Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 182
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Титина,

С каквото си се захванала - направила си го. Респект.
Като реално се заживее там, самото пространство ще си покаже от какво и къде има нужда.

# 436
  • срещу двата комина :)))
Благодаря много за приема, аз не съм съвсем боса с интерорния дизайн, три години съм работила това, но после се прехвърлих в друга сфера Simple Smile все пак има неща, които са си висш пилотаж и ми е трудно да съчетая, но ще се допитвам и до вас за идеи Wink
Освен това имам и художествено образование, може би и то помага , поне при съчетанието на цветове

# 437
Titina, харесва ми много простора и ефирността в помещението. Аз не бях виждала нищо от него до сега. Права си за килим, че май липсва. Ще се уютне Simple Smile пространството с него. Аз се плаша обаче от стъпалото, като ниво, което има, защото редовно ще съм паднала, с изкълчен глезен, с летящи чинии от ръцете ми, опитвайки се да отсервирам масата и тн. Просто не внимавам и знам че ще се потроша Simple Smile. Иначе го харесвам, като начин за открояване на пространството, но пусто съм много спъната  Laughing и като го видях, първо за това си помислих - направо си се представих в поза летеж, с първоначално заети ръце от чинии, които в последствие променят траекторията на движение и заедно с мен извършват свободен полет, преди да се сгромолясат с трясък върху пода. Joy
Климатикът ти е "заспал" идеално над вратата, много добро решение. Само аз лично, не бих сложила уреди, които не са вградени за кухнята, но съм сигурна, че е имало причина за това.
И понеже в апартамента, който сега ремонтираме, когато го купихме, масата беше сравнително далеч от кухненската част и мен лично това много ме дразнеше, та се сетих да те питам, кое надделя при избор на място за масата и дивана? Не знам защо, но на мен първосигнално ми идва масата да е в частта, където ти е сега дивана (естествено не до стената, а малко по-папред), там където е дивана бих сложила конзола тип масичка и да изместя дивана там където е масата. Ама сега като го написах, излиза че трябва да се пусне телевизора от тавана да виси  newsm78, или пък да е на лявата стена, като си с лице към големите прозорци, а дивана да прави чупка с Г към частта на спаляната тц, май не става тая работа дето я написах. Тюх, май сама си отговорих защо са така разположени  Heart Eyes. Ама пък ако е на тая стеничка лявата на стойка, ще може да се врътва и към масата, ако е на мястото на дивана. А може да си има друга причина, да сте го районирали по този начин Simple Smile
И ахххх картините. Прекрасни са. Завид. Ако не е тайна, сподели автора, току виж и нас ни огрее някога перуански колорит Simple SmileSimple SmileSimple Smile. Със сигурност, ще ми е интересно да разгледам негови неща, ако има някъде из мрежата. А за прозорците - най-голям завид Simple Smile. Остава само да се обживее.

# 438
  • Варна
be under repairs апартаментът на Титина е ваканционен.

Mrs.Turner / Samberg добре дошла. Един професионалист сред аматьорите ще свърши добра работа bouquet

Ох много са ви дълги никнеймите...

# 439
Стъпалото е заради усвоена част от тераса, няма начин да бъде променено...и аз си мислех, че ще се спъвам, но единствения проблем за сега е, че като се мие подът и се цапа стената под стъпалото. Не се вижда на снимките, но на мен ми бърка, да не казвам къде.

За избора на позициониране на диван и маса изигра огромно значение гледката. От тези прозорци се вижда едно огромно зелено поле, планината и някъде в далечината блокове.
Пак заради гледката масата и столовете са прозрачни, да си лежиш на дивана и да гледаш планината.

За климатикът, за да заспи над вратата, беше голяма борба. Над дивана има куфар в който са скрити всички тръби. Това за ужас на монтажистите и на майсторите, но бях ясна, че не искам да видя, ни кабел,ни тръбичка.. Опитаха как се губи мощност, но все пак съпругът ми е специалист в областта и се наложи да се обаждаме до фирмата.

За авторът на картините трябва да погледна довечера в архивите...

# 440
Doris, ми да  ooooh!, ама то чукча писател, не толкоз читател  Blush. Това променя нещата доста. Даже при последващ прочит, видях че  и сме от един отбор падащи  Hug

Titina, сигурна бях, че има някаква причина. При мен също гледката е много водеща при вземане на решение. То като знам, как една нощ, като пратих мъж ми на сл вечеря, влачих дивани, за да видя дали няма да са по-добре в единия ъгъл, или в другия или в третия и така цяла нощ влачих. Нагласявам ги, и после сядам, ставам, лягам, пак сядам...пък ида 2-3 крачки в страни и почвам да мисля - абе тук добре ли ми е сега, или не ми е добре. И после пак влача и така докато свършат възможните ъгли  Joy. Накрая си ги връщам където са били и усмихната чакам половинката да се прибере и хич и не го информирам кви съм ги вършила  Wink
Браво, че не си се предала на майсторите, те винаги знаят най-добре, а ние нищо не разбираме Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 18:17 от be under repairs

# 441
  • София
Оо, това с местенето на диваните, че даже и на холната секция (соц мастодонта от свекървата, който ми бърка в здравенцето и нямам търпеное да изхвърля) ми е много познато. Аз обаче хич не си правя труда да ги връщам на старите места. Поседят си така ден два, пък тогава решавам дали пак да ги местя. По-забавно беше като местих пианото в Пловдив веднъж (не повторих опита...)

# 442
о и аз имам опит с местенето...на скромните 15 съм ( бях) и един диван и холова гарнитура, си сменяха местата на всеки 2 седмици. Трябваше само да пазя паркета, да не се надраска ( все още имам кошмари заради този паркет). Успях да мръдна и огромната секция...сама. Страхотна школа се оказа  Mr. Green

# 443
  • София
Малко красоти:

А това е каталогът, откъдето е снимката. Има много идеи, въпреки, че на мен ми липсва цвят в каталога, но иначе има уникални предложения.
https://catalogs.restorationhardware.com/app.php?RelId=6.5.1.6&a … ;link=RHInteriors

Малко ретро и красиво огледало:

И разновидност на метро плочките, но със състарено огледало (излиза почти без пари)

А какво мислите за подобно огледало?

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 10:45 от 7no6ti

# 444
Здравейте, стигнахме до избора на подовата настилна и имам чуденки, надпвам се да ми помогнете.

В коридора ще имам тъмна врата на банята от ПВЦ  златен дъб и три интрериорни врати от дъб в друг цвят от тази на банята и бял шкаф и може би бяло портманто което още не сме избрали. И сега ми идва дилеемата бях се спряла на тъмен гранитогрес но се замислям че с него коридора може да ми изглежда много тъмеен и нали тъмното по си личи като е мръсно, или да сложа светъл гранитогрес с дървесна шарка от тези най светлите и да направя коридора да изглежда по просторн така , той ще е и с бели стени.

Другата ми чуденка е за спалнята, щ бъде бяла спалня с бял гардероб и с беели нощни шкафчета, ще сложим цвят на стените може би по наситеен в оранжеево кораловата гама и ламинирания паркет от светлия или от натуралния да сложим ? Чудя се на фона на бели мебели този светъл ламиниран паркет да не бледнеее тази стая. Някой с такива мебели бели да се е спрял на светъл ламинат ?

# 445
  • Варна
tileva.baldjieva87, моята спалня е така - мебелите са бели /спалня askvoll от икея и бюро, други нямам/, паркета е ясен, ето такъв http://vsichko-za-baniata.com/%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1% … D0%B5%D0%BD-24264

стените при нас са http://color.bg/23/tsvetovi-palitri/color/shady-brown-c30/2216/

Получи се много приятна комбинация.

# 446
аз също съм с бели мебели и ето такъв паркет
Скрит текст:

Стените са бледо лила и сив тапет, пердетата също. Но при нас стаята е много малка и идеята беше да я разширя максимално. Получи се доста добре. Това са тапетът и стените :

Скрит текст:

# 447
  • In the shadows of my mind
Може ли снимки, Mrs.Turner / Samberg  bouquet

# 448
Може ли снимки, Mrs.Turner / Samberg  bouquet

няма как да покажа, защото вече има детско легло и хиляди бебешки глупости  Grinning но тези дни, като поразчистя малко ще снимам  Hug

# 449
И аз щях да помоля за снимки, че нали и ние сме с лилава спалня, но щом няма как.
Днес изпробвахме малко от сивия латекс, стана бледо сиво, почти към бяло и мисля, че ми хареса. Утре като изсъхне ще снимам, но ще повторим още веднъж, като поръчаме и останалата боя.Цвета се води лунен камък.
Тези дни ще боядисваме цялата къща, после избираме, купуваме и слагаме ламинат(моля момичетата, които знаят за колебанията ми с паркета,да не ме линчуват #2gunfire Mr. Green, просто решихме и преценихме, че при нас това е в пъти по-удачен вариант,и не искам вече да повдигам въпроса и да досаждам Peace)Mr. Green така се реши и се убедих, че другият вариант при нас няма да е удачен със сигурност.  Peace
Гледах направен, изциклено старо дюшеме-еми не ми хареса.
Дюшемето е изгнило, над 50 годишно и не искам вече да го гледам и да се разправям с него.!
След това сглобяваме мебели-кухня и спалня, и после допълнителните неща.
Поставила съм си срок 2 месеца, дано да се изпълни,че време за губене нямам.
Сега ще мислим цвят за стените в хола, ако можете, дайте идеи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт