БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 850
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
http://www.bio-magazin.eu/za-lice/1227-oliv-intenziven-antioksid … za-suha-koja.html
Ползвал ли е някой този крем? Ще бъда благодарна за отзиви.Търся инфо в нета, но не виждам производител а само с името нищо не ми излиза.
Всъщност намерих, ала явно кремът, в този вид/опаковка вече не се произвежда. Та се зачудих относно партидата, която са заредили в Злен Свят.....

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 15:21 от jaspermmm

# 586
Аз не съм ползвала. Но пък исках да попитам и аз за мнения - за Andalou
Много прилични ми се струват като състав, а малко отзиви намирам, поне на български.
Разглеждам този анти ейдж крем с голям интерес:
http://andalou.com/resveratrol-q10-night-repair-cream

Аз ползвам в момента https://www.zoya.bg/Стягащ-антиейджинг-крем-с-хиалуронова-киселина-и-DMAE-–-50-гр.8289 Не мирише особено приятно, но това се понася.Не видях никакъв стягащ или изглаждащ ефект от него, честно казано, на 41 г. съм.Но пък аз редувам, понякога слагам само масла, понякога само крем, понякога се случва ден два, да не слагам нищо върху кожата си, та е възможно мнението ми да не е особено меродавно. Сякаш, като консистенция https://www.zoya.bg/Обновяващ-крем-за-лице-Пробиотик-и-витамин-С-–-50-гр.8288 ми допадаше повече. Остава ми още малко от крема и търся нещо за моята възрастова група.
Гледах ето този http://shipka.bg/product/581-anti-ejdzh-krem-s-bio-retinoidi обаче още не смея да изгърмя тази сума, отзивите са противоречиви. Иначе, съм наясно, че линиите ми по лицето няма как да изчезнат, като с магическа пръчка  Grinning

# 587
Някой да сподели мнение за Шипковия крем на Зоя Rolling Eyes.
Това са си масла, тежък е, заради шипковото масло за мен трябва да си се използва вечер. За мен става,,за подхранване на суха кожа.

# 588
Много ме е яд, че онлайн магазините ни не предлагат маската с тиква на Andalou.
За една маска трябва да се прави доставка от чужбина! Абсурдно е.
Че аз всичко тяхно си купувам от чужбина, по-евтино ми излиза. Особено както ги дебна на намаление и се запасявам Wink
С таксите за банков превод и доставката??

# 589
Че аз всичко тяхно си купувам от чужбина, по-евтино ми излиза. Особено както ги дебна на намаление и се запасявам Wink
Специално на Андалу кремовете са с безплатна доставка от сайта. Въпросът е обаче да ги хвана на намаление, за да са под 30 лева и да не отидат на митница /доставки под 30 лв не се облагат с ДДС, макар че не ДДС-то ме притеснява, не оскъпява много, а една друга такса от 15,50 лв, която се плаща на пощите за да те представляват пред митниците/. За банков превод не съм забелязала да ме таксуват, плащам с карта. Понякога пазарувам и от един френски сайт, доставката там не е евтина, но другаде засега не съм намерила любимия ми тоник на Phyt's и се прежалвам като ми свърши, какво да правя. И за двата сайта има теми във форума - pharmashopdiscount е френският, а Iherb е другият, от който основно пазарувам напоследък. В момента например има код за намаление с 5 долара и спокойно може да се поръча крема, редовната му цена е около 21 долара.

Впрочем ако някой е забелязал някъде да се предлага марката Phyt's, моля да напише, може и на лични. Скоро не съм проверявала, преди като проучвах май само чрез дистрибутори в козметични салони ги разпространяваха в България.

Цитат
Не видях никакъв стягащ или изглаждащ ефект от него, честно казано
Аз и не очаквам да видя, нито вярвам, че има такъв продукт - хем натурален, хем с антиейдж ефект. Вярвам, че истината е в продукти някъде по средата, такива, каквито аз търся и ползвам напоследък - с натурална база, но и с по-съвременни добавки, например пептиди, както и киселини, например гликолова, макар че те са по-скоро натурални. В момента ползвам продукти точно на такава фирма - DeVita. Зимата страшно добре ми се повлия кожата от гликоловия им крем, но е добре да не се ползва когато слънцето стане по-силно. Така че от скоро преминах на крема им с пептиди, но е прекалено рано за отзиви. Освен това доста си съсипах кожата последните 2 месеца с една диета, заради която спрях да пия и добавки, и въобще не знам вече колко обективно ще мога да дам оценка. Та пак до същия извод стигнах, само с козметика не става.

# 590
Последно поръчвах двд, от чуждестранен сайт, 10 евра беше таксата за превода на банката....
Може би сте права относно антиейдж ефекта на натуралните кремове, не знам, не съм изпробвала чак толкова много, нито такива от по-горен ценови диапазон. Последно, след чуденка, сдадох фронта и поръчах един от продуктите, за които CI беше дал положителна оценка, след питане тук в темата, медицинска козметика. Иначе, след едни определени години, само със здравословно хранене не става Simple Smile
Чудех се за ето този серум, вероятно ще го пробвам https://www.balevbiomarket.com/hialuronov-serum-za-litse.html
Другото, което се чудя тези дни, е до колко реално може да са био едни продукти, след случаят в Чернобил, след това във Фукушима. Всичко това се отлага в почвата, водата.....

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 17:27 от bubanka

# 591
Последно поръчвах двд, от чуждестранен сайт, 10 евра беше таксата за превода на банката....
Може би сте права относно антиейдж ефекта на натуралните кремове, не знам, не съм изпробвала чак толкова много, нито такива от по-горен ценови диапазон. Последно, след чуденка, сдадох фронта и поръчах един от продуктите, за които CI беше дал положителна оценка, след питане тук в темата, медицинска козметика. Иначе, след едни определени години, само със здравословно хранене не става Simple Smile
Чудех се за ето този серум, вероятно ще го пробвам https://www.balevbiomarket.com/hialuronov-serum-za-litse.html
Другото, което се чудя тези дни, е до колко реално може да са био едни продукти, след случаят в Чернобил, след това във Фукушима. Всичко това се отлага в почвата, водата.....

Зависи каква банкова карта (като бранд) използвате и какви са условията на банката.
Аз досега съм сменила три банки и такса за плащане през ПОС или онлайн в БГ и в чужбина не съм имала.
Винаги се интересувам от тарифата на банката за безконтактни плащания.

# 592

Зависи каква банкова карта (като бранд) използвате и какви са условията на банката.
Аз досега съм сменила три банки и такса за плащане през ПОС или онлайн в БГ и в чужбина не съм имала.
Принципно когато има плащания между различни държави и от двете страни се вземат такси, като обикновено таксата в местната банка е за наша сметка, а на получателя навън в неговата банка е за негова.Искренно ме учудва. Услугите на коя банка ползвате, ако може да споделите?

# 593
Специално на Андалу кремовете са с безплатна доставка от сайта. Въпросът е обаче да ги хвана на намаление, за да са под 30 лева и да не отидат на митница /доставки под 30 лв не се облагат с ДДС, макар че не ДДС-то ме притеснява, не оскъпява много, а една друга такса от 15,50 лв, която се плаща на пощите за да те представляват пред митниците/. За банков превод не съм забелязала да ме таксуват, плащам с карта. Понякога пазарувам и от един френски сайт, доставката там не е евтина, но другаде засега не съм намерила любимия ми тоник на Phyt's и се прежалвам като ми свърши, какво да правя. И за двата сайта има теми във форума - pharmashopdiscount е френският, а Iherb е другият, от който основно пазарувам напоследък. В момента например има код за намаление с 5 долара и спокойно може да се поръча крема, редовната му цена е около 21 долара.

Впрочем ако някой е забелязал някъде да се предлага марката Phyt's, моля да напише, може и на лични. Скоро не съм проверявала, преди като проучвах май само чрез дистрибутори в козметични салони ги разпространяваха в България.

Цитат
Не видях никакъв стягащ или изглаждащ ефект от него, честно казано
Аз и не очаквам да видя, нито вярвам, че има такъв продукт - хем натурален, хем с антиейдж ефект. Вярвам, че истината е в продукти някъде по средата, такива, каквито аз търся и ползвам напоследък - с натурална база, но и с по-съвременни добавки, например пептиди, както и киселини, например гликолова, макар че те са по-скоро натурални. В момента ползвам продукти точно на такава фирма - DeVita. Зимата страшно добре ми се повлия кожата от гликоловия им крем, но е добре да не се ползва когато слънцето стане по-силно. Така че от скоро преминах на крема им с пептиди, но е прекалено рано за отзиви. Освен това доста си съсипах кожата последните 2 месеца с една диета, заради която спрях да пия и добавки, и въобще не знам вече колко обективно ще мога да дам оценка. Та пак до същия извод стигнах, само с козметика не става.
http://care2skin.com/phit%27s ако става въпрос за тях, тук ги има.

# 594

Принципно когато има плащания между различни държави и от двете страни се вземат такси, като обикновено таксата в местната банка е за наша сметка, а на получателя навън в неговата банка е за негова.Искренно ме учудва. Услугите на коя банка ползвате, ако може да споделите?
Да, за междубанков превод се взима пари. Аз говоря за безкасово плащане с банкова карта, направено на ПОС или онлайн, независимо дали в България или в чужбина. Нямам такси при този вид плащане, но има банки, които таксуват.
Аз лично при пазаруване онлайн никога не съм правила банков превод по сметка на продавача. Само с карта.

# 595
  • Sredets/Burgas
След известно време на тест искам да похваля ето тези два продукта на Алверде:

https://www.meindm.at/pflege/shop/Naturkosmetik/Haarpflege/alver … 2_10035855.action

Aqua, Lauryl Glucoside, Coco - Glucoside, Sodium Coco - Sulfate, Glycerin, Betaine, Disodium Cocoyl Glutamate, Inulin, PCA Glyceryl Oleate, Parfum**, Citric Acid, Levulinic Acid, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium PCA, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, p - Anisic Acid, Sodium Levulinate, Cocos Nucifera Fruit*, Limonene**, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Calcium Sulfate, Magnesium Sulfate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate

https://www.meindm.at/pflege/shop/Naturkosmetik/Haarpflege/alver … 2_10035854.action

Aqua, Sodium Coco - Sulfate, Coco - Glucoside, Lauryl Glucoside, Glycerin, Betaine, Inulin, Citric Acid, Sodium Chloride, PCA Glyceryl Oleate, Disodium Cocoyl Glutamate, Parfum**, Glyceryl Oleate, Levulinic Acid, Arginine, Sodium PCA, Glucose*, p - Anisic Acid, Sodium Levulinate, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Cocoyl Glutamate, Geraniol**, Limonene**, Calcium Sulfate, Magnesium Sulfate, Simmondsia Chinensis Seed Extract*, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate

Водят се шампоани за коса, но аз ги използвам за тяло.
За тази цел и ги купих.
За скалп и дълга коса не съм сигурна колко са подходящи. . .
И един път дори не съм пробвала.
Сапунисвам се само по веднъж - измиват добре без да премиват.
Ароматът и на двата е разкошен, истинско удоволствие ми е къпането.
Кожата на тялото ми е нормална към суха, реактивна + псориазис.
Нямам никакъв проблем с тях - нямам сърбежи, няма обриви. . .
Намирам ги за добро натурално попадение на цена от 3.80 лв.

# 596
Да, аз съм много доволна от марката относно цена - качество.

# 597
Аз пък точно от противопърхутния на Алверде последния път се покрих така ужасно с пърхот. Иначе от години само един шампоан ми го оправя, но не е натурален. Примирих се, че ще си останат нещата така. Cry Заедно с шампоана си взех и балсам на Алверде, за него нямам забележки, добре е за парите си.

# 598
  • София /Абсурдистан
От шампоана с къпината на Алверде много съм доволна. Искам да попитам тази фирма имат ли кремове за лице за много чувствителна кожа, че не открих никакви такива?

# 599
момичета знаете ли дали Alteya Organics се разпространява във физически магазинчета?

Общи условия

Активация на акаунт