Юлски бебета 2016

• 42 062
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Аз не давам вода, защото я изплюва веднага,и ние сме само на кърма. Те си набавят достатъчно течности от кърмата. Памперсите ни постоянно са пълни  Laughing

# 106
Ние ползваме Бепантен. Не съм избирала, това ми предложиха от аптеката и го взех. За шофирането: една мама си вози бебето отпред при нея за да може да го гледа. Кошчето пак гледа назад, но трябва да са изключени еърбеците /ако не дай Боже стане нещо да не се активират/. За гъбичките, педиатърката веднъж го прегледа и каза, че няма. Иначе и неговият език е бял. Има две точици на небцето, аз затова питах, но каза, че е нормално. А за водата веднъж я пие, веднъж не, като с чая на Хип. А за коликите и ние понякога правим упражнения, гледах клипчета в ютюб. Иначе му правя масажчета. Чудя се дали да не го заведа на Боуен масаж или там както се казва. Вие слагате ли ги под наклон да спят?

# 107
Само в основата на езика е, другаде не виждам. Дано да е от мнлякото. Ние сега сме изцяло на адаптирано мляко защото правя бая зъби и заради упойките не мога да я кърмя, та се налга да давам повече течности т.е. чай. Само не знам по колко горе на ден трябва да пие за да не се обезводнява. Сега пие по 50мл.за деня

# 108
Ние ползваме Бепантен. Не съм избирала, това ми предложиха от аптеката и го взех. За шофирането: една мама си вози бебето отпред при нея за да може да го гледа. Кошчето пак гледа назад, но трябва да са изключени еърбеците /ако не дай Боже стане нещо да не се активират/. За гъбичките, педиатърката веднъж го прегледа и каза, че няма. Иначе и неговият език е бял. Има две точици на небцето, аз затова питах, но каза, че е нормално. А за водата веднъж я пие, веднъж не, като с чая на Хип. А за коликите и ние понякога правим упражнения, гледах клипчета в ютюб. Иначе му правя масажчета. Чудя се дали да не го заведа на Боуен масаж или там както се казва. Вие слагате ли ги под наклон да спят?
Моят бебчо спи под наклон и съм доволна, може би и заради специалното АнтиРефлукс мляко, но вече месец и половина не е повръщал Simple Smile

# 109
Само в основата на езика е, другаде не виждам. Дано да е от мнлякото. Ние сега сме изцяло на адаптирано мляко защото правя бая зъби и заради упойките не мога да я кърмя, та се налга да давам повече течности т.е. чай. Само не знам по колко горе на ден трябва да пие за да не се обезводнява. Сега пие по 50мл.за деня
А защо като сте на АМ да трябва да пие и повече вода?? Реално не поглъща ли еднакво количество течност било то кърма или АМ? Все пак и АМ е 90% вода....? Аз винаги му давам водичка след хранене да си изплакнете устата, ако се е наял хубаво не иска повече да си отвори устата, но пък понякога пие сякаш досега не е ял...хаха...и ние вече от 1-2 седмици сме само на АМ.

# 110

Всъщност като се замисля незнам  newsm78 Laughing. Така ми каза соки така правя. Но поне знам че няма да навреди.
А вие защо се само на АМ, спря кърмата ли?

# 111

Всъщност като се замисля незнам  newsm78 Laughing. Така ми каза соки така правя. Но поне знам че няма да навреди.
А вие защо се само на АМ, спря кърмата ли?
Да, напълно спря..мъчехме се до последно да изсмуква поне 10-20 мл...но накрая реших пе няма смисъл, виждах как супе пък не преглъща и се дразни и върти... ние започнахме с първата седмица разделени , после след 20-я ден пак влезе за 1 седмица в болница малчото...та колкото и да се опитвах да се цедя кърмата беше тръгнала ,но много намаля...а и стрес имаше огромен. Но каквото такова.Аз не се притеснявам от този факт, важното е да знам че се е наял. Все пак рдната от причините да влезе в болницата втория път беше силна дехидратация, повръщане, отпадналост....май от самото начало не му е стигала А аз съм го държала гладничко миличкото... Sad
Затова по добре АМ да знам колко е изял. Пък и е специално АМ против повръщане което му се отразява добре.
Даже се чудя доза от 140-150 мл дали не е твурде много за бебчо на 2 м и половина? При 6 хранения.

# 112
Аз въобще не давам вода, само на кърма е, в нея има каквото и е нужно, което в много удобно за мен - ужасно ме мързи да мия чинии и ако трябваше да се разправям с шишета и биберони ...
Добрата новина е, че днес вече няма сополи и жълт секрет от окото. Радвам се, че само с физиологичен р-р се размина. Каката уж кашля по-малко днес. Вече и тя, и аз искаме да започва училище, скучно и в вкъщи и не ме оставя да си почина, докато спи бебето. Ето сега вместо да спя, чакам да се изпече сладкиш, за който ми говори от три дена. После пък по цял ден няма да я има и ще си липсваме ...

# 113
На мен педиатърката ми каза да давам водичка. Едно за изплакване и второ все пак може да е жадно бебето. Пие вода, без проблем, ако е жадна. Понякога не иска мляко, а вода.
Айра, вода може да пие до 100мл. за 24часа разпределени.

# 114
И нашият педиатър ни каза да даваме вода, ако искаме, но аз не давам. Предложи ни да даваме и чай на Хип, ако се засилят коликите. Мисля и него да го пропусна.

# 115
Момичета, аз съм в шоково състояние. Сега се връщам от зъболекар и имам дълбоки съмнения че не си беше почистил машинката и не беше сменил инструментите от предния пациент. Попитах го и той на няколко пъти ме увери че го е направил, но аз се съмнявам. Тъкмо мислех след ден два да започвам отново да  кърмя бебка а сега ме е страх. Направо ще се пръсна от бяс

# 116
Момичета, когато миете бебето сами( за дупето става въпрос) как хващате бебето?

# 117
И аз подкрепям Smail за водата!На първото си дете давах от раждането и на това давам,веднага щом се прибрахме от родилното.Топло е ,и давам вода колкото иска между храненията.Представете си вие, в лятно време само мляко да ядете!Но това си е личен избор.Ние сме на АМ изцяло ,и между храненията давам чая на Хип. На бебо му харесва, пие с удоволствие!
Някой попита за порцията АМ на бебе на 2 месеца и половина - ориентировъчно,трябва да изпива между 120-130 мл.Смята се 100+цифрата на месеца на бебето,поставена след 1-цата! Незнам дали обясних разбираемо!😊
Иначе ние ставаме на два месеца след 4-ри дни и изпитваме между 110-120 мл.

# 118
Аз я държа с една ръка под мишниците през гърдите. Показа ми го акушерка.

# 119
Аз я държа с една ръка под мишниците през гърдите. Показа ми го акушерка.
И аз така я държа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт