Нашите кухни - 65

• 132 650
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Защо има толкова голяма разлика в цената на алуминиевата водобранна лайстна? В "Роси" по-качествена ли е?
http://dikam.com/vodozasshitni-lajsni-tapi-i-gli/275-vodozasshit … #/dlzhina-4_metra
https://rosi.bg/vertikalna-al-vodobranna-lajstna---4-m-prava-gladka-1410.html
http://balkanyug.bg/bg/Corner-bands/Flat-upstand

Аз съм купувала мебелни дръжки от Амазон, но от тези модели. Втора година ги ползвам и нямам забележки.

# 601
  • София
Като гледам лайсните и цените и описанието, май в Роси е и материал алуминий, не само цвят и за това е по-скъпа.

# 602
Момичета и преди съм споделяла, но и сега да ви кажа. Ние сме с еднакъв ламинат навсякъде. Имам лайстни само под интериорните врати. Ламинатът пред кухнята го наредихме до предните крачета и с цокъла покрихме краищата. Така, ако се наложи да сменяме ламинат, няма да разглобяваме кухня.  Peace

luckyme, изпратих ти снимки на мейла. За цвета на кухнята подкрепям еднакъв цвят на горни и долни шкафове. Дъб и бетон ми е комбинация фаворит. Орех и бетон също, но е малко по-тежка комбинация.

Lady April  bouquet и тук благодаря,че беше тъй любезна да ми изпратиш снимки на любимата кухничка.За съжаление за сега бялата кухня си остава само в мечтите ми - един ден ако имам голяма къща с голяма кухня тя ще бъде като твоята:).При мен има малка промяна в концепцията - гърбът и плота са в друг по-бежав вариянт на бетонов цвят,а горния ред шкафове(който още умувам дали да е в друг цвят,различен от долния) промених на дъб бардолино натур.Слагам и снимки,за да чуя мненията ви.

# 603
  • Варна
Luckyme, белият цвят е идеален за малки кухни. Ако ти харесва не се спирай. Цветовете, на които си се спряла са твърде подобни и сливащи. Крайният резултат ще е едно голямо бежово / дърво. Моето предложение е да избереш светлото дърво за цялата кухня и хубав бял плот и гръб. Ама ваистина бял, не бежов. Не увяхваща класика!

# 604
Аз направих обратното - бели шкафове с плот и гръб в светло дървесно (бук). Peace

# 605
  • Варна
Тя и моята е така на обратно, но luckyme явно се притеснява от белия цвят. Макар, че няма за какво.

# 606
Ето на Egger една брошура за възможните съчетания на отделните декори:

http://www.egger.com/downloads/cms/BR_Recommended-Decor-Combinations_BG_CEE.pdf

# 607
  • Sofia
Някой по-горе пита за mdf-a на Egger - Perfect Sense - все още неползван, но колкото пъти мина, залепям пръстче и нищо не остава като следа - невероятно, но факт. Ще видим как ще се държи и по-нататък с не толкова чисти ръце  Laughing

Момичета, има голяма вероятност в петък да се завърши нашата нова кухня - черно-сиво-сиводъбова с гранитен матов плот и ще показвам, когато ММ изчисти, щото аз съм в пълна невъзможност с пренатоварен график  Simple Smile

# 608
Благодаря ви за отговорите  Hug

Спрях се на тъмна мивка. Само остава да реша сива или черна  Simple Smile Притеснението ми беше по-скоро дали остават следи от котлен камък при по-тъмните светове ...

# 609
  • София
Като гледам лайсните и цените и описанието, май в Роси е и материал алуминий, не само цвят и за това е по-скъпа.
И в трите фирми материалът е алуминий. Точно за това се питам къде е разликата.  newsm78

# 610
  • Раковски
Разликата е в производителя, тази от роси е италианска, а другите са турски съответно и по-евтини. За качеството на турските нямам представа, но тази от роси я монтирам постоянно с много малки изключения.

# 611
  • Варна
Liya_LT, ще чакаме снимки когато сте готови.Simple Smile

Аз още в началото бях избрала плот Kaindl, Дъб амазонка/37713/  и няколко месеца докато се мотах и избирах и решавах за останалите неща това стоеше и не се коментираше повече. Дни преди да подпишем договора го смених с друг. Не бях го виждала преди това, нямали карнетка с новите 16/17г. И поръчах Кроношпан, Carbon marine wood. Останала съм с впечатление, че Кроношпан са по ниско качество от Каиндл например, дано да греша. Но пробвах на мострите двете и у дома, мацах с пръсти, почиствах, Кроношпана се държа много по-добре, чисти се лесно а и не оставаха пръсти. Не е гланц, но е по-гладък от другия.
За съжаление си бях купила мивката преди да сменя плота, купих цвят оникс на Schock. Цвят mocca щеше да пасне идеално на новия ама ... късно е.
Не мисля, че ще има проблем с почистването и котления камък. С парче лимон се почиства лесно и бързо.
5 седмици е срока за изработка на шкафовете, а сега е 4тата все още и вече нямам търпение и нерви. Все се надявам по-рано да се обадят ама ... едва ли. Оф.
Поне се радвам на снимки на вашите кухни. Simple Smile

# 612
Имам питане! Според вас кога е по-добре да се налепят плочките на гърба на кухнята- преди или след монтажа на самата кухня? Двама майстори спорят и аз съм по средата Simple Smile

# 613
  • София
Имам питане! Според вас кога е по-добре да се налепят плочките на гърба на кухнята- преди или след монтажа на самата кухня? Двама майстори спорят и аз съм по средата Simple Smile
Нашите са единодушни (и от фирмата прозиводител на кухнята и от фирмата, която ремонтира помещението) - лепят плочките след монтажа на шкафовете.

# 614
  • Раковски
Според мен плочките след монтажа на плота, горния ред не е задължителен в момента, само трябва да се съобразявате ако имате шкаф колона. Най-вероятна фаянсаджията не иска да е така (че трябва да пази плота) и казва, че правело първо плочките.

Общи условия

Активация на акаунт