Нашите кухни - 65

• 132 635
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Да, разбирам какво визирате. Много е хубаво така, виждала съм го и приложено как изглежда, обаче половинката не е много възхитен от идеята там, където има вода, да се слага настилка със съмнително поведение при евентуален теч. Иначе на мен много ми харесва всичко да е обединено с общ под, по-завършено е някак.

# 586
Визуално наистина една настилка навсякъде е по-красиво и завършено. Но по-практично е пред печка и мивка и миялна  е добре да е гранитогрес, цапа се, мокри се ., това от опит го казвам, ако някой има по-добро предложениее да каже.

# 587
Именно, това са и нашите съображения. Затова се чудя къде точно да направя прехода така, че да стане приятно и за окото. Иначе една приятелка ми показа онзи ден едни тъънички профили за преход на настилките, които почти не се забелязват и ще си сложа от тях като му дойде времето.

# 588
Направо ги покажете тези лайсни, от кога търся. Линк ако има............

# 589
  • Бургас
Наистина е добре кухненската част да е с плочки. Ние бяхме решили да слагаме ламинат навсякъде, точно защото не исках лайсни.
Наши приятели го бяха направили по същия начин и много ми хареса. Обаче им протече пералнята и ламината се наду. Наложи се да демонтират кухненските шкафове, да махат ламината и в крайна сметка сложиха плочки. Това веднага ни отказа от идеята.

# 590
  • Варна
При нас пералнята е в едно помещение с кухнята, но в нещо като бокс и ги разделя прагче. Непосредствено под пералнята има канал.

# 591
  • София
Наистина е добре кухненската част да е с плочки. Ние бяхме решили да слагаме ламинат навсякъде, точно защото не исках лайсни.
Наши приятели го бяха направили по същия начин и много ми хареса. Обаче им протече пералнята и ламината се наду. Наложи се да демонтират кухненските шкафове, да махат ламината и в крайна сметка сложиха плочки. Това веднага ни отказа от идеята.
Това е целта да има плочки под шкафовете,да не се разглобяват при евентуален теч.А ако съдомиялната протече и да имаш плочки пак не е гаранция,че няма да стигне до ламината.

# 592
Направо ги покажете тези лайсни, от кога търся. Линк ако има............

Нямам, за съжаление. Видях ги у тях, на място, и тепърва ще търся да купим нещо подобно и ние.
Щом намеря, ще споделя, разбира се!  Simple Smile

# 593
  • Варна
Момичета и преди съм споделяла, но и сега да ви кажа. Ние сме с еднакъв ламинат навсякъде. Имам лайстни само под интериорните врати. Ламинатът пред кухнята го наредихме до предните крачета и с цокъла покрихме краищата. Така, ако се наложи да сменяме ламинат, няма да разглобяваме кухня.  Peace

luckyme, изпратих ти снимки на мейла. За цвета на кухнята подкрепям еднакъв цвят на горни и долни шкафове. Дъб и бетон ми е комбинация фаворит. Орех и бетон също, но е малко по-тежка комбинация.

# 594
А там, където са плочките под кухненските шкафове, отзад необходимо ли е да има цокъл/корниз или не?

Съжалявам за глупавите въпроси, но за всякакви строително-ремонтни дейности тепърва ми се налага да се образовам. Sad Досега винаги всичко е било готово, когато сме се нанасяли, включително и в настоящия ни апартамент, където бани, кухня и т.н. - всичко си беше на мястото, ние само дообзаведохме.

# 595
  • Варна
За перваз ли питаш? Под-стена? Не знам дали е необходимо, но у дома няма.

# 596
  • София
Не е необходимо, дори е по-красиво без лайсни. Само майсторът трябва да е достатъчно добър.

# 597
За перваз ли питаш? Под-стена? Не знам дали е необходимо, но у дома няма.

Да, за някакъв завършващ елемент зад шкафовете. И според мен не трябва да има; питам от чисто функционална гледна точка - ако верно нещо протече сериозно, например. А пералня в кухнята вече никога няма да сложа! Слава Богу, в този апартамент има обособено сервизно помещение и ще я пъхна там. И ние имахме проблем с протичане преди години, целия хол буквално джвакаше... не ми се играе втори път в такъв филм.

За лайсничките - наистина е по-красиво да ги няма, но понякога няма измъкване Simple Smile Ще видим какво ще стане! Wink

# 598
  • Варна
Ами както писах, у дома няма и сега пак не сложихме. Може и да се сложат ако някой иска да има, те няма да пречат на кухненските шкафове. За протичане не знам, винаги съм имала перално помещение но и там, пералните ми/2 досега/ никога не са текли.
Аз не се дразня от лайсните, е, стига да не са очеизвадно различни и недобре поставени.Simple Smile У дома има естествено, не ги и забелязвам даже. Ама и апартамента си ми е стар и настилките са от преди 18г, а камината и около нея мрамора е на 2 пъти по толкова. Та не съм критерий. Но ако видя на снимка пода на дома ти последното което ще си помисля е - ауу, лайсни! hahaha

# 599
Мен ме дразни дебелината им и това, че при почистване всичката мръсотия се събира там. Иначе - естествено, никой не гледа първо тях. Тези дни погледах малко картинки на различни кухненско-холови проекти и всеки е сменял настилките, където му падне Simple Smile Явно няма някакво регламентирано правило, така че отивам с рулетката в апартамента и където ми хареса - тегля една черта и казвам- дотук!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт