МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ! Счупване на тазобедрена става !

• 3 455
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Предварително се извинявам ако темата ми не е за този отдел. Обръщам се към този сайт , защото тук винаги намирам помощ. Имам следният проблем: Баба ми е инвалид от 10 години, в следствие на инсулт. Едната ръка и единия крак са и напълно неподвижни. Тя е на 80 години. Преди няколко дни падна на стълбите и си счупи тазобедрената става на неподвижния крак . Мнението на лекарите беше, че или трябва да се оперира, а операцията струва 5000 лв. или да остане на легло .. Нямаме възможност да платим толкова пари, а след консултации и прочетеното в интернет останах с впечатлението , че всъщност с операция може евентуално да се излекува , а без колкото и да лежи ще остане така завинаги. Ако има хора, чиито близки са изпаднали в такава ситуация моля нека споделят опит. Може ли да се оправи без операция? Надеждна ли е изобщо тази операция? Някакви съвети докато лежи , колко често трябва да се върти  и има ли някакви неща,които може да приема ( някъде четох за калции). Моля ви всяко нещо, колкото и малко да е е от помощ.  Cry Cry Cry

# 1
Операцията е напълно надеждна
Баба проходи отново на 87 години. Ако не направите операцията , ще гледате един инвалид. Невярвам повече да се изправи. А шанса да се самообслужва все пак след операция е голям.
Цената е такава защото доплащате за ставата. Доколкото знам има български стави за 1500 лева, които касата покрива.

# 2
Баба проходи отново на 87 години. Ако не направите операцията , ще гледате един инвалид. Невярвам повече да се изправи. А шанса да се самообслужва все пак след операция е голям.
Цената е такава защото доплащате за ставата. Доколкото знам има български стави за 1500 лева, които касата покрива.
Подкрепям напълно. Баща ми се оперира на 83 и се възстанови доста бързо. Продължава да използва патерици за по-дълги разстояния, но няма проблем с придвижването и се обслужва напълно сам.
Доплатихме за ставата малко над 500 ( петстотин) лева, но не помня дали това беше  пълната цена, или част от нея, надхвърляща поетото от касата. По-скоро второто.
Намерих в нета малко информация по въпроса, но е от миналата година.
http://zdrave.to/konsultacii/967-kakvo-trqbva-da-platq-za-operac … tazobedrena-stava

# 3

И нашата баба проходи след операция на тазобедрена става на 85+ години. Изкара си една зима, съвсем сама се обслужваше. НО пак падна и следващото счупване вече беше много сложно. Оперираха я - винтове, планки, но повече не проходи. Сега е на инвалидна количка с помощник през повечето време покрай нея. На тази възраст жените са с остепороза. Доплащали сме за имплантите, но не е било в никой случай 5000 лв.  Проверете в други болници колко би струвало.

# 4
  • София/Варна
Баба ми на 83 години си счупи тазобедрената става. Всички лекари вкупом съветваха баща ми да я оперира. За късмет попадна на съвестен рентгенолог, която му каза, че при толкова възрастни пациенти, процента на преживелите операцията е под 25. Обикновено сърцето не издържало.
Баща ми предпочете да не я оперират, което ѝ даде още 3 и половина години живот.
Няма да те лъжа - ще ви бъде трудно: ще се наложи за дълъг период да обслужвате човек на легло, което си е тежко. Моята баба беше много жилав и упорит човек - изправяше си се до седнало положение, опитваше се да плете, да чете и след 6 месеца започна поне да се изправя и да се опитва да пристъпва из стаята си. Въпреки упоритостта си обаче, обездвижването си каза думата и три години по-късно почина след обилен вътрешен кръвоизлив.

# 5
Благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт