Нашите кухни - 65

• 132 725
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Момичета, какви кошчета за отпадъци сте си избрали за под мивката и откъде? Simple Smile

у дома съм с пуш-бутон /механизмът е TIP-ON на Блум / в страни от мивката ,а др.апартамент сме сложили :
Скрит текст:
Тенкс, m@msy, Пепински Hug
m@msy, не разбрах какви са първия вид. Аз от тези, които се слагат в кошница под мивката се интересувам.

# 316
Спряла съм се на този абсорбатор, някой има ли отзиви от тази марка?
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=101&pid=1499

# 317
  • Раковски
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=101&pid=1556

Виж този от линка, малко е по-шумен, но пък имайте предвид, че едното е фабер, а другото е от бюджетната серия с което не казвам, че е лош аспирато понеже в нас съм с лино максима.

# 318
  • Варна
http://elicabg.com/index.php?item=135&group=1

Ние сложихме този аспиратор и сме доволни, отделно че и черното стъкло на аспиратора се върза с черното стъкло на фурната.

# 319
  • София
Предстоини да си правим кухня. На първо време се чудя мат или гланц. Прочетох различни и по-стари мнения. Моля някоя, която има опит да сподели - мат или гланц за кухнята?

# 320
Чисто естетически, аз харесвам бял мат с профилчета, които дават класическа визия.

Определено по-лесен за поддръжка е гланцът, но на мен лично ми стои пластмасово някак. От мързел сложих екрю гланц - kronospan mirror gloss, засега съм доволна и свикнах с визията.

# 321
  • In the shadows of my mind
И матът, и гланцът, си имат своите плюсове и минуси. И двете могат да изглеждат много стилно, да се съчетаят в различни неща, да придадат една или друга визия, да удовлетворят една или друга идея.
Когато човек се чуди между две неща, обикновено едното му е по-на сърце, но има колебания, защото чул от някой някога някакво негативно мнение и сега се разкъсва между каквото му харесва, и чуждото мнение. Аз залагам само на моето усещане и по този повод избрах мат. Не съжалявам  Peace

# 322
Аз също заложих на мат,но подържането е по трудоемко.Постояно има пръсти или капчици,мен лично това ме изнервя не исках да ставам роб на парцала ,но вече е късно.

# 323
  • София
Предстоини да си правим кухня. На първо време се чудя мат или гланц. Прочетох различни и по-стари мнения. Моля някоя, която има опит да сподели - мат или гланц за кухнята?

На първо време си изясни тази кухня за какво я правиш:
- да я показваш на гости и по форуми и да казваш какво чудо на мебелостроенето си направиля
или
- да ти е удобна, лесна за поддръжка и евентуално ако повредиш нещо или ти писне след 2-3 години да можеш да я смениш с чиста съвест, а не да се сетиш каква купчина пари си дала за нея и да се откажеш.

За мен мат варианта е доста по-лесен за поддръжка от гланцовия и по-рядко трябва да го бършеш. И финансово е по-евтин (и да е МДФ боя-мат пак е по-евтин).
Гланца е по-гъзарски, по-скъп и никой който си е направил гланц кухня няма да ти каже, че му е пуснало да я бърше след всяко пипане на врата или чекмедже нали се сещаш...Всички казват колко лесно че поддържа и ах няма по-хубаво нещо от гланца - да бе да...

# 324
Magios,зависи от избора на мат плоскостите,ако говорим за тези  дървесните мотиви да мога да се съглася с това ти изречение "За мен мат варианта е доста по-лесен за поддръжка от гланцовия и по-рядко трябва да го бършеш.",но гладките и едноцветни варианти си искат често бърсане.

# 325
Момичета благодаря ви за аспираторите  Hug Ще ги видим и двата.
Аз си намерих пердета, поръчах ги да ги ушият и тогава вече наистина ще имам завършена визия на кухнята. На ябълки  Crazy
Купих си от бриколаж и този килим -  чист памук, ръчно тъкан, ценово много изгоден, страшно съм доволна,
само да ми сложат и пердетата и ще имам вече мечтаната селска кухня  Hug
Аз над мивката ще си сложа лед осветление, но лошото е, че не мога да намеря лампа, която да се върже с облика и на кухнята, много са модернистични  Whistling
Избрах и лампа за кухнята

# 326
  • София
Chuby, Не ти ли се плъзга килимът по пода? Аз се чудя от доста време дали да не си взема за хола, той ми е в стил стара българска механа, но все ме спира опасността от падане по хлъзтгавия теракот.

# 327
Продават специални подложки, за да не се хлъзга. Май бях гледала в Икеа последно, но и на други места има.
Ето: http://www.ikea.bg/textiles/rugs/Anti-slips-and-underlays/8002/9133/
Има и такъв тип: http://izgodniceni.com/stoki-za-doma-i-bita/202-podlozhki-protiv … ane-za-kilim.html

# 328
  • София
И аз имах неочаквана находка в Бриколаж- плочки за кухня по 10 лв, имитация на малки плочки. Размерът е 34/34, като малките плочици вътре са 16 броя. Сивите чудесно си подхождат с бяло-сив мрамор. Италиански Simple Smile
Имаше и цвят теракота, какъвто ми трябва за дървена кухня, но ни се стори прекалено червен.
Моля да споделите къде има такъв модел!

# 329
За мен мат варианта е доста по-лесен за поддръжка от гланцовия и по-рядко трябва да го бършеш. И финансово е по-евтин (и да е МДФ боя-мат пак е по-евтин).
Гланца е по-гъзарски, по-скъп и никой който си е направил гланц кухня няма да ти каже, че му е пуснало да я бърше след всяко пипане на врата или чекмедже нали се сещаш...Всички казват колко лесно че поддържа и ах няма по-хубаво нещо от гланца - да бе да...

Имала ли си гланц кухня?

Това, което си казала, може да е било вярно за гланц плоскостите някога или за някои от евтините гланц плоскости, но средния към висок клас МДФ гланц е невероятно лесен за почистване. Затова избрах такива плоскости, а не матовите, които ми допадат повече визуално.

От седмица си ползвам новата кухня, огледален гланц. Преди това съм готвила в такава у приятелка. Невероятно лесна е за поддръжка, в пъти повече от предишната ми матова кухня цвят венге, която беше цялата в пръсти. Отпечатъци няма, нито пък нещо полепва по повърността, иска се само забърсване с микрофибърна кърпа, ако нещо потече. Самата повърхност на вратичките е много гладка, а не е пореста и нищо не се набива навътре.

Общи условия

Активация на акаунт