Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 624
  • 700
  •   1
Отговори
# 450
 Joy Каквото и да значи в главата на приятелката, нищо не значи! Crazy

# 451
  • Чукарландия
ScorpionKing - Благодаря за включването относно Absolute Bentley - отдавна го мисля и следя и най-вероятно ще го взема към някакъв момент. Фен съм на Бентли интенз и се надявам и Absolute да бъде така добър...

Аз също забърсах Bentley For Men Absolute Bentley за ММ и то отново на сляпо, само по ваши мнения. При това не познавам Gucci pour Homme, но страшно много ми хареса. Много.  Peace

И още едно доказателство как може да си приличаме във вкусовете и същевременно коренно да се различаваме. На мен Bentley for Men Intense Bentley въобще не ми харесва (за разлика от Deetron) - как простичко да го кажа? Има мирис на "алтай". Една  безалкохолна напитка от соц-а, незнам дали има спомнящи си я, но нещо в този парфюм ми издиша, не стои както трябва и за мен е неносим, не искам да го усещам и върху околните, макар че ММ си го хареса и си го изфъска с кеф. Докато Bentley For Men Absolute Bentley е друга бира! Моята бира! Може да има уд, но уда в него си тежи на мястото, не е тровещ, мъжкарски и хубав е. А може и моя вкус да се променя, все повече харесвам удовите нотки. Знам ли?!?

Никой не трябва да се чувства виновен, ако е споделил мнение за парфюм и някой като мен със слаби ангели си го е поръчал от раз! Всеки носи отговорност за себе си! Никой никого не бие през ръцете да ходи да си купува парфюми! Mr. Green

Ако аз казвам: "Виновни са...", то това е абсолютно в кръга на шегата и винаги в положителния смисъл.  Heart Eyes

Денс, честита годишнина на близките! Още много пъти по толкова хубав семеен живот! Hug

# 452
Днес обикалях в Дъглас и на едната си ръка пръснах за проба Ambre Eternel Guerlain, а на другата Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels . На връщане срещнах една приятелка, която одобри втория, но от първия щеше почти да припадне: при всяко размахване на ръката ми деликатно се отдръпваше; на всичкото отгоре пътувахме в метрото, приятелката ми седеше, а аз се държах на дръжката срещу нея, тоест току до носа ѝ изпречвах тази вмирисана на Ambre Eternel ръка. Много се смяхме, но истината е, че за някои този парфюм е мъчителен; забелязах, че и другите хора около мен сякаш се поодръпнаха. Simple Smile И това: от едно пръскане на китката, не повече; изтормозих народа. Вкъщи се измих, но чудото още мирише свръхинтензивно; вече няма следа Moonlight Patchouli, а Ambre Eternel сякаш сега е напръскан. За първи път виждам такава сила и мощ. Дори симпатичен ми става, но не бих го причинила на околните, определено им става лошо.

# 453
  • София
Днес обикалях в Дъглас и на едната си ръка пръснах за проба Ambre Eternel Guerlain, а на другата Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels . На връщане срещнах една приятелка, която одобри втория, но от първия щеше почти да припадне: при всяко размахване на ръката ми деликатно се отдръпваше; на всичкото отгоре пътувахме в метрото, приятелката ми седеше, а аз се държах на дръжката срещу нея, тоест току до носа ѝ изпречвах тази вмирисана на Ambre Eternel ръка. Много се смяхме, но истината е, че за някои този парфюм е мъчителен; забелязах, че и другите хора около мен сякаш се поодръпнаха. Simple Smile И това: от едно пръскане на китката, не повече; изтормозих народа. Вкъщи се измих, но чудото още мирише свръхинтензивно; вече няма следа Moonlight Patchouli, а Ambre Eternel сякаш сега е напръскан. За първи път виждам такава сила и мощ. Дори симпатичен ми става, но не бих го причинила на околните, определено им става лошо.

Аз пък много, много харесвам Ambre Eternel.Късно излезе и нямаше смисъл да се купува, затова го отложих за преди Коледа.Ароматът за мен е много хубав, прекрасна кожа, но днес конкретно определено беше топло за този аромат, отделно беше и влажно, а това кара подобни аромати да стоят като полепнали,а не като сляли се с кожата.Трайността му е много добра.Можеш да го пробваш когато стане доста по-студено, ще "видиш" другото му лице  Peace.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 22:59 от veka

# 454
Наскоро в темата се спомена Blanc Violette на Histoires de Parfums и понеже не познавам много виолетки, а ми се носи нещо такова, отидох да я пробвам. Особена виолетка ми се стори - поувехнала, дървесна, прашна и малко  мрачна, но ми хареса и купих малко флаконче (14 мл), напълно ми е достатъчно. Другият аромат на виолетки, който имам - Love in Idleness на Atkinsons,  е на отсрещния полюс - свеж, леко плодов, искрящ и жизнерадостен. Ако Love in Idleness е пролетта на една виолетка, то Blanc Violette e  нейната есен. Все още, обаче, не съм открила идеалната за мен виолетка - представям си я хладна, метална, нещо като Bas de Soie на SL, но с виолетка вместо зюмбюл. Да сте срещали такава?

# 455
Аз споменах Blanc Violette и много го мисля от тогава; но преди да поръчам, ще трябва отново да го пробвам, защото колкото и да ми хареса, имам някакво колебание. За сметка на това днес неистово поисках Moonlight Patchouli: много, много ми харесва и ще си го купя.

veka, може Ambre Eternel наистина да обича студа (въпреки че днес не беше и свръхтопло), обаче за мен е радикален аромат, а и видях как хората пазеха дистанция от мен. Simple Smile

# 456
Аз споменах Blanc Violette и много го мисля от тогава; но преди да поръчам, ще трябва отново да го пробвам, защото колкото и да ми хареса, имам някакво колебание.
  Аглая Епанчина, аз колебание нямах -  много ми хареса тази нетипична виолетка, но съм сигурна, че рядко ще ми се иска да я нося, затова предпочетох малък флакон, може би и при теб това да е вариант.

# 457
Аз споменах Blanc Violette и много го мисля от тогава; но преди да поръчам, ще трябва отново да го пробвам, защото колкото и да ми хареса, имам някакво колебание.
  Аглая Епанчина, аз колебание нямах -  много ми хареса тази нетипична виолетка, но съм сигурна, че рядко ще ми се иска да я нося, затова предпочетох малък флакон, може би и при теб това да е вариант.
В Съркъл няма малък флакон, ти откъде взе твоят?

# 458
  • София
veka, може Ambre Eternel наистина да обича студа (въпреки че днес не беше и свръхтопло), обаче за мен е радикален аромат, а и видях как хората пазеха дистанция от мен. Simple Smile

То и Coco edp Chanel да беше тествала днес, ефекта щеше да е същия  Simple Smile.Поне за мен има парфюми, които си искат подходящото време, но има и такива, на които времето не им влияе. Peace

# 459
За Blanc Violette и аз не знам в БГ да има толкова малки флакони, в Съркъл са 120 мл., което си е голямо нещо; то ме колебае; трябва даден парфюм много, много да ми хареса, че да поискам такова количество.

# 460
WaltherP99, аз също имам въпрос към теб - от постовете ти е видно,че си голям фен на Private колекцията на Том Форд.Има ли аромат на Том Форд или на който и да е бранд, който да прилича на Noir de noir, но без уд или с минимално количество?
Въпросът не е към мен, но все пак да споделя - не познавам Noir de Noir, но много хора сравняват Cafe Rose (пак на Том Форд) с него и го описват като по-лек аромат от Noir de Noir.

Иначе днес минах през Сефора да тествам няколко неща, като най-много исках да пробвам Chanel No. 5 L'eau и Orchid Soleil на Том Форд.
Първият ме изненада приятно - доста лек и свеж прочит на оригиналния Шанел 5 и сякаш наистина е създаден с идеята да е по-привлекателна за по-младите жени версия на петицата.
Orchid Soleil е доста странен парфюм. Бях чел коментари за него тук и не знам дали се повлиях от тях, но наистина ми миришеше на варена царевица.  Laughing  И все пак нещо ме привличаше в него, цял ден не спрях да си душкам ръката.  Laughing  Може би е нотката на тубероза, която ми е доста любима. В началото най-силно усещам нея, както и кестена - мисля, че точно комбинацията от тези нотки (и вероятно още нещо, което не мога да отчета) пресъздава странното усещане за варена царевица. С времето обаче постепенно преминава в по-сладък аромат с преобладаваща сметана - поне при мен така се разви. Определено е необичаен парфюм, но все пак ми хареса. Том Форд вече ми се затвърждава като любим бранд.

# 461

[/quote]
В Съркъл няма малък флакон, ти откъде взе твоят?
[/quote] Densi,  точно от Съркъл в Сердика го взех, няма ги изложени на рафтовете малките флакони, консултантката ги извади от шкаф. Нямаше много май, общо 5-6 флакона, в т.ч. Тубероза 1 и амбрата.

# 462
Въпросът не е към мен, но все пак да споделя - не познавам Noir de Noir, но много хора сравняват Cafe Rose (пак на Том Форд) с него и го описват като по-лек аромат от Noir de Noir.
Нищо общо нямат за мен двата аромата. Единият шедьовър, другият Cafe rose - обикновен парфюм. Peace

А, Oleander чудесна информация благодаря! Hug Утре ще попитам за тях и по специално за Туберозата. 15 мл. е перфектната доза от парфюм за мен. Каква им е цената?

# 463
И аз тествах Orchid Soleil и внимателно следях дали ще изскочи царевица или мухозол... Ами не, стори ми се, че това е най-несвирепата версия на Орхидеите, на които никак не съм фен като цяло. Orchid Soleil е по-лежерен, по-мек, създава плажно усещане, по-дисциплиниран е от предходните, по-малко агресивен. Не ми харесва, разбира се, но предходните са ми сякаш още по-малко поносими.

Oleander, колко струват тези малки флакони? Това е много интересна информация; на мен направо голямото шише ми предложиха, ако знаех, че има малко, щях сигурно да взема.

# 464
  • София
Около 30 и няколко лева бяха, това е инфо от преди 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт