БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 985
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
ами хората грешат, нормално е.

по моята тема, точно зад "парфюм" се крият фталати,парабени и т.н. затова се препоръчва да го няма в съставите. ак ое натурален, може да пише масло от нещо-си. или поне да имаше надпис на продука, че няма фталати, парабени,sls и т.н., за да е ясно, че не са зад "парфюм".

# 481
ами хората грешат, нормално е.

по моята тема, точно зад "парфюм" се крият фталати,парабени и т.н. затова се препоръчва да го няма в съставите. ак ое натурален, може да пише масло от нещо-си. или поне да имаше надпис на продука, че няма фталати, парабени,sls и т.н., за да е ясно, че не са зад "парфюм".
Изглежда поставяте под общ знаменател козметичния продукт парфюм (който твърде вероятно има фталати за задържане аромата за по-дълго време, но не съдържа парабени, например), с парфюм, което е съставка в бяла козметика. И двата продукта съдържат съставка "парфюмна композиция - ПК" - първия има разтворители (етанол, пропиленгликол), второто - да придаде аромат на продукта. ПК за бяла козметика не съдържа нито един от проблемните за вас неща, може да бъде съставена само от етерични масла и натурални съставки, може да има синтетика. По-скоро там се гледа дали съдръжа 28е алергена в концентрация над тази, при която трябва да се упоменат в състава - има хора, които са с доказани алергии към тях и трябва да бъдат информирани, или са т.нар. хипоалергенни. Зад съставка парфюм може да се скрие консервант (който в много случаи е съставна част на аромата, като бензилалкохол - бадемова нота, но той е и алерген) и толкова. 

# 482
Аз през миналото лято използвах слънцезащитното бебешко мляко BioG и бях много доволна.

# 483
  • софия
Аз немога да разбера защо дадени продукти биват хвалени в разни статийки, а след известно време автора се извърта на 360 градуса?!?!? Състава нещо там ала-бала куца...
Не трябва ли да похвалиш продукта, който си ползвал и си доволен?!То небивалици всеки може да надраска на две на три!
Извъртането на 360 е пълен кръг, т.е. те се връщат в начална позиция. Когато се завъртиш на 180 заставаш в противоположна позиция.

# 484
  • В долината на голямата река
Приемам забележката и коригирам.
Аз немога да разбера защо дадени продукти биват хвалени в разни статийки, а след известно време автора се извърта на 360 градуса?!?!? Състава нещо там ала-бала куца...
Не трябва ли да похвалиш продукта, който си ползвал и си доволен?!То небивалици всеки може да надраска на две на три!
Извъртането на 360 е пълен кръг, т.е. те се връщат в начална позиция. Когато се завъртиш на 180 заставаш в противоположна позиция.

# 485
  • In the land of Never Never
От цялата работа е ясно, че в БГ не си застрахован, че ще ти продадат нещо, което си мислиш, че е едно, а то всъщност съдържа друго (масло, сирене, козметика, каквото се сетиш). Не знам защо тук не е възможно да се въведат методи на контрол и на санкции, които ще научат производителите да бъдат дисциплинирани. Ясно е защо, защото имаме държава, която е всъщност менте, като всичко останало. Едни хора които са там да ни управляват със съвсем други цели. Извинявам се за отклонението от темата, за мен изводът е да си купувам вносна козметика, с надеждата, че там ментетата са по-малко. И нас ни бива да отричаме, но да кажем какво е добро, е по-трудно. Затова залагам на по-сигурното. Въпреки че се видя че и те ни мислят за аборигени, и ни продават по големи боклуци, но все пак поне го пишат и си го признават. И вече се взеха мерки по този случай.

# 486
Т.е. парфюм в бяла козметика е ок ли? Чела съм нееднократно обратното... че точно зад парфюм,без значение в коя козметик, могат да се завоалират кофти съставките.

# 487
От цялата работа е ясно, че в БГ не си застрахован, че ще ти продадат нещо, което си мислиш, че е едно, а то всъщност съдържа друго (масло, сирене, козметика, каквото се сетиш). Не знам защо тук не е възможно да се въведат методи на контрол и на санкции, които ще научат производителите да бъдат дисциплинирани. Ясно е защо, защото имаме държава, която е всъщност менте, като всичко останало. Едни хора които са там да ни управляват със съвсем други цели. Извинявам се за отклонението от темата, за мен изводът е да си купувам вносна козметика, с надеждата, че там ментетата са по-малко. И нас ни бива да отричаме, но да кажем какво е добро, е по-трудно. Затова залагам на по-сигурното. Въпреки че се видя че и те ни мислят за аборигени, и ни продават по големи боклуци, но все пак поне го пишат и си го признават. И вече се взеха мерки по този случай.
Точно обратното - българските производители са обект на много строг контрол и санкции, за разлика от вносните продукти. Е, Христина е изключение. Наистина единствена тя. Но това е свързано с корупцията и чадърирането и от РЗИ. 
Какво да кажем, когато един амболски лекар продаваше есктракт от грейпфрутови семки за пиене, дори и във вариант за деца, за който се оказа, че съдържа почти 9 % бензетониев хлорид, един биоцид? Анализът не е сложен, но никъде в Бг нне го правят, та чак в Германия...

# 488
Т.е. парфюм в бяла козметика е ок ли? Чела съм нееднократно обратното... че точно зад парфюм,без значение в коя козметик, могат да се завоалират кофти съставките.
Парфюмна композиция госпожо. Не знам къде и какво четете, вие си знаете най-добре  bouquet
Хубав ден

# 489
  • София

Много ми хареса лосиона за тяло на една българска фирма,  има сайт, ще я намерите в гугъл - козметика Христина, лосионът е 100% натурален,
Благодаря ви, разсмях се наистина Simple Smile козметиката на Христина е тотално менте, да бяхте си направили труда да прочетете предишната страница на темата Simple Smile

+1
козметиката на Христина  100% боклуци

# 490
  • Sredets/Burgas
На мен пък ми се ще да се въведе задължително правило
за изписване на INCI състав във фирмените сайтове на производителите. . .
Иска ми се да подкрепям бъгарското, ама. . .
Фирми като Арома, Боди Бюти, Биофреш, Рубела,
 на които се случва да имат и сполучливи продукти
 не дават състав на официалната си страница...
Аз не ходя да обикалям по молове и магазини,
 не съм само аз, много жени вече пазаруват изключително онлайн...
Сякаш в това отношение изобщо не мислят за някаква промяна...
И сякаш цялото им производство е насочено към онзи процент от хора,
 дето си избират шампоан и крем за лице/ръце/ по аромат. Neutral Face
Пък какво аджеба се съдържа вътре, толкова не ги вълнува.

# 491
  • Pleven, Bulgaria
Разгледах на фитокод сайта,че и темите в бгмамма. Там не видях деодорант, но в състава на един  lb крем пише,че има парфюм... какво ли се крие зад парфюм...

В nuxe същата работа...
https://www.phytocode.bg/blog/item/3-naturalen-dezodorant-citrus … protiv-izpotqvane
Само дето не е против изпотяване де, съставката трепе бактериите, които предизвикват неприятната миризма.
Зад парфюм се крие точно парфюмна композиция, вижда се, че са си дали коректно пълния състав, не е скрит някой консервнт, това на 100 %. Първите продукти на Фитокод бяха абсолютно без аромат, но това не се възприе от клиентите им. Затова си ги ароматизират Simple Smile
Нюкс гледах състава, добър е, донякъде сигурно ще лепне обаче. Да се попива потта с нишестета не е лесна работа. Има антиперспиранти на база нишестета, шеа масло и натриев бикарбонат, даже и на българска фирма:
http://zelen.bg/biomagazin/just-amazing/naturalen-krem-dezodorant-just-amazing/

Много съм доволна от този дезодорант http://soapfactory.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD … 0%BC%D0%BE%D1%82/
Много лесно се нанася и не лепне. Не ми цапа дрехите. Определено действа 24 часа. Доволна съм Simple Smile.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 16:18 от Mary An

# 492
О,не знаех този продукт,ще го пробвам,след като казваш!!! Като цяло подкрепям марката Simple Smile

# 493
На мен пък ми се ще да се въведе задължително правило
за изписване на INCI състав във фирмените сайтове на производителите. . .
Иска ми се да подкрепям бъгарското, ама. . .
Фирми като Арома, Боди Бюти, Биофреш, Рубела,
 на които се случва да имат и сполучливи продукти
 не дават състав на официалната си страница...
Аз не ходя да обикалям по молове и магазини,
 не съм само аз, много жени вече пазаруват изключително онлайн...
Сякаш в това отношение изобщо не мислят за някаква промяна...
И сякаш цялото им производство е насочено към онзи процент от хора,
 дето си избират шампоан и крем за лице/ръце/ по аромат. Neutral Face
Пък какво аджеба се съдържа вътре, толкова не ги вълнува.

Въпрос на управление, но съм абсолютно съгласен с вас.
Между другото, ето още едно доказателство, че в България се произвежда изключително качествена и престижна козметика, вижте шортлистата за Премиум анти-ейдж козметика: тамън 2 български фирми - Алтея и Рускха:
https://www.cosmeticsbusiness.com/news/article_page/Pure_Beauty_ … ealed/140211#skin
BEST NEW PREMIUM ANTI AGEING PRODUCT
COLLISTAR PRECIOUS PEARLS FACE AND NECK Boosted Repair Brightness Detox Effect

Beauty By Nicholas Omega Hydroxy

RUSKHA Concentrated Youth Elixir

PRAI Beauty AGELESS Throat Concentrate

Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Serum

MT METATRON MT Stem Eye Cream

SKIN PHYSICS Advance SUPERLIFT Neck Lifting & Firming Cream

GIGI 3D Hyalu Fill Multi Power H.A Booster

ALTEYA Organic Rose Otto Regenerating Concentrate Bio Damascena

O’right Goji Berry Age-Defying Concentrate

PANPURI LOTUS DEFENSE Face Treatment Oil

STARSKIN Lifting Lace Face Mask

JANSSEN COSMETICS Night Recovery Serum

SKIN DOCTORS Potent Vit. C 50 Ampoules

VENUS SKIN Copper Peptide Hyper Moisture Refinisher

Timeless Truth Mask Multipeptide Revitalising Bio Cellulose Mask

TEMPLE SPA TRUFFLELIXIR SUPER LUXE SERUM

VENUS SKIN Forever Youth Activator

Murad Retinol Youth Renewal Serum

# 494
  • Sredets/Burgas
Погледнах въпросният серум на Алтея
ALTEYA Organic Rose Otto Regenerating Concentrate Bio Damascena
и ми хареса, въпреки високата цена Simple Smile

Distilled Thermal Water, Glycerin*, Aloe Barbadensis (Leaf) Powder*, Isoamyl Laurate, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Bisabolol, Hydrolyzed Algin, Hydrolyzed Verbascum Thapsus Flower, Kaolin, Rosa Damascena Flower Extract, Glyceryl Undecylenate, Tuber Magnatum Extract, Citric Acid, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil*, Alteromonas Ferment Extract, Sodium Benzoate, Potassum Sorbate, Geraniol**, Linalool**, Eugenol**, Citronellol**

Не са го натоварили излишно с масла, малко на брой избрани екстракта... Доколкото изобщо разбирам нещо, добре е замислен...
Alteromonas Ferment Extract - За този екстракт намерих инфо, че Лукас Маер имат патент, в комбинация с бутилен гликол обаче -
http://lucasmeyercosmetics.com/en/products/product.php?id=18

INCI Name
Water (and) Butylene Glycol (and) Alteromonas Ferment Extract

Mode of Action
Induces the production of hyaluronic acid, filaggrin & lipids synthesis
Properties
Stimulates skin hydration
Protects & restores the skin barrier function to limit excessive water loss
Improves natural skin hydration in dry skin
Dosage
1-3%

Според мен серумът е подходящ за всякакъв вид кожа. . .
Повечето продукти на Алтея(и не само на Алтея) имат доста богато съдържание на масла
 за мен примерно това ги прави за съжаление неизплозваеми.
Нещо, което ми направи добро впечатление, че в доста от кремовете им има лецитин.
Определено липсваща благинка в повечето шампонани.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 10:37 от Butterfly_Lovehunter

Общи условия

Активация на акаунт