Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 167
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Американските къщи наистина са огромни, повечето, особено в Тексас Mr. Green Miss Bingley надявам се да не се обидиш, но холът ти не би могъл да се вмести в техните мащаби колко беше тясната стена? Колкото до българските интериори не зная колко си гледала, наистина е рядкост при твоите критерии, да харесаш семпъл, но скъп проект, а и мисля че харесващите този тип не наемат дизайнери. Може би Диа Николова има няколко, беше правила за руски клиент някакъв пищен проект.ще потърся...

Защо да се обиждам? Не ми е грамаден хола, но къщата е доста голяма, три етажна и не е като да е преустроена двустайна на тристана панелка  PeaceИма си много пространство, стаите са големи, с високи тавани, просторни и светли.
Сравнявам по-скоро с двустайните панелки,където в стаята едва се обръщаш, повече това имах предвид  Peace Аз също не искам някой да се обиди. Разбира се, че не мога да ги сравня с огромните пространства в американските и английски къщи.
Истината е, че дори и малките жилища могат да взаимстват интериора на големите, без да са толкова големи, а само като ориентировъчна идея.
И няма да си правя стаите барок, рустик или нещо подобно. Бих го направила когато имам сериозни възможности за това и бих наела човек, който разбира. Сегашният случай не е такъв.
Искам да създам просто уют и добър цветови  контраст, подходящи цветове, нещо по-разлчино,малко провинциален стил, и поне малко отговарящо на моята персона.
 Трудно ще е, знам, но ще се постарая.  Simple Smile

# 286
  • Варна
Още от Диа, не ми харесват нейните проекти поне повечето, но не бива да забравяме, че те работят според клиента и се одобряват от него.
http://sreda.dibla.com/index.php?topic=5279.0

А Фимера са си класа, толкова изпипани детайли, и това при завършени заснети проекти, а не рендери, за Кото пък шапка им свалям. Мезонетите в Банско, студио за йога, а помните ли шевицата като монограм?... Няма да ги изброявам имат сайт.

# 287
Дорис, червената баня от първата страница с цветята по капака на тоалетната чиния и по стените е отвратителна  Laughing направо ме заболя главата,от толкова червено, по-надолу зеления проект също е ужасия някаква. Не ти харесват, и с право Simple Smile

# 288
... Разбира се, че не мога да ги сравня с огромните пространства в американските и английски къщи.
Чак пък огромни пространства в американските и английски къщи!? Особено английските Laughing Виждала ли си ги наживо? Вярно, повечко стайчета, но точно стайчета. Като сложиш едно легло и една етажерка и остава проход от 1 м обикновено. В американските поне има тенденция за обединяване на всекидневната с кухнята и трапезарията, прословутия им open plan, но и там спалните често са като кутийки.
С това не ги сравнявам с нашите панелки, съвсем не Simple Smile Просто си мисля, че не само те са причината за интериорните ни неудачи. Много повече хора живеят в къщи, в ново строителство, в старо страителство... Но дори и панелките могат да придобият много приличен вид, стига собствениците да бягат от клишетата Peace

# 289
  • София
Леле колко неграмотна тази Диа. Четохте ли й коментара- колко грешки . ..    Възможно ли е?

# 290
на живо не, от снимки така изглеждат  Simple Smile а и в темата това се твърди,че са много мащабни
В Англия наскоро бях, в къщи не съм влизала, но там фасадите са еднотипни, червени къщички, сиви, всички едни и същи и някак не ми се сориха огромни,то разбира се си зависи и от къщата и размера й
аз както казах, не съм на ти с интериорният дизайн, тепърва започвам да гледам, да се ориентирам
естествено, че може да се направи и малкият апартамент хубаво и стилно, просто пространството те ограничава малко или много, аз лично се чувствам като затворена в кутия  Simple Smile

# 291
  • София
Fimera са ми от любимите дизайнери. Страхотна идея ъ жълтата линия, която преминава и в хола., запазила съм си в папка за копиране. А плочките от банята съм ги виждала и в проект на All in, така и не открих кой ги предлага на пазара.
Нормално е нови проекти да изглеждат по обрани, малко като сцена, все още необживяни, сигурна съм, че след нанасяне нещата ще изглеждат по друг начин.

Именно всичко изглежда добре и изчистено преди тазманийските дяволи (сиреч малките сладки дечица) да се нанесат. Simple Smile Това важи с още по голяма сила за "индустриалния лофт", за съжаление.

И на мен ми харесват някои от интериорите на Фимера, благодаря за линковте!

Жълтата ми баня е доста скромна, но все още много ми харесва:

Скрит текст:

Планирах да изплагиатствам частично дизайна за бъдещата тийн тоалетна.  Mr. Green

Редактирам и се извиням , че поста стана толкова дълъг, но понеже обсъждате наситените цветове , наситените сини цветове, спалня , каквато планирах да имаме , дори съпругът ми се беше съгласил ( бях сваляла снимки от темата на различни сини спални, мисля, че Пина ги беше пускала, но някак съм ги изгубила  Sad  и той много хареса две от тях).

Обаче, започнах силно да се разколебавам вече за цвета, защото спалнята , ще е с неголеми (ок. 13 квадрата) размери и със северно изложение. Сегашното ни жилище е много светло (изток /запад), стените са бели с изключение на детската) , никога не съм пребивавала в северна стая . Започнах да чета статии за препоръчителни цветове според изложението , но попаднах на две тотално противоречиви мнения. В едната статия се твърдеше, че бялото в северна стая , може да стои със депресивен сив потон. И дори препоръчваха наситен цвят за нея. От друга страна повечето скандинавски интериори са бели, но с големи прозорци.

Ако е така, кой нюанс на синьото би бил по препоръчителен - по жизнерадостен , по блед или по сивеещ

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 18:01 от Courage

# 292
Производител на тези плочки е Кalebodur, сигурно има идруги де.
Courage, нашата спалня е с изложение запад - север. Избрала съм нещо като възглавничката от 2-та снимка (светло синьо със сив подтон). Ето я, снимана е на изкуствено осветление и цвета не личи много добре.
От по - наситените, на мен ми допада третият.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 18:13 от pep_si

# 293
Проектите на Дия Николова за мен са ужасни. И наистина е кошмарно неграмотна. Sad

# 294
Courage, мисля, че ще е добре бледо синьото или жизнерадостното Simple Smile Банята ви ми харесва, семпла е и е хубава.
Недей я прави тъмна, щом е северна стаята. При малки пространства и северно изложение уж правилото е светли цветове, колкото се може повече и аз съм на това мнение.
Нашата спанля е с подобни размери, 14 кв, но е много светла. Ще е в люляково, дъбово и бледо сиво. Утре ще избираме сивото. Simple Smile

# 295
Courage - без да съм специалист или да имам опита на момичетата от темата, и аз ще дам своите 20 цента по въпроса за твоята спалня.

От северна стая до северна стая разликите са огромни. Сканди интериорите имат огромни прозорци - приятелка шведка ми разказваше, че техните прозорци са големи и без тънки пердета, за да се вижда всичко отвътре навън и отвън навътре, понеже традиционно шведските мъже изхранвали семейството с мореплаване, а съпругите оставали сами вкъщи. А пък в Холандия са ми казвали, че големите прозорци били традиционни за протестантското общество и служели за обществен контрол - да се знае дали семейството не върши нещо нередно у дома.

Смятам, че една просторна северна спалня с висок таван, голям прозорец и без близки сгради, които да спират светлината, би понесла съвсем спокойно наситеното сивеещо синьо от твоя пост. И обратното, аз имам в сегашния апартамент южна спалня, но е 12 м2, 2.55 м височина и мъничко прозорченце, което гледа в съседната сграда - за да не е пещериста, я направих с матов жълт латекс с light and space ефект. Не, че изложението е маловажно, но е само един от факторите, при това според мен не най-важният.

# 296
  • Sofia

С това не ги сравнявам с нашите панелки, съвсем не Simple Smile Просто си мисля, че не само те са причината за интериорните ни неудачи. Много повече хора живеят в къщи, в ново строителство, в старо страителство... Но дори и панелките могат да придобият много приличен вид, стига собствениците да бягат от клишетата Peace
Абе, момичета, може ли така наизуст да говорите за БеГе пространства в жилищата  Simple Smile
Аз от панелки по-просторно не съм виждала, да ви кажа  Laughing
Панелките са с големи коридори, големи бани, големи дневни, големи спални и доколкото съм виждала такива в София и Бургас - еднакви, по калъп, панелът явно е бил с еднакви размери.
Що се отнася до старо тухлено строителство - да, високи тавани и толкова! То едни никакви размери стайчета, то едни вестибюли... Да не говорим за централните, които имат балкончета по две стъпки  Simple Smile
Апартаментът, в който сме сега е сравнително ново строителство - началото на 90-те и 105 квадрата значи две нормални спални 3 на 4.5 метра, кухня 2 и нещо на 3 и нещо, хол 30 квадрата и балкони хубави навсякъде.
А сега за сравнение чисто новия ни апартамент 130 квадрата, чиста площ 105, съвпадаща с горната и всяка една стая е мнооого много по-малка, всяка! Коридори по-малки, спални по-малки, за холокухнята да не говорим - тя е наполовина - 23 квадрата.
Сигурно само къща по индивидуален проект е нещо по-различно от описаното по-горе.
Та с извинение за намесата, но наистина не разбирам за какви пространства говорите - на картинка нещата са други, дам  Laughing

# 297
Нашата спалня е 9 квадрата. Беше с бели стени. Видях спалнята на Blue и се влюбих в нея. Започнах разговори за тъмно синя стена, не искаше да чуе ММ. Показах му снимките на Blue и веднага усетих, че я хареса. Боядисахме стената зад таблата в тъмно синьо-зелено, трябваше да е синьо, но не уцелихме.
Та написах всичко това, за да кажа, че сега спалнята изглежда по-просторна, а със смяната на мебелите и по-функционална.

Не съм "срещала" скоро Blue, дано всичко е наред при нея и я чакаме да се върне.

# 298
Courage, мансардардната боксониера, която правя в момента е точно такова жизнерадостно синьо като от поста ти в частта, в която ще е спалнята.
И идеята ми е да я обзаведа с такива бели мебели.
Другата част е боядисана в цвят taupe и там ще вкарам цвят чрез аксесоари.

# 299
..
 От българските апартаменти, които показахте как пък един не ми хареса ? Simple Smile
Ще си залитам по американските и английските домове, и без това съм в къща и място бол  Simple Smile така, че на мен лично за ми приложими  Simple Smile
Винаги съм си мечтала за къща като от филма "Сам в къщи", тих квартал, едноетажни американски тип къщи,морава и прекрасна коледна украса  Heart Eyes

Заповядай! Все едно описа нашия квартал. Hug

Къщата от Дания много ми хареса. Много мой стил, цветове, материали и вид.  bouquet

По принцип аз харесвам двуетажните къщи повече, но неговия любим стил с огромни прозорци и втория етаж само спалня с баня ми е фаворит и на мен.

http://www.linwoodhomes.com/house-plans/plans/tamarack/
http://www.linwoodhomes.com/house-plans/plans/thorne/
http://www.linwoodhomes.com/house-plans/plans/loon-lake/
http://www.linwoodhomes.com/house-plans/plans/majestic/

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 15:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт