Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 496
  • 700
  •   1
Отговори
# 630
Не съм прочела до сега за него "този парфюм не ми харесва", макар че сигурно има нехаресващи го. .
Да го напиша тогава
Този парфюм не ми харесва
Ти, мило, не си критерий!  Joy Винтажи, бабички, пюр парфюм... Къде сме тръгнали срещу теб да тичаме?!  Crazy

Иначе, естествено е да има нехаресващи го, но имах предвид, че е един от доста харесваните парфюми. Не ми прилича много на само Jour, той ми е измит, не искам да го нося.

# 631
  • София
Аз пък много харесвам цялата серия Jour d'Hermes - и класическия Jour d'Hermes и Jour d'Hermes Gardenia,но безспоред любимец ми е Jour d`Hermes Absolu  Heart Eyes Явно и той ме обича, защото винаги е забелязан и съм получавала много комплименти  Blush

За друго влязох обаче, в галоп  smile3540 Най-накрая вчера имах възможността да го тествам, и днес приключението продължава. Харесва ми, определено, много даже, макар че не е нещо феноменално ново, по-скоро е в тоналността на Ермесанс линията (което за мен е добре, за никого не е тайна, че съм й голям фен bowuu). Кожата (от която най-много се опасявах) е като в Cuir d'Ange, а не като в Kelly Caleche. Доста по-омекотено е усещането спрямо ангелската кожа, и тези на която тя идва твърде хард може да преслушат Галоп. Плодовата нотка (дюля би трябвало да е, много е интересно, аз поне не я бях срещала досега като аромат в парфюм, но определено е разпознаваемо) беше по-отчетлива по-дълго време снощи, докато днес на преден план бързо я изместиха са розата и кожата, а дюлята освен в началото усещам само като душа отблизо. Шафран не съм сигурна дали изначално мога да различа, но розата е нетипична, и предполагам именно там е неговата роля. На моменти усещам и нещо, което най-близо мога да оприлича на мастик (не мастика, да не се объркаме нещо рано сутрин в събота  Joy), но е възможно и заигравката на кожата и розата да дава този резултат  Rolling Eyes Излишно е да казвам, че ще се взимаме Sunglasses

В края на месеца ще стане това, когато имам пътуване. Ако има още желаещи за някакво количество от рефил, които досега не са си казали, сега е моментът да го направят. Ермесанси или други бебета ако иска някой - също  Peace (предстоят ми промени в графика и не знам кога ще ходя пак след това  Rolling Eyes)

# 632
  • София
жалко,а аз толкова се надявах да е тук и да си вземе бележка,тюх...а утре е работен ден  Banghead

stennnly, пиши на представителите на Ермес за България.Може да й предложат друг аромат на марката, който да лансира  Joy и така да смени временно Абсолюто и без това цяло лято ни натрапваха колоните и Жур Гардения, който пък е прекрасен парфюм, ама не и за лятото.Твърде вероятно имат неща, които определено не им вървят на нашия пазар.

Бижу, аз съм щастлива, че Абсолю има нехаресващи го. Peace Обратният случай би означавал да ходим с еднакви парфюми всички, които пишем в тази тема, а това би оставило куп дизайнери без работа  Joy.

Йоан Владимир, мисля си за реформулираните Шанел, нещо относно новата версия на Беж чела ли си?Аз търсих, но не можах да открия.

Elitsa_z, радвам се, че сподели за Галоп.Между другото аз на сляпо няма да го взема, защото всяко писание за Ангелската кожа ме кара да се замислям.Обаче ще ви споделя един коментар, който прочетох за Галоп и звучи интересно, разбира се само тези, които са го пробвали и познават и двата аромата, могат да го потвърдят или отрекат.Буквално цитирам, че е на руски "Ангелската кожа е кожения диван, на който правиш с*кс, а Галоп е кожения диван, на който правейки с*кс винаги стигаш до оргазъм".

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 10:50 от veka

# 633
Veka, след това изказване ще възникне следния евфемизъм: "Ти на Ангелска кожа ли беше само...снощи/сутринта, когато и да е било, е... или направо отлетя на ...Галопа  Mr. Green Embarassed

# 634
  • София
Joy Joy Joy Хареса ми това с кожения диван  bowuu

Колкото и да ми харесва, категорично не мисля, че ще е парфюм за такива занимания Галоп  Crossing Arms ЛМ изобщо не харесва ангелската кожа, а и изобщо като знам какво харесва върху мен не мисля, че и Галоп има шанс. Ще бъде изпробван, разбира се, но не мисля, че не е в "правилната" тоналност Wink

# 635
Начи никога няма да мога да си представя как ухае Ангелската кожа...   Crazy
А Галоп няма нужда да го пробвам!  Flutter

# 636
Харесвам повече Жур и нося него, но и Абсолю ми допада.

Галоп ще купя на сляпо и съм сигурна, че ще ми хареса.

Благодарение на приятелка-съфорумка дъщеря ми се сдоби с Мечето и сме много щастливи. Благодаря! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Moschino/Toy-28805.html

# 637
  • София
Начи никога няма да мога да си представя как ухае Ангелската кожа...   Crazy

Няма нужда изобщо да си представяш - само казваш и ще те запозная с нея Hug

# 638
veka, ти беше доста скептична по отношение на Galop (в началото като започнахме да изказваме мнения за него), сега ми се струва, че се замисляш вече Laughing

# 639
Бях напълно решена, че ще си взема някой от журовете това лято. Но поне този път здравият разум в мен надделя /колкото и да бях убедена, че ще открия моята лятна парфюмна любов в лицето на друго творение на г-н Елена-  обожавам Elixir-а/, магията не се получи. Добре че първо поръчах проби - на журовете и още около трийсеттина аромата, които исках да пробвам - поне се предпазих от много разочарования. И двата жура ми изкараха пиклива и кисела нотка, която ми докарваше много неприятно усещане. Пробвах ги многократно при различни климатични обстоятелства и в различно време, мислех, че проблемът е в заобикалящата среда, но за огромно мое съжаление, така и не ни се получи химия между нас! А как само обожавам Elixir de Merveilles..., а и той много ме обича! Накрая от мъка, взех насляпо едно Quatre на Бушрон - мислех, че ще е свежо и ободряващо за лятото и това беше поредното ми разочарование. Както беше писала Ковачева - посредствена водица, нищо особено, нищо запомнящо се. Нося я, но без особен ентусиазъм. Никак не ми върви с парфюмите това лято. Казах си! Олеква.  Crossing Arms

# 640
  • някъде под слънцето...
Бижу Heart Eyes
Аз искам да ме харесат, ама не става. не прехвърлят искри.
Друго си е някоя сбръчкана бабичка  Joy Друго си сложиш новата пантера на Картие и усещаш, каро малко  чврно котенце, хората те гледат мило Пръснеш си от старата и на хората им замръзват усмивките от страх  само като ги погледнеш  JoyМного съм нещастна, че ми затвориха магазините с бабичките сега вече нямам достъп.

А чистите парфюми са ми слабост използвам ги за лично удоволствие...

Днес бях със старото Фенди ,  бях забравила колко е хубаво...

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 16:10 от sl

# 641
  • Франция
Йоан Владимир, мисля си за реформулираните Шанел, нещо относно новата версия на Беж чела ли си?Аз търсих, но не можах да открия.
Не съм попадала, само за Коромандел.
Странно е, че на американската версия на официалния сайт на Шанел всички ексклузиви са вече обявени като EDP и са с новите цени, а на френската версия са си старите. Не съм ходила да видя какво се предлага в магазина на живо, следващата седмица, ако намеря време, ще ида да ги преслушам. От любопитство най-вече, аз в момента имам почти всичко. Точно на Беж не знам как ще му се отрази по-наситена формула (ако приемем, че наистина само концентрацията ще е различна, но това е твърде невероятно), аз харесвам EDT повече от чистия парфюм.  Peace

# 642
Момичета, какви са тези кожени дивани, какъв е тоя секс.. Laughing
Terry De Gunzburg Flagrant Delice и на мен ми хареса много. Усещам плода смокиня, аромата стои близо до кожата, хубав е и определено го запомних за бъдещ смокинов вариант.
Водих на плаж днес Italian Summer Fig - прекрасен. Как съм живяла до сега без него ooooh! Simple Smile

Представих си розовата градина, гумените ботуши  Laughing Има толкова видове розови аромати , че даже тези дето не харесват рози в парфюм все нещо намират рано или късно..Абе оставете гюла на нас с Бела  Grinning

Ангелската кожа я бях позабравила, но скоро си я припомних благодарение на една чаровна парфюмна фея. Аромата е от тези , които мога да нося, но рядко. Ще се размина с него, сигурно и с Галопа. Не ми допада точно такъв тип кожа в аромат и дори не мога да обясня защо. Може би защото Кели Калеш едт за мен от тази марка е ненадминато.

Честит празник днес на празнуващите! bouquet

# 643
raznejena, значи ти си разказвала за Terry De Gunzburg Flagrant Delice. Много е женствен и същевременно ненатрапващ се. Но ми се стори деликатен и май не е за големи жеги, а по-скоро за някакви 20 - 25 градуса.

# 644
raznejena, значи ти си разказвала за Terry De Gunzburg Flagrant Delice. Много е женствен и същевременно ненатрапващ се. Но ми се стори деликатен и май не е за големи жеги, а по-скоро за някакви 20 - 25 градуса.
Не, не съм разказвала. Тествах го преди няколко дни.Точно така- имам малко от пробата и смятам да го пробвам точно на тези градуси , които казваш.  bouquet Да, и за мен е много женствен.

Иначе си намерих майстора в лицето на Фешън Декре и ще го разнося от отливка в най-скоро време Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт