Магистратура ПУ

• 1 636
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Все още съм на кантар дали да запиша Публична администрация за магистратура или нещо друго. Някой от вас знае ли каква е заплатата в тази сфера? Повечето от вас предполагам ще кажат да запиша нещо, което ми харесва... е да, но искам да запиша нещо, което гарантира хубава заплата (да се издържам сама, без да завися от някой).

# 1
Сама по себе си магистратурата не гарантира намирането на работа, още по-малко пък на висока заплата. Определящите фактори са различни. Какво умеете, дали това, което умеете е добре платено принципно и т.н. Само висше образование без опит/стаж не гарантира изобщо намирането на работа. А за това каква магистратура да изберете, зависи какво сте учили досега, какви са ви интересите, какво бихте желали да работите. С всяка професия може да се издържате сама, ако сте икономична и си разпределяте добре средствата. С натрупването на опит може да се повишат и доходите.
А специално Публична администрация ми звучи като загуба на време и отлагане на времето до започването на истинска работа. Но, ако работата, която желаете изисква точно такава магистратура, тогава я запишете. Преценете какво желаете да работите, проверете какво се изисква, за да го работите и започнете да покривате изискванията. Успех!

# 2
И за мен Публична администрация е загуба на време, колкото да си казваш, че караш някаква магистратура. Запишинещо по-конкретно, какви интереси имаш, какво работиш в момента, какво смяташ да работиш, т.е. в коя сфера имаш интерес да се развиваш.

Аз съм завършила икономика, но ако ме питаш сега, след толкова години, никога няма да се запиша това да уча. Интересна материя е, но и да се развиваш, иначе само за дипломата не си заслужава  Laughing

# 3
завършила съм Международна търговия магистратура в ПУ. Какво да ти кажа качеството за мен беше нулево, в средното образование в Търговската гимназия съм научила не десетократно ами стократно повече. Като цяло за мен си е загуба  на пари и време този университет.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 17:25 от Niss

# 4
Образованието в някои университети в България не е лошо, но проблемът е в практичната част. Просто тя липсва, а и няма никаква реаллизация след завършване. От там идва и демотивацията и мисленето, че всичко е безсмислено и скапано. Но за съжаление, България няма какво да предложи!

Общи условия

Активация на акаунт