Добре дошли МАЙ'2017

• 55 876
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Привет МАЙ-ки!!!
Пожелавам ви успешна бременност до края и се радвам да се присъединя към вас.
Прави ми впечатление, че се оплаквате от сутрешно гадене което аз нямам и искам да ви помогна със съветите получени от моя гинеколог.
1. По време на цялата бременност да не се пие газирано, кафе и чайове. Аз си позволявам единствено чай от липа и шипка
2. Без цигари и алкохол
3. Да не се яде люта храна и без подправки/вкл.чесън,копър и т.н/
4. Без мазни храни/снощи наруших и ядох кашкавал и пълномаслено мляко от които цяла вечер ми се гадеше/
5. Използвайте предимно сезонни плодове и зеленчуци и храна богата на протеини.
Надявам се да съм полезна.
Иначе при мен миналата седмица  изведнъж прокървих яко и със съсирек . Отидох в болница видя се плоден сак в 6 г.с и нещо и ми сложиха обезболяваши и прогестерон. За сега положението е овладяно надявам се другата седмица да чуем и сърчицето. Това ми е първа бременност .
  Peace Peace Peace

# 256
  • София
Момичета,надявам се всички,които искаха да са си получили поканите за групата,който не е да ми пише.
 Добре дошли и на новите момичета ! bouquet

Днес времето беше чудесно,направих си една хубава разходка в центъра,на открито някак си по-малко ми се гади,или просто се стягам и не мисля за това.Установих че съм станала много тромава,изморявам се от нищо.И започвам да усещам как вече трудно закопчавам копчетата на дънките ми с висока талия.При всички положения ми трябва движение.

ZELA и аз се чувствам зле  Sick И за жалост не само сутрин,ами през целия ден и най-вече вечер за очудване на всички.Стискам зъби и се надявам да отшуми скоро,че освен гаденето си и повръщам.
 Помага ми понякога вода с лимон и сода за хляб,газирана вода или тоник,компот от кайсии,чай от мента и настърган джинджифил вътре , друг път нищо не ми помага ...
 Ще мине ... притеснява ме предимно това,че почти нищо полезно не мога да ям и от всички плодове ми става лошо.Съответно никакви витамини не поемам с храната.

magic-girl , бхс и ФМ се правят в един ден задължително,в БХС-то се взимат мериките от феталната морфология,заедно с твоята възраст и резултатите от кръвнитемкоито си пуснала и се съставя един общ комбиниран риск.И в крайна сметка не забравяй че това е само статистика и едни цифри и няма нищо сигурно.Дори и да не са добри числата,това не значи че носиш болно бебе,това БХС е разплакало страшно много майки,така че дори и рискът да ви е висок,ако на феталната всички показатели са били в норма,то вероятността бебенцето да е здраво е много,много голяма.Разбира се в такъв случай бих се подсигурила с амниоцинтеза ,но не бих се стресирала излишно.
 Отиди в 12 седмица най-добре,пол трудно ще ти кажат на 100 % толкова рано,ще бъдат само предположения.

# 257
  • Стара Загора
Здравейте и от мен.

Казвам се Ваня на 30 години съм от Стара Загора. Със съпруга ми сме заедно от 7 и женени от 3 години. Живот и здраве това ще ни е първа рожба. По изчисления термина ми е на 28 май. Първият ни преглед предстои на 03.09. За сега единствено срещам проблеми с киселините( нетърпими в някой дни), задъхването и умората. Имах страшен апетит миналата седмица, но за сега нещата се поуспокоиха. Много съм боса в темата и ще ви следя, и ще задавам много въпроси( дано да ме изтърпите ).

Силно стискам палци всички да бременеем леко и безпроблемно.

# 258
На мен ми е много рано за повръщане, но много се надявам да ме подмине този път. С предната бременност беше много тежко, имах дни в които повръщах над 20 пъти, беше ужасно. Ходих в държавна болница на системи, но само с деган нищо не постигнахме, после в частна клиника и за 3 дни се оправих. Продължих да повръщам, но не така както преди това.
Да ви попитам вие кога пиете фолиевата киселина (по кое време на деня)?

# 259
Здравейте мамчета Simple Smile аз на 6 съм на преглед за сърчице да чуем Simple Smile само че пипнах някакъв вирус и трети ден съм като парцал... мъча се с много чай плодове и тонзилотрен за гърлото Sad вие как сте

# 260
Фолиевата киселина я пия вечер, след ядене. Някъде бях чела, че така се намалява вероятността да ти става лошо от нея... или нещо подобно 😀

# 261
Фолиевата киселина я пия вечер, след ядене. Някъде бях чела, че така се намалява вероятността да ти става лошо от нея... или нещо подобно 😀

Точно заради това питам. Преди я пиех сутрин, никой лекар не ми беше казвал това нещо. Преди 3 месеца ходих при една гинеколожка и тя ми каза, че се пие вечер.

# 262
  • София
Аз я пия сутрин, изобщо никой не ми е казвал за вечер.  newsm78
Добре дошли на новите мамчета!
valence7o0o, пробвай с Осцилококцинум или Инфлуцид за вируса. И аз бях скоро така и ми помогнаха.  Peace
Аз пък вече си имам доста добър апетит.  ooooh! И коремът ми определено си личи. Някъде бях чела, че след раждане, при следваща бременност вече, организмът си знае и по-бързо проличавало.  Rolling Eyes

# 263
  • София
Това за фолиевата киселина не го знаех,по случайност я пия вечер и се замислих дали е възможно зареди нея да имам вечерно гадене?И без това като я изследвах преди да забременея ми беше в горна граница.

Denizara,аз съм на косъм да скоча в бременните си дънки Grinning Но май и  от разположението на матката зависи големината на корема.

# 264
  • София
Всичко е възможно, явно факторите са много.  Grinning
С първата ми бременност коремът ми пролича в четвърт/пети месе, а сега - във втори, добре е. 
Поне засега тихо ще си казват, че съм напълняла или преяла.  Laughing

# 265
Добре дошли на новите момичета Hug

Само мога да си представя колко ви е гадно с това повръщане, дано бързо ви отмине Hug после ще се появят киселини... то не е една беля Grinning

Фолиевата киселина я пия сутрин, след закуска, за да не я забравя и си отбелязвам на календара на стената , че съм я пила  Joy защото по някое време почва да се чудя , пила ли съм , не съм ли ...

Не забелязвам да съм качила видимо кг, с предната бременност пълнеех навсякъде, корем, крака, гърди, доста дълго време изглеждах просто като надебеляла , а не като бременна, даже като започна да ми личи корема се зарадвах Joy преди това си бях кръгла навсякъде като топка Joy

Вчера в центъра видях едно бъдещо майче, видимо около 8-9 месец, слабичка..... крачетата й слабички, само един огромен корем стърчи , но в гръб изобщо не можеш да предположиш , че е повече от 40кг...благородно завидях, но предвид структурата ми , едвали ще ми се случи  Cry Laughing

# 266
Момичета някоя от вас получавала ли е тъмнокафяво зацапване? След 2 седмици пиене на дуфастон и но шпа, вчера ги спрях и днес имам притеснително зацапване  Sad В 8г.с. съм, утре ще се обадя на АГ дано да не е нищо сериозно  Praynig

# 267
Момичета някоя от вас получавала ли е тъмнокафяво зацапване? След 2 седмици пиене на дуфастон и но шпа, вчера ги спрях и днес имам притеснително зацапване  Sad В 8г.с. съм, утре ще се обадя на АГ дано да не е нищо сериозно  Praynig

Дуфастона ли си спряла??

# 268

Дуфастона ли си спряла??
Да,започнах го заради едно бледо розово зацапване, след една седмица ми спря, АГ каза да си довърша опаковката и да го спра. Дано да се оправи пак с хапове. ..

# 269

Дуфастона ли си спряла??
Да,започнах го заради едно бледо розово зацапване, след една седмица ми спря, АГ каза да си довърша опаковката и да го спра. Дано да се оправи пак с хапове. ..

Дуфастон и Утрогестан не се ли пиеха по-дълъг период от време?
Иначе дано всичко е наред и зацапването не е притеснително. Аз имам кафеникаво зацапване вече около 5 дни, ходих на лекар и всичко за сега е нормално(началото на 5та седмица съм и се видя само плодния сак). Още от първия ден пия дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт