Дискова херния - 14

• 195 115
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • София
На мен ми казаха, че срастванията са неизбежни, но гелът все пак може да ги намали.

# 406
Marcheva14, благодаря много!Като се върна от Велинград ще продължа физиотерапията в Токуда.

# 407
Имам въпрос към ходилите на балнеолечение в Павел баня или другаде - колко време след процедурите усетихте ефект? Веднага или след известен период от време? Аз като се върнах точно беше рязко застудяло и като че ли ми се влоши леко състоянието, та се бях отчаяла. Сега не смея да кажа, но 15-20 дни след това май съм по-добре. Въпреки че всяка вечер правя упражнения, може и от това да е.

# 408
Аз нямам гел, не са ми предлагали. Аз се бях информирала предварително за него, но така и не попитах  Peace

# 409
Имам въпрос към ходилите на балнеолечение в Павел баня или другаде - колко време след процедурите усетихте ефект? Веднага или след известен период от време? Аз като се върнах точно беше рязко застудяло и като че ли ми се влоши леко състоянието, та се бях отчаяла. Сега не смея да кажа, но 15-20 дни след това май съм по-добре. Въпреки че всяка вечер правя упражнения, може и от това да е.
Аз ходя на Павел баня от 11-12 години. Първо два пъти годишно, сега по веднъж. Винаги получавам силни болки, които почват още там. Миналата година ходих септември и като се върнах направих силна криза, но после до февруари бях добре почти не ме е боляло. Ефекта наистина идва след 2-3 седмици. Аз съм с протрузии и кисти на Тарлов, които компресират коренчето и в началото болката беше ужасна 24 часа на ден. Не помагаха нито лекарства, нито колани. Но бях много упорита с Павел баня и физиотерапии....

# 410
Благодаря. Аз там нямах кой знае какъв дискомфорт, само няколко пъти по една-две секунди ме заболя, но като се върнах се поразочаровах. Но ето че минаха двайсетина дена и ...дори не смея да го напиша, но май съм по-добре.

# 411
Полза от Павел Баня няма никаква в това съм убеден ако болките са непоносими по добре се оперирайте при подходящия според вас неврохирург.Това е самата истина.

# 412
Полза от Павел Баня няма никаква в това съм убеден ако болките са непоносими по добре се оперирайте при подходящия според вас неврохирург.Това е самата истина.

В моя случай за съжаление не помага операция. В световен мащаб няма открито лечение. Така че се търси облекчаване.

# 413
  • София
Здравейте отново.
Със съпругата ми все още не можем да решим дали да вземем гел против сраствания. Все пак става въпрос за сума, която ни се струва доста висока, предвид финансовото ни състояние...
......................
Предварително благодаря за отговорите!
Изобщо не ми е давана възможност да мисля, дали да го слагам този гел или не. Просто ми казаха, "гел само" и повече не се повдигна въпрос за нещо друго. Само вие двамата може да решите дали да го поставите или не, но зная че крайната дума има неврохирурга. както последно ви препоръча.

# 414

Не съм съгласна! Това,че при вас не е имало полза,не значи,че при никой няма!

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 20:16 от kiki1000

# 415
  • София
Здравейте,
От около три години ми се появиха много силни болки малко над коляното, отзад и отстрани от външната страна. Правиха ми ЯМР на бедро и на коляно - всичко е нормално. И понеже имам две дискови хернии на L4 r L5 S1, ортопедите казаха - от това са болките. Невролога обаче казва -ами не е типично точно там болка от тези хернии. И така съм си без диагноза, пих НСПВ, инжекции - временно минава, но за 2-3 месеца и пак започва.Вече не мога да пия и лекарства, че имам проблеми със стомаха.
Някой може ли да каже нещо по въпроса и ако може да ми препоръчате добър мануален терапевт в София, че вече тия болки не се търпят.
Болки в кръста нямам изобщо, последно имах лека криза преди година.Боли ме  само  левия крак и то на това "нетипично място" по думите на невролога.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 16:15 от gayia

# 416
Аз имам протрузия на л4 и кисти на тарлов на с1-2. Кризата започна с болки долу в ходилото и кокалчето от външната страна. Дълго време не ми мина, докато един физиотерапевт не предположи, че е от гръбнака. Постепенно болката тръгна нагоре по целия крак отзад и в задната част на коляното. После се включи и слабост и болка в кръста. Тогава направих ямр и излязоха горните неща. Казаха, че е от тях.
Не знам обаче при болка отпред в бедрото може ли да е от дискова херния.
Най-добре да се посети неврохирург.

# 417
Пролетен дъждец, тъй като съм със същата диагноза, коя физиотерапия ти влияе най-добре? При мен за сега съчетание от средно честотни токове(интерферентен ток) и ултразвук

# 418
Здравейте,
От около три години ми се появиха много силни болки малко над коляното, отзад и отстрани от външната страна. Правиха ми ЯМР на бедро и на коляно - всичко е нормално. И понеже имам две дискови хернии на L4 r L5 S1, ортопедите казаха - от това са болките. Невролога обаче казва -ами не е типично точно там болка от тези хернии. И така съм си без диагноза, пих НСПВ, инжекции - временно минава, но за 2-3 месеца и пак започва.Вече не мога да пия и лекарства, че имам проблеми със стомаха.
Някой може ли да каже нещо по въпроса и ако може да ми препоръчате добър мануален терапевт в София, че вече тия болки не се търпят.
Болки в кръста нямам изобщо, последно имах лека криза преди година.Боли ме  само  левия крак и то на това "нетипично място" по думите на невролога.
Аз с подобни болки зад и отстрани на коляното ходих с ямр то до няколко ортопеда. (Обиколих Тони коляното, Мазнейков, друг в Токуда) Накрая след няколко месеца болки, Василев от Царско село каза, че е бурсит и инсерцонит. Правих криотерапия с ток, лазер и гунафореза и нещата се успокоиха.

# 419
Мен ме болеше стъпалото, коляното, отзад на коляното и цялото бедро, ябълката и дупето. Абе по хода на целия нерв. Понякога всичко на веднъж, понякога отделен участък.

Общи условия

Активация на акаунт