размножаване. Сменяли сме го многократно. Гери пише, че всичко е пари и икономика, в крайна сметка наистина е така. Размножаването и социалното позициониране са в основата на всичко.

# 214
Аз живея в Пловдивско, тук в повечето села няма цигански проблем- и пак идват и се тикат да живеят в пренаселения вече град. Кой ги гони? Никой, сами напускат заради дребни удобства.

# 215
Не съм визирала нито конкретно етнос, нито ниво на интелект. Не знам защо винаги се дава за пример филмът "Идиокрация". Истината е, че няма как да станат нещата по този начин. В критичния момент, когато неработещите, разчитащи на социални помощи за оцеляване станат прекалено много и данъците и удръжките на работещите станат прекалено високи, работещите ще откажат да ги плащат. Няма просто какво да накара човек да мизерства, за да дава едни пари други да живеят. С какво ще го принудят - ще го вкарат в затвора, където няма да работи и да плаща данъци, но ще трябва да го издържат или ще му наложат глоба, която няма да плати? В момента хората плащат данъци и осигуровки, защото не са в толкова голям размер, и все още вярват, че държавата ще се погрижи за тях, ако загубят работоспособност.

Станат ли критични нещата, държавата ще загуби своите функции, ако липсват управляващи, които да работят в полза на работещите. Не орежат ли социалните плащания за онези, ще се окажат с един електорат, който има права да ги избере, но от него не идват никакви приходи за бюджета, съответно и за техните заплати, защото не работят и не внасят данъци. Работещите от своя страна ще се спасяват първо поединично, после на малки на малки групи, защото със сигурност ще се появят хора, които ще имат интерес да ги организират - дайте малка част от доходите си и ще направим квартали, в които ще има само работещи, парите ви ще отиват за поддръжка на инфраструктурата в тези затворени места, ще направим фондове, в които ще се събират пари само за тези, които са внесли, и в случай на нужда, ще може да се възползвате от тях... Държавички в държавата ще се появят.

Разбира се, че онези няма да се примирят, когато им секнат парите за оцеляване. Ще има и физически сблъсъци и убийства, за да се сдобият с така нужните им пари от имащите. Но имащите имат и средствата да си осигурят защита и повече оръжия от нямащите. Една част от нямащите ще започнат да работят, за да успеят да се впишат, други няма да оцелеят, трети сигурно ще са достатъчно способни чрез насилие пак да получават необходимите им доходи за живот от останалите хоа.

# 216
Те нещата вече са станали точно като в Идиокрация, това е ясно- затова го има и филмът. Смешното е, че сме такива идиоти, че си мислим, че не се отнася за нас, тук и сега, тази сатира.

# 217
Аз живея в Пловдивско, тук в повечето села няма цигански проблем- и пак идват и се тикат да живеят в пренаселения вече град. Кой ги гони? Никой, сами напускат заради дребни удобства.
На село, при сегашното индустриално земеделие няма нужда от хора. За какво да стоят тълпите на село? За да правят деца ли? А кой ще ги храни тези деца?
На село има нужда от малко хора, които управляват големи терени. Такъв е съвременния начин на земеделие. Това се случва и в Китай, и в Индия и в Ирак-от селата хората отиват в градовете и почват да раждат по-малко защото няма как да хрантутиш 10 деца в гетото в града.
 Просто "онези" хора са назад в развитието си и затова раждаемостта при тях спада с по-ниски темпове.
 Съвременната цивилизация няма нужда от толкова много двукраки-нито работа може да им намери, нито в един момент ще може да ги храни. Вижда се как там, където се препълни с човешки материал взеха да се избиват. В един момент от ценен ресурс човешката единица се превръща в тежест, когато се размножи прекалено. Размножи ли се прекалено и почват сблъсъците.

Та пак ще повторя-никой не е дал злато за мъниста. Напуска селото, защото цената на имота му там вече нищо не е и стоенето му се обезсмисля. Дали тази цена пада заради индустриализацията или заради престъпността няма значение, но напускането е поради невъзможност да се живее повече на това място, а не по някакви отвлечени причини. Тоест актът на изгонването на хората е напълно валиден.

# 218
кукумицинка, може би това е ситуацията в България, нямам достатъчен поглед. Но като цяло бедните хора работят, циганите отиват в Германия и работят най-гнусната и черна работа, биват експлоатирани по брутален начин и без милост.
Сега в Германия се обсъжда да падне минималната работна заплата за бежанците, за да можели да се интегрират. Винаги на този свят става дума за експлоатация и използване на по-бедния/слабия от този, който е по-богат и с ресурсите и силата. Няма как тези без сила и ресурси за да превземат завладяват и каквото и да е било. Освен ако наистина не стане някаква революция стил руска и френска.
Това е. Европа е концентрирала акъла и ноухауто на света. нищо не се прави, ако не е обмислено и изчислено. Друг е въпросът, на различните социално слоеве как им се отразява това, което бенефит-ва висшия клас/корпоративните интереси и тн.

Това, което виждам аз изобщо като печеливша стратегия е човек да се опитва да натрупа максимално количество експертност и професионализъм, за да е в полза на все по-комплексното общество. Освен ако не си наистина наследствен милиардер богаташ, стил Парис Хилтън, тогава ти с едно отиване на ресторант правиш повече от моята заплата.

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 13:12 от OX'AMAH

# 219
Ама защо мислите само за атаки, нападения и насилие?

То стига съвсем несъзнателно да ти слагат прът в колелото на сложните системи- и докато се обърнеш, вече няма да има общество, позиции, заплати, или всичко ще върви толкова тегаво, че никой няма да иска да работи.

Нито бежанци, нито цигани ще са полезни на елита като работещи. Те ще са полезни като потребяващи- за да си гласуват повече печатане на пари, повече хаос, повече разваляне на хубавото, за да се нахранят гладните. И ще са полезни на елита и като заплаха за средната класа- ха сте се надигнали, ха сме пуснали орките да пречат, вместо да ги държим доволни.

# 220
Нито бежанци, нито цигани ще са полезни на елита като работещи. Те ще са полезни като потребяващи- за да си гласуват повече печатане на пари, повече хаос, повече разваляне на хубавото, за да се нахранят гладните. И ще са полезни на елита и като заплаха за средната класа- ха сте се надигнали, ха сме пуснали орките да пречат, вместо да ги държим доволни.

Да, така е, но всичко тече и всичко се променя, а ние нямаме социалната власт да пречим на тези процеси Simple SmileSimple Smile Иначе работят, това със сигурност. Но и променят облика на обществото, това също е вярно и то не към нещо, което ми харесва на мен. Но това важи за всякаква имиграция.

# 221
Разбира се, че имаме социалната власт. Гласуваш с краката си. Раждаш 3 деца, не нула, и ги възпитаваш да не пасват добре в модерната машина, да не станат полезни идиоти и функционери.

Ако достатъчно хора го направят, нещата ще изглеждат по друг начин.

# 222
Разбира се, че имаме социалната власт. Гласуваш с краката си. Раждаш 3 деца, не нула, и ги възпитаваш да не пасват добре в модерната машина, да не станат полезни идиоти и функционери.

Ако достатъчно хора го направят, нещата ще изглеждат по друг начин.
и къде да гласувам с краката си? това е общоевропейска политика. Да ходя в Бангладеш? Simple Smile Аз ще уча децата си не само да се напасват, а да гледат да са отгоре чрез знания, умения и способности. Тогава може някой и да се поинтересува от мнението им. Другото е стил чичо сепаратист в Колорадо, който псува илюминатите.

# 223
Ми първо като си кажеш- какво като е политика, не ми пука, ще живея по друг начин. Няма да си изтощя децата, като ги смеля с образователната система, ще ги науча на други хитринки, ще им дам други идеали. Ще ги науча как да НЕ са добри граждани и членове на обществото, напротив- ще ги науча как да разрушат системата.

Физически може да си стоиш тук- в съзнанието си да си в друг свят. И след време да промениш и тоя свят.

# 224
Ми първо като си кажеш- какво като е политика, не ми пука, ще живея по друг начин. Няма да си изтощя децата, като ги смеля с образователната система, ще ги науча на други хитринки, ще им дам други идеали. Ще ги науча как да НЕ са добри граждани и членове на обществото, напротив- ще ги науча как да разрушат системата.

Физически може да си стоиш тук- в съзнанието си да си в друг свят. И след време да промениш и тоя свят.
Ако говориш за пасивна съпротива на системата , то на българите това им е историческия номер.
Ти как мислиш сме оцелели толкоз векове? Били сме даже по-малко по бройка в сравнение с "онези" и пак сме успели.
Сега всеки прави същото-недей мисли че си открила топлата вода.
 Аз поради тази причина изобщо не вярвам, че "онези" имат капацитет в нашето "превземане". Може и да получат доста неща, но ще е временно...

Общи условия

Активация на акаунт