Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 151
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Ема не е човек, винаги съм се възхищавала на идеите и замаха, с който действа. Тук видях снимки, които преди съм пропуснала.
Предполагам, че е позволила разнасянето на фотоси, затова потребителката си е позволила.
А дори да не е, блогът на Pina не е тайна за тази тема.

# 61
Стъкленото кълбо е хубаво. Но това са ужасно много пари за една лампа.  ooooh!
Да се похваля аз,че вече имаме сменени прозорци и подмазани стени в двете стаи.
Почна се отнякъде.  Mr. Green

# 62
  • София
Направеното от Ема е чудесно, но не мисля, че е редно друг да го публикува! Или нека поне да е в скрит текст, за да се редактира по-късно Peace

Самата Ема беше публикувала тези снимки преди време. Беше показала цялата къща. Именно по този начин изрових наново снимките. В тази тема освен неща, които ние самите сме направили, се публикуват и неща за вдъхновение, и всички те са изровени от интернет, а снимките на Ема са с обществен достъп и многократно са публикувани и от нея самата в различни теми bouquet
Ако считате, че е чак толкова нередно, ще ги махна, но не мисля, че има нещо лошо да видим отново какво е правила тя. За всеки случай се съобразих със съвета ти и ги сложих в "скрит текст".

Ема не е човек, винаги съм се възхищавала на идеите и замаха, с който действа. Тук видях снимки, които преди съм пропуснала.
Предполагам, че е позволила разнасянето на фотоси, затова потребителката си е позволила.
А дори да не е, блогът на Pina не е тайна за тази тема.

Снимките са от интернет и са със свободен достъп, именно защото са публикувани в Бг Мама от самата Ема.
Блогът на Пина също не е тайна, а място за вдъхновение.

# 63
   Сакън, не махай тези вдъхновения.  Точно и ясно е упоменато чии са. Какво повече?  Аз не бях виждала и публикуваното - само благодарност.

# 64
  • София
Ето и идеите за хола на мечтите ми - Много картини, сиви или тъмносини стени, голяма библиотека, пиано, удобни дивани, уютен китеник/персийски или чипровски килим и достататъчно място за съхранение. Whistling Hug Grinning

Остава да навия мъжа ми да имаме тъмни стени  newsm78 С допълнително вградено осветление в стлни корнизи по тавана и много лампи не би трябвало да е проблем.

Ето го и албумът, дано да се отвори:
https://plus.google.com/101059774510287601068/posts/gmTrLF39ETB

# 65
Защо да се маха и да не е редно да се публикува? Авторските права не са нарушени, това е нещо като публичен блог като гледам. Щом го е споделила, може да се упомене и тук. Казано е на кого са идеите.
Какво повече?
Истински пример как човек като има идея, вкус и желание от нищо нещо може да направи. Браво!

# 66
Не намирам нищо нередно да се спомене и даде линк към блог, в който са публикувани снимките на реновацията извършена от Ема. Ема е естет и освен талантлива е и много работлива. Идеите и реализацията им са наистина превъзходни. И се радвам всеки път, когато ги разглеждам.

# 67
Момичета, имам доста книги. Дайте идея къде ще ги побирам?
Искам голяма библиотека,като истински запален читател но няма как да стане. Засега в хола ще остане старата грамадна секция на баба ми, а там има и нейни книги. Аз като донеса и моите, тези на мама и на ММ и направо не знам къде ще са.А искам  всички да са на едно място. Май искам нещо невъзможно?
Като вземем малка секция, каквито в момента се продават пък хич няма да има място къде да ги подредя.
А имаме и толкова много други неща, подаръци, сувенири, нещата от сватбата, които са във винтидж стил и са много красиви и на тях трябва също да се намери място.
За допълнителни рафтова към стените  няма вариянт, защото за там съм намислила други неща, снимки и прочие и ще стане много претрупано.
Дайте ми някаква идея  newsm78 Много обичам книги и искам да са на показ, а не да се налага да събират прах по таваните, грехота е.  Mr. Green
Вие как сте си организирали библиотека?

# 68
Нямам библиотека, на показ имам само няколко книги като декорация, всичко друго е в кашони, а и напоследък все електронни чета.
На линка с чудесата от Ема можеш да видиш как тя е направила от стара секция библиотека. Синият шкаф, ако си спомням добре, също е част от тази секция, добавила е крачета, боядисала и ... не можеш да познаеш, че е част от друга мебел.

# 69
  • София
Секцията на Ема наистина е фантастична, а си е старият соц "мастодонт", който почти всеки има.
Аз лично, понеже имам много книги и красиви скулптури и вази, искам отворена библиотека. Поради липсата на пространство в хола, който е 20 кв., а трябва да има пиано, голяма трапезарна маса и дивани, любимите ми неща - многото картини и библиотеката ще се наложи да са зад дивана. Дилемата е библиотеката ли да е зад дивана или картините  newsm78

Ето как си го представям аз:

Тези наподобяват стара соц секция, но с махнати врати:

Диван пред библиотеката:

Или пък по протежение на цяла една стена:

Или библиотека зад трапезарна маса:

# 70
Хубави са много белите секции.
И нашата секция е соц, цвят като дървото нещо подобно, бледо кафяво, орех. А ако се се боядиса бяла?Дивана е тъмно зелено, сиво и бордо, цветена дамаска, огромен и е много мек и запазен.
Стените ще са бели, ще има масивна маса от дърво, много голяма или малка стъклена холна масичка.
Секцията е грамадна и е навсякъде из стаята, на отделни модули, но един от тях ще бъде махнат.Сещате се как са старите едновремешни секции  Laughing
Ще има и дивани и гардероб  ooooh!
Има и големи дървени врати, които преграждат стаята, с големи стъкла на тях.
Ще ги махнем за да разширим още повече пространстовото.
Стаята е доста голяма, с три прозореца и е много светла и просторна. Мисля,че ще стане много хубава, стига да съумея да съчетая някак си нещата. А това ме притеснява сериозно Embarassed

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 17:15 от Miss_Bingley

# 71
  • София
На мен библиотеката ми е мечта от едно време. Книгите ми още седят при майка ми. Представям си нещо като третата снимка, с полици над дивана. Или поне в единия ъгъл.

Боядисването бяло е добра идея, но с боите е сложно. Акрилната се бели, по блажната остават резки. Виж в темата за преправяне на мебели.

# 72
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Предстои ни и на нас нещо като ремонт на едната стая (хол-детска-спалня, т.е. all in one) Утре ще ходим за тапети и малко се пообърках с идеите ми. Стаята е 6м дълга и 3м широка. Мислим двете къси стени да са различни от двете дълги. Даже за шарени/райе си мисля. Трябва да се съборазя с един такъв килим, с този органайзер за играчки (само има и червени "легени" при нас), с такъв цвят диван. Мислех си късите стени да са нещо такова, а дългите само в светлото, но не съм сигурна как ще стои на стената с прозореца, за където вчера поръчахме такива сиви щори  Thinking Едните райета на долу, другите на страни..... На всичкото отгоре преди малко ми влезе идеята за комбинация жълто и сиво, ама този килим....
Може ли малко акъл да ми налеете, че е мъка? Не може да е латекс, защото сме с вътрешна изолация.
А и да препоръчате магазин с голям избор на тапети на не вип цени? За София иде реч

# 73
  • София
Хубави са много белите секции.
И нашата секция е соц, цвят като дървото нещо подобно, бледо кафяво, орех. А ако се се боядиса бяла?Дивана е тъмно зелено, сиво и бордо, цветена дамаска, огромен и е много мек и запазен.
Стените ще са бели, ще има масивна маса от дърво, много голяма или малка стъклена холна масичка.
Секцията е грамадна и е навсякъде из стаята, на отделни модули, но един от тях ще бъде махнат.Сещате се как са старите едновремешни секции  Laughing
Ще има и дивани и гардероб  ooooh!
Има и големи дървени врати, които преграждат стаята, с големи стъкла на тях.
Ще ги махнем за да разширим още повече пространстовото.
Стаята е доста голяма, с три прозореца и е много светла и просторна. Мисля,че ще стане много хубава, стига да съумея да съчетая някак си нещата. А това ме притеснява сериозно Embarassed

Съвсем се обърках, можеш ли да пуснеш някакви снимки или скица. Звучи наистина интересно, но сложно за съчетаване  newsm78.

На мен библиотеката ми е мечта от едно време. Книгите ми още седят при майка ми. Представям си нещо като третата снимка, с полици над дивана. Или поне в единия ъгъл.

Боядисването бяло е добра идея, но с боите е сложно. Акрилната се бели, по блажната остават резки. Виж в темата за преправяне на мебели.

Относно боядисването на секцията, ако е фурнир, само трябва да се свали лака и после боя на водна основа за дърво и лак (мат или гланц зависи от предпочитанията ти) пак на водна основа.
Ако е ламинирано ПДЧ, малко се надира със шкурка, боро контакт и отгоре боя на водна основа (може и акрилна, но е скъпа, или изостанал ти латекс, но качествен) и отгоре пак лак на водна основа. Става бързо и лесно, изглежда прекрасно и не си омирисваш цялата къща на емайл лак.

Здравейте
Предстои ни и на нас нещо като ремонт на едната стая (хол-детска-спалня, т.е. all in one) Утре ще ходим за тапети и малко се пообърках с идеите ми. Стаята е 6м дълга и 3м широка. Мислим двете къси стени да са различни от двете дълги. Даже за шарени/райе си мисля. Трябва да се съборазя с един такъв килим, с този органайзер за играчки (само има и червени "легени" при нас), с такъв цвят диван. Мислех си късите стени да са нещо такова, а дългите само в светлото, но не съм сигурна как ще стои на стената с прозореца, за където вчера поръчахме такива сиви щори  Thinking Едните райета на долу, другите на страни..... На всичкото отгоре преди малко ми влезе идеята за комбинация жълто и сиво, ама този килим....
Може ли малко акъл да ми налеете, че е мъка? Не може да е латекс, защото сме с вътрешна изолация.
А и да препоръчате магазин с голям избор на тапети на не вип цени? За София иде реч

Аз също имам малко дете на 2 и половина, но нищо не възнамерявам да съчетавам с неговите мебели и органайзери, защото ще трябва да ги сменям още хиляди пъти, докато не стане ученик.
Килимът е доста агресивен и внимателно трябва да се подберат останалите цветове.
За щорите, мен да питаш, отпред сложи едни красиви пердета, които да ти завършат цялостната концепция и да се съчетават с останалите неща в стаята.
За райетата бъди много, ама много внимателна, защото не съм виждала в България да има една идеално права стена, всички са безбожно криви и за да стои добре трябва да се хвърлят сериозни пари в шпакловка и замазка на стените, ноето е малко безмислена инвестиция само, за да се сложат тапети отгоре.

# 74
  • In the shadows of my mind
Oбърках се от това "хол-детска-спалня"  Crazy
Може ли снимка на сегашното състояние или поне схема най-опростена (на paint например). Иначе много светло сиво на стените се съчетава прекрасно както с тъмни, така и със светли мебели, но най-добре да са еднакви всички. Жълтото бих оставила за акцент (завеси, възглавници, вази, други неща...). Килимът няма да е добре с тези цветове, така че може просто да вземете друг (има много бюджетни и хубави предложения в най-обикновените верига магазини за строително-ремонтни неща - Бриколаж, Практикер, както и в Икеа и подобните магазини). Иначе тапети има много модели пак в Бриколаж, в Тапетия, Домко...

Общи условия

Активация на акаунт