Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 465
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Каква е разликата между Консултант по фетална медицина и специалист по фетална медицина?
Образно казано нещо като разликата между психолог и психиатър 😊

# 376
Консултантът по фетална медицина е за здрави фетуси, а специалистът по фетална медицина е за болни фетуси, така ли? newsm78

# 377
  • София
Специалистът е изкарал поне три годишна специализация и е получил диплома за фетална медицина, консултантът може да изкара курс от няколко месеца и да получи сертификат, че може да работи в областта.. поне доколкото аз съм запозната

# 378
Мерси, Танита Hug
Значи както и предполагах не е проблем.
Ще съм ти много благодарна да кажеш за хистерото горе долу как минава всичко, болезнебо ли е и колко струва Hug
По отношение на деня, зависи какъв ти е цикъла, дълъг ли ти е по принцип? Той може на 6ти като те види направо да ти насрочи ЗЕТа за следващия ден.
Бях ти писала някъде в предишните постове. Цената е 250лв. Залата е на етаж -1. Не е страшно, изпитвах дискомфорт / но не болка, около час, два след нея/. По- страшно е като видиш 0 на теста. При мен втория трансфер мина трудно и доктора предположи, че канала е тесен, но сега на хистерото се оказа, че е крив. Дано третия бъде успешен. А иначе д-р Шефкетова казваше, че при мен нещата се случват по- бавно. Другите, с които сме започнали стимулация вече тестове правят, а на теб казваше, пункция още не сме правили. Така и не стигнахме до хубава яйцеклетка, след година опити минахме на донорска. И двата трансфера са с донорска. Останаха ни 5 ембриона на 5ти ден. Силно се надявам този път да се получи.
Успех и на теб и пиши като мине  Hug

# 379
  • София
О, много съжалявам, явно съвсем съм изперкала, но не помня да съм те питала, мисля, че Клиър питах, но ме видях отговор Embarassed Съжалявам за повторението bouquet Мерси за инфото, определено бих я направила, цената е съвсем приемлива, дава достатъчно информация пък и няма да ми провали ЗЕТа bowuu
Пожелавам ти много успех на процедурата този месец, 5 ембриона е чудесна бройка, сигурна съм, че ще има и за второ Praynig Hug

# 380
  • В сърцето на любимия човек
Танита - аз също съм с крив цервикален канал, хем и оператирно хистеро съм имала и кюретаж. Персенска за трансферите ми изписваше по половин ампула атропин, а самият трансфер правеха с френски катетър (по-тънък и вероятно по-мек) и изобщо не ги усещах. Преди това съм ревала с глас при инсеминации в друга клиника, а това е нещо, което се вижда буквално от пръв поглед с ехографа и можеха да ми спестят болката.
Оказа се, че кривите шийки имат едно много голямо предимство - по-издържливи са на скъсяване.

# 381
  • София
Танита - аз също съм с крив цервикален канал, хем и оператирно хистеро съм имала и кюретаж. Персенска за трансферите ми изписваше по половин ампула атропин, а самият трансфер правеха с френски катетър (по-тънък и вероятно по-мек) и изобщо не ги усещах. Преди това съм ревала с глас при инсеминации в друга клиника, а това е нещо, което се вижда буквално от пръв поглед с ехографа и можеха да ми спестят болката.
Оказа се, че кривите шийки имат едно много голямо предимство - по-издържливи са на скъсяване.

На мен пък в Щерев (не знам дали и в другите клиники е така, защото само там съм правила инсета) на инсеминациите умирах от болка, защото спекулума, незнайно защо, след инжектиране на материала ми го оставяха по 1 час във влагалище и ме оставяха да лежа така с него #Cussing out

Днес ми е първи ден и звъннах за час за утре. Дадоха ми за 10,35 часа, така че ако има някоя мацка около този час в клиниката, нека се видим  Hug Много държа Перси да ме види в началото на цикъла, нали на тънка лигавица по-добре се вижда с ехографа, пък и да обсъдим какво правим като процедури този месец Praynig

Танита,  изивнявай, ако може още един въпрос, свързан с хистерото.Клиър е писала, че и дали таблетка Цитотек за разширяване на канала предполагам, на теб даваха ли ти да си слагаш такава предварително? Мерси Hug

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 11:19 от Buena esperanza

# 382
А аз съм днес, към обяд.

# 383
  • Sofia
Момичета имам проблем, вчера след цитротида започна да ме боли като че ли яйчника (където са ми 2-та фоликула), боля ме снощи и днес продължава. Болката е странна все едно ми е подуто нещо или посинено, усещам и тежест ниско долу, това дали е нормално според вас, утре ми е пункцията и се притеснявам на какво може да се дължи Sad

# 384
  • София
Момичета имам проблем, вчера след цитротида започна да ме боли като че ли яйчника (където са ми 2-та фоликула), боля ме снощи и днес продължава. Болката е странна все едно ми е подуто нещо или посинено, усещам и тежест ниско долу, това дали е нормално според вас, утре ми е пункцията и се притеснявам на какво може да се дължи Sad
Според мен е нормално, не се притеснявай. Аз от стимулация с клостилбегит и 3 фолукула имах далче по подут и болезнен корем и яйцници, отколко при стимуалция с инжекции и 14 фоликула, така че понякога просто организма понася по-трудно нещата. Стискаме палци за утре Hug

# 385
  • Sofia
Мерси Buena esperanza, и аз си помислих, че това може да е причината и затова ви попитах  Hug

# 386
  • София
Момичета, понеже говорите за изследване на инсулин, обременяване с глюкоза ще си позволя да ви питам един страничен въпрос.
Къде мога да прочета малко повече за това изследване? Искам ММ да го направи, защото напоследък, когато е преуморен му става лошо, треперят му ръцете и пребледнява. Като се случи такова нещо в мое присъствие и му меря кръвното се оказва, че понякога е сближил границите, друг път е вдигнал малко кръвно. Когато хапне,  пие вода и яде нещо сладко му минава в рамките на около час. Искам да изключа проблем с инсулина.
Чета, че правите изследването с обременяване с глюкоза. Искам в Надежда да го направим, но ако ми дадете повече информация или къде да прочета ще съм ви благодарна.  Hug

Пожелавам всички предстоящи и настоящи процедури да ви донесат чаканата радост.
 bouquet

# 387
Магнолия,

Изследването преминава по следният начин : на гладно се пуска инсулин и кръвна захар, след това се пие пакетче глюкоза разтворено във вода на малки глътки и след последната се засича един час, пак изследват инсулин и кр.захар и след още 60 минути още едно бодене и пак двата показателя. По време на изследването се пие само вода и нищо друго. След изпиването може да усети слабост и е хубаво да не се щъка много много  Peace

# 388
  • София
Магнетична  Hug Много благодаря  bouquet
Предполагам глюкозата мога да взема от аптеката и при регистриране на изследването да кажем, че искаме обременяване с глюкоза, нали?
Ще трябва да го вържа после да не хване по задачи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 389
Магнетична  Hug Много благодаря  bouquet
Предполагам глюкозата мога да взема от аптеката и при регистриране на изследването да кажем, че искаме обременяване с глюкоза, нали?
Ще трябва да го вържа после да не хване по задачи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Точно така  Peace

Ами да си отдели 2 часа и нещо, батерия, лаптоп и се заковавате на място  Mr. Green

Хубаво е и предната вечер да ограничи приема на сладко  Wink

Стискам палци да няма нищо  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт