НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 143
  • 700
  •   1
Отговори
# 510
Да, Шошии, права си, сигурно е имало усложнения при жената Tired
И аз се дразня колко скъпо е всичко за бебчета и бременни! Извинете, ако на някой се стори ужасно, но бях си решила да не давам луди пари за мои дрехи за бременна. Та имам до нас магазин втора употреба. Оттам си купих 2 рокли, на HM и Esprit, много са хубави и с една туника и тениска от майка ми и мое си клинче, което се е разширило, изкарах лятото. За зимата пак в този магазин намерих дънки и дънкова пола за бременни, наистина са супер удобни. Та парите ще ги влагам в по-смислени неща, смятам Simple Smile

# 511
На мен също ми се струват абсурдно скъпи дрехите за бременни и на мен даже не ми се наложи да си купувам, че не ми е най-огромния корема...
Аз примерно спестих от сутиен за кърмачки, който само, защото се води "сутиен за кърмачки" и има едно капаче отпред струва около 30 лв. Аз си взех от тези спортните бюстиета, само че с подплънки, които ми струваха 6 лв. бройката.

Относно тоновете- и аз разбрах, че около 20 лв. На мен от другата седмица ми ги почват ( сега съм 36).
 Малко по-рано бях споменала за менструалните болки от време на време, днес ме преследват през целия ден...едновременно със стягане на корема и от време на време прорязвания в областта на яйчниците, пикочния мехур... но не са ритничета Grinning
Всичко ми говори, че деня наближава, а на мен все не ми се вярва Grinning

# 512
Момичета! Това е към тези от вас, които се следят и възнамеряват да раждат в болница Щерев. Случайно разбрахме, че от 01/11 ще има увеличение на цената за раждане в размер на 200лв. Една мама е говорила с тях на място и дори самият персонал са я посъветвали да пишем мейли до болницата, тези които се следим там, особено пък тези, които сме с предплатен пакет, да ни третират като заварено положение и за нас да не важи това увеличение! Мейлът е contact@shterevhospital.com, има го на сайта на болницата! Дано пък успеем! Лека вечер на всички!

# 513
Аз вторник съм на запис на тонове, от вас разбирам, че се плаща, ама днес нямах време да питам доктора защо и как се правят, еднократно ли се записват или? В 37 г.с. съм , а бебето дотук тежи 3100, на доктора му се видя много, спомена за секцио, аз пък се дърпам, защото имам 2 коремни операции отпреди първото ми раждане... оффффф. Колкото по наближава, толкова по го мисля. Абе, кога минаха 9 месеца?  Laughing

# 514
Браво, Кокоми, за теглото на бебчо! Ако порастне още, а то ще порастне, ако не родиш скоро, то наистина ще ти е трудничко да родиш нормално. Но пък преди така са раждали newsm78 Аз пък съм за секцио по желание, та мнения всякакви Simple Smile А за тоновете на мен ми ги мерят от 30-та седмицазасега през 2 седмици, а от 36 ще започнат май всяка седмица да ги мерят. Но ето, че правилата са различни. Peace

# 515
Точно това ме притесни днес, helios13, теглото! Първото ми дете беше 4 кг, не ме питайте как родих - и аз не знам!  newsm78  Значи тоновете не се мерят еднократно? А други изследвания от 30 г.с. нататък правиха ли ви, момичета?

# 516
В Щерев 2-4 седмици преди очакваното раждане правят кръвни изследвания: кръвна картина,  Васерман, Хепатит В и С, СПИН, хемостаза, биохимия. Отделно взимат микробиология на влагалищен секрет. Може би и урина. Задължително изследват и кръвната група, дори и да имат бележка с кръвната ти група.

# 517
  • Рим
кокоми, големи бебенца си отглеждаш!  Sunglasses Да са ти живи и здрави!  Hug  Моята госпожица на 36 седмици я изчислиха 2500г... Ама той и батко й си беше ситнеж, роди се 2740г, и макар че сега се източи значително на височина, все си е щиглец! Joy Явно си е до гени.

Неприятна работа е това с увеличението на цената за раждане... Надявам се, че ще успеете да си отстоите правото на заварено положение и запазване на първоначалните цени!  Praynig  А защо увеличават цените така, по никое време? Знае ли се?

# 518
Момичета! Това е към тези от вас, които се следят и възнамеряват да раждат в болница Щерев. Случайно разбрахме, че от 01/11 ще има увеличение на цената за раждане в размер на 200лв. Една мама е говорила с тях на място и дори самият персонал са я посъветвали да пишем мейли до болницата, тези които се следим там, особено пък тези, които сме с предплатен пакет, да ни третират като заварено положение и за нас да не важи това увеличение! Мейлът е contact@shterevhospital.com, има го на сайта на болницата! Дано пък успеем! Лека вечер на всички!
Хелиос, много благодаря за информацията. И аз съм там, а нямах представа за това увеличение.

# 519
Момичета, здравейте  Hug вече съм в 35 седмица и не знам дали параноясвам, но мисля, че няма да си дочакаме датата за секцио  ooooh! забелязвам, че корема ми е слязъл по-надолу, а и майка ми вчера го отбеляза (но пък се отървах от ужасните киселини  Praynig), имам доста обилно вагинално течение и като предменструални болки в сорема и кръстта, които обаче понякога са изключително болезнени. Първо раждане ми е и ще ми е интересно мамите, които вече са раждали да кажете как разбрахте, че раждането наближава? Може и да съм тотално изперкала вече от толкова притеснения  #Crazy

# 520
Нинка, първо се успокой. Това, което описваш се случва на всички. Коремите "падат" към 33 - 34та седмица (при някои може и по рано или по късно). Влагалищния секрет на мен ми се увеличи от 30та седмица още и все си ходя мокра. Същите болки от време на време са обаждат и ги следя дали се повтарят равномерно. Та успокой се - все пак си бременна в 9ти месец и трябва да си готова във всеки един момент. Стегни си багажа, почивай си като за последно, пък и да тръгне да излиза, на този етап ще си е съвсем добре! Вместо да се паникьосваш излишно, нека лекаря ти те прегледа - да види околоплодните, плацентата, да види дали шийката се е скъсила и изгладила - е тогава със сигурност ще знаеш дали наближава момента. Всичко останало са симптоми, които всички имат към 8ми - 9ти месец. При мен док видя, че околоплодни и плацента са ок, но шийката е почнала да се скъсява и да поддава от едната страна. 36 +2 съм. Багажа ми е стегнат, говорила съм с док и акушерки, даже тея дни ще ходя направо да ме регистрират в клиниката ми по документи, да не ме мотат излишно в деня на раждането, особено с тъпите отпечатъци. Та дет се вика съм като зареден пистолет и съм готова да стрелям  Joy

# 521
Благодаря ти, Шошии  bouquet притеснено ми е наистина и всичко ми се струва странно ама ще почивам и няма да го мисля толкова

# 522
Ето, полезно инфо http://www.nadezhda.bg/rajdane/normalno-rajdane-v-bolnitsa-nadej … ane-na-rajdaneto/ Ninka 3.

Както каза Шошии, всички сме с описаните бонуси, спокойно. Настрой се позитивно, най-хубавото предстои.

Имаше една тема тук "Смешно ли е раждането", препоръчвам да прочетете и посмеете.  Laughing

# 523
Момичета, здравейте  Hug вече съм в 35 седмица и не знам дали параноясвам, но мисля, че няма да си дочакаме датата за секцио  ooooh! забелязвам, че корема ми е слязъл по-надолу, а и майка ми вчера го отбеляза (но пък се отървах от ужасните киселини  Praynig), имам доста обилно вагинално течение и като предменструални болки в сорема и кръстта, които обаче понякога са изключително болезнени. Първо раждане ми е и ще ми е интересно мамите, които вече са раждали да кажете как разбрахте, че раждането наближава? Може и да съм тотално изперкала вече от толкова притеснения  #Crazy

Ninkaаз съм 36 седмица ш все едно аз съм го писала тоя пост, като ни е за първи път страхът от неизвестното  е #2gunfire

# 524
Момичета,искам да ви успокоя,че няма как да не разберете кога наистина започва раждането. Аз съм родила и двата пъти секцио,но втория път си започна нормално раждане и разбрах веднага. Просто се усеща,тапата ми взе да пада ,а болките няма как да ги сбъркате,защото се повтарят и са силнички.  Crazy Просто се успокойте,ще разберете като тръгнат малчовците.  Heart Eyes
Аз също почнах да стягам багажите,че не остана.  Blush В бойна готовност съм.Вчера я гледахме бебка,доктора каза,че е готова.  Heart Eyes Походих повечко вчера,та после яко ме боляха кокалите и всичко от кръста надолу.  ooooh! Тежичко е положението вече. А не знам дали ми е паднал корема или не,ама киселините не спират и не спират.  Sick Със ставането си ги имам,без дори вода да съм пила.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт