БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 141 013
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
При поръчка над 50 лв. е подарък. Тъкмо вчера го получих от промоцията по случай 3-ти. Първо го пробвах от тестер и ми хареса, то май всичко от серията "роза и жасмин" са правили за мен Simple Smile. Ще взема да си поръчам от всичко, та поне няколко месеца да седя кротко, че все се чудя какво да поръчам.

# 496
  • В долината на голямата река
И аз се интересувам от тестери на първо време, от къде могат да се вземат?
При поръчка над 50 лв. е подарък. Тъкмо вчера го получих от промоцията по случай 3-ти. Първо го пробвах от тестер и ми хареса, то май всичко от серията "роза и жасмин" са правили за мен Simple Smile. Ще взема да си поръчам от всичко, та поне няколко месеца да седя кротко, че все се чудя какво да поръчам.

# 497
Погледнах въпросният серум на Алтея
ALTEYA Organic Rose Otto Regenerating Concentrate Bio Damascena
и ми хареса, въпреки високата цена Simple Smile

Distilled Thermal Water, Glycerin*, Aloe Barbadensis (Leaf) Powder*, Isoamyl Laurate, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Bisabolol, Hydrolyzed Algin, Hydrolyzed Verbascum Thapsus Flower, Kaolin, Rosa Damascena Flower Extract, Glyceryl Undecylenate, Tuber Magnatum Extract, Citric Acid, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil*, Alteromonas Ferment Extract, Sodium Benzoate, Potassum Sorbate, Geraniol**, Linalool**, Eugenol**, Citronellol**

Не са го натоварили излишно с масла, малко на брой избрани екстракта... Доколкото изобщо разбирам нещо, добре е замислен...
Alteromonas Ferment Extract - За този екстракт намерих инфо, че Лукас Маер имат патент, в комбинация с бутилен гликол обаче -
http://lucasmeyercosmetics.com/en/products/product.php?id=18

INCI Name
Water (and) Butylene Glycol (and) Alteromonas Ferment Extract

Mode of Action
Induces the production of hyaluronic acid, filaggrin & lipids synthesis
Properties
Stimulates skin hydration
Protects & restores the skin barrier function to limit excessive water loss
Improves natural skin hydration in dry skin
Dosage
1-3%

Според мен серумът е подходящ за всякакъв вид кожа. . .
Повечето продукти на Алтея(и не само на Алтея) имат доста богато съдържание на масла
 за мен примерно това ги прави за съжаление неизплозваеми.
Нещо, което ми направи добро впечатление, че в доста от кремовете им има лецитин.
Определено липсваща благинка в повечето шампонани.

Честит 8и Март на всички дами, бъдете винаги живи и здрави, усмихнати и щастливи! bouquet bouquet bouquet
Алтея Органикс са NaTrue сертифицирани, т.е. тази съставка не е на Лукас Майер (присъствие на бутилен гликол), но освен гореизброените, които ги притежава, има и моментално антибръчково действие (запълва физически бръчките в техния углъбен релеф), както и действа продължително за увеличаване синтеза на колаген. Екзополизахарид от морски произход е, т.е. произвежда се от микроводорасло.
И двата продукта в тази престижна класация са 100 % натурални.

# 498
Всеки път като си поръчам нещо ми пращат по 5-6-7. Чела съм, че някой е поискал да му изпратят и са го направили.

# 499
Аз днес си поръчах Био Регенериращ Супер Серум – Bio Damascena на Алтея. Любопитен ми е, дори и с оглед на това защо е толкова скъп. Но си казах, че щом тъй или иначе съм свикнала да давам такива, че и по-големи суми за утвърдени световни брандове, защо пък да не дам шанс на това да има и български лукс. Simple Smile
Серума с жасмин и роза, който сега дават като подарък, съм ползвала, харесва ми и го имам наличен в момента, но няма лошо да имам два.

# 500
Алтея Органикс с промоция за днешния празник:

Скрит текст:

и Wooden Spoon също:
Цитат
Само днес мили дами ще направим 8% отстъпка от поръчката ви, с безплатна доставка и мостра от най-новата ни серия със Суперсемена!
сайтът им не отчита промоцията, но се свързах с тях и казаха, че ще бъде коригирана крайната цена, която трябва да бъде платена

уважих както тяхната промоция, така и тази на алтея

видях, че Biofficina Toscana също имат намаления, сигурно и други марки, но взех каквото ми е нужно и ще се въздържа от други покупки Simple Smile

# 501
Откъде поръчвате Biofficina Toscana?

# 502
# 503
  • София
Cl, може ли мнение за ето този серум на Алтея:

http://alteyaorganics.com/product/bio-damascena-rose-otto-restoring-eye-serum/

Гледам, че съставът е съвсем различен в сравнение с наградения серум. Интересува ме най-вече дали съдържанието на масла е умерено (тъй като не ми понасят твърде много масла особено в продукти за околоочния контур).

Най-вече боря фини линии в около-очната област и се чудя кой серум да си взема - наградения или този?

Аглая, чакам да споделиш впечатления.

# 504
Петя, аз имам този околоочен серум (въпреки че надписите на опаковката са съвсем малко по-различни, явно моята е по-стара, но е този, няма кой друг да е) и е само масла; все едно се мажеш с някакво масло, така че, имай го предвид. От тази серия има и серум за лице - той също е изцяло маслена консистенция. Серумът с жасмин и роза вече е друг тип, той си прилича на серум (поне според моите разбирания). Надявам се и новият, този скъпият, който съм поръчала сега, да не е като масло.

# 505
  • София
Много благодаря, Аглая! Ще чакам да споделиш и за наградения.

# 506
Отскоро поръчвам от Алтея, снощи тъкмо се наканих да поръчвам и то половината неща от серията "роза и жасмин" ги няма. Тези които поръчвате отдавна забелязали ли сте, дали досега са се изчерпвали продукти, пък и 3 от една серия?! Тъкмо си открия нещо и го спрат Disappointed.

# 507
Като пуснаха съвсем в началото серията с роза и жасмин някои от продуктите се изчерпаха; спомням си, че исках да поръчам маската, но я нямаше и чак след време я поръчах; забелязвала съм липса и на маслото от гроздови семки. Но това е нормално в крайна сметка - понякога да се изчерпва наличност. Особено като има промоция.

# 508
Отскоро поръчвам от Алтея, снощи тъкмо се наканих да поръчвам и то половината неща от серията "роза и жасмин" ги няма. Тези които поръчвате отдавна забелязали ли сте, дали досега са се изчерпвали продукти, пък и 3 от една серия?! Тъкмо си открия нещо и го спрат Disappointed.
Има налични продукти от серията и в други сайтове, освен ако не държиш от официалния на марката да пазаруваш.

# 509
От официалния е удоволствие да се пазарува , заради многото тестери и подаръчетата.
Да споделя и аз за серума на Алтея- този , тежкия. Като първия път се намазах , лицето ми заприлича на медената питка - подпухнах яко.
Но след първата ни среща , вече нямам проблеми с него. Редовно се мацам вечер, или след микродембразиото. Много го харесвам този продукт.
И аз чакам отзиви за новия.

Общи условия

Активация на акаунт