Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 654
  • 700
  •   1
Отговори
# 375
  • Germany
raznejena*, абсолютно бях убедена, че ще харесаш смокинята, честит  Hug И за мен е изключително ведър, природен, прозрачен, звънлив и много приятен парфюм.

BBeLLa, теб все в рози потънала си те представям  Mr. Green, затова се изненадах. Ще ти харесат мисля  Wink

Аз днес отново тествам Галоп в по-топло време. Навън е циганско лято, а при мен днес избива предимно дюлата с много фин аромат на кожа. Да, определено е разпознаваема Ангелската кожа, но е в много фин и децентен вариант, не е като камшик  Wink, или ако е камшик е много софт. Миналият път розата беше по-доловима, днес усещам определено повече кожата и стипчивото усещане на дюля. Четири часа са минали от нанасянето, а пръснах разточително, едва го усещам на кожата. Но е все така красив и ако излезе на по-човешка цена ще го взема.

Много харесах новата Bottega Veneta Eau Sensuelle. Не я намирам във фрагрантика, затова слагам този линк http://www.parfumdreams.de/Bottega-Veneta/Damenduefte/Bottega-Ve … eta-Eau-Sensuelle

Parfümeure
Michel Almairac, Mylène Alran

Пирамида

Връхни ноти: бяла праскова, калабрийски бергамот
сърдечни ноти: гардения, жасмин самбак, розов пипер
Базисни ноти: кожени акорди

Много е разпознаваема класическата версия в него, и незнайно как, но са успели този женствен и красив вариант да го омекотят още повече, да му придадат повече женственост, топлина и мекота, и се е получил наистина страхотен парфюм. Началото му е много фино фруктово-цветно и щипещо. Прилича на фин коктейл Белини, с пюрето от фина бяла праскова и игриви пръски на шампанско. Усеща се една много фина, леко загатната и възбуждаща женственост от белите цветя. Нотката гардения е като ласка, едва доловима, сладкият жасмин само е затоплил кожата, леко сладко звучене му е придал. Мъховете са си там, сивкави, студени. В базата долавям и лек мускус и мноооого фин амбър, но нищо не е в повече, просто различен и красив прочит на познат парфюм. Кожените акорди са същите, като в класическата версия, но ако трябва да избирам измежду всичките, бих избрала тази. Чудесен парфюм, с идеална трайност и присъствие, но само за почитатели на велур  Peace

Няколко пъти пробвам вече и http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noir- … ntense-39157.html, като теста стига два пъти и до кожа. За мен е най-поносимата рокля до момента, може би защото са премахнати онези невъзможни за мен химични вишни и вместо тях се долавя свежа хрупкава боровинка, когато е почти идеално узряла, но още не е достигнала пика на своята сладост и не е омекнала. Усещам и нещо сметаново, една кисела нотка, но се съчетава добре с останалите компоненти. Парфюмът аз бих го определила като плодово гурме и може би ще мине в графа унисекс, защото боровинковата свежест е наистина много приятна и разведряваща. В базата си се превръща в боровинковия чийзкейк на KFC, но аз и на него съм почитател, така че, харесва ми. Не бих го носила, но го оценявам като интересен и ще се хареса на почитателите на сладки и плодови гурмета.

# 376
  • Варна
Моля тези , които помнят парчето да го споменат - доста ми е любопитно колко отговора ще получа  Thinking
За статистиката - аз също го помня, но не ми е от любимите му парчета.
Няма ли да разкажеш за Violet Disguise и Yesterday Haze?
Във  Fruitchouli Flash усещаш ли някаква химическа нотка, както някои споделят?

P.S. Някой пробвал ли е Givenchy L'Ange Noir? Само при мен ли бадемите са толкова обсебващи?
При мен се усеща основно ирис.  newsm78

Честито на всички с нови придобивки!  bouquet

# 377
Здравейте,
Преди доста време в търсене на идея за летен парфюм случайно попаднах на парфюмната тема и оттогава я следя – благодарение на вас открих Страната на ароматните чудеса. Като всеки самонадеян новак, за отрицателно време минах през бурните фази на парфюмното любопитство с покупките на сляпо и „първоначалното натрупване на аромати“, със съответните последици за бюджета и свободното ми време. Сдобих се с прекрасни, вълнуващи аромати, които ме отлепят от земята, но и с такива, за които се питам каква точно парфюмна чавка ми е била изпила ума Simple Smile. Парфюмна улегналост още не съм постигнала, но поне вече онази първоначална трескавост взе да отстъпва.
Много харесвам информативността на темата, ценя и духа на добронамереност, който обичайно цари в нея, и най-сетне се осмелих да пиша, още повече, че се обсъжда любимата ми парфюмна нотка - смокинята. Имам няколко смокинови аромата: Un Jardin En Mediterranee на Hermes, Philosykos на Diptyque, Figuer fleur на Fragonard, Fleur de Figuer на Roger & Gallet, Ichnusa на Profumum Roma, Italian Summer Fig на The Body Shop и Ninfeo Mio на Annick Goutal. Знаменосецът на моята малка смокинова чета вън от съмнение е Philosykos, но и всеки от останалите аромати за мен е незаменим, радва ме и ми дава съвсем различен смокинов ракурс. Чудя се сега, при тази смокинова обезпеченост, имам ли нужда и от едни 50 мл. Noble Fig, който така прекрасно описвате?
А по темата – никога не се бях замисляла, но след преглед на парфюмния ми гардероб с изненада установих, че 90 процента са унисекс, останалите са определени от производителя като дамски. Имам само един аромат, определен като мъжки – Midnight in Paris, но той за моя нос си е чист унисекс.  Densi, благодаря за темата, и не само!  bouquet
За статистиката на WaltherP99 – и аз отлично си спомням песента на Боби Браун от тийнейджърските си години.

# 378
  • Чукарландия
BBeLLa, теб все в рози потънала си те представям  Mr. Green, затова се изненадах. Ще ти харесат мисля  Wink

Дано ми харесат, Ковачева, дано! Hug Потъвам в рози, но от време, на време. Най-вече пролетта и лятото. Имам си и друга хард страна - много обичам кожи, пушеци, тамян... Любими за зимните месеци.  Mr. Green Heart Eyes

Oleander, добре дошла в темата! bouquet

Не се разбрах аз със смокиновите аромати. Или може би все още не съм открила този, който ще ми отвее главата. Hug

Хайде и аз за статистиката - помня песента на Боби, но никога не съм го харесвала. Уитни - да, но ББ хич.

# 379
Аз да си призная не харесвам много мъже напръскани с женствени парфюми. Blush
Да де , но кое за теб е "женствен" парфюм? За мен само и единствено силно флоралните аромати не ми понасят без значение какво пише на етикета.
Ами например дамските парфюми на Шанел. Не бих харесала мъж напръскан с Коко Мадмоазел, О Премиер, 5-цата ЕДП, и с внучката и, нито с Алюрите, и Шансовете. А Коко ЕДП? Whistling
Sunshine Amouage също бих желала да усетя на мъжа ми примерно, защото е страшно женствен аромат. Мис Диор Шери? Good Girl Gone Bad By Kilian и Voulez-Vous Coucher Avec Moi By Kilian?
Мога да изреждам още много, но не виждам смисъл.
Ти сам каза- всеки да си носи каквото иска! Peace

Oleander, добре дошла! Heart Eyes Hug bouquet

P.S. Някой пробвал ли е Givenchy L'Ange Noir? Само при мен ли бадемите са толкова обсебващи?
При мен се усеща основно ирис.  newsm78
И при мен, но е много хубав парфюм в базата и доста ме изкушава напоследък, след няколко проби на блотери и ръцете. Ще трябва да го пробвам няколко пъти с много хубаво напръскване.

raznejena*, аз също бях сигурна, че Смокинята на Ферари ще ти допадне и много се радвам. Честито, както и на всички новите придобивки! Hug bouquet

BBeLLa, сигурна съм почти аз, че парфюмите Zadig & Voltaire ще ти харесат. Да се похвалиш! Hug

# 380
  • Бургас
Точно се връщам от Парадокса,пробвах пак този път консултантката ми пръсна директно на кожа от дамския Zadig & Voltaire,за мен не е нищо особено.Имам подобен аромат,твърдо отпада от покупка.Пробвах и новия Шанел,хареса ми не е толкова натрапващ се като Шанел5 и за мен е доста по-поносим и по-носим вариант. Peace  На моята кожа се развива прелестно,не усещам нищо остро,напротив,адски мек и нежен е.При мен също вземат "превес"бадемите в новия на Живанши,хубав и различен аромат,подходящ за идващия хлад. Heart Eyes Heart Eyes На мен ми ухае на фастъчен крем. Grinning Чакам и новата "рокличка" на Герлен с нетърпение.

# 381
WaltherP99, за един от твоите дамски, любими аромати аз ще се съглася, че за мен си е по-скоро мъжки.Тази красота Spiritueuse Double Vanille Guerlain на моята кожа е толкова мъжка, че когато ме пръснаха в бутика на Герлен бях абсолютно убедена,че във Фрагрантика е описан като унисекс аромат - да, ама не, дамски е Rolling Eyes.Също така бях убедена,че в пирамидата има алкохол, но не няма, а на моята кожа избива аромат на качествен алкохол.
Аз също усещам алкохол в този парфюм и страшно го харесвам. Просто много ми пасва! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес видях на рафта изпръскан наполовина виал с La Vie Est Belle L'Eau de Parfum Intense Lancome, който ме дразнеше и реших да го доизпръскам и изхвърля. Получих изненадващо много комплименти от околни хора. Какво се чудя, той затова е такъв хит, защото повечето хора много го харесват и да го носят, и да го усещат.

# 382
Момичета, благодаря ви   bouquet

Oleander, добре дошла и от мен. bouquet Мисля , че имаш достатъчно смокинови аромати засега  Simple Smile

Забравих да си поръчам проба на Oriental Lounge  ooooh!  Simple Smile

La Yuqawam Homme Rasasi for men тествам и за мен е по-малинов като че ли от Тосканската кожа newsm78 Не е лош аромата, но ТФ съм го позабравила оригинала , спомням си че много го бях харесала на моята кожа. Този обаче ми идва по-плодов и май няма да се разберем. То и виала е с намазване, та какво ще усетя точно незнам. Сега ще чакам малината да се разкара  Grinning

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 20:21 от raznejena*

# 383
  • Пловдив
Днес бях на парфюмна обиколка. Бях си набелязала за проба няколко от най-обсъжданите напоследък аромати.

Miss Dior Absolutely Blooming - много се разочаровах. Очаквах нещо стилно, както другите Miss Dior, но това си е плодова водичка - малинки, черешки. Прилича ми на плодовите розови бонбонки, които ги дават със сметката в заведенията. Влачи обаче здрав шлейф, не може да се отрече. И е много траен. Вече три часа ми е на китката и още мирише осезаемо, усещам го навсякъде около мен. Но не може да се намаже на малкия пръст на Blooming bouquet или Miss Dior EDP.

Angel Muse Thierry Mugler - много сладък, кремест и силен, типичен стил на Angel,  не е за мен, макар че харесвам сладки аромати. Някъде в драйдауна се появиха и горчиви бадеми, не знам откъде като изобщо ги няма в пирамидата.

Orchid Soleil Tom Ford - мнооого странен парфюм. Не знам откъде им дойде на акъла да създават такъв парфюм. Чак варена царевица не усещам, но определено има нещо варено в аромата. Като мине час-два заприличва малко на другите Орхидеи, но като цяло е много различен. Не случайно е толкова обсъждан.

"Обувката" - за него не мога да кажа много, но с две думи не ме впечатли. Ще го пробвам пак, за да придобия по-добра представа. Може пък да ме изненада.

# 384
raznejena, благодаря за опсанието на новото ти Ferrari и честита придобивка Laughing. kovatcheva, много готино ми стана от музикалния поздрав Laughing
Уолтър, казах му "чичо ти" 'щото това беше сарказъм, както казах на съвсем друга "вълна" съм била. При мен беше повече от ужасно - къса рокля с кубинки високи до коленете или док мартенс (купени на старо от една кифла, на майка ми лошо й стана), скъсани дънки и черно дълго палто..кошмара на всеки родител...Но за едно си прав "Добри времена бяха Twisted Evil"
Oleander, ти си събрала повечето смокини...то май други няма Laughing

# 385
Oleander, добре дошла  Hug  bouquet
И един въпрос веднага - би ли казала нещо за Fleur de Figuer на Roger & Gallet? Как се държи в сравнение с другите смокини? Аз нося Fleur de Figuier, Molinard и Premier Figuier, L"Artisan   И Un Jardin En Mediterranee, любим, но не го усещам смокинов. Но някак ми се струва, че имам нужда от още една-две смокини. Тази на Ferrari ще я прослушам. А на R&G май няма къде?

# 386
  • Бургас
La Yuqawam Homme Rasasi for men тествам и за мен е по-малинов като че ли от Тосканската кожа newsm78 Не е лош аромата, но ТФ съм го позабравила оригинала , спомням си че много го бях харесала на моята кожа. Този обаче ми идва по-плодов и май няма да се разберем. То и виала е с намазване, та какво ще усетя точно незнам. Сега ще чакам малината да се разкара  Grinning
Има да почакаш, при мен се натрапваше през цялото време  Wink Наистина е доста плодов.
Уолтър, за протокола и аз помня песента много добре. Не ми беше любима, но я въртяха постоянно по МТV. И периода с мешките не ме подмина  Laughing
Денс, благодаря за темата въпреки късното включване!  bouquet Вече се изписа достатъчно и май няма какво да добавя освен, че нося много унисекс аромати. И аз съм на мнение, че  понятията за мъжки и дамски аромати са много относителни и определено размити през последните години. Мисля, че наистина всеки трябва да си носи това, което го радва. И като стана въпрос за женствените Шанели да споделя скорошна случка...Засичам се със свекъра си в асансьора онзи ден и след броени секунди усещам как около него се носи облаче от Коко Моадмоазел  Crazy  Joy Отначало се ококорих, но после се сетих, че той редовно експериментира с парфюмите. Между другото, чудно му стоеше, нищо че е близо 65 годишен, белобрад и стегнат мъж  Wink Така че съм дотук с разделянето на ароматите по полове  Laughing
Новият Живанши и на мен много ми харесва, въпреки че бадемите наистина са доста обсебващи. Предполагам, че в хладно време ще е още по-добър.  Peace
Честити придобивки на всички!  Hug
Добре дошла на новото момиче!  Hug

# 387
Новият Живанши и на мен много ми харесва, въпреки че бадемите наистина са доста обсебващи. Предполагам, че в хладно време ще е още по-добър.  Peace
И на мен ми хареса, но при мен е ирисов, което е добре. Няма скоро да притреперя за друг аромат, обаче. Sunglasses Честно!

Noir Exquis стои пред мен от 16 часА и не съм махнала целофана още... Crazy Пошашавиха ни тези парфюми!  ooooh! hahaha

# 388
Моля тези , които помнят парчето да го споменат - доста ми е любопитно колко отговора ще получа  Thinking
За статистиката - аз също го помня, но не ми е от любимите му парчета.
Няма ли да разкажеш за Violet Disguise и Yesterday Haze?
Във  Fruitchouli Flash усещаш ли някаква химическа нотка, както някои споделят?

Това тогава е поздравче само за теб  Peace
За Imaginary Authors и Josh Meyer ще пиша събота-неделя,като имам повече време.Бранда е супер непознат в Европа , но в Щатите последните години е голям хит,а самия Josh Meyer е позитивна и доста земна личност,с която имах щастието да се засека и за малко само да поговоря.
Абсолютно никаква "химическа" нотка няма във Fruitchouli Flash .Като го обмислях бях попаднал на такъв женски коментар във Фрагрантика-сигурен съм,че него визираш.
Комбинацията от прасковеното сладко и алкохола може да и е дало такова усещане.
Има и нещо друго-много рядко в парфюмерията нотките на праскова и кайсия са основни и доминантни и това прави Fruitchouli Flash по-нестандартен-не помня тук кой си търсеше точно такъв парфюм...
В почти всички случаи прасковата,кайсията са допълващи нотки.

Ами например дамските парфюми на Шанел. Не бих харесала мъж напръскан с Коко Мадмоазел, О Премиер, 5-цата ЕДП, и с внучката и, нито с Алюрите, и Шансовете. А Коко ЕДП? Whistling
Sunshine Amouage също бих желала да усетя на мъжа ми примерно, защото е страшно женствен аромат. Мис Диор Шери? Good Girl Gone Bad By Kilian и Voulez-Vous Coucher Avec Moi By Kilian?
Мога да изреждам още много, но не виждам смисъл.
Ти сам каза- всеки да си носи каквото иска! Peace

За Chanel си права , но има  и изключения->
без никакъв проблем се носи от мъже,и поне около мен го ползват повече мъже,от колкото жени.

Дискутирали сме го доста пъти-да La Yuqawam е малко по-плодов и има повече малина в него , а и тази суха нотка в Tuscan Leather , която дава усещането за кокаин на МНОГО хора е по-слабо изразена.Tuscan Leather това му е била целта-да се наподоби максимално миризма,която да дава усещане за кокаин.
Никога не съм си пудрил носа , и не знам , но съм го чувал не десетки пъти,а стотици през годините,от хора,които нямат никаква идея от парфюми,че точно на това им мирише.

Уолтър, казах му "чичо ти" 'щото това беше сарказъм, както казах на съвсем друга "вълна" съм била. При мен беше повече от ужасно - къса рокля с кубинки високи до коленете или док мартенс (купени на старо от една кифла, на майка ми лошо й стана), скъсани дънки и черно дълго палто..кошмара на всеки родител...Но за едно си прав "Добри времена бяха Twisted Evil"

Doc Martens тогава ми се струваха ужасни и мисълта,че някога може да сложа такова нещо на краката си ме ужасяваше.
Сега имам 2 чифта и си ги нося есен и пролет редовно,но с дънките отгоре.

В онези години имах фетиш към стайлинга,който описваш-да не се окаже,че сме се "запознавали"  Mr. Green

Като се дискутира смокинята като доминантна нотка в парфюми е хубаво да уточняваме дали говорим за смокинови листа ,или за плода,че 2-те неща са доста различни.

Да спомена само 3 смокинови парфюма,които притежавам ,но не бяха споменати до сега:

Като се замисля полу-излъгах за Figuier Ardent - имам 30мл отлива...т.е. вече около 20 мл.
Marc Jacobs Men си е 100% унисекс-приятелката ми го носи редовно.

Парфюм за довечера ще е

# 389
  • София
Oleander, добре дошла  Hug  bouquet
И един въпрос веднага - би ли казала нещо за Fleur de Figuer на Roger & Gallet? Как се държи в сравнение с другите смокини?
Не съм Олеандър, но понеже го имам, ще кажа моето усещане. Ако другите са по-скоро зелени и свежи, този го възприемам като узряла, сладка и разпукала се смокиня. Сладостта е осезаема. Доста траен и аз обичам да го нося и зимно време, за горещо лято ми е една идея по-тежък, но само една идея  Laughing Моят е купуван от Ензо, ако не се лъжа, но съм го виждала в дрогерии/аптеки в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт