Разчитане на спермограма

• 4 125
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Възможно е това да е оказало влияние,още повече ако са приемани и лекарства за настинката.Ако са приемани такива трябва да е минал поне месец от лечението,за да са достоверни резултатите.
Също така,през лятото има тенденция показателите при мъжете да спадат леко.
Но въпреки всичко и моят съвет е да направите нова спермограма в репродуктивна клиника.

Ами може би 1 или 2 пъти нурофен, стрепсилс и главно това.
Да, определено ще послушаме съвета ти.

# 16
Shania13 със сигурност е най-добре да направите спермограма в репродуктивна клиника и там да ви я разчетат. така ще сте най-сигурни за всичко. много пъти е ставало дума във форума за подобни ситуации. щом сте решили да действате за бебе, най-добре е да залагате на сигурно. 

# 17
А наистина има ли шанс резултатите от тази да са тотално невярни? (че някак ми звучи странно, пък се надявам..)

# 18
Имам информация за двойно по-ниски показатели на концентрацията от реалната и за завишено пх.Като подвижност изкарват горе долу вярно.
Лабораторията не е надеждно място за спермограми.

# 19
  • София
Здравейте. Направих си спермограма понеже с приятелката ми правим опити от доста време без резултат и заключението е Астенозоспермия. Ходих при док. КАЦАРОВ и той ми каза,че не са толкова лоши и ми изписа Полукс форте за 3 месеца и нещата щели да се поправят и било въможно и забременяване по нормален начин. Ето и резултатите, ако може някой с опит да ми каже дали наистина са зле нещата, ще съм благодарен. Спермограмата  еправена в клиника Щерев.

резултат     референтни стойности
1, Дни на полово въздържания:                                         5
2. Време за втечняване:                                                       до 15 мин          (до 60мин)
3. Цвят :                                                                                     слонова кост
4. pH                                                                                            7.2-8.0                  (7.2-8.0)
5. Бактерии:                                                                               Не
6. Желатинови конгломерати:                                             Не
7. Обем(мл):                                                                               3.2                        (2.0-6.0мл)
8. Обща концентрация на сперматозоиди(млн/1мл):   38.17                    (≥20.10^6/мл)
9. Нормокинетични сперматозоиди(А+B):                        33%                      (≥50%)
10.A- с бързи линеарни постъпателни движение(%):     25%
11. B- с бавни линеарни постъпателни движения(%):    8%
12. Хипокинетични сперматозоиди(%):                              11%
13.Акинетични сперматозоиди(%):                                      56%
14.Концентрация на нормокинетични                             
      сперматозоиди (А+B)/1мл:                                               12.6
15. Общ брой нормокинетични сперматозоиди
       в обема:                                                                                  40.31                   (≥20.10^6)

Оценка на морфология по Kruger's strict criteria

16. Нормални:                                                                               4%                        (≤4%-под норма
                                                                                                                                         5-13%- гранична
                                                                                                                                          ≥14%- в норма)
17. Абнормални:                                                                           96%
18. Тератозоспермичен индекс:                                               1.14                     (< 1.6)
19. Деформационен индекс:                                                      1.1                       (≤ 1.6)

Основна класификация

20. Нормални(%):                                                                             4%
21. Аморфна глава(%):                                                                    71%
22. Шийни дефекти(%):                                                                   7%
23. Опашни дефекти(%):                                                                 13%
24. Цитоплазмен дефект(%):                                                         19%

Заключение:Astenozoospermia, Морфология под норма

Препоръча ми втора спермограма след три месеца, но в различна клиника. Интересува ме такъв ли е принципа втората винаги да бъде в различна клиника? Според Вас при тези резултати възможно ли е забременяване по нормален начин?
Благодаря Ви.

# 20
Сперматозоидната концентрация е ниска,броят на подвижните сперматозоиди е занижен-трябва да е над 50 процента,пх-то е леко завишено.Липсва морфология-много важен показател.Предвид това,че спермограмата е направена в обикновена лаборатория,а не в клиника по стерелитет е много вероятно да е недостоверна.Конкретно за Лаборекспрес там май винаги изкарват пх-то високо.Най-добре направете разширена спермограма при репродуктивен специалист.
Спазило ли е момчето изискването за минимум тридневно въздържание?
може ли мнение и за нашата

Общи условия

Активация на акаунт