Нашите кухни - 65

• 132 707
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
По повод спора гланц-мат, да споделя - бъдещата ми кухня ще е мат mdf na Egger - Perfect Sense. Засега имам парченце стена от него и колкото пъти минавам, толкова пъти залепям пръсти нарочно, както го правех по шоурумовете, да видя какво ще остане - е, не! - нищо - невероятно, но факт  Laughing Пробите продължават, щото просто не ми се вярва такова щастие и как така точно става - като кадифе е  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 331
На Egger Perfectsense и гланцовите, и матовите плоскости имат anti-fingerprint coating. Явно, че повечето плоскости от високия клас го имат, затова и апострофирах предната потребителка, че гланцовите се чистели трудно и оставали пръстови отпечатъци.

Между другото, на Кронушпан май само гланцовите имат такова покритие, тук Егер са едни гърди напред.

# 332
Още не е готова, ама вече яко я експлоатирам и я показвам в полу завършен вид. Остават светление, пердета и разбира се острова. Поръчах основата и гранита и се надявам скоро и той да е готов.
http://mamm.snimka.bg/architecture/selskata-kuhnya.927656.37439498

# 333
_Ava_, честито, очарователна е кухнята, със здраве да си я ползваш и много вкусотии да излязат от нея!  Heart Eyes

Аз избрах (най-сетне) подови плочки за нашата кухня. Обаче с плочките за гръб съм до никъде и просто не знам..  Sad

# 334
  • Под Сините камъни
Още не е готова, ама вече яко я експлоатирам и я показвам в полу завършен вид. Остават светление, пердета и разбира се острова. Поръчах основата и гранита и се надявам скоро и той да е готов.
http://mamm.snimka.bg/architecture/selskata-kuhnya.927656.37439498
Ох разкошна е  Heart Eyes Размечтах се и аз за такава на село

# 335
Супер е кухничката! Какви са белите плочки на гърба? Долу пода с ламинат ли е?

# 336
Плочките не са бели, а светъл беж http://feniks.bg/node/3362
Пода е плочка http://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE% … peronda-8163.html.Потресена съм от цената - ние ги взехме за 43.00лв.

# 337
За мен мат варианта е доста по-лесен за поддръжка от гланцовия и по-рядко трябва да го бършеш. И финансово е по-евтин (и да е МДФ боя-мат пак е по-евтин).
Гланца е по-гъзарски, по-скъп и никой който си е направил гланц кухня няма да ти каже, че му е пуснало да я бърше след всяко пипане на врата или чекмедже нали се сещаш...Всички казват колко лесно че поддържа и ах няма по-хубаво нещо от гланца - да бе да...

Имала ли си гланц кухня?

Това, което си казала, може да е било вярно за гланц плоскостите някога или за някои от евтините гланц плоскости, но средния към висок клас МДФ гланц е невероятно лесен за почистване. Затова избрах такива плоскости, а не матовите, които ми допадат повече визуално.

От седмица си ползвам новата кухня, огледален гланц. Преди това съм готвила в такава у приятелка. Невероятно лесна е за поддръжка, в пъти повече от предишната ми матова кухня цвят венге, която беше цялата в пръсти. Отпечатъци няма, нито пък нещо полепва по повърността, иска се само забърсване с микрофибърна кърпа, ако нещо потече. Самата повърхност на вратичките е много гладка, а не е пореста и нищо не се набива навътре.
Здравейте! Тъй като ни предстои ремонт вкъщи, съответно ще поръчваме и нова кухня. Много бих се радвала, ако може да споделите снимки на вашата кухня,тъй като аз също съм се спряла на гланц, заради по-лесното почистване, а и продължавам да гледам за идеи докато дойде момента с поръчката.

# 338
  • In the shadows of my mind
Страхотна кухня, Ава, поздравления!
Какво решихте за островчето последно? Дори с кашона ми харесва  Laughing но предполагам, ще сложиш или крака на плота (като маса) или шкафове?

# 339
За острова - поръчах едно парче гранит 165*90см с подлепка за да изглежда дебел колкото другия плот. Отдолу бял шкаф, три чекмеджета и три врати. Той ще е 145*55см. Така ще има място за сядане на едната дълга страна и на едната къса. Гранита го избрах тъмен да си го хлепам с домати и сладка от малини  Mr. Green
Нещо такова
Скрит текст:

# 340
  • In the shadows of my mind
Чудно!
Да покажеш готовия вид после.
И много мармалади да си направиш и всички да са много вкусни  Mr. Green

# 341
  • Варна
Ava, и двете ти кухни са чудесни, браво!
Исках да попитам под мивката закачалката за кърпи икейска ли е? Да знам къде да погледна.

И за смесителите, отзиви за някой от трите модела на Grohe?
Искам С-образен, с изтегляш душ. И вече трябва да поръчам.
Ползвате ли някой от трите модела?
GROHE Minta
Grohe Concetto
GROHE Eurostyle Cosmopolitan

# 342
Имам Минта, удобен е и стои добре, но няма функция за промяна на типа струя и да пръска като душче. Аз бях останала с впечатление, че си има и се поразочаровах от това.

# 343
_Ava_, жИстока е! Адмирации!
Гранита е много благонадежно нещо за тежко експлоатирана кухня, всичко и търпи  Laughing
Много красиви мигове и вкусни манджи  Party
Аз също се бях спряла първо на този аспиратор, но пък печката ми и хладилника са инокс и накрая реших и той да е инокс да се връзват взаимно  chef

# 344
  • По света и у нас
     _Ava_, чудесна кухня! Браво!!! Със здраве да я ползвате! Simple Smile
   Интересува ме мивката на кой производител е, онлайн ли я купихте? Дай линк, ако обичаш.

Общи условия

Активация на акаунт