Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 366
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Пух,преформулирай си въпроса към биолозите, когато пак ти се обадят - какво означава, че нещо не се е образувало? Моят съвет е да не толерираш отговор - Не знаем!
Щом биологът, с който разговаряш не знае, да тти се обади, такъв който знае, за да ти обясни.

Написаното от теб ме провокира да разгледам някакъв учебник по ембриология, но за съжаление е на турски.
 Снимките им са зашеметяващи. Има цяла страница със снимки на ембриони  нормални,  анормални, стадиите в различни дни, снимки от развитието на ембриони в ембриоскоп, а също така и снимки на бластоцисти в стадиите на размразяване и замразяване и как изглежда увреден от процеса ембрион.

Електра, не се сдухвай, БХС не може да даде повод за сдухване. bouquet

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 14:52 от Анонимен

# 556
  • Sofia
Пух,преформулирай си въпроса към биолозите, когато пак ти се обадят - какво означава, че нещо не се е образувало? Моят съвет е да не толерираш отговор - Не знаем!
Щом биологът, с който разговаряш не знае, да тти се обади, такъв който знае, за да ти обясни.

Написаното от теб ме провокира да разгледам някакъв учебник по ембриология, но за съжаление е на турски.
 Снимките им са зашеметяващи. Има цяла страница със снимки на ембриони  нормални,  анормални, стадиите в различни дни, снимки от развитието на ембриони в ембриоскоп, а също така и снимки на бластоцисти в стадиите на размразяване и замразяване и как изглежда увреден от процеса ембрион.

Те ми казаха че в тази кухина трябва да се образуват някакви четки и клетки, но не им запомних точно наименованията и това са 2-та параметъра, по които определят морфологията, За съжаление те не са се образували и морфологията не била добра. Попитах на какво оже да се дължи, но ми казаха за яйцеклетката и сперматозоида и после и каза по принцип ай-добри са яйцелетките с хомогенна граулация е моята е била с центрирана, но все пак не била лоша.....това беше отговора а въпроса ми.
Иначе и аз чета разни еща откакто ми се обадиха и като чели това ми е най-разбираемо
http://invitrobg.com/defekti-pri-yaitzekletkite-i-vliyanieto-im- … itro-protzedurata

все пак не разбрах на какво може да се дължи това спиране.

# 557
О, Герда Hug
Аз ги видях онлайн. ЧХГ ми се струва нормално. Пап-а е 7,55 при реф.гр. 0,004-10,00. Не знам колко трябва да бъде, за да е добре newsm78

# 558
  • София
Електра, не гледай тези стойности. БХС се изчислява от тези стойноси плюс още няколко неща измерени на бебо и някои данни за майката. Сами по себе си стойносите на хормоните не носят много информация

# 559
Мерси, Надин, уж го знаех това ама като се шашнах го забравих ooooh!
Излишно е било, говорих с нея, рискът пак е мноого малък след преизчисленията.

# 560
Браво, Електра! Hug Пълен напред с бебчо! И да се затъркаляш скоро като мен Simple Smile

# 561
  • София
Мерси, Надин, уж го знаех това ама като се шашнах го забравих ooooh!
Излишно е било, говорих с нея, рискът пак е мноого малък след преизчисленията.
Радвам се, че си се успокоила Heart Eyes Иначе за това изследване съм ти казвала, че каквото и да покаже, мобе да си свиркаш bouquet

# 562
Шакира, Буена  Hug
Първите три месеца свършиха Simple Smile

# 563

Те ми казаха че в тази кухина трябва да се образуват някакви четки и клетки, но не им запомних точно наименованията и това са 2-та параметъра, по които определят морфологията, За съжаление те не са се образували и морфологията не била добра. Попитах на какво оже да се дължи, но ми казаха за яйцеклетката и сперматозоида и после и каза по принцип ай-добри са яйцелетките с хомогенна граулация е моята е била с центрирана, но все пак не била лоша.....това беше отговора а въпроса ми.
Иначе и аз чета разни еща откакто ми се обадиха и като чели това ми е най-разбираемо
http://invitrobg.com/defekti-pri-yaitzekletkite-i-vliyanieto-im- … itro-protzedurata

все пак не разбрах на какво може да се дължи това спиране.
  Пух разбирамте много добре и знам колко е гадно като ти се обадят и ти кажат това.При мен всеки път е така.Оплождат се развиват се много добре и на 5 ти ден спират.Имам 6 пункций вече отговор така и неполучих.Яйцеклетките били добри сперматозоидите също и никой няма обяснение защо спират.Доктора се съмнява за проблем в качеството на яйцеклетките,защото спермограмата ни е добрра.Следващият път ще пробваме с трансфер на 3-ти ден и дано вече стане.

# 564
  • Sofia
Гале  Hug, и аз мисля да му кажа следващия път да са 3 дневни. Просто за първи ми се оплоди и се разви и имах усещането че ще получат нещата, мислийх, че щом са ок до 5 ден до бластицист сме минали важната част, но уви не. Стискам палци на теб и дано на 3 ден се получат нещата  Praynig

# 565
Гале  Hug, и аз мисля да му кажа следващия път да са 3 дневни. Просто за първи ми се оплоди и се разви и имах усещането че ще получат нещата, мислийх, че щом са ок до 5 ден до бластицист сме минали важната част, но уви не. Стискам палци на теб и дано на 3 ден се получат нещата  Praynig
Hug Hug Hug Стискам палци и на вас.Успех.

# 566
Моите ембриони също на 5ти ден дават 50% фира.

# 567
  • София
Моята статистика до момента е: инвитро 1во- сложени два тридневни ембриона-и двата се хванаха,бремеността не просъществува по други причини, инвитро 2ро- един тридневен ембрион- успешно приключила бременност, трансфери 2 бр на петдневни- отрицателни.Та почвам и аз да се замислям за 3дневни, при тях успевемостта ми е 100% досега, а от бластоцистите- нищо.А уж нали 5дневните били с по- голям потенциал за успех Rolling Eyes

# 568
  • София
И при мен се бяха замислили да го връщат на трети ден, но после се отказаха.

# 569
Благодаря сладурки за бързата ви реакция Simple SmileЕлектра извинява но не разбрах много какво имаш в предвид за обработка на мъжки материал  МАКС, килимче, ако е удобно малко разяснение. Иначе ММ е бил на "допинг" с Андрозитол, Ортомол Фертил плюс, Гултатион, коензим Q10-нямаше ефект, сега е на Цефагил, Спермотренд-изписани от д-р Макии-ще видим дали има разлика, но бърканицата не признава(упорит и твърдоглав е)Според док. инсеминацията е първата крачка и понеже е "станало" веднъж има надежда, че с нея пак ще имаме успех, ако и този път не даде резултат ще пристъпим към инвитро.А биопсията за имунология и прозорец не се ли прави при ИКСИ  newsm78 или пак не съм разбрала?Пожелавам на всички ви мнооооогооо успех, дано се сбъднат мечтите ни!

Общи условия

Активация на акаунт