БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 991
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
CI уау по-полека   Laughing

Говорех за кристалния рол-он...Не съдържа алкохол, парфюми, минерални масла, парабени, аluminium chlorohydrate. Potassium Alum - или единственото му съдържание е естествена минерална сол. Връзката между рак на гърдата, Алцхаймер и др. се прави основно с аluminium chlorohydrate и друг синтетичен алуминий. Potassium Alum е натурална форма на алуминия, която е безвредна, защото не се абсорбира през тялото. Или поне е по-добра алтернатива на рол-оните с парабени, аluminium chlorohydrate и какво ли още не...Знам, че някои си правят и домашни рол-они, което смятам да пробвам и аз в бъдеще - с кокосово масло, сода и лавандула, само че то какво ли не е вредно в днешно време и напълно полезно...
Честно казано не виждам алуминий в интимния душ гел... Peace
Какво е това отношение към съфорумниците? И визирам коментара към господина по-горе...Аз и много други жени уважаваме мъже, с лична хигиена - нека всеки да решава сам за себе си дали да се "плиска със студена вода" или да използва душ гел...освен това той каза, че има нужда.  Hug

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 02:27 от Мила_91Smile

# 106
CI уау по-полека   Laughing

Говорех за кристалния рол-он...Не съдържа алкохол, парфюми, минерални масла, парабени, аluminium chlorohydrate. Potassium Alum - или единственото му съдържание е естествена минерална сол. Връзката между рак на гърдата, Алцхаймер и др. се прави основно с аluminium chlorohydrate и друг синтетичен алуминий. Potassium Alum е натурална форма на алуминия, която е безвредна, защото не се абсорбира през тялото. Или поне е по-добра алтернатива на рол-оните с парабени, аluminium chlorohydrate и какво ли още не...Знам, че някои си правят и домашни рол-они, което смятам да пробвам и аз в бъдеще - с кокосово масло, сода и лавандула, само че то какво ли не е вредно в днешно време и напълно полезно...
Честно казано не виждам алуминий в интимния душ гел... Peace
Какво е това отношение към съфорумниците? И визирам коментара към господина по-горе...Аз и много други жени уважаваме мъже, с лична хигиена - нека всеки да решава сам за себе си дали да се "плиска със студена вода" или да използва душ гел...освен това той каза, че има нужда.  Hug
А защо не ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО какво съм написал? Нали, не на мен тези - какво не съдържа, защото това е въдица за наивници, а КАКВО СЪДЪРЖА! Как ще се казва - кристал/течен диамант или както там някой маркетолог ще го измисли за мен е все тая, защото е ВАЖНО КАКВО СЪДЪРЖА и какви претенции има. Та, тук говорим за алуминиево съединение, дали ще е алуминиев хлорохидрат, или калиево-алуминиев сулфат, все тая, защото присъствието на алуминиевия йон работи. Кое било безвредно - също не на мен.
1. Защото в случая с алуминия съм на мнение, че НЕ ПРЕДИЗВИКВА проблема
2. Защото има документи, които ясно и категорично казват дали е или не е:
https://www.ch.ntu.edu.tw/~genchem99/msds/exp20/KAl(SO4)2.pdf
Potential Health Effects
Eye: Causes eye irritation.
Skin: Causes skin irritation. May be harmful if absorbed through the skin.
Ingestion: May cause irritation of the digestive tract. May be harmful if swallowed.
Inhalation: May cause respiratory tract irritation. May be harmful if inhaled.
Някак не е коректно да се заблуждават хората, че едно е вредно, но другото не е. Не е и коректно да се лъжат, че нещо, само понеже е натурално намиращо се, е здравословно. Ми не е, елементарно е, че се абсорбира през потните жлези точно както и другия алуминий. Какво се каза вчера - щом нещо е жълто като пате, кряка като пате и ходи като пате, значи е пате.
Относно мъжката хигиена мисля не е редно да ме репликирате, понеже, нали, не съм клошар.  Разбира се, всеки си преценя сам за себе си, но доводите бяха, меко казано копипейстнати женски. Да запитам като преди мъжете ходеха в казарма как не измрехме там...

# 107
И какво те е страх от алуминия, вземи прочети малко, ограмоти се, цици нали нямаш - само в рак на гърдата (при ЖЕНИ) е намерено нещо.
Много си в грешка  Naughty Рак на гърдата има и при мъжете. Един от 100 случая на рак на гърдата (или 1%) е при мъже.

# 108
Между другото ми хрумва така една идея, не знам ако има подобна тема другаде кажете, всеки да напише какви био или натурални продукти си прави сам...например ако някой си прави домашен рол-он, крем за тяло, паста за зъби, шампоан и т.н....мисля, че ще е много полезно  Wink Например, аз смесвам кокосово, какаово масло и лавандула и си правя домашен крем за цялото тяло - хидратира и омекотява. Понякога се мажа само с кокосово масло и кожата ми става супер гладка и мека, пък и мирише супер, пък и ММ спокойно си хапва  Party Сега за рол-она ми стана интересно, за коса и за каквото още се сетите  Hug

# 109
Значи, ако алуминият има връзка с развитието на рак на гърдата, то неминуемо няма значение мъж ли е, жена ли е. Това се опитвам да кажа, господине. Ако се поразровиш малко (или просто прочетеш статията, която ти пратих) ще разбереш, че всъщност по-голямата част от рак на гърдата при мъжете е именно хормонален и се развива и при мъже, които не приемат хормонална терапия.
Та общо взето ако алуминият е опасен за жените, то той е опасен и за мъжете без значение сексуалната им ориентация!

# 110
Значи, ако алуминият има връзка с развитието на рак на гърдата, то неминуемо няма значение мъж ли е, жена ли е. Това се опитвам да кажа, господине. Ако се поразровиш малко (или просто прочетеш статията, която ти пратих) ще разбереш, че всъщност по-голямата част от рак на гърдата при мъжете е именно хормонален и се развива и при мъже, които не приемат хормонална терапия.
Та общо взето ако алуминият е опасен за жените, то той е опасен и за мъжете без значение сексуалната им ориентация!
След като сте чели, идва на ред въпроса дали сте осмислили прочетеното? Самият линк, който сте дали е много показателен: от 100 заболели едва 9 са мъже, а от тях с ненормални хормонални показатели (високи естрогенови нива, това не е нормално в мъжкото тяло, но има такива хора, които просто природата странно ги е родила външно в друг пол или с разстройство на половите хормони) са 7, т.е. само 2а от 100 заболели от рак на гърдата са мъже без хормонални проблеми, но , уви, с рядък генетичен мутационен проблем. Ерго, ЕРГО - ако си в нормата, мъж, без проблеми с хормоните  НА ПРАКТИКА НЯМА НИКАКЪВ ШАНС да заболеете от рак на гърдата! Може някъде да избоцкате някой недоказано случай на няколко милиона заболели... де да знам, ...Надявам се съм изяснил този неособено труден казус от порядък 4и клас прогимназиално обучение (четене и осмисляне на кратък текст). Попрочете с осмисляне повече! Мъжете мрем от други раци, спокойно, един по-малко не ни бърка, както се вика!
Що се касае до връзката на алуминиевите съединение и развитието на рак на гърдата то това според мен е абсолютна спекулация. Но дори и да има такива минимални влияния, то е общо за всички алуминиеви съединения, без значение дали са съединения с хлора, или стипца, без значение техния произход.

# 111
Не знам кой не чете с разбиране, но ще се опитам да го обясня за последен път, пък дано ти просветне. Първо, 0,9% е 0,9 случаи на 100, а не 9. Тоест да речем 1 случай на 100, което написах още в първия си пост. Мъжете също имат гръдни жлези, които обаче са много по-малко развити от тези на жените и като се добави, че хормоналните нива са много по-ниски при тях, води до причината много по-рядко да развиват този вид рак, но все пак не е изключено да го развият (без да са гейове) и както и при жените, това може да се оключи при различни генетични фактори и такива от околната среда. То, че не е ясно кое точно отключва рака, не е ясно, но да речем, че химията в храните, козметиката и околната среда могат допълнително да подпомагнат развитието на тази болест, особено подпомогнати от силни стресови фактори. В това число е и алуминият. Да, не е доказано, че може да доведе до рак на гърдата, но има сериозни размисли и страсти на тази тема и ако човек може да си подпомогне поне малко за доброто здраве, елиминирайки дори и такива съмнителни съставки в козметиката, то по-добре е да го направи, защото както вече написах, ракът на гърдата не е задължително да е хормонален и мъж може да развие и нехормонален такъв. Този нехормоналния също се предизвиква от разни канцерогенни елементи.

https://www.cancer.org/cancer/breast-cancer-in-men/about/what-is … ancer-in-men.html

Та толкова с твърдението ти, че само травеститите/гейовете или там каквито имаш предвид са с повишен риск от хормонален рак на гърдата. То е и смешно да се твърди, защото дори и при мъжете, тези със затлъстяване също може да имат завишени хормонални нива, но въпреки това за съжаление има и  съвсем нормални мъже, които са го развили, най-вероятно просто са генетично обременени и при един по-силен стрес може да се отключат тези неща...Това с толкова малко случаи имало нали знаеш, че не важи за човека, който е този един случай?

# 112
Здравейте , искам да питам за състава на няколко шампоана има ли някой да е с добри съставки , трябва ми като цяло по мек шампоан да облекчава сърбежа поне малко .

Този :
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Parfum, Panthenol, Pirctone Olamine, Allanton, Salicylic Acid, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Niacinamide, Zinc Chloride, Caffeine, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Geraniol, Linalool, Arctum Lappa Root Extract, Eugenol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Cl 42090.

Този :
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Propylene Glycol, Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Inulin, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Starch, Zinc PCA, Polyquaternium-10, Silicone Quaternium-22, Polyglyceryl-3 Caprate, Dipropylene Glycol,
Sodium Chloride, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate,  Lactic Acid,  Parfum (Fragrance), Disodium EDTA.

Този:
Aqua, Sodium LauretHPate, Conmidofppyl Betaine, Cocamide DEA, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Sorbus Aticuparia Extract Rosmarinus Officinalis Extract, Calendula Officinalis Extract Quercus Robur Bark Extract Myrtus Communis Extract Panthenol, Sodium Chloride, Myquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Propylene Glycol, Piroctone Olamine, Citric Acid, Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Diasolidinyl Urea, Parfum.

И последно този :
Състав    г/л
Селениев сулфид   10
Бентонит   40
Лимонена киселина   17
Бактериостатичен глидант   5.0
1.3-диметилол    
5.5-диметилхидантоин    
Натриев лаурил етер сулфат   540
Етилен гликол моностеарат   30
Емплиян    
Титаниев двуокис   40
Натриев фосфат едноосновен                                        10
Глицерил монорицинолеат S   10
Парфюм Firmenich   6.5
Патентован оцветител Bue V   0.2
Натриев хлорид   достатъчно к-во
Натриев вхидроокис   достатъчно к-во
Дейонизирана вода   достатъчно к-во до 1 л
 И ако знаете някой за тази цел ще се радвам да предложите .

# 113
  • Седмото небе
Здравейте и се извинявам,че така нахълтвам в темичката ви bouquet Но тук ми се стори най-подходящо да ви питам. Дали някой може да ме насочи към темата за маслата?!? В търсачката не ми излиза...
Иначе за тяло поне мисля,да се насоча към ползване на по-натурални продукти. Та в тази връзка някой има ли отзиви за тези два продукта:
- https://www.zoya.bg/%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B7% … retty-%C2%AE-m195
- https://www.zoya.bg/%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B7% … retty-%C2%AE-m195
Приемам препоръки също за душ-гел,сапун или олио за душ. Пак с изискването да не изсушават Peace

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 19:49 от *Амарилис*

# 114
Търся си маска за коса и крем или олио за  тялото защото съм бременна и кожата започва мноооого да опъва и да сърби . Имам масло от авокадо и предполагам че ще е ок , но ми се иска да комбинирам с крем за тяло. А за маската за коса ми трябва нещо доста подхранващо. И ако не са от скъпичките ще е супер.

# 115
  • София
Дали някой може да ме насочи към темата за маслата?!? В търсачката не ми излиза...

Заповядай  Simple Smile  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=954184;topicrefid=4

# 116
Здравейте.Извинявам се, че нахлувам така в темата, не знам как по-рано не ми дойде на ума да търся био козметика. Имам проблем с устните, сухота, зачевряване, появяват ми се от нищото като изгаряния, много неприятно.Червило не мога да ползвам, веднага започва да щипе и да пари. Що лекари минах, никой не слага диагноза, само казват да хидратирам.Проблемът е , че работя на сцена и меко казано се появявам като зомби.Иска ми се да мога да сложа червило. Някой ако има идея какво мога да пробвам, моля да помага .Може и на лични, за да не спамим в темата. Благодаря.

# 117
Направи си изследване за витамин В12
Как да ти каже някой какво ще ти помогне, отиваш в аптеката и си избираш някакъв продукт за сухи и напукани устни

# 118
 iskrone, пробвай да добавиш полезни мазнини към храненето си  Peace

Момичета, имате ли отзиви за гримовете на The Balm?

# 119
Благодаря за отговорите.Ще послушам съветите и на двете дами, които изказаха мнение. Но питането ми беше за червило, изцяло на натурална основа, което може да се използва при жени с проблемни устни.

Общи условия

Активация на акаунт