Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 054
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Синът ми е студент и живее на квартира с още две момчета. Перат дрехите си общо, което за мен не е редно, но това е друга тема. Вчера ми съобщи, че перат със Савекс, тъй като другите две момчета нямат възможност да купуват по-скъп прах и съответно се оплака, че чорапите са все едно не са прани, което на мен ми е ясно, дори и без да ми го казва.
Моля да ми препоръчате универсален прах(илив краен случай за цветно), на приемлива цена, който да се разтваря добре, т.е. да не оставя бели следи по дрехите след прането, както и да  пере наистина добре. Бели дрехи имат, но те са малко и смятам, че биха могли да перат и тях с универсален( или може би и с прах за цветно).
Чета за ДМ - ския, но те едва ли ще търсят винаги него, т.е. - моля за препоръка за прах, който се предлага в почти всеки средно голям супермаркет.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 12:48 от Lirena

# 571
Ариел, Персил...

# 572
Аз пера с Ариел, но той каза, че за останалите момчета е скъп. Затова питам за по-евтин от него.

# 573
Аз бих препоръчала Тема, не е толкова скъп като Ариел и Персил, но пере много по-добре от Савекс.

# 574
На 7.70 лв. скъп ли им е Ариел прах? Щото савекса е с 2-3- лева само надолу? Laughing

# 575

На 7.70 лв. скъп ли им е Ариел прах? Щото савекса е с 2-3- лева само надолу? Laughing
И аз това им обяснявам, обаче иди, че се разбери.
Благодаря за препоръките bouquet Hug

# 576
Да си бяха взели от Кауфланд промоцията на Персил - 60 пранета за 14лв /23ст. на пране/
Савекса в момента е на оферта в кауфланд и цената му за 20 пранета е 3.95лв.  /20ст. на пране/
Значи Персила щеше да им излезе с 3ст. по-скъп на пране.
Не виждам причина да пестят тези 3ст. на пране и да си съсипват дрехите.
Следи за офертите и им кажи, когато има намаление на големи опаковки.

# 577
Хавлиените кърпи, спалното бельо и личното бельо поне да си перат отделно, и то с прах за бяло! Праховете за бяло съдържат кислородни избелители, които унищожават микроорганизмите по дрехите. В праховете за цветно ги няма...

# 578
  • оттам, откъдето започва България
Е, няма как Савекс да не изпере едни цветни чорапи. Това просто не мога да го повярвам. Аз нали го пробвах и с бяло и с цветно пране. Пере си доста сносно. Явно децата грешат в избор на програма на пералнята. Ако перат на кратка програма и ниски градуси - 30 примерно, е, тогава с какъвто и прах да перат резултатът ще е такъв.  Peace

# 579
Съгласна съм с всички и с всичко, което пишете. Опитах се да обясня същото, но ....Както и да е. Ще им говоря пак Simple Smile
А за Савекса не зная как пере, никога не съм го ползвала.

# 580
Аз евтин бих препоръчала Бинго. За мен е много по-добър и от Савекс, и от Тема. Peace

# 581
Няма как да ти помогнем, в смисъл - няма как ние да обясним и да убедим синът ти и другите съквартиранти. 

Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш Wink

# 582
Здравейте,

Да ви попитам във Фантастико има My Forest Гел 1.3л + прах 1.5 кг. за 11 лв с 44 % намаление, заслужава ли си? Какви са мненията за my forest ?

И още 1 въпрос - понеже до сега ползвах само Первол за черните дрехи, може ли черните дрехи да се перат с препарати за цветно пране?

Благодаря

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 16:23 от Elenacheto

# 583
My Forest не си заслужава освен ако не си от онези дето се прегръщат с дърветата. Всъщност от използването му няма никакъв положителен ефект за околната среда, всичко са маркетингови трикове.

Всякакъв цвят дрехи можеш да си переш с препарат за цветно, включително и черни.

# 584
Момичета, имам една дилема. Малкия ми син се получи обрив(по гърба, корема и краката, но пък по дупето няма Thinking) и се чудя дали не е от праха ( последните са Денкмит за цветно и бяло, предишния мисля че беше Ариел за цветно и Омо). Дилемата ми е, че той получи такива обриви и 2 пъти преди, горе-долу веднъж на месец два. А през това време той си носи дрехите, ама не мога да кажа коя дреха с кой точно прах е изпрана. Винаги пускам допълнително изплакване и пера на дълги програми.
Малко объркано стана, но какъв прах ще ми препоръчате? Мисля си за Денкмит ултрасенситив, той май се водеше универсален. Обаче нещо ми се върти от темата, че май го няма в магазина. Така ли е?
Други какви ще предложите?Да се справят с петната, че си се цапа стабилно

Общи условия

Активация на акаунт