Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 402
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета
Докторката ми назначи РВМС преди трансфер два дни ще ходя при имунолозите.Някой знае ли какво е това каква е процедурата.
Благодаря ви.

# 511
Здравейте момичета
Докторката ми назначи РВМС преди трансфер два дни ще ходя при имунолозите.Някой знае ли какво е това каква е процедурата.
Благодаря ви.
  Това е лепило което се изготвя от имунолозите.Взема се двукратно кръв,като се поставя в деня на втората взета кръв.Струва 250 лв.Подобрява имплантацията.

# 512
Здравейте момичета
Благодаря ви.
  Това е лепило което се изготвя от имунолозите.Взема се двукратно кръв,като се поставя в деня на втората взета кръв.Струва 250 лв.Подобрява имплантацията.
Благодаря ти.

# 513
  • Sofia
Здравейте, ейсега ми звъннаха ембриолозите, че ембриончето се развива добре и че всичко е наред за сега, днес ми е 3 ден, сега ще чакам до неделя да видим какво ще стане и дали ще замразим. Зарадвах се и исках да споделя с вас  Hug Praynig.

# 514
Браво Пух.Успех  Peace

# 515
  • София
А защо pooh замразявате? При мен, ако успеем да стигнем до ембри, направо го връщаме. Ама сигурно, защото имам проблем с качеството и се предполага, че няма да издържат.

# 516
  • Sofia
А защо pooh замразявате? При мен, ако успеем да стигнем до ембри, направо го връщаме. Ама сигурно, защото имам проблем с качеството и се предполага, че няма да издържат.

По принцип се стимулирах с клостил  и Цветков още в началото ме предупреди, че той не е добре за лигавицата и дори и да се получат нещата няма да се прави трансфер. В деня на пункцията лигавицата ми беше 6см и той каза замразяваме за другия месец евентуално и аз казах добре. Честно казано досега на предните ми 2 пункции на ЕЦ яйцеклетките не бяха добри и дори не се оплодиха, това ми за пръв път оплодено, не зная коя точно е причината за замразяване , но той ми обясни, че е заради лигавицата. Ембриолозите казаха, че яйцеклетката и ембриона вече са добри.  Иначе имах планове за друия месец да започвам стимулация по къс протокол и този пробвахме с клостил просто да не изпуснем месеца и да видим какво ще стане.

П.С. Забравих да кажа и за TSH-то ми е високо 3,17 и Цветков иска да направя контрола след 40 дни на еутирок за да го сваля поне до 2 и тогава евентуален трансфер.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 11:39 от poooh

# 517
С ТСХ то не си играй, че аз се наиграх миналата година. Имах чувството, че Клостила ми го вдигаше. Може би защото нищо не завърши добре, се съмнявам че с Клостил не се получават читави яйцеклетки. Но има момичета, които отдавна родиха от стимулация и т.н. с Клостилбегит. Другото, което открих, че щитовидната ми обърка имунната система и се наложи консултация с имунолозите и лечение с Имуновенин до ден днешен, всеки месец съм на вливки. Имай го предвид, все пак имаш достатъчно време да се консултираш и с тях.

# 518
  • Sofia
С ТСХ то не си играй, че аз се наиграх миналата година. Имах чувството, че Клостила ми го вдигаше. Може би защото нищо не завърши добре, се съмнявам че с Клостил не се получават читави яйцеклетки. Но има момичета, които отдавна родиха от стимулация и т.н. с Клостилбегит. Другото, което открих, че щитовидната ми обърка имунната система и се наложи консултация с имунолозите и лечение с Имуновенин до ден днешен, всеки месец съм на вливки. Имай го предвид, все пак имаш достатъчно време да се консултираш и с тях.
Мерси Шакира, аз вече имах консултация с Хедер за щитовидната и ТСХ-то и засега освен че е над 3 друго няма. Да видим какво ще излезе на контролата, а иначе понеже съм ендометриоза Цветков ми спомена, че ще се наложи най-вероятно нещо като терапия и май говореше за някакви вливки ама не разбрах на какво и кога, може би за трансфер...не знам няма да гадая, аз да стигна до трансфер пък ...
А как да разбера, че трябва да се видя с имунолозите? Някакви симптоми ли да очаквам или какво?

# 519
Да, с високото тсх не бива трансфер.
Моят съвет е преди трансфер да се провери кръвна захар,инсулин, защото моят ендокринолог, каза, че ако е висок пречи на оплождането(при естествено забременяване) и при деленето на клетките, а това значи,че сигурно ще възпрепятства имплантацията.

# 520
  • София
pooh, Цветков например при мен каза, че няма нужда от имунологичните изследвания и може би беше прав. Но човек никога не знае, та просто си записах час при имунолозите и те прецениха какво да пуснат.

# 521
Пух, твоя е преценката къде и с кой де се консултираш. Никой няма да ти каже иди при този и този специалист. Може би след 5ти неуспех.. Поне това е мое убеждение. На мен Начев мие казвал, че при високо ТСХ няма проблем да се направи трансфер, то влияе на качеството на яйцеклетките! Никакви симптоми нямаш при настъпили промени в имунната, безплодието е може би единствения симптом. При високи НК и НКТ клетки почти е невъзможно забременяване. Не искам да те стресирам. Може въобще да не са се вдигнали. Но от опит ти казвам, че загубих година и половина докато открия кое ми се меси в цялата картина. Един консулт с имунолозите няма да е излишен точно при нас с проблеми в щитовидната. Мен никой не ме изпрати. Сама си записах час и отидох при тях.

# 522
  • Sofia
Добре тогава благодаря ви за съветите и ще взема мерки за една консултация да видим какво ще стане Simple Smile

# 523
  • София
Пух, твоя е преценката къде и с кой де се консултираш. Никой няма да ти каже иди при този и този специалист. Може би след 5ти неуспех.. Поне това е мое убеждение. На мен Начев мие казвал, че при високо ТСХ няма проблем да се направи трансфер, то влияе на качеството на яйцеклетките! Никакви симптоми нямаш при настъпили промени в имунната, безплодието е може би единствения симптом. При високи НК и НКТ клетки почти е невъзможно забременяване. Не искам да те стресирам. Може въобще да не са се вдигнали. Но от опит ти казвам, че загубих година и половина докато открия кое ми се меси в цялата картина. Един консулт с имунолозите няма да е излишен точно при нас с проблеми в щитовидната. Мен никой не ме изпрати. Сама си записах час и отидох при тях.

Напълно съм съгласна!Решаването на проблемите със забременяването е 50% самоинициатива и 50% лекарска намеса. Няма да спра да повтарям,че всички проблеми, които са ми установени досега (аденом на хипофизата, високи НК и тромбофилия), съм си ги открила САМА, защото си замоназначих въпросните излседвания. Никой никъде не ме е пращал, даже в Щерев ме разубеждаваха да си ги правя, защото съм била много млада, все едно генетиката, имунологията или доброкачетсвените тумори имат връзка с възрастта ooooh!

# 524
Високото тсх при трансфер се вдига още повече, зящото са в синергично действие с чхг.Високите стойности на тсх влия ят на неврологичното и ментално развитие на фетуса.

Общи условия

Активация на акаунт