Проблеми след цитонамазка

• 1 923
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви разкажа за моето лично преживяване и да попитам за съвет или дали някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Преди година отидох на първия си преглед, бях на 20 и до сега съм имила само един партньор. Отидох, заради нередовен цикъл. Резултатите от цитонамазката бяха нормални, оказа се че имам кисти на яйчниците.
Проблемите обаче дойдоха със самият преглед.
При разговора с гинеколожката споделих че ми е първи преглед и я помолих да бъде внимателна и не зная какво да очаквам та ако може да ми обяснявя какво се случва по време на процедурата.
Прегледа мина кошмарно, жената се опитваше с всички сили да вкара спекулума. Казах й че ме боли, тя каза - нормално, извиках й да спре, тя спру за момент и ме скастри че разтройвам пациентите в чакалнята и да търпя, при което намокри уреда, помолих я за гел а тя каза че ще има проблем при разчитане на пробата. След кжето продължи и започна да го напъхва с движения встрани.
Болката беше ужасна но най-сетне успя да го вкара.
След като взе пробата бързо изкара спекулума. Вкара си пръста- да провери за образувания и продължи с ехографа.
...
Цяла седмиса бях с болки, болеше при сядане, ставане, дори ходене и лежане... бях ужасно подута. За секс дори не стана дума почти цял месец. Когато най-сетне се случи нещо, болката пак се възвърна и секса просто не се осъществи.
Сега цяла година по-късно срамните ми устни са безчувствени, изпитвам болка при секс или не усещам абсолутно нищо, усещам някакви ципи, имам проблеми с уринирането и какво ли още не.
Събрах смелост и след месец съм на преглед при друг генеколог - да разбера за щетите и какво може да се направи хирургически.
Ужасно съм афектирана от цялото преживяване, и ден не минава без да се питам как може един преглед да причини толкова проблеми.
Моля, дайте съвет.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 14:15 от Espresso123

# 1
Възможно е и сама да си предизвикала трудното взимане и изобщо трудният преглед,била си притеснена, и достатъчно стегната за да не може да си извърши лесно и безболезнено преглед така че търси вината в себе си, била си притеснена - и не си отпуснала достатъчно.  bouquet

# 2
искаш да кажеш,че цяла година си стояла така, с болките ли, защо не отиде след това да те види друг лекар , имаше ли кървене или нещо друго след прегледа

# 3
Извинявам се, sunshine, в мобилната версия ня уебсайта съм, нямях намерение да ти пиша на лично.

Имаше няколко капчици кръв след прегледа. Страхувах се да отида отново на преглед и в момента съм извън страната. Връщам се в бг за да отида повторно на преглед при друг специалист.

# 4
няма проблем, просто не знам как да ти помогна

# 5
  • София
Извинявам се, sunshine, в мобилната версия ня уебсайта съм, нямях намерение да ти пиша на лично.

Имаше няколко капчици кръв след прегледа. Страхувах се да отида отново на преглед и в момента съм извън страната. Връщам се в бг за да отида повторно на преглед при друг специалист.
Ако си от София ми пиши на ЛС.

# 6
Възможно е и сама да си предизвикала трудното взимане и изобщо трудният преглед,била си притеснена, и достатъчно стегната за да не може да си извърши лесно и безболезнено преглед така че търси вината в себе си, била си притеснена - и не си отпуснала достатъчно.  bouquet

Shocked  Верно ли!?
Такива умозаключения от жена към жена.... Голяма подкрепа..
 ooooh!

# 7
  • Варна
Отиди на лекар по най-бързия начин. Как си чакала цяла година не знам, дано не си си причинила необратими бели с това изчакване... Не съм чувала за такива последствия, колкото и груб да е прегледът всичко би трябвало да зарасне и да отмине след няколко дни, какво остава за цяла година... Може да има някакаво възпаление, което само лекар може да диагностицира и да предпише терапия.

# 8
Месечинка, записала съм си час за края на септември, когато се връщам в България за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт