Юлски бебета 2016

• 42 024
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
При някои бебета коликите продължават до 6 месец. Явно до 8-9 месец няма да е лесно. Моето напоследък доста се лигави и си лапа юмручето, какво ли може да е? Също като го вдигам с лице напред се извива все едно да сяда. Вие от кога ще ги слагате да сядат с опора? Как ги возите в количките - с коша за новородено, или полулегнали?

# 616
Аз все още се надявам, че може коликите са спрат да ни мъчат третия месец  Praynig Иначе и моята бебка си яде юмручето и то до такава степен си лапа ръчичката, че се дави, но не мисля че това е някакъв проблем Simple Smile

Аз си ползвам коша за новородено, има опция леко да се повдига, но като цяло бебката е легнала, а не полулегнала Simple Smile

# 617
При някои бебета коликите продължават до 6 месец. Явно до 8-9 месец няма да е лесно. Моето напоследък доста се лигави и си лапа юмручето, какво ли може да е? Също като го вдигам с лице напред се извива все едно да сяда. Вие от кога ще ги слагате да сядат с опора? Как ги возите в количките - с коша за новородено, или полулегнали?

Венците се подготвят за зъбите. И мойто от вчера активно пък смуче палеца. Вадя му го от устата, но след малко пак е там. И аз се чудя за коликите. Честно казано от известно време имам чувството, че се засилват  Shocked Сутрин от малко преди развиделяване до светло се свива много ... Не знам. Момичета май кърмата ми намалява  Sad Как да си я увелича? Усещам, че гърдите ми не се пълнят както преди   Sad Аз го возя легнал. То и нашият кош не може полулегнал ... Но пък понякога спи върху мен под наклон на една страна. Краката на леглото и от тазчето нагоре легнал върху мен. Дали е вредно за него така?

# 618
  • Варна
Това с намаляването на кърмата май се получава при всички!  Wink На мен ми помогна помпане на сухо след всяко хранене,което е на час и половина,два. Помпането поне 10 минути. Лактогонни чайове също и поне едно изцеждане през нощта. Аз съм си нагласила часовника за един през нощта,бебка се събужда в 2 или 3 и яде . Доста е натоварващо,но резултат има.

# 619
И при мен помогна допълнително цедене-през нощта и един път през деня. Пих доста боза и  3 дена една безалкохолна бира плюнча и дава ефект. Пъпеш също ми помага и айран. Казаха ми да ям готвен лук, та и това ще пробвам. Май в един момент кърмата се регулира, а на нас ни се струва, че намалява. Гърдите омекват и тн.

# 620
За да увелича кърмата пих чайове за кърма единия беше на Хип, а другия някакъв обикновен, но пак за кърма. Като цяло се пият много течности, но не купежки сокове пълни с химикали. Често слагане на бебчо на гърдата и цедене с помпа, като нощно време задължително трябва да има едно такова. Другото, което знам са сурови ядки-бадеми, лешници, кашу.. ииии максимално се опитай да си спокойна и при първа възможност почивай-знам че с бебчо е трудно, но не е невъзможно да намираш време за почивка.. Ако успееш да приложиш тези неща мисля че кърмата ти ще се увеличи, поне при мен даде резултат, но за кратко време, понеже аз не успях да направя най-важното- да запазя спокойствие и да си почивам..

# 621
При нас това изпъване като на дъга го прави от новороден и то като е лежал по дълго, просто се изпъва.

# 622
За увеличаване на кърмата и аз бих препоръчала чая на Хип. Ядките също увеличават лактацията, както и бирата. Във фейсбук в групата за дългото кърмене някои мами споделиха, че от чесъна също се увеличавала кърмата, но не съм пробвала. Иначе и моите гърди бяха станали много меки по едно време, но явно има такива периоди на регулиране.

# 623
И нашата бебка лапа юмручета. Палецът също смуче. В резултат цялото й личице става в лиги. Аз си мислех, че го прави когато е гладна и веднага предлагам гърда. Не всеки път иска обаче. Случва се да засуче, но веднага да пусне гърдата с мрънкане. Оставям я и след време пак предлагам.
Старая се да й предлагам при всеки сигнал, защото бебка суче сравнително вяло и явно трябва да го прави по-често.
Иначе и тя е с хрема. Пръскаме със Стеримар и дърпаме с помпата. Тези дни сме на ваксинация и ще видя дали доки ще я отложи.
Относно стимулиране на лактацията - написали сте основното. Друго важно според мен е, че някъде началото на трети месец е възможно да се наблюдава скок в растежа, в следствие на който бебчетата заявяват по-голямо количество кърма чрез по-често сукане. Тоест не кърмата е намаляла, а нуждите на бебето са нараснали Peace

# 624
Добро утро! Благодаря ви момичета! Аз съм се цедила веднъж при коластрата и няколко пъти като ходих на зъболекар. Иначе не се цедя, защото го държа докато се наяде на гърда, а тогава вече е спаднало напрежението. Сигурно там бъркам  newsm78 А за чесъна и лука - аз много обичам, но гледам да избягвам, защото нали заради коликите да не му дразни коремчето  newsm78 И домати обожавам, а по едно-две парченца хапвам, както и шоколад и то не всеки ден, поради същата причина ...

# 625
Аз бях чела някъде, че не е хубаво да се яде чесън по време на кърмене, защото променял вкуса и мириса на кърмата и на бебчовците не им харесвало- не знам до колко и дали изобщо е вярно, но споделям такъв спомен имам..

Аз да питам за копките Биогая- пише да се съхраняват максимум до 25º, някой знае ли какво се случва ако от време на време температурата на съхранение е била по-висока около 30º-32º ? Дали мога да давам капките или по -добре да ги изхвърля?

# 626
  • Варна
Аз пък навсякъде чета , че бебетата предпочитат кърмата,когато е овкусена с лук или чесън. Аз на салатата слагам обилно лук и ям чесън при възможност. Не съм забелязала да не й харесва,или да я боли коремчето. И аз това лято ядох само домати! Така изкарах сезона  Grinning

# 627
Да и аз четох, че им харесвала кърмата овкусена с чесън, лакомо си я изяждали  Grinning
Аз да се похваля бебка вече почва да се унася самичка, когато й се спи. Вчера за пръв път го направи. Бях я оставила на леглото и излязох за малко от стаята и се връщам и какво да видя, Гергана заспала  Grinning Голяма радост за мама. Днес пак така си заспа, пу пу! Забелязах, че си върти главата и май така се приспива.  Grinning Вие имате ли плешивичко отзад на главичката?

# 628
Да и аз четох, че им харесвала кърмата овкусена с чесън, лакомо си я изяждали  Grinning
Аз да се похваля бебка вече почва да се унася самичка, когато й се спи. Вчера за пръв път го направи. Бях я оставила на леглото и излязох за малко от стаята и се връщам и какво да видя, Гергана заспала  Grinning Голяма радост за мама. Днес пак така си заспа, пу пу! Забелязах, че си върти главата и май така се приспива.  Grinning Вие имате ли плешивичко отзад на главичката?
Браво!
Според мен , това е най-важното нещо , на което трябва да се научи бебчето в първите 6 месеца  - да се унася само и да заспива само... че до тогава ако го научиш че ще заспива само на ръце, чрез люшкане или с биберон и всякакви такива пособия....ще е ужасно трудно отучването.
За съжаление и аз тепърва ще се опитвам да го уча някакси, засега заспива в количката (т.е. отново чрез клатушкане и друсане) или в леглото си, но отново чрез люшкане...

И при моят бебок има пооплешевяло петно отзад на тила, нормално е като си върти главичката... а и тепърва мног пада косичката и расте нова...

# 629
Защо смятате, че ви намалява кърмата?
Както мишолинка вече спомена, бебетата минават през етапи, на които им казват "скок в растежа" и затова бебето суче по-начесто.
За разлика от първия път, със сегашното ми кърмене нямам никакви проблеми, с изключение на вчера. За първи път ми се образуваха бучки в едната гърда и малкият не искаше да суче, защото явно се бяха запушили каналите. Проблемът се появи, защото предлагах постоянно другата гърда несъзнателно и пропуснах няколко хранения с проблемната. Дадох му да се наяде от другата гърда. Минах под горещия душ, за да стимулирам отпушването. Аз не мога да се цедя, самата процедура ми е неприятна и никога не съм пробвала. Просто му предлагах начесто през деня проблемната гърда и накрая той сам си я отпуши и проблемът се реши.
Не знам на какво се дължи безпроблемното ми кърмене този път. Дали защото с предишното бебе четях много за кърменето, дали защото вече гърдите са минали веднъж през всичко това или сега съм много по-спокойна и знам, че с кърмене на поискване няма как да ти намалее кърмата.
Има информация в нета за храните, които стимулират кърмата, но аз никога не съм се ръководила от определен тип храни.

Не съм го споменавала, но аз пуснах последната тема и актуализирах информацията. Не е много подредено, но това е, което мога да направя през малкото свободно време. Добавих снощи и няколко линка като например ръст и тегло на бебетата, защото имаше няколко притеснени майки с въпроси дали са в норма и прочие. Добавих и филмчетата с игри.
Ако имате интересни линкове с информация или по-компактна таблица с мерки и теглилки, споделете.

Общи условия

Активация на акаунт