Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 112
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Canada
Грозда, благодаря! Хубави спални, харесах си тъмно синята и една в бледозелено и жълто.
Нашата определено ще е класическа. Мина ни времето за модернизъм  Laughing
Нещо такова, но без рошавия килим:
http://www.houzz.com/photos/889176/Chestnut-Hills-Master-Bedroom … y-bedroom-toronto

Контеса, днес четох, че си ходила в Jysk и тъй като не бях стъпвала в тоя магазин досега, отидох да го видя. Забърсах три стола за около острова в кухнята по 35$ единия (след лек пазарлък от моя страна). Последните изложени. Вярно имат по някой дребен кусур, но от самолет не се вижда.Доволна съм от себе си. Ето долу единия:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154579183248958&se … ype=3&theater

Купих и три големи пластмасови кутии с капаци за местенето. Едва набутах всичко в колата - на задните седалки и един стол отпред. Трябваше да я снимам  Joy

Последна редакция: нд, 18 сеп 2016, 02:09 от Polar bear

# 631
Polar bear, ЧЕСТИТО! Много хубави моменти и сговорни ремонти  Laughing в тази красива къща  bouquet bouquet

Ми то нищо няма за пипане- готова кухня, стаи, стени, паркети, прозорци! Супер е! Много се радвам за вас!  bouquet

А столовете ги видях и аз днес. Много хубава цена са.

# 632
  • Canada
Polar bear, ЧЕСТИТО! Много хубави моменти и сговорни ремонти  Laughing в тази красива къща  bouquet bouquet

Ми то нищо няма за пипане- готова кухня, стаи, стени, паркети, прозорци! Супер е! Много се радвам за вас!  bouquet

А столовете ги видях и аз днес. Много хубава цена са.

Благодаря ти!  Hug

# 633
Първо честита къща. Според ен столовете са много големи и ще тежат. Сложи ги, виж дали ти харесва.
Мисля още, че осровът ти е малък за двата полилея (идея си нямам как се пише тази дума). Има вентилатор виждам, което ме навежда на мисълта, че може би няма климатик. Имай предвид че с вентилатор снемаш до 4С(това се чувста). Аз бях пощуряла да махам нашите и много четене....хубаео, че ги оставихме.

# 634
Полярно мече,

Страхотна къща сте избрали, здраве и късмет в нея ви пожелавам !  Удоволствие беше да я видя, благодаря ти.

Имай предвид, че бордо в спалнята съдейства за покачване на кръвното налягане при по-дълго гледане в тази стена. Може да не е много, но този фактор съществува ако червеното ти е пред очите.

# 635
Да, червеното е агресивен и възбуждащ сетивата цвят.
Освен да се местите после в другата спалня да се наспите. Crazy

# 636
  • Canada
Здравейте отново и благодаря за пожелнията,
Титина, малки са столовете -  counter top high  са, нормален размер. А полилеите са ориентировъчно да покажа какво искам, какъв модел. На снимката са два отделни, при нас трябва да е един с три лампички - пендант. Няма централен климатик наистина, но ние имаме портативен.
Бордото ще е зад главите ни, на гърба на леглото, няма да ни превъзбужда Simple Smile Други идеи за цвят? Преди време исках да е navy blue, сега ми се струва, че ще е мрачно...

# 637
  • София
Polar bear, ЧЕСТИТА КЪЩА! Дано да сте много щастливи в нея  bouquet

А сега за дилемите...

1. Кухнята: Прекрасна е, но и аз мисля, че подобни полилеи ще са прекалено обемни.
2. Спалнята: Колкото и да обичам бордото, наистина не е добра идея за спалня. Що се отнася до тъмносиньото... тук май почти всички са му фенове. Относно притеснението ти, че ще стане тъмно, няма как да се случи само с една стена в синьо (вместо в бордо, ако е синя), а останалите са по-светли. Няколко пъти в темата са показвани тъмносини спални и просто са великолепни.  Grinning
3. Цветовете: За трапезарията съм напълно съгласна. Винаги е добре да се внесе малко драматизъм и лукс.
За стената с прозореца съм за, да е тъмно синя, но какво има на стената, която се вижда от хола? (Според мен, ако ще има и втора синя стена, тя трябва да е тази с порталната врата към хола, защото така ще изпъкне вратата, както ще изпъкне и прозорецът. От друга страна има и още една врата... newsm78 Много ли ще ти стане, ако цялото помещение е синьо? По принцип е добре да има някаква логика, или акцент, когато стените са в различен цвят и той да е лесно доловим.
Ако искаш да внесеш наистина повече лукс, може би наистина е добре да са всички стени сини или да има една стена, която да е по-светла, където да е бюфет например, а на тавана да има и корнизи.

# 638
  • Canada
 Благодаря, 7нощи Simple Smile

# 639
Привет, момичета!

Да се похваля, интериорните врати пристигнаха и вече ги монтират. Както ви споменах преди време, спрях се на не чисто бялото, а на другото "бяло", което макар и различен цвят от дограмата според мен подхождаше на цялостната композиция, както и на входната врата и мисля, че направих добър избор. Прилагам снимка (лоша е, но е правена с телефон, а днес е тъмно и вали), като до нея съм сложила и малко от екстериора, заради цветовете на дограмата и балкона.

и веднага след нея да помоля за малко помощ - харесах си ето такъв гранитогрес:

И двата цвята много ми допадат и се чудя кой от тях би бил по-удачен за антрето, където ще има много врати - по-тъмния или светлия. Как мислите?

# 640
  • Варна
По-светлият със сигурност е по-практичен.

# 641
О, да, със сигурност!

Нещо подобно светло ще искам и за кухненския бокс, издирвам в момента. Много държа да е гранитогрес, тъй като имам богат опит с чупенето на теракотени подови плочи  Mr. Green

# 642
  • Варна
...
 Много държа да е гранитогрес, тъй като имам богат опит с чупенето на теракотени подови плочи  Mr. Green

И аз  Mr. Green и естествено нямам резервни, същите не се произвеждали и сега къртене и т.н.

Много ми беше харесал коридора на Гадамер и той беше със светли плочи, като ламинат...

# 643
  • In the shadows of my mind
Комбинация от тъмния и светлия, като показаната снимка, е много приятен, НО трябва да разполагаш с това пространство, а често за съжаление в нашите жилища няма такова  Crazy
Аз бих заложила на светлия, без да се замислям. Особено, ако помещението е по-малко, няма прозорци (естествена светлина) и многото врати го правят още по-"тясно" и коридорно. Бих търсила максимално ефект простор и светлина  Peace

# 644
  • София
Още един глас за светъл гранитогрес. Имаме шоколадови на цвят плочки на пода в банята и същата на цвят фуга. Ами фугата побелява редовно (повечето мнения са, че е от химикалите в шампоаните, душ-геловете и т.н.). Ами гадно ми е да ги следам, пък не съм открила с какво да ги почистя ефективно и трайно. Та в коридора, въпреки/поради мръсотията, бих заложила на нещо по-светло.

Общи условия

Активация на акаунт