Весели, засмяни, събрахме се АПРИЛски мами! - Тема 2

• 39 287
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • София

tanyanikolaeva06 , пийни си малко, няма какво толкова да ти навреди.Кофеинът е вреден в по-големи дози, ако например изпиеш 2-3-4 големи и силни кафета.
На мен последно време ми действа да се налея с вода. Изпивам 10-11 чаши, малко ми е трудно, но после ми минава чудодейно главобола.
Иначе и мен ме боли ако не пия кафе и ми е едно гадно, мисля постоянно за него.Предполагам, че е нещо подобно като при пушачите.
Но последно време не пия, че киселините после ме побъркват.Освен 1-2 глътки, за да начеша крастата(и после търпя киселините).
Аз ще пиша в понеделник вечерта термина, защото сега аз съм си го сметнала и не знам колко е реален, тъй като не помня точни дати нито на МЦ, нито на зачеване. А и все пак наистина да видя плоден сак и сърце.

# 31
Като добавка към главобола, ЛЛ няма направления, както винаги. Трябва да ида на частно на лекар и да платя 30 лв. Точно в момента не са ми никак излишни. Мрън, мрън, мрън......Само мрънкам от един час Sad...

# 32
tanya06, следващия месец започва другата седмица, тогава трябва да има. Защо не изчакаш?

Orion_G, аз също много се колебая кога да кажем на малкия. Той много иска да има братче/сестриче, но ми се иска да напредна още малко, че все ме е страх. А и той ще разкаже на всички Simple Smile

# 33
  • Germany,Bielefeld
Здравейте мами,при мен все е същото!Болки в кръста,сутрешно гадене,слава богу не стигам до повръщане,през ноща е нещо страшно,ставам през час да пишкам!топлото не ми понася грам

# 34
Manhamanha, ако знаеш колко си права... Моя приятелка беше казала на 2-3 приятели и на дъщеря си, и целят квартал знаеше, че е бременна. Аз моето момче го подпитвам от около 2 год, как ще се чувства, ако има братче/сестриче, и понякога иска, понякога не, понякога държи да е момче, понякога иска да си е сам, и постоянно си променя мнението, ама като знам колко е любвеобилен към малките неща, нямам съмнение, че в крайна сметка ще е много доволен. Единият от аргументите ми е, че всички имаме брат/сестра в рода, и той тогава е много съгласен  Wink А пък другият - че приятелят му тия дни ще става батко, значи не е нещо лошо  Peace
didimihaylova, аз през час-час и половина нощем съм в тоалетната. А предната нощ след ставането в 4,30 не можах да заспя, и в 7ч бях като парцал. Ама след кафето се събудих, през деня имах разходки и не пих толкова вода, спах 1ч по обед, и вечерта до полунощ  Whistling На мен проблемът ми е, че не искам да ставам преди 10ч, но не се е случвало от 4 години...

# 35
  • София
Моят син е по-бебешорест и разговори не можем да водим, та май няма да му казвам  Laughing Той няма да ме разбере.Като започне да ми личи ще му говоря, може с времето да започне да схваща.
Има една кукла от плат, която е с размерите на бебе, с нея му обяснявам разни неща за частите на тялото, тя ходи на гърне с него.Като го питам къде е бебето ми я носи, та може да я използвам да свикне с "бебе".
Имам племенник на 4г. и половина, онзи ден бяхме навън със сестра ми и той ми вдигна блузата и започна да ми пляска корема с думите"Шкембенце, барабенце...тук има едно ново бебенце", сестра ми беше в шок , защото нищо не му е казвала, нито е чул да се коментира  Laughing Той е преживял две бебета-моят син и след това сестра му, та може би всяко женско шкембенце е равно на бебе.

# 36
tanya06, следващия месец започва другата седмица, тогава трябва да има. Защо не изчакаш?
Ами другата седмица в края се налага да пътувам за София за две седмици, имам работа в университета...искаше ми се преди това да ида:(

Orion_G, аз също много се колебая кога да кажем на малкия. Той много иска да има братче/сестриче, но ми се иска да напредна още малко, че все ме е страх. А и той ще разкаже на всички Simple Smile
Ние му казахме веднага и последва един ден рев и обвинения, че не ни бил достатъчен, че нямало да го обичаме вече както досега и все от този род. Беше доста страшно трябва да ви кажа. После си поговорихме след като се нарева и се умори (вече можеше да слуша) и сега няма търпение и само пита кога ще разберем какво е - момче или момиче и задължително ли е да чакаме 9 месеца  Laughing  Когато решиш да кажеш на всички, тогава ще е най-подходящия момент, важното е ти да решиш и да го направиш тогава, когато ти смяташ, че е точния момент. Щом е поискал още от сега да си има, значи ще се зарадва. Нашия калпазанин от години приказва, че не иска брат или сестра и чак съм изненадана колко лесно го преглътна и чак няма търпение. Иначе ние сме големи и разбира като му кажа, че  още е рано да казваме и да не говори много, много Simple Smile)))))))))

# 37
Аз на моя съм му обяснявала как е бил в корема и т.н., но още му е трудно да се ориентира във времето и съм сигурна, че ще ме пита всеки ден няма ли да идва бебето Simple Smile По-добре поне трети месец да мине си мисля. А иначе той на няколко пъти ме изненадва с репликата "мамо, кога ще си имам сестриче?". Как го е измислил не ми е ясно, но казва, че много иска.

# 38
Ох, оправихте ми настроението, много е приятно да се говори с вас! Simple Smile Hug
Я да ви питам нещо, вие шофирате ли по време на бременността и ако да до кога. Мисълта мие за по-дълъг път - например Лом -  София са около 200 км? Живот и здраве до Нова година ще ми се наложи поне 10 пъти да ида и да се върна. Може и до Пловдив да се наложи да се прибера, че съм от там и ми се ще и баща ми да видя. Лошото е, че ММ работи и събота и неделя(сега и заради бебето Simple Smile) и надали ще може да ме кара, а аз съм една крива слива, не обичам да ангажирам околните с мене. Mr. Green

# 39
  • Germany,Bielefeld
Относно казвамето на дечицата ви,аз нямам детенце това ще ни е първото,но имам сестричка на 8 години,разликата ни р 19 години,но това е друга тема !Та ,когато казах на мама че съм бременнна и че става баба и малката беше там и чу!Прие го доста добре,зарадва се че ще става леля!На другият ден мама ми се обади и ми каза така:Малката се е притеснила че вече няма да я обичаме така с кака и(имам още една сестра,която е на 23,аз съм най голямата:)) както преди бебето,че всички щели да обръщат внимание само на него,което е нормално да си го помисли!Голяма е ,обяснено и е но все пак си е детенце,а на тях не може да им се сърдим!Целувкии

# 40
  • София
Аз също казах на моя син, който е на 5 години и вече е голям човек. Зарадва се и каза че ще ми помага, ще миел чиниите и ще се оправя сам, и с бебето ще се занимава, все едно говорих с голям човек по темата. Той много иска братче, а аз пък сестричка  Flutter Според мен съвсем ще го осъзнае когато ми порасне корема и после когато се роди,защото няма да е само той вече. Сигурна съм в него за отношението му, но все пак си е дете и изведнъж като се появи другото ще има някакъв по различен период. Ще се старая да не го пренебрегвам по някакъв начин, да не го нараня с нещо неволно...ох няма да е лесно  Shocked

# 41
Не съм спирала да шофирам до последно предишния път. Чувствам се по-добре, отколкото като се возя  Laughing

Преди известно време разказах колко зле ми стана от едно пътуване - точно до Лом ходихме. Тогава се возих, но не мисля, че има значение.

Никак няма да е лесно с по-голямото детенце. Моя няма 4. Сигурна съм, че ще се появи ревност и ще се чувства пренебрегнат Sad Надявам се това бебе да е по-спокойно и да мога да обръщам внимание на бъдещия батко, но кой знае. Ще се старая много да му показвам колко много го обичам  Heart Eyes

# 42
Здравейте, момичета. Много позитивно ми звучите, което е много добре, приповдигна ми се настроението Simple Smile                     
Относно мазането си купих Bio Oil олио в аптеката ми казаха, че е много добро и много търсено от чужденците.
Ние на малкия още не сме му казали, той много иска, но ме е страх, че още е малък и ще разкаже на всички Simple Smile.   
Искам да попитам има ли някоя от вас, която да се задъхва или изморява след кратка разходка, нито съм много кг, нито имам кръвно или белтък, а се чувствам ужасно след като се поразходя малко или ако се изкача по стълбите до втория етаж. 😐

# 43
Да, аз получавам сърцебиене от най-малкото усилие. Иначе съм с ниско кръвно, също нямам излишни кг. С предишната бременност беше същото  Peace

# 44
  • където мечтите се сбъдват
Моят син е по-бебешорест и разговори не можем да водим, та май няма да му казвам  Laughing Той няма да ме разбере.Като започне да ми личи ще му говоря, може с времето да започне да схваща.
Има една кукла от плат, която е с размерите на бебе, с нея му обяснявам разни неща за частите на тялото, тя ходи на гърне с него.Като го питам къде е бебето ми я носи, та може да я използвам да свикне с "бебе".
Имам племенник на 4г. и половина, онзи ден бяхме навън със сестра ми и той ми вдигна блузата и започна да ми пляска корема с думите"Шкембенце, барабенце...тук има едно ново бебенце", сестра ми беше в шок , защото нищо не му е казвала, нито е чул да се коментира  Laughing Той е преживял две бебета-моят син и след това сестра му, та може би всяко женско шкембенце е равно на бебе.
Между другото малките деца понякога изцепват много странни неща.Дъщеря ми също се изцепи преди няколко седмици ни в клин,ни в ръкав,че имам бебе в корема и после се разрева,че много иска сестричка,а аз дори не знаех още,че съм бременна  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт