Студенти в UK- 7

• 127 240
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • Mladost
Легализация е едно , превод -друго! Както прочетох в предни постове , на повечето места искат превод на дипломата от заклет преводач! Има фирми, които извършват всичко сами, в т.ч. и легализация, само отнасяш дипломата. Превода струва около 50 лв. и става за около 1-2 дена, легализацията е около 140 и става за 15 дни (поне във Видин е така  Joy ).
[/quote]
Благодаря, Залп.  Унито отговори, че искат преведена диплома, но може по-късно да изискат и легализирана, затова мисля, че е по-добре да сме подготвени

# 706
Легализация е едно , превод -друго! Както прочетох в предни постове , на повечето места искат превод на дипломата от заклет преводач! Има фирми, които извършват всичко сами, в т.ч. и легализация, само отнасяш дипломата. Превода струва около 50 лв. и става за около 1-2 дена, легализацията е около 140 и става за 15 дни (поне във Видин е така  Joy ).
Благодаря, Залп.  Унито отговори, че искат преведена диплома, но може по-късно да изискат и легализирана, затова мисля, че е по-добре да сме подготвени
[/quote]
И при нас искат преведена (University of Aberdeen). За това подготвихме само превод от заклет преводач!

# 707
  Здравейте,  познати ни дадоха информация, че са доста по-изгодни плановете на Three   сравнено с giffgaff.  Можете да проверите. Успех!

Въпрос и от мен - легализация и превод.  В понеделник получаваме дипломата, първа стъпка е заверка при нотариус, след това трябва да отидем в МОН за заверка на копието и след това във фирма за превод ?  Или не е тази последователността  newsm78? Къде точно трябва да отидем в МОН?
Благодаря !
Кой университет ви иска легализация?! След получаване на дипломата се прави копие, което се заверява при нотариус. Това копие се дава във фирма за превод. В Пловдив цените са около 10 лв на страница. Преводът се сканира и се праща на университета на email. Това е цялата процедура. Доста е обсъждано в темата назад. Легализация не се прави , освен при изрично изискване на университета, но за не знам за такова в Англия.

# 708
  • Mladost

Кой университет ви иска легализация?! След получаване на дипломата се прави копие, което се заверява при нотариус. Това копие се дава във фирма за превод. В Пловдив цените са около 10 лв на страница. Преводът се сканира и се праща на университета на email. Това е цялата процедура. Доста е обсъждано в темата назад. Легализация не се прави , освен при изрично изискване на университета, но за не знам за такова в Англия.
[/quote]
Става дума за Swansea university, изпратихме въпрос към унито и това беше отговора - първоначално изискват преведена дипломата, но е възможно на по-късен етап да я поискат и легализирана.

# 709
  • България
За пръв път чувам университет от УК да иска легализация.  Обикновено искат само превод.  За Германия легализацията е задължителна.

# 710
  • София
Отделът, който се занимава с кандидатстването на 12-класниците в нашето училище, са изпратили до всички тях мейл с указание, че насочилите се към унита в UK трябва да преведат, легализират дипломата и да изпратят съответното копие заедно с копие от резултата от IELTS по поща/куриер до съответния отдел в избрания университет. Понеже на въпросните това им е работата (т.е. подготвят и консултират децата още от 11 клас), поне в нашия случай, мисля да ги послушам. Проверих, че в кварталната агенция легализацията е 65лв, а преводът - 20-ина.

# 711
  • Mladost
 bouquet Благодаря, за споделената информация!

# 712
  • Русе
Толкова мами споделиха от личен опит, че до момента не е известен случай  UK университет да е поискал легализация на диплома. Потвърждавам и аз - нужен е единствено и само превод от заклет преводач. Да не говорим, че някои кандидат-студенти дори сами си превеждат дипломата.

# 713
  • България
По повод поста на Milenitta - преди 3г Маклинтън няколко пъти употреби израза "превод и легализация". Товаве накара изрично да го попитам какво разбира под легализация и дали е нужно дипломата да се легализира в МВнР. Той го отрече и каза, че е нужен само превод.

# 714
Здравейте, майки! Дъщеря ми завърши втори курс, догодина живот и здраве ще завърши бакалавър.Ако ще сте спокойни с легализация и така казва отдела в училище или университета, легализирайте. Сумата от 65 лв. ,примерно е нищожна на фона на огромните разходи, които поемаме. Ако нещо се обърка и не приемат дипломата дали няма да се обвиняваме за спестения нищожен разход? От практиката до тук забелязах, че нашите нагласи нямат нищо общо с това, което се случва там, където учат децата. Друг свят , други хора.

# 715
  • Пловдив
В университета на дъщеря ми искаха преведена дипломата,легализирана и дори оригинала на български.Така ,че взимайте всичко.А забравих и снимани всички имунизации които са правени до сега.

# 716
За наше спокойствие-писахме до университета,да кажат как искат дипломата.Надявам се скоро да върнат отговора на майла.

# 717
 Party Привет на всички в темата! Simple Smile Мога да кажа, че съм горда майка на дипломирала се студентка и завършил гимназист. Приключихме бакалавърската степен с First и сега предстои избор на магистратура. Спрягат се няколко Унита в Шотландия, но все още има време за избор госпожицата. Предполагам, че ще търси подходяща магистратура в областите  Биохимия, ДНК-анализи, Токсикология, както и Антропология и Психология. Абитуриента си остава в България, поне засега Simple Smile На родителското тяло ни предстои пътуване по случай церемонията по завършването и разбира се, много емоции. Моля, за инфо от настоящи и бивши студенти и техните родители за ситуацията в Шотландия - такси, живот и евентуално намиране на работа. Успех на всички вече приети и настоящи студенти и техните семейства!  bouquet Party Party

# 718
Вече мога и аз да се похваля с дипломирана студентка! 😉  Имаме официално  резултати. Остава си за магистратурата в същия университет. Стягаме пътуване за graduation , а тя започва да си търси placement.

# 719
  • Варна
Вече мога и аз да се похваля с дипломирана студентка! 😉  Имаме официално  резултати. Остава си за магистратурата в същия университет. Стягаме пътуване за graduation , а тя започва да си търси placement.

Mimito_75, честито на момичето ти  newsm51 , а и на вас семейно , разбира се  newsm44 . Все така да се справя успешно .

Общи условия

Активация на акаунт