Юлски бебета 2016

• 42 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета!Много е тихо в темата.
 Ние сме в болница на антибиотик.

# 76
Здравейте, момичета!Много е тихо в темата.
 Ние сме в болница на антибиотик.

Миличките Sad Какво е станало? Дано се оправите по-бързо.
Доколкото разбрах прегледа при ортопеда е да види дали правилно са закачени тазобедрените ставички /май/. Да се види дали има нужда от ортопедични гащи /май така се казват/.
И аз обнадеждена от превъзпитаването вчера го оставях цял ден в леглото. Храня го, после в леглото; танцуваме си, после в леглото. Редувах и с шезлонга, но повече в леглото. Не съм го кърмила, че бях на зъболекар и се цедих през целия ден, че бях с упойка.

# 77
Надявам се не е нещо сериозно, smile_86 и бързо да се приберете вкъщи Hug
Ние вчера бяхме до педиатъра. Не по график, но измериха бебка - качила е един килограм от рожденото си тегло и 3см на ръст Heart Eyes Много съм доволна, предвид трудното ни начало с кърменето.
След празниците сме пак, за да ми оправят болничния и предполагам тогава ще дават направление/я. Освен за ортопед, за какво друго се полага?

# 78
Благодаря, момичета!
Ами в неделя вечерта отказа да яде и непрекъснато се унасяше и беше мн. отпусната. Много се изплашихме и веднага в спешното. Има червено гърло, кашля малко и хрема. Сега е на антибиотик и бият инжекции. Не мога да ви опиша как плаче жално и направо ми се къса сърцето, но сега е по-добре и има тонус и желание за хранене.

# 79
Смайл, дано скоро да сте здрави удома!
При нас каката кашля, бебето със сополи и оченцето сълзи ... много ми се иска да се размине посещението при лекаря, но да видим ...

# 80
  • Враца
Ееех, пусти болести, дано скоро се оправят бебчетата.

Аз ви изчетох най-после и забравих какво ми се искаше да коментирам. Здраве да е. Другия път Wink

Ние сме добре иначе. Бели е с гъбички в устата, та сега ги лекуваме. Не помня писах ли след консултациято на месец. Наддала беше 1300 г и 2 см беше порасла, та 4700 тегло и 53 ръст. Simple Smile

# 81
Привет и от нас!
Смайл, Елена2016, бързо оздравяване! Фери, дано се отървете скоро от гъбичките!
При нас последните 2-3 дни коликите много я мъчат. За целия ден ако спи половин час спокойно е чист късмет, не може и да се нахрани като хората като я хванат докато я кърмя. За сметка на това пък вечер спи доста, тази нощ от 23ч. е станала чак в 6  Shocked Дано да отминават скоро тези колики
При нас педиатърката огледа ставите на първия месец и не ни прати на ортопед  Thinking

# 82
 Благодаря Simple Smile Много искам да си пишем тук хубави работи, но май няма как всичко да е цветя и рози.
За съжаление днес сутринта пак имаше жълто по окото.
Уважение, каква беше схемата с капките при вас?
Смайл, какво казаха докторите, от какво така се е отпуснало детето? В коя болница сте? Няма ли са ви пускат вече? Направо ми се свива стомаха като си представя колко сте се притеснили.
Фери, как ги забелязахте тези гъбички?
Викторина, не ти е било лесно през деня, но за такъв дълъг нощен сън могс само да мечтая. Моето се буди през точно 3 часа нощем, подозирам, че е глътнала часовник вече!

# 83
Отпуснала се от самата болест( някакъв вирус) и като не й е било добре и се унася. Като почнаха инжекциите след първата имаше леко подобрение и така постепенно. Днес казаха, че не й е червено гърлото, изкашля се засега един път и видимо е по-жизнена. Инхалациите ги спряхме и така.
Ние засега нямаме гъбички, но ми казаха, че профилакточно ще мажем с гел против гъбички.
Браво за хубавите новини за бебчетата.Само такива да има.
Аз съм от Русе и сме в детското отделение.

# 84
Добро утро.
Подозирам, че темата е доста тиха защото всички мами са доста заети сега и тепърва свикват и осъзнават че 24 часа от денонощието са посветени на малкото пеленаче и почивка нняяяяяма! Wink
Дано да се оправят бързо всички болести и неразположения!

На Дани днес му биха втората ваксина, тя е по- болезнена .
Надявам се да мине лекичко като предната.
И аз се опитвам да не го държа много на ръце , но от 4 дни е някакъв ужас, мрънка и накрая се разревава много сериозно ако не му се обърне внимание...как ще се възпитаваме не знам.

Да препоръчат добър ортопед в Сф? Сега ни дадоха направление да отидем .

# 85
Привет мамчета! Аз да се отчета: бяхме на ортопед  - всичко е наред с крачетата и на консултация - от първия месец до сега е качило нашето момче 1230 кг. и е пораснал с 4 см. или вече сме 4830 кг, и 55см. Сложихме и двете ваксини - голям рев падна, сега дано не вдига температура.

# 86
И ние днес бяхме на преглед. Андреас е на 6 седмици,тежи 5,650 кг и е 60 см. Направиха му ултразвук на таза, всичко му беше наред. Дадаха му витамин К (тука го дават 2 пъти в билницата още и един път при лекаря) и му направиха първата имунизация, която е против ротавирус (през устата). Много ми е притеснено дали ще вдигне температура и дали ще го боли коремчето. За сега единствено е по - сънлив. Лекаря сам каза за пишлето да не придърпваме кожата до 2 години, защото тя пак щяла да се залепи, много рано било.Гъбички в устата няма, но кожата на главата му започва да се бели(не съм сигурна мисля, че се казва крусти). Лекаря ме посъветва в такъв ранен стадии да мажа с зехтин, кокосово или бадемово олио, да оставя да поомекне и да масажирам леко след това, да падат.

# 87
Здравейте! При нас още е на дневен ред жълтеницата, за това пак кръвни изследвания, този път и на директен билирубин, пкк и т.н. лечение няма, само ще следим до към 3-4 мес. Отлага се и ваксината на 2 мес. заради жълтеницата. Иначе на ехограф като я гледаха казаха, че е ок.
Бебка има сополи. Знаете ли дали може да и капя физиологичен р-р в носа? Някой друг сополив? Как махнахте сополите?
И ние всяка вечер хърка и има сополи, сутрин вадя (с извинение за точното обяснение) големи жълто-зелени сополки. Всеки вика че било нормално.

# 88
Здравейте Simple Smile Дано всички бебчета се оправят по-бързо!  Praynig
За оченце схемата беше 2х1 капка Тобрекс. Само, че аз му капах по една на ден, три дни, защото прочетох в листовката, че за деца чак на годинка да се капят. Неонатоложката обаче каза, че няма проблем, че така пише и да му капя още два дни /въпреки, че му беше чисто оченцето/. След няколко дни пак му потече жълтичко и капах пак по една капка /няколко дни, не помня колко, може би 2-3/ и повече не му е ставало така пу пу пу. Капах му и физиологичен разтвор.
А знаете ли кога почват да им текат сълзички? И той има една червеникава черта на вратлето на гънката, каквито има и на гънките между крачетата. Явно като му капе от млякото или при къпане и потене се овлажнява там. Мажа го и го подсушавам, но пак му се появява Sad Какво да правя?

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 20:18 от Uvajenie

# 89

А знаете ли кога почват да им текат сълзички?

При нас започнаха и сълзички наред със суполи и рев чак към 7-8 седмица, дотогава сух рев. Wink

Общи условия

Активация на акаунт