Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 020
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Ох, тези гаражи! Joy
Я кажи как разбра, че са съвсем пресни? Хенкелските кодове за производство са ми пълна мистерия - някакъв нелогичен набор от цифри и букви. Или по опаковката разбра?

# 151
  • София
Оооо, ТАЕД, и ти ли се хързулна по търговията от багажника  Shocked
Как можа! Аз се кълнях в тебе  Joy

Пп колко ги взе?

# 152
Аз ползвах такъв с години и просто ми изникна пред очите когато имах нужда. Цената не я помня, беше нещо от рода на 13-14 лв, колкото в Германия горе-долу.

# 153
Хм, дали все още мегаперлите са с толкова хубава избелваща система, или ги поевтиниха и тях?

# 154
Не, не са поевтинени. Все още са с високо съдържание на перкарбонат и TAED и доста оптичен избелител и това се вижда даже след едно изпиране.

# 155
Браво, това да се чува.

# 156
В интернет виждам, че има мегаперли и за цветно. Те също ли са толкова добри, колкото тези, които хвалите за бяло? Цената за 15 пранета е 12 долара.

# 157
За цветно няма смисъл (даже напротив), а $12 за такъв пакет е... Аз по принцип много не се заглеждам в цените, но това е прекалено.

# 158
Значи при цветните няма особена разлика с предлаганите на пазара в България? Ако знам, че ще е щадящ към цветовете и дрехите и ще ми гарантира качествено изпиране, тази цена не би ме притеснила. Въпросът е да си заслужава. TAED, благодаря за инфото!

Скрит текст:
А относно ОМО-то  Thinking взе да ми омръзва миризмата му. Вчера изпрах една нова блузка на ръка, защото нямах дрехи за цяла пералня, не й сложих омекотител. Облякох я сутринта... ей ще ме удуши миризмата. Както мразя да ми миришат силно дрехите на препарат ... не знам как ще изтрая до довечера. А сложих съвсем малко количество от гела, колкото да се разпени леко, изплакнах я много добре, но парфюмът просто са го предозирали в този препарат. За изпиране, няма грешка, но тая миризма едва ли ще я понеса върху дрехите отново.

# 159
Нищо, ще спестяваш от тоалетна вода. Mr. Green Много пъти предупреждавах, че ОМО е силно парфюмиран.

Аз преди години, когато нямаше ОМО тук, си взимах от Англия Персил (там е на Юниливър и е същия като нашия ОМО). И си взех тогава съвсем новия Persil Small & Mighty, което представлява течен препарат, на който дозата е само 35 мл и се води суперконцентриран. Много добре переше тогавашната формула, но трябва да ти кажа, че още ми стои на 1/3 пълна бутилка в дъното на шкафа. Зъбите ми изтръпваха от острата му и натрапчива миризма. Даже само като се сетя и ми изтръпват. Капсулите и прахът обаче са доста по-добре откъм миризма.
Не мога да разбера защо Юниливър така силно си парфюмират препаратите. Взех от Билла един Доместос за тоалетна - и той направо е убийствено парюмиран. В това отношение Хенкел са най-добре, типично по немски.

# 160
Via в Швеция е (поне беше) съвсем леко ароматизиран, както и почти всичко за тамошния пазар.

# 161
Категорично свърша ли тубата, няма да взема отново него, дори прах. Ще изчакам малко време да позабравя натрапчивата миризма. Мисля да разнообразя с Персил, не съм взимала от него повече от година и половина. На ОМО съм му фен, но ще ми трябва разнообразие на ароматите след него. За чаршафите и кърпите е добре, основно там ще го прилагам, че нали като невидяла препарат за пране се заредих "за проба" с 40 пранета... hahaha

# 162
  • София
Има ли начин да избеля посивяло бяло воалено перде с бродерия? Прах го на 30 градуса с прах за бяло и избелващо прахче, но няма особен ефект. Стои като мръсно. Може ли да го накисна в белина?

# 163
А, не, синтетика не кисни в белина, че ще пожълтее. Ако ще киснеш, ползвай прах с активен кислород и гореща вода.

Via в Швеция е (поне беше) съвсем леко ароматизиран, както и почти всичко за тамошния пазар.
Като цяло уж се съобразяват с предпочитанията на пазара за сила на парфюма, но съм ползвала юниливърски продукти от къде ли не и винаги са били с много силни миризми. От Скандинавия не съм ползвала на Юниливър, само Ариел.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 10:21 от Sekhmet

# 164
Хора колко прах слагате като перете олекотени завивки? И на колко градуса ги пускате? Щесе гоним ли с пяната или направо да ги нося на химическо
п.с.
пералнята ми е 5 килограмова

Общи условия

Активация на акаунт