Суха и изтощена коса

• 4 515
  • 5
  •   1
Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ! Някой ползвал ли е рициново масло+масло от розмарин за растеж на косата ? Действа ли? дайте мнения за изтощена от боядисване коса.Преди време бях руса,като всеки месец си я боядисвах цялата коса,докато стане перлено-руса,в последствие реших,че косата ми няма да издържи на това темпо и се направих кестенява.Сега косата ми е много изтощена и въобще не расте.Ползвам арганово масло,но и от него файда няма... Rolling Eyes Sad Sad

# 1
Като за начало подрежи малко връхчетата Simple Smile Аз съм пробвала рициново масло, не знам дали има ефект, оказах се алергична. Масло от пшеничен зародиш преди всяко къпане. Мек шампоан за изтощена коса и вместо балсам - маска, с която стоиш повече време, преди да изплакнеш. За растеж - хининова вода. В никакъв случай не ходи на слънце без UV-защита - шапка, шал, спрей, балсам.

# 2
Мажи в краищата. В корените - ако скалпът е сух. Чакаш поне 30 минути. Малко е гадно, ама ако можеш - намазваш се, връзваш косата и стоиш така цял ден. Може да си сложиш кърпа, от топлината попива по-добре. Тъкмо ако се наложи да излезеш няма да се вижда косата.

# 3
Е, за колко време... то зависи от организма, от сезона, от начина на живот... Ясно, че изтощената коса расте по-бавно. Нормалното е с около 1 см на месец, ако полагаш специални грижи или ако имаш такъв ген, може и по 2 см. да расте. Ако си правиш редовно маски, след две-три седмици ще се забележи ефект. Ако ти се чете, ето какво правих при един много проблематичен за косата ми период месец по месец:

1. Април-май - фризьорката ми не ме направи както исках, а от боята косата ми започна много да се изтощава.
2. Юни-юли - забелязваше се все повече изтощаване, косопад, а отделни косъмчета бяха като изгорели. В същото време корените се омазняват, краищата са сухи. По това време косата ми е до раменете. Започвам с готови ампули и спрейове от аптеката - не помагат.
3. Септември - решавам, че така просто не може повече. Боядисвам я за последно с цвят, максимално близък до моя естествен. Тя и преди това не е била драстична разлика, просто вместо по-червена си я оставих червено-кестенява. Започвам с маски преди всяко къпане - зехтин, масло от пшеничен зародиш, с кисело мляко, с яйце (от тях пада боята). Междувременно скъсахме с приятеля ми, ама не знам дали от това се подобри  Joy
4. Октомври - подобрението е много леко, а косата не иска да расте нормално. Минавам на био шампоан с много меко измиване - ако искаш марка, пиши ми на лични. Добавям балсами за изтощена коса - не помня какви, но аз в тежки случаи ползвам един много евтин на Дева - със силикон и зелен чай. Месец по-късно има значително подобрение.
5. Декември - вече твърдо си мия косата веднага щом има нужда и не я оставям с омазнени корени - даже ако трябва всеки ден. В продължение на 2-3 месеца почти не ползвам сешоар. Започва да расте по-бързо, да става по-мека и лъскава.
6. Променила съм си и хранителната диета - не знам дали е вярно, но според фризьорката лещата много помага. Добавям повече плодове, зеленчуци и витамини допълнително - Герикапс, цинк, калций, магнезий.
7. Месец май - минала е една година от първа точка Simple Smile Косата ми е дълга много под раменете, почти педя над кръста. Не е боядисвана, мия я почти всеки ден, вече мога да я суша и почти всеки ден със сешоар. Ползвам нормален подхранващ шампоан, вече не слагам толкова маски. Много по-лъскава е, мека, дори без специален балсам.

Ами, това е  Flutter

# 4
Нели, днес ти е ден за пускане на теми ли ?
Има много информация из Красива мама за грижа за косата, за по-бърз растеж, за професионални серии за коса, за модни тенденции в прическите...защо не потърсиш някоя от тези теми и не се зачетеш в няколко страници ?

# 5
  • Варна
Нели, аз имах проблем с косата, як косопад, лющене на кожата на скалпа. Ходих на дерматолог януари. Изписаха ми медицински шампоан. Той се справи с косопада за нула време, лющенето на кожата спря напълно за месец-два ползване, а освен това косата ми видимо е по-добре. Не расте по-бързо, но е по-здрава и жизнена. Освен това последните два пъти като ходих за боядисване, фризьорката ми каза, че на места, където много беше падала коса сега е започнала да расте нова. Ако искаш пиши на лични да ти кажа за шампоана, купувам го от аптеките. Не ползвам балсам.

Общи условия

Активация на акаунт