Юлски бебета 2016

• 42 046
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Моята майка ми е давала витамин Д, тогава са давали Диавит или нещо такова. За коликите са ни давали чай от семена на копър.
За ваксините се притеснявам, но и аз не съм мислила да не слагам някоя.

# 586
  • Варна
И аз много се притеснявам за тия ваксини! Смятам да се консултирам и аз с частната ни педиатърка,дали да слагаме всичките. Хем не ги искам,хем пък ако не ги бием някак ще ми е неспокойно...
 Стаси бебчета имат такива периоди. Ние сме на кърма,но има дни в които наистина не иска да яде.
 Иначе весело ли е бебчето? Жизнено ли е? Ако е така едва ли има проблем.
 Витамин Д давам на Джеймисън. Пише натурален Витамин Д , което не знам какво значи.

# 587
  • София - Варна
Поли, имала си късмет, че нещо са се объркали явно и не са искали адресната на бащата. Внимавай обаче да не се усетят и да те карат да връщаш суми. Не че са нещо кой знае какво де...
Ти в София ли си?
Мишлето, витамин Д може да се предозира, тъй като е мастноразтворим, а не водноразтворим.
Аз давам Д следобед, тъй като почти винаги сутрин забравям...  ooooh!

Какъв е този розов Хипп, за който се говореше по-рано в темата?

# 588
За детските и ние с бащата се водим на разлч адреси и нямаме брак,в социалните ме питаха заедно ли живеем и че проверявали,отпуснаха ми ги,а да питам за еднократната помощ кога подадахте документи и кога ви я отпуснаха?

# 589
Здравейте мами! Моят момък днес става на 3 месеца. Вчера бяхме на консултация и равносметката е 5550 кг и 61 см. Всичко каза джипката е наред, сложихме за втори път и двете ваксини в крачетата. Този път плака по-малко, но снощи беше много неспокоен, приплакваше, трудно заспа... но температурата беше до 37,7 и спадна. Гаднички са ваксините, но няма как....
.

# 590
За детските и ние с бащата се водим на разлч адреси и нямаме брак,в социалните ме питаха заедно ли живеем и че проверявали,отпуснаха ми ги,а да питам за еднократната помощ кога подадахте документи и кога ви я отпуснаха?
Документи подадох около три седмици след като родих, някъде края на юли. Средата на август ми ги преведоха. Simple Smile

# 591
Поли, имала си късмет, че нещо са се объркали явно и не са искали адресната на бащата. Внимавай обаче да не се усетят и да те карат да връщаш суми. Не че са нещо кой знае какво де...
Ти в София ли си?
Не, в Панагюрище се водя по адресна, но живея в Пловдив. Наблегнах на това, че не съм попълнила частта за бащата, тъй като нямаме брак и не сме на едни и същи адреси и те казаха " Да. Добре."
Документите за еднократната помощ ги подадох края на август заедно с тези за детските и на 16.09 ми преведоха всичко заедно.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 14:09 от poli_s

# 592
И ние днес бяхме на лекар, сложихме ваксините, сега съм на тръни какъв ще е резултата. За мамите с по-пухкави бебета : днес Андреас тежеше 6650 и е 64 см, попитах лекаря си, разказах му за нашата българска лекарка, която ми е казала да правя диета и каза, че е напълно в нормите и на кърма не трябва да се прави никаква диета и че към 5ти 6ти месец, когато започнат повече да се движат спират на едно тегло и не качват вече толкова бързо. След това ходих до болницата, защото ми се бяха запушили канали на гърдата, изцедиха ме с ел. помпа и се отпуших. Но лекарките бяха в шок колко много кърма съм изцедила само от една гърда(80мл) и му се радваха колко бил голям изглеждал като 6 месечен. И веднага попитах и тук дали това е лошо ( в стаята бяха 2ма лекаря и няколко сестри) и всички ме обеждаваха, че не е проблем и че всичко е наред,че е хубаво че качва. Не мога да гарантирам, че теглото не е причина за рахит, не съм лекар, но не и в нашия случай. Фонтанелата му се затваря добре, бебето е напълно здраво.

# 593
Да ви питам за адаптираното мляко - тези 3 часа между храненията трябва ли да се чакат, ако не си е изяло цялата порция? Ако редувам кърма с адаптирано на отделни хранения, трябва ли пак да правя пауза 3 часа? На малката й е трудно да чака 2 часа дори. Изяжда 60-80ml, рядко 100. На 2,5 месеца е. Опитвам се с разходки да увелича времето, но пак яде толкова малко и следващия път пак огладнява рано. Не може цял ден навън.
Иначе кърменето почти го прекратихме. Цедя и давам с шише. Свикна и не ще да се мори да суче.

# 594
Zombie, аз малката я храня когато и колкото си поиска- не бих мъчила детето да седи гладно или пък  да го тъпча, защото е дошло време за ядене, а то дали е гладно или не.....

Пипа, малката се събужда, яде, стои около 15-20 мин. спокойна-гука и се усмихва и после почва едно мрънкане, което постепенно прераства в рев и така около час и половина докато не дойде пак време за спане и ревът вече е достигнал своя пик и се е превърнал в истерично дране..
Не знам какво й става, довечера пак ще говоря с педито, но вече знам отговора й - колики..

# 595
И ние днес бяхме на лекар, сложихме ваксините, сега съм на тръни какъв ще е резултата. За мамите с по-пухкави бебета : днес Андреас тежеше 6650 и е 64 см, попитах лекаря си, разказах му за нашата българска лекарка, която ми е казала да правя диета и каза, че е напълно в нормите и на кърма не трябва да се прави никаква диета и че към 5ти 6ти месец, когато започнат повече да се движат спират на едно тегло и не качват вече толкова бързо. След това ходих до болницата, защото ми се бяха запушили канали на гърдата, изцедиха ме с ел. помпа и се отпуших. Но лекарките бяха в шок колко много кърма съм изцедила само от една гърда(80мл) и му се радваха колко бил голям изглеждал като 6 месечен. И веднага попитах и тук дали това е лошо ( в стаята бяха 2ма лекаря и няколко сестри) и всички ме обеждаваха, че не е проблем и че всичко е наред,че е хубаво че качва. Не мога да гарантирам, че теглото не е причина за рахит, не съм лекар, но не и в нашия случай. Фонтанелата му се затваря добре, бебето е напълно здраво.
Здравей,
Моят син също е голямо бебе.Другата седмица става на 3 месеца,а тежи 6750 гр.Понеже каката довлече някакъв вирус от градината и сега сме в болница и всички лекари тук се чудят колко бил голям,че не било нормално.Аз обаче не се притеснявам хич и не смятам да го слагам на диета.Само на кърма се.Знам,че следващите месеци ще качва по-малко.Иначе носи дрехи размер 68 см.Върви си като размер за 6- месечно бебе.

# 596
Моят е на 2 месец и 2 седмици, но това е положението, растът като гъбки. А и лекаря каза ,че това че в момента е по-едър не значи, че напред в живота му ще е по- едър от другите деца.

# 597
Borislavka бързо оздравяване ви пожелавам.

# 598
Моят е на 2 месец и 2 седмици, но това е положението, растът като гъбки. А и лекаря каза ,че това че в момента е по-едър не значи, че напред в живота му ще е по- едър от другите деца.
Според мен българските лекари много се вталясват.Ако не качва много,нямаш кърма,ако качва много пак зле. Трябва да отчитат и факторът гени. Мъжът ми е близо 1,90 едър,аз съм 1,77 е как да върви в норми.Каката също е една от най-високите деца в детската градина. Joy

# 599
  • София - Варна
И Катето носи дрехи за 6-месечно, но заради ръста. 65 см. към момента на 3 месеца. на килограми е от фините. На 2 месеца и 18 дни беше 5500-5600, сега няма 6 още според мен.

Общи условия

Активация на акаунт