Боледуване на децата ни - тема 42

• 48 658
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Да, тежката артилерия е. Мисля да не спестявам нищо, не ми се рискува с бактерията. Нали имахме вече една супер-бактерия, която беше резистентна към всичи аб, които можеха да й дадат. Тогава и националният консултант ни консултира, 10 дни вливаха венозно коктейл от 3 аб и някак се повлия и се пребори. Ама яд ме е, как само ме е яд да я бутам с тия бълвочи. После 2 месеца имунитетът й ще е много крехък, а идва грипния сезон.

# 526
А,яд те е...а в болница да ви дупчат не те е яд. Стягай се,момиче...

За грипа е още ранхо....януари чак Peace

# 527
Силве,стискам палци и голямо гуш за малката героиня и за мама героиня Hug

# 528
Силве, дано бързо овладеете инфекцията.
Поне е само един аб, другото са капки.

Моята след цяло лято без боледуване е болна в момента. Започна от едни сополи и се влоши. Направо съм отчаяна как ще караме учебната година. Още не е станало дори студено, а грипът тепърва предстои.

# 529
Момичета, благодаря.
Дъждец, в нашето училище има много болни, а директорът ни подканя да не ги задържаме вкъщи, че изпускат материал. Сестрата била съгласна да дава лекарства, можело да се възползваме. Аз в такова състояние не мога да я пратя, тя не чува просто, а да не говорим как ще я се отрази контактът с още бацили.

# 530
  • София
 Hug. Благодаря ви момичета. Ще се опитвам да не го мисля много, та да не дьрпам дявола за опашката. Дано не го изпуснат.

Силве, стиснати палчета бьрзо да овладеете положението.

# 531
  • София
Силве, мани го директора. Той вероятно си плямпа за настинки и вируси, за които можеш да дадеш нурофенче и да замаскираш ситуацията (примерно - както сме ние в момента). А колкото до изтървания материал, айде не сме вчерашни Stop (ще си наваксате заедно у дома).

# 532
Абе да се оправи първо детето...това е на първо място. Другото е бошлав работа.

# 533
Аз хич не мога да си представя да иде болна. Днес както беше само сополи, изведнъж я заболя много главата, вдигна т и повърна.
А принципно мислех утре да я пращам, надявайки се, че ще е само полусополива.
Добре че не са ми правили проблем за многото отсъствия досега. Материалът го наваксва вкъщи и не е имала трудности. Занапред обаче се притеснявам.

Силве, вие не сте ли в подготвителен клас още?

# 534
  • Варна
Имам спомен, че Силвето записаха малката в първи клас тази година. Но както и да е, няма да изтърве кой знае колко. Важното е да се оправи. Но защо се получава така... слабо място, слабо, но все пак Rolling Eyes Нещо нелекувано ли остава, хронично ли, защо все така сериозно я удря?

# 535
Ами слабо място е...все там удря. И майка ми е така...цял живот от уши страда. Влезе ли вирус,атакува и пробива там...в слабото място. Все й текат ушите...
Освен здравето,всичко друго е поправимо. Всичко! Затова не страдайте чак толкова за ученето...все пак не влиза в университет...не че има разлика,но са ми малко преувеличени тревогите за изпуснатия материал.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 21:46 от teta75

# 536
  • София
Слабо място си е, не е недолекувано. Това е като синузита при някои хора - лекуваш, антибиотици, кортикостероидни капки, мазила, нагревки и при първата настинка - айде всичко наново.

Дъждец, правилно че не си я пуснала (според мен). Гледайте се у дома. Ние всяка есен боледуваме контролно при първата промяна от знойно лято към една идея по-студено. Гледам навън хората още ходят по потничета, а аз с блуза, върху блузата жилетка, на врата шал и ми е кофти, защото хем искам да съм калена, хем обичам студеното, хем първа се разболявам.

# 537
  • София
За "слабото място" и аз съм съгласна. Когато детето беше бебе, често имаше проблеми с гърлото - все зачервено. Педиатърът попита дали някой от нас двамата (аз или таткото) сме имали проблеми с гърло. Ами таткото като малък всяка година по 2 пъти се е сдобивал с гнойна ангина. Израстнал го е. Детето до момента има вече 2 гнойни ангини, 1 херп ангина, а често си е със зачервено гърло. Та явно има нещо в наследствеността на "слабите места".

# 538
Сестра ми като малка е била с чести ангини. Израстна го също....
И при Силвито така ще стане.... Hug

# 539
  • бургас
Момичета, малкия е на инхалации с пулмикорт +физ.разтвор два пъти на ден вече 6-ти ден, а не спира кашлицата. Колко време мога да го давам?Наред с пулмикорта му давам и проспан, ама на. Беше спрял с пристъпите и въобще кашлицата, викам си: -хайд утре на ясла и хоп, пак почна да кашля.

Общи условия

Активация на акаунт