Дискова херния - 14

• 194 936
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Аз не се притеснявам от условията, отивам на лечение и за мен е най-важни са процедурите. Но в по-горните постове прочетох, че специалистите са избягали в частните хотели, а останалите ги мързяло да работят. Дано имам късмет!
Снощи бяхме на ресторант и се наложи да седим 4 часа. Въпреки, че станах и се поразходих за малко днес се събудих с доста схванат кръст. Сега след един басейн ми е малко по-добре.

# 526
В Павел баня  само на водата да се оставиш  , пак е добре . Ако приемащият лекар се опита да ти пробута нещо друго , пребори се   за  подводната гимнастика  в басейна и поне   вана /за тангентора  се дърпат - пазят си го за  "наши"/.

# 527
. На мен ми е най-кофти, когато се налага да седя повече, а се чувствам най-добре, когато вървя.
Аз съм точно обратното....все е кофти, няма спор. Като седя или лежа нищо не чувствам, но не мога да стоя повече от 20 минути права - започва да ме дърпа кракът.

# 528
Явно при всеки болките са си индивидуални. Дано се справим с тях!
Ели, благодаря за съвета! А ще ходя по програма Про здраве, тя е с 4 процедури дневно, надявам се да имам 2 водни. А за тангентора мога да попитам дали става с доплащане.
А има ли добри специалисти в Павел баня, при които си струва човек да отиде на частно за една консултация?

# 529
Тангенторът е нож с две остриета. На мен ми казаха  физиотерапевт, че и да ми го предпишат трябва да го откажа. Имал е доста случаи, в които силните струи разместват хернията.

# 530
Аз нямам точно херния, може би съм имала преди години. Сега Л2 и Л3 са приплъзнати един спрямо друг, а дискът между тях е толкова сплескан, че почти липсва. Но и аз се страхувам от разместване. Тангенторите са си силнички, евентуално, ако имат перлена вана, там няма такава силна струя.

# 531

А има ли добри специалисти в Павел баня, при които си струва човек да отиде на частно за една консултация?
Да, д-р Белчо Добрев  - мануална терапия. Чувала съм добри неща и за невролога в Маркони - д-р Минев

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 21:57 от milittana

# 532
Благодаря!

# 533
  • София
Останах с добри впечатления от доктора в ПРО, който ме прие. Отделно срещу 30 лв. отидох и при Минев, който веднага ми препоръча екстензии и като казах, че се притеснявам и търся други варианти, направо щеше да ме изгони. Иначе и на мен предписа каквото и друга потребителка скоро писа - Хондросейф и Зилт и съдоразширяващо.

# 534
Няма какво да те гони Минев, нали си си платила за консултацията, не му искаш пари назаем. Имаш право да откажеш предлагания от него вариант при всички положения. На мен например екстензия ми е забранена от неврохирург - как така ще ме притискат за нея? Аман от авторитарни авторитети.....

# 535
А в кои случаи се предполага, че може да помогне екстензията? Знам, че мненията са много противоречиви, но все пак.
На мен ми е забранена мануалната терапия, защото имам много мобилни стави, слаби връзки, в следствие на което предполагам е станало приплъзването. Та в този ред на мисли ми се струва, че една екстензия би била опасна, но това са мои разсъждения

# 536
  • София
Тангенторът е нож с две остриета. На мен ми казаха  физиотерапевт, че и да ми го предпишат трябва да го откажа. Имал е доста случаи, в които силните струи разместват хернията.
Точно!!!!!!!!!!!

# 537
Lucky duck
МЕХАНИЗМИ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ПРИ ЕКСТЕНЗИРАНЕ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ.
Механичната тракция на гръбначния стълб води до съответна реакция на ставно-лигаментарните формации и интервертебралния диск. Получава се мобилизация на ставите в екстензирания сегмент, разширение на интервертебралните пространства и отвори, с което се подобрява нарушената циркулация в тези зони,създават се условия за репониране на мигрирал фрагмент на дисков пролабс по силата на аспирационния механизъм. Освен това тракцията изпъва задния надлъжен  лигамент, като създава центрипитална сила, която подпомага репонирането на протузията, доказано от de Seze още през 1951 г.

Това го копирах от статия. Искам да допълня, че екстензии не се правят след операция, при халтави стави, остеопороза и други по преценка на лекуващия лекар. При кисти на Тарлов, както е при мен, абсолютно е противопоказано...

# 538
Благодаря ти! Аз отивам за първи път на Павел баня. И взех да разсъждавам, ако ми предложат такова нещо дали да приема.
Това си е по-сериозно разтягане на гръбнака. Преди години един кинезитерапевт ми беше дал упражнения и едното беше висене на двете ръце за няколко секунди със залюляване. То е на същия принцип като в случая се използва тежестта на тялото. На мен това много ми е помагало. Ако съм вдигнала тежко или по някаква друга причина съм усетила дискомфорт в кръста съм го използвала като първа помощ.
Ако проблемът е в горната част на гръбнака се прави много бавно и плавно навеждане и човекът стои отпуснат за да може тежестта на главата, която е около 6 кг да изтегли гръбначния стълб.

# 539
С малка медианна херния съм без други странични заболявания и неврохирурзи ми забраниха екстензиите в Павел Баня.Майка ми обаче отиде с херния и две протрузии...след 5-6 месеца прави ЯМР протрузии НЯМА. Не знам как става това нещо, ямр не ги показа.

Общи условия

Активация на акаунт