И ето Август дойде, мама вече носи бебче на ръце!

• 45 417
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Момичета с бебенца на 2 месеца и половина и на АМ, моля ви да ми кажете колко често храните бебчетата си и с какво количество готов разтвор и колко мерителни лъжички сухо вещество. Благодаря ви предварително.
.  Аз давам 4 лъжици на 125 мл общ разтвор. Обаче не му стига, огладнява на 2,5 часа.
И аз така и точно това ме притеснява, че не и стига. А колко хранения на ден имаш? На опаковката на моето АМ пише, че на 3 месеца трябва да изпиват по 130-140 мл. Хм....
Имаме 7 хранения, рядко пропуска едно и пак е гладен. Аз заради операцията не смея да му вдигна количеството на 150 мл , въпреки че лекарите казват, че се е възстановил за дни. Ще изкараме месеца така, по-малко на по-често и живот и здраве ноември ще започнем 5 лъж на 150 мл. Между другото той и първия месец си ядеше 120 мл, явно просто си е лаком

# 496
здравейт, мили мами. честито на всички  Hug

Моята принцеса се роди на 22.08. Всичко с нас е наред (да чукна на дърво), но искам да си сверя часовника за някои неща. Та:

1. По колко време спят децата ви през деня?
2. Когато не спят с какво ги занимавате? моята постоянно иска на ръце...
3. Към мамите, които са отделили децата да спят в друга стая - как се получи?

Предварително благодаря Heart Eyes

# 497
Алистра и Гери малко ме поуспокоихте. Многио ме озадачи това, че само като го изправя и се успокоява, но сигурно е етап някакъв. Дано го израстнат скоро.
Не искам да те плаша и не си вкарвай филми, но при моето момче беше свързано с повръщане и гадене, ако е в легнал. Дори памперса трудно сменях. Единствено само изправено положение или шезлонг го успокояваше. Сега слава Богу, след операцията си спи в леглото, разхождаме се в кош и го няма това поведение.

# 498
Аз давам биберон на мойто, защото го забелязах, че иска да си муцка и без да е гладен. В повечето пъти не го иска, но има и случаи, в които си го лапка, муцка си и като заспи го плюе.

Аз имам едно притеснение. Бебо преди денем акаше на всяко хранене, вечер също, нощем около 2 - 3 пъти. Абеее постоянно. От известно време намаля акането, а тук от два три дена само един път и то следобед. Сутрин не спира да се свива и по - скоро напъва, милото, и не може да се изака, а само пръцка. Давах му Еспумизан, но от снощи не съм давала нищо. Отделно... акото му е по-рядко, като при разтройство и има слуз, днес и вчера даже беше повечко. На някоя от вас да се е случвало или дали поне знаете на какво може да се дължи?

# 499
Цитат на: Mega77 link=topic=940104.msg33872338ū#msg33872338 date=1476467161
Алистра и Гери малко ме поуспокоихте. Многио ме озадачи това, че само като го изправя и се успокоява, но сигурно е етап някакъв. Дано го израстнат скоро.
Не искам да те плаша и не си вкарвай филми, но при моето момче беше свързано с повръщане и гадене, ако е в легнал. Дори памперса трудно сменях. Единствено само изправено положение или шезлонг го успокояваше. Сега слава Богу, след операцията си спи в леглото, разхождаме се в кош и го няма това поведение.
И моята повръща, гади й се много, като я сложа в леглото повръща,  като сменям памперс също и хълца, докато яде повръща, след хранене може да повърне много пъти. Сега по малко повръща, явно яде по-малко. Днес ние също сравнително добпо поведение имаме, спи , яде, повърна само 1-2 пъти.
Аз като питам лекарите за повръщането всички ми отговарят , че нормално било, а тя доскоро сигурно по 10 пъти след едно ядене повръщаше

# 500
Мега, моят не повръща и не му се гади (поне не изглежда да му се), а и първоначално така правеше само вечер. Днес го кърмех в движение и нямаше сериозни драми. После обаче му удари един рев, мисля че му се спеше, а не може да се отпусне. Пових го, шшш- ках, люлях и заспа, ще видим за колко време.

Стаси, моето бебе отдавна започна да ака по 2-3 пъти на ден. Доколкото четох е съвсем в реда на нещата ( за кърмени бебета четох, но мисле че и с АМ е така). Храносмилателната система се развива и се усвоява по- добре кърмата. Даже четох, че здраво кърмаче е изкарвало 21 дена без да ака, това е най- дългия документиран случай. Ако  е само на кърма, без вода и пишка достатъчно ( мисля че бяха поне 5-6 добре напишкани памперси) казват че е ОК. За вида на акото също мисля че е ОК, и при моят е така. Ето и инфо със снимки:
https://xedra.wordpress.com/2008/02/02/dirtydiapers/

А относно будуването и заниманията- всеки ден е различно, вече не се наемам да генерализирам, че незнам как ще ме изненада Simple Smile

# 501
Аз май се разболявам, това въобще не го бях предвидела и няма какво да направя в такава ситуация, в едностаен апартамент съм и съм с беба в една стая. Взех един осцилококциум. Носът ми имом чуство, че се запушва, гърлото не мога да определя дали почва да ме боли. От вчера съм така. 100% съм се заразила в зъболекарския кабинет

# 502
Мега, моят не повръща и не му се гади (поне не изглежда да му се), а и първоначално така правеше само вечер. Днес го кърмех в движение и нямаше сериозни драми. После обаче му удари един рев, мисля че му се спеше, а не може да се отпусне. Пових го, шшш- ках, люлях и заспа, ще видим за колко време.

Стаси, моето бебе отдавна започна да ака по 2-3 пъти на ден. Доколкото четох е съвсем в реда на нещата ( за кърмени бебета четох, но мисле че и с АМ е така). Храносмилателната система се развива и се усвоява по- добре кърмата. Даже четох, че здраво кърмаче е изкарвало 21 дена без да ака, това е най- дългия документиран случай. Ако  е само на кърма, без вода и пишка достатъчно ( мисля че бяха поне 5-6 добре напишкани памперси) казват че е ОК. За вида на акото също мисля че е ОК, и при моят е така. Ето и инфо със снимки:
https://xedra.wordpress.com/2008/02/02/dirtydiapers/

А относно будуването и заниманията- всеки ден е различно, вече не се наемам да генерализирам, че незнам как ще ме изненада Simple Smile
Благодаря! Изцяло на кърмене сме и пишка доволно. За броят пъти не се притеснявам толкова, колкото за слузта, която има. Четох какво ли не и се притесних. Ще видя събота и неделя как ще е и ако продължава ще звънна на педито.

Последна редакция: сб, 15 окт 2016, 02:34 от stassie.

# 503
[
Аз давам биберон на мойто, защото го забелязах, че иска да си муцка и без да е гладен. В повечето пъти не го иска, но има и случаи, в които си го лапка, муцка си и като заспи го плюе.

Аз имам едно притеснение. Бебо преди денем акаше на всяко хранене, вечер също, нощем около 2 - 3 пъти. Абеее постоянно. От известно време намаля акането, а тук от два три дена само един път и то следобед. Сутрин не спира да се свива и по - скоро напъва, милото, и не може да се изака, а само пръцка. Давах му Еспумизан, но от снощи не съм давала нищо. Отделно... акото му е по-рядко, като при разтройство и има слуз, днес и вчера даже беше повечко. На някоя от вас да се е случвало или дали поне знаете на какво може да се дължи?

Ние ще даваме проба от акото на лаборатория. Имаме слуз и педиатърката иска да изключи бактерия, въпреки, че е възможно да е от фреша от портокал, който пих.

А сълзи все още не текат, няколко пъти имаше засъхнала следа само на едното око от сълза и това беше.

През деня спи един път 3 часа, в най-добрия случай заспива още веднъж за 1, 2 часа. През останалото време се занимаваме или в столчето за кола (използвам го като шезлонг), или на ръце, или на пелена на леглото, или на повивалника Simple Smile и се кърмим през половин час понякога. Денят ни започва около 6, 7 ч и завършва към 8,9 ч Simple Smile
А вие по колко часа спите? Аз най-много 6 часа  Shocked

Последна редакция: сб, 15 окт 2016, 07:25 от Illy`P

# 504
И аз спя по 9 часа през нощта, понякога и по 2-3 през деня. Беббето спи почтицелия следобят, като се буди само да яде. Абе поспиваме си и двете, не се оплаквам.

# 505
Гери, а ти сигурна ли си, че повръща? Защото има повръщане и връщане на мляко. Второто е напълно нормално. Първото също, но доколкото не е в големи количества, на фонтан и пр. Колко често я уригваш? Да чукна на дърво, моята почти никога не е повръщала. Тази сутрин я приспах мъничко и после я залъгах да суче за успокоение, сега спинка доволна Simple Smile Мисля, че имаше леки болки и затова искаше на рамо. И ние спим много Simple Smile Някои нощи и повече от девет часа. Спинка си при нас, като огладнее ме бута с ръчичка, мушкам й гърда, хапва и заспиваме пак. Сутринта сменям и продължаваме да спим, или пък следобед. При кърменето се отделя хормон, oт който се чувства сънлива и майката Simple Smile
Нейната стая си стои засега.
Гери, за болно гърло - прополки, без ментови (ментата намаля кърмата), парацетамол също може, билковите чайове аз внимавам също, ройбос може, мащерка не  Simple Smile Дано се оправиш бързо!

Последна редакция: сб, 15 окт 2016, 10:25 от Allistra

# 506
Понякога докато яде повръща или връща мляко не знам какво е, когато се урига от вр на вр връща. Но като я сложа да спи примерно след час почва да се криви , да диша тежко и повръща, на фонтан 2 , най много 3 пъти да е повръщала. Сега малко по малко повръща , понеже яде по малко.
Чай пия всеки ден  аз по 2-3 чаши липа обикновено , ама майка взима някакви алпинист, турист и от тях пия. Аз кафе не пия по принцип и затова цял живот чайове. Засега съм добре уж.

# 507
здравейте момичета ,писала съм друг път в темата но без отговор и комуникация,но нищо. Така имам запитване към мамите с бебчета навършели вече два месеца месеца моите бебчета са на 2 месеца и 1 седмица    , колко мл АМ им давате и колко са наддали моите се родиха мънички и се опитвам да им давам по 120мл понякога ги изяждат понякога не ,и с това изхождане малчо си ходи редовно а малката на 2-3 дни като акото и е добре но не мога да разбера защо толкова рядко се изхожда . родиха се с планово секцио на 4.08 --християн-2,320 ,а Ваня-2.800.. сега вече са на по 5 килограма .. а и друго вашите дечица слагате ли ги често по коремчета и държат ли си главичките изправени вече

# 508
Калинка, моето момиченце е точно на месеците на твоите. Изяжда на хранене по 120 мл или аз слагам 110 мч вода и 4 лъжички сухо мляко. Ака точно веднъж на ден рядко ако. Случвало се е да не се изака по един ден, като видя, че това е така давам една идея по-топло млечице и резултатът е наяве след 2 до 3 часа. Вечер имаме баня към 21-22 часа хапва последно, спи, събужда се в 02:30 и тогава и давам 60 мл с две лъжички сухо мляко и така спи до към 06-08:00 всеки път различно. Използвам Лактана НА1 и даже сега се чудя да минавам ли на Лактана Био. Ти с какво мляко си?
Пропуснах да ти напиша - роди се 4100 и наддава по килограм на месец. Мисля, че е съвсем нормално.

# 509
Калинка, моето момиченце е точно на месеците на твоите. Изяжда на хранене по 120 мл или аз слагам 110 мч вода и 4 лъжички сухо мляко. Ака точно веднъж на ден рядко ако. Случвало се е да не се изака по един ден, като видя, че това е така давам една идея по-топло млечице и резултатът е наяве след 2 до 3 часа. Вечер имаме баня към 21-22 часа хапва последно, спи, събужда се в 02:30 и тогава и давам 60 мл с две лъжички сухо мляко и така спи до към 06-08:00 всеки път различно. Използвам Лактана НА1 и даже сега се чудя да минавам ли на Лактана Био. Ти с какво мляко си?
Пропуснах да ти напиша - роди се 4100 и наддава по килограм на месец. Мисля, че е съвсем нормално.
първия месец бяхме на преНАН а сега са на аптамил 1 , от преНАН-а се запичаха ужасно , незнам 120 мл вода към 4 мерителни лъжички , педиатърката така препоръча до преди прегледа на 05.10 им давах по 105 млвода към 3,5 мерителни лъжички нензмам ся на 19 сме за другата ваксина и пак ще питам

Общи условия

Активация на акаунт