Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 155
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Може ли да цопна в темата  Blush
И на нас ни предстои цялостен ремонт, купихме жилище за основен ремонт, който ще си правим сами. Започнахме с банята, като реших да използвам само няколко декоративни плочки за акцент. Но се чудя как да ги разположа, 7 плочки са, за три стенички, в дясно ще е душа, насреща мивката, в ляво празна. Има ли някой идея за тази моя приумица  newsm78

# 451
  • In the shadows of my mind
Покажи някаква схема на помещението и къде какво ще се намира, както и снимка на плочките (от сайт, или нещо подобно).

# 452
Нямам схема, но е малко помещението 1,55 дълбочина на 1,20 широчина. На среща по-вляво ще е мивката (на стената 1,20м), в дясно ще е душа (1,55м стена), на лявата стена няма нищо(1,55м). В светло бежовата гама, а декоративните плочки са нещо като стръкчета глухарче. Размера на плочките е 25х40, ще са разположени на височина. Не знам дали се добива представа  Rolling Eyes

# 453
Щом е толкова малко помещението, аз бих ги разположила вертикално там, където ще е душа. Или разпиляни, но пак при душа.

# 454
  • София
Да, всички заедно. Иначе 7 на нищо не се дели.

# 455
Да, всички заедно. Иначе 7 на нищо не се дели.

Имаше само 8 плочки останали от старо зареждане, много ми харесаха и добре се вързаха с другите плочки реших да взема 7 като нечетно. Но може да взема и 8мата сигурно още е в магазина.  Laughing

# 456
  • In the shadows of my mind
Нашата баня също е много малка, 1.60 на 1.40. Избрахме светли и дълги (60х20) плочки, за да разширим оптически помещението, и добавихме декоративни от същия модел на дълги раета. Декоративните сложихме на цялата стена, на която е монтирана тоалетната и душа, както и един ред плочки на едната странична стена до декоративните и ги разделихме от основните с метален фриз.
Ето снимка на проекта и снимки на полуготовото помещение. Ако някога завършим този безкраен ремонт ще покажа и нещо готово  ooooh! Laughing

# 457
Ето как изглежда нашата баня в апартамента, който показах. Много е малка (отново), но имаме и  шкаф, а това е пространството под душа.
Апартаментът няма мазе и вкафовете ми бяха много важни. За това всички легла със с чекмеджета, за това и шкафът в банята, за това и вградения гардероб.

Предвиждам като се върнем да има и шкафове на терасите, но все още не съм ги измислила как  (от какъв материал) ще са, че трябва да издържат на ниски температури.

# 458
Titina, метални.

Всичко е много свежо и прегледно Peace

# 459
Титина, страхотна ти е банята  Heart Eyes

Офф, аз отново с моята баня - преграждам със стъклен параван зоната на душа - от стена до стена. Трябва ли да слагам праг някакъв или направо стъклото шляп на пода? Разнопосочни мнения чувам, а плочките на земята ми са толкова красиви, че не искам да слагам никакви прагове  Laughing

# 460
За бели мебели в спалнята,избрах тъмно сини стени и кафяв мокет
http://zanna.snimka.bg/daily/dom.619659.37361925

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 18:20 от mama 123

# 461
За сега си мисля за следните варианти:
- алуминиеви или стоманени- неръждавейка ( не метални, че др стомани ръждясват). Проблемът е че в БГ последните са доста скъпи и ще ми струват майка си и баща си
- ПВЦ ( като дограма)
- Вградени, същата като външната мазилка, плотовете от камък, а вратичките като предходните варианти.

Трябва навсякъде да сложа и подпрозоречни плотове от камък.

за банята, благодаря, това е което успях да постигна на това разстояние...а и не съм ви снимала, завесата с чушките ( трябваше по някакъв начин да предпазя мукавяната врата, сложена от Барбуков, а и да има същата височина като помещението). Оказа се непостижима задача за каквито и да е завеси за баня...и си купих прозрачна .....мушама, и за да се върже поне малко с цвета и да не прилича на мушама, се оказах с едно прозрачно нещо, с принтирани малки червени чушки.  Mr. Green

Like_Smoke , не бих сложила праг, освен ако нямаш втори сифон, но пак ще имаш проблем с наклоните

# 462
  • Варна
При нас банята ще бъде с праг - поръчахме го от мрамор, много близък цвят до плочките. Отгоре ще бъде паравана с плъзгащи се врати. Има 2 сифона.

# 463
Нямахме нам,ерение да слагаме праг на поддушовото пространство, но в момента, в който се пусна джета и река потече към вратата, която е МДФ фурнир и коридора.Наложи с да слагаме праг. Добре, че имаха цвят почти идентичен с плочките та не дразни много.

# 464
Mama123, много приятна комбинация. Покажи още снимки!

Общи условия

Активация на акаунт