Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 280
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Miss Bingley, за да не съм излишно голословна, подписвам се под всяка дума на 7no6ti.

Вратите ви ми изглеждат разкошни, но имат нужа от освежаване. Леко зашкурване и бяла боя биха им се отразили чудесно и ще светнат. Иаче съм съгласна, че стъклото на портала има нужда от подмяна. Нашето при баба ми и дядо ми  е същото, вярвам на времето е било модерно, но в момента дори няма винтидж очарование.

На снимките не видях диван, само едно кресло и табуретки? Тях аз лично бих ги претапицирала.

За корниза на цялата стена - определено да, сега стои недомислено някак.

Секциите имат потенциал, ако сте сръчни, може да направите разкошно бижу от тях. Само не ги правете в някакъв тъмен цвят, колкото и да е просторно помещението и високи таваните, една тъмнокафява секция тип комунистически мастодонт би всмукала целия въздух от помещението като черна дупка.

След мъничко ще се включа с молба за идеи за ТВ шкаф.

Надявах се да видя дюшемето, което обсъждахме в предната тема. Какво решихте за него всъщност?

# 106
  • София
Благодаря, за идеите. Не зная дали ще я пребоядисваме засега. Другите стаи първо да оправим.
Блога на Вероник го знам, уникален е. Толкова много неща харесах оттам.
Статията й за определяне на твоят интериорен стил е много интересна и звучи толкова лесно.
Трябва да се пробвам.
Аз искам много различни неща, за всяка стая.
Eето малко снимки, ще ме извините за хаоса, но сме на полеви условия  Mr. Green

Скрит текст:

Таваните са високи. От двете врати холът се разделя две части.Вижда се и диванът, жълто-бежово, светъл цвят.Всичко е натрупано и не зная доколко ще добиете представа.Там където са двата прозореца е малкото преградено помещение преди вратите, а след вратите цялата друга част наа хола.

Вижда се част от мастодонта, а и двете врати.
images

Сега като виждам секцията, определено мисля, че трябва да махнеш вратичките. Не си струва труда да се занимаваш да сменяш панти, а и за какво да хвърляш пари на вятъра (за хубави панти едно стотина лв. не ти мърдат) За боядисването не е нужно да бързаш, сама ще си решиш, но ако не е сега, после надали ще ти се занимава да изпразваш цялата секция  и да боядисваш насред хола (или още по-кошмарното - да се мъчиш да я изнесеш навън, при все че тежи колкото слон...).

Не разбирам какви са тези водопроводни PVC тръби насред хола  #Crazy
Ако са за парното, защо не сте сложили метални, така ще излъчват топлина и те, докато водопроводните са със специална изолация, предотвратяваща топлинните загуба от самата тръба.

Вратите, които преграждат хола изглеждат прилично, но стъклото е някак странно  newsm78 Ако няма да криете нищо, какъв е смисълът да е матово, ако няма и никаква художествена стойност. Има прекрасни фасетирани стъкла, с които би изглеждало доста по-добре и не са скъпи.

Относно дивана... ами, колкото и да е удобен, не изглежда никак добре  Rolling Eyes
Ако имате възможност, най-добре го сменете. В краен случай може да го покриете с нещо.

Помисли за някакъв дълъг корниз пред цялата стена с прозореца, а не като сега, само на част от нея. Ще изглежда много по-добре. Два-три реда пердета биха стояли прекрасно, а и биха ти решили много от цветовите дилеми, освен, че ще създават уют.

Защо не помислиш за някакъв подобен полилей? В ОЛХ има доста предложения на смешни цени.

Говореше за зелено, за бордо, за цветя, може ли още снимки?  Hug

Апропо, покрай твоя хол се загледах по нещо, което никога не ми е било слабост, но от два-три дни страшно много ми допада - модерното ретро (или иначе казано преправени, но добре съчетани стари мебели, с нови и функционални приложения. Хубавото е, че както казахме, почти всички имаме соц мебелировка някъде, а това е начин да направим нещо модерно за не особено много пари, като просто обновим старото.

Ето малко вдъхновения, в този ред на мисли:
Скрит текст:

Ето, ако ви се разглежда целият албум:
https://---/photos/zqyagR9ETMNQ5tQw7

Аз пък много харесвам Икейските мебели.Преди години накупих едни венгета, сега вече не ги харесвам, искам нещо светло и изчистено.

В Икеа няма нищо лошо, в крайна сметка мебелите, нищо, че са масови, са дизайнерски.
Имат много и най-различни предложения и има доста светли неща, може просто да си харесаш нещо друго.  Grinning

Ей, къде изчезна Богинята? Този Булард ми напомни за нея.

Ама с моите 50 квадрата и две деца, просто не мога да приложа друго освен скандинавски дизайн. Mr. Green

Иначе мен ме влече рустик и ако имам къща и много пари, това ще е стилът. Сега даже виждам изхвърлени до кофите сервизи, столове, ама си казвам - къде да ги сложа и няма да ми паснат.

Булард и на мен все на Богиня ми напомня.

Ох, душата ме боли като видя нещо красиво, изхвърлено при кофите и клошарите да го размятат....

Ей, тези кресла/фотьойли с дървените подлакътници как са ми на сърце на мен Simple Smile. Ама не би, нямаме ние такива стари от мама/баба, а новите (дизайнерските) са на баснословни цени. Остава да чакам ИКЕА да изкарат някакви или да дебна до кофите за боклук Simple Smile.  

# 107
  • Варна
...
Ама с моите 50 квадрата и две деца, просто не мога да приложа друго освен скандинавски дизайн. Mr. Green

....

Обща болест, аз мечтая за тавани 4-5 метра и един лофт ме устройва идеално! Затова си гледам само да си помечтая. В момента точно съм в бял период, рея се из едни изцяло бели интериори, като осъзнавам, че това не може да се получи у нас, няма кой да пази бялата тишина.

Ще трябва да се поогледаме в японски интериори, те са всепризнати по усвояване на малко пространства. Японците-респект! Много са дисциплинирани и организирани и се справят перфектно с жилища в минималистичен стил, не допускат безпорядъка да наруши хармонията.

Благодаря за връщане на част от идеята за тази тема. Дизайнът е изкуство, можем да му се възхищаваме или не без да е необходимо да го прилагаме в домовете си. Повтарям се, но можем да се възхищаваме на творби и на Леонардо и на Пикасо нали? Коренно различни, красиви по свой начин и носещи послание по различен начин. За имам такова усещане и за ориенталски интериори и за скандинавски и за френски и...., важното е да са направени с усет и талант.

А за ремонтите то е ясно, и добре да живеем налага се Simple Smile Приятно е, като изключим в повете случаи разправии с майтори Simple Smile По-късно ще се включа за хола на Miss Bingley

Малко екстериорно - Трите велики японски градини:
Кораку-ен

Кенроку-ен

Кайраку-ен

# 108
Моля за препоръка какъв шкаф за телевизор би паснал тук? Шкафът за телевизор ще е вдясно от камината, цветето може и да не е там.

Камината е много плитка, дълбочината и е 30на см и не намирам толкова плитък ТВ шкаф. Отворена съм и към по-нетрадиционни предложения (обмислях телевизорът да стои на две нощни шкафчета Хемнес, на пейка Хемнес...), стига мебелта, на която е поставен телевизорът, да не стърчи пред камината. В краен случай ще дейтвам по поръчка.

Извън ТВ шкафа, смятам останалите мебели в дневната да са от Хемнес серията. Мислите ли, че биха стояли добре?

# 109
Сменяхме парното затова. Обясниха ни че за долния етаж няма никакъв др вариант защото за нашата къща на първия етаж може само такива тръби.Не ме питайте че като ги видях се ядосах много.Но се разбра че това е единствения начин за да работи добре инсталацията.На горния етаж тръбите са тънки и скрити,идеални.Ще се чудя сега как да ги прикривам и с какво.Примирих се,какво да правя
Този диван няма да е.Ще е един шарен,в тъмно зелено и бордо.За него говорех.
Вратите се махат,тъй че няма да ги мисля.Стъклата ще се махнат от секцията.Вярно е,че не се ли заемем сега ще се отложи във времето.
Корнизите няма да са тези.Ще сложим дървени къси,точно над прозорците,а не така високо,че е мн странно.Пердетата,ще са дантелени бели засега.Както казах хола засега ще е на заден план.
И там ще е леко импровизация.
Дюшемето стига да кажете веднага ще ви го снимам 😃

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 12:48 от Miss_Bingley

# 110
  • Beyond the stars

Ей, тези кресла/фотьойли с дървените подлакътници как са ми на сърце на мен Simple Smile. Ама не би, нямаме ние такива стари от мама/баба, а новите (дизайнерските) са на баснословни цени. Остава да чакам ИКЕА да изкарат някакви или да дебна до кофите за боклук Simple Smile.  

Сдобих се с такива две кресла с дървени подлакътници за 30лв. от оlx  Mr. Green Неползвани, с гаранционна карта от 1983  Laughing Чакат ред за реновиране  Wink
Тъй че в оlx има неочаквано добри попадения.

# 111
  • Варна
...
Корнизите няма да са тези.Ще сложим дървени къси,точно над прозорците,а не така високо,че е мн странно.Пердетата,ще са дантелени бели засега.Както казах хола засега ще е на заден план.
И там ще е леко импровизация.
Дюшемето стига да кажете веднага ще ви го снимам 😃

Корнизите изглеждат според мен странно сега, защото са изнесени доста напред, предполагам заради наличието на радиатори преди премахване на парното.

Ако са близо до прозореца всичко ще изглежда нормално, аз много харесвам високи тавани и не бих ги скъсила визуално с поставяне на корниз по-ниско.

Всъщност белите тънки пердета не са толкова ангажиращи погледа, но плътните освен красиво и функционално допълнение спомагат да се увеличи, смали височината на таваните. Те са ми любим аксесоар, не е задължително да са скъпи, но правилно подбрани цветово направо преобразяват пространството. Ако не само прозореца, но и прилежащата стена е с пердета, например на хоризонтални райета може да се получи оптическо разширяване на тясна стена.

Снимай го това дюшеме! Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 13:34 от Doris

# 112
О,обожавам плътни пердета.Ще имам такива и в двете стаи.Но за хола баба ми е купила нови и няма да й развалям кефа на жената.
Иначе ще си взема от Какаду платове и ще ми ги ушият.Едни плътни хубави пердета ще добавят цвят  на всяка стаи и ще стои много красиво

# 113
Корнизите няма да са тези.Ще сложим дървени къси,точно над прозорците,а не така високо,че е мн странно.
Помисли внимателно за височината на корнизите. Peace Ако е много ниско, ще смали прозореца и ще захлупи стаята. Освен това трябва да е достатъчно широк, за да имаш възможност да откриваш изцяло прозореца, ако ти се прииска.
Скрит текст:

# 114
  • София
 newsm44 newsm44 newsm44

Тази тема малко по малко заприличва на това, което беше.  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Така, сега:

1. Antoaneta_y, Невероятни фотьойли има в ОЛХ на наистина смешни цени (и въобще разни соц мебели, заради това и се захласнах от 3 дни по "новото старо" (без да е мастодонтесто!), именно заради бюджета.

2. Miss_Bingley:
а) Добре премисли къде да сложиш корниза, колкото по-високо е, толкова по-добре ще изглежда цялата стена и наистина е добре да е по-широк от прозореца. Баба ти хубаво е купила пердета, но както казах, има корнизи на 2-3 реда и има място и за красиви тежки/плътни завеси, каквито ти харесват.
б) Снимай го това дюшеме, де  Hug
в) Покажи го този диван и масата, за която говореше, ако е налична.
г) Махнете и горните вратички на етажерката и ще стане още по-хубаво. Добрата част е, че самата мебел не е много тъмна и може и така да си я отавите. Пробвай на малка част да подредиш какво смяташ да има на нея, за да видиш дали ти харесва в сегашния цвят, или не. Така няма да се мъчиш да редиш всичко, а после да го махаш  Sick, за да боядисаш евентуално.
д) При тези високи тавани, а и заради розетката при полилея, която е супер, до колкото виждам от снимките, мисля, че е добра идея да сложите корнизи по тавана. Стиропорените са евтини и на тази височина никой няма да ги различи. Има наистина прекрасни варианти, които изглеждат модерно, а в същото време - аристократично. Това ще облагороди много стаята, а и можеш да вградиш допълнително осветление.
Скрит текст:

е) За тръбите на парното съм сигурна, че са те метнали,  Naughty или майсторите въобще не си разбират от работата, и възможностите, и познанията им стигат дотам.

3. Doris, Япония наистина е прелестна с хармонията си.
Ето малко подаръче, което може да ти допадне: Последната снимка на есенната градина е просто вълшебна, благодаря ти!  Hug

4. Макарон, няма ли да ти дойде малко в повече толкова много бяло? Камината е наистина чудесна.
За шкафа, аз лично бих сложила нещо, което да е цветно, за разлика от останалите мебели, даже може да е умишлено коренно различно като стил от останалите мебели. Ако ли не, заложи на белия ТВ шкаф на Хемнес, въпреки че е 40см. Самата камина в долния трай е по-широка и вероятно няма да те дразни. Ако се съмняваш как би стояло, мини през Икеа и прецени на място.

PS: Наистина много се радвам, че отново има хармония в темата  Hug

# 115
newsm44 newsm44 newsm44
4. Макарон, няма ли да ти дойде малко в повече толкова много бяло? Камината е наистина чудесна.
За шкафа, аз лично бих сложила нещо, което да е цветно, за разлика от останалите мебели, даже може да е умишлено коренно различно като стил от останалите мебели. Ако ли не, заложи на белия ТВ шкаф на Хемнес, въпреки че е 40см. Самата камина в долния трай е по-широка и вероятно няма да те дразни. Ако се съмняваш как би стояло, мини през Икеа и прецени на място.
Разчертах го на Planner 5d и не ми допада с ТВ шкаф Хемнес - до него камината стои като играчка. Тя наистина е малка, но и дневната ми е малка, нямаше как да сложа по-голяма. Чудех се в посока дали телевизорът би стоял добре покачен на две такива нощни шкафчета? Знам, че идеята граничи с абсурда, обаче не ми се поръчва и чака 2 месеца.

Иначе цветове има - диванът е синьо-зелен, а креслото, което в момента се изработва, е цвят горчица. Така че мебелите и стените исках да са бели и бежови, за да не стане много претрупано.

# 116
  • София
Аз щях да предложа ето това:
http://www.ikea.bg/living-room/Living-room-storage/Cabinets-and- … nets/50704/75694/

но сега прочетох, че има цветове в стаята. Има го и в бяло, но е по-широко ...

# 117
Аз бих сложила един хубав дървен шкаф с естествен фурнир, може би класически.
Мисля, че ще стои шик при меката мебел.
Признавам, че идеята с нощните шкафчета е много интересна(никога не би ми хрумнала), но в завършек не мисля, че ще стои прекрасно.

# 118
  • София
Това с нощните шкафчета наистина е абсурдно  Rolling Eyes
А защо въобще ти е тв шкаф? Можеш да окачиш телевизора на стената а отдолу да сложиш полици без държачи, за да е максимално олекотено на този принцип:

# 119
ТВ шкаф ми трябва, за да не изглежда, че има дупка под телевизора, а той виси в нищото.

Май или ще поръчам нещо по размер, или ще сложа просто два рафта без държачи - благодаря за идеята.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт