Дискова херния - 14

• 195 274
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
И във Варна отпускат определена бройка, и невролога решава ... Отпускат 2-3 направления за ЯМР на тримесечие, поне така са ми казвали.
Преди време тък пишеше едно момиче, falath, ако чете моля да се включи и да сподели как се справи по време на бременността, и след това ...
Както и някой друг ако има, ще се радвам да сподели.

# 286
Аз не съм чакала за направлението за ЯМР. Неврологът ми събра документите и ми даде направлението. Нито съм ги носила на комисията, нито нищо. Каза вземай и отивай като го погледнах опулено, защото и аз бях чувала, че се чака и става бавно. 3 дни след това ми дадоха час за ЯМР.

# 287
Момичета, много ви благодаря за ценната информация, която сте споделили. Hug Питането ми бе с оглед на факта, че не ми се минаваше наново през всичките занимавки - ходене до личната, после записване за час за преглед при някой невролог, после евентуалното чакане за направление... Излишно е, ако така и така няма да успея да се сдобия с направление за ЯМР. Моят случай не е и чак толкова тежък, което допълнително ме кара да мисля, че при който и лекар да ида, няма да ме вземе на сериозно.

marchеva14, ще питам задължително за доц. Кирова, ако реша да си правя ЯМР в "Токуда". Всъщност, това също е въпрос, който ме вълнува - къде в София е най-добре да си направя ЯМР? Знам, че както апаратурата е важна, така е и от ключово значение кой лекар ще ти разчете изследването. Чела съм, че апаратът в "City Clinic" се води 3-Тесла, което го правело значително по-добър от другите, които са налични в София. Не знам доколко това е истина и доколко - рекламен трик. Rolling Eyes Моля, дайте малко разяснения и по този въпрос. Благодаря! bouquet

# 288
  • гр. София
Гърне без похлупак, имаш ли страх от затворени пространства?

# 289
# 290
  • гр. София
Св. Иван Рилски

# 291
Мерси, а има ли конкретен лекар, на когото да държа именно той да ми разчете изследването? Някой изявено по-добър от останалите? Иначе, за "Св. Иван Рилски" съм чувала само хубави неща.

# 292
  • гр. София
Всички са добри.

# 293
Здравейте. Много ми е зле, и искам да се допитам до вас, защото аз не зная какво да правя. Вчера стоях на отворен прозорец, по едно време усетих, че са ми студени краката, и тази нощ се събудих със болка в кръста, слизаща надолу по краката и схващане на краката. Само права не ме болеше, иначе легнала и седнала, абсурд. Не съм спала цяла нощ от болки, за пръв път ми се случва такова нещо. Личната ми е следобед, а вече и да стоя права не мога. Какво да правя, къде мога да отида в София, да ми бият някаква обезболяваща инжекция или преглед или и аз не знам, вече лошо ми става от болка?

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 11:58 от Lemy

# 294
  • гр. София
Lemy,
Това си е за невролог. Чакаш личната за направление или директно отиваш на частно на невролог. Незнам доколко ще ти обърнат внимание в Пирогов или на спешен кабинет в някоя болница. Не мога да препоръчам невролог, моят е на работа чак във вторник.

# 295
Мерси Жени, от към невролози съм зле с информацията. За Пирогов и аз се чудя, но и аз си мисля, че едва ли ще ми обърнат внимание. Дали нямат спешни кабинети някъде по неврологиите из болниците  Thinking
В Исул пише, че има.

# 296
  • гр. София
Пробвай по тел. в Невромед ВМА. Дано някой от невролозите е на работа сега.

# 297
Жени, мерси за вниманието bouquet

# 298
Здравейте. Много ми е зле, и искам да се допитам до вас, защото аз не зная какво да правя. Вчера стоях на отворен прозорец, по едно време усетих, че са ми студени краката, и тази нощ се събудих със болка в кръста, слизаща надолу по краката и схващане на краката. Само права не ме болеше, иначе легнала и седнала, абсурд. Не съм спала цяла нощ от болки, за пръв път ми се случва такова нещо. Личната ми е следобед, а вече и да стоя права не мога. Какво да правя, къде мога да отида в София, да ми бият някаква обезболяваща инжекция или преглед или и аз не знам, вече лошо ми става от болка?
Здравей Lemy,
Jenist е права, че си за невролог, но докато се добереш до него може да пробваш с някое мазило като Фелоран  форте, което съдържа диклофенак. Има локално обезболяващо действие и на мен ми е помагало назад във времето. За предпочитане е да пробваш без хапчета и инжекции, с оглед на това, че не си имала подобни проблеми досега. Възможно е да е нещо свързано с простуда, но това вече неврологът ще го каже.
Понякога подобни болки се дължат на мускулни схващания и отоци разни и мазилата помагат.
Аз се мажех по 2-3 пъти на ден, като масажирах мястото и така ме отпускаше. 

# 299
Lemy ,какво стана ,намери ли спешен кабинет ,по-добре ли си?

Общи условия

Активация на акаунт