Дискова херния - 14

• 194 928
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • На планетата земя
С малка медианна херния съм без други странични заболявания и неврохирурзи ми забраниха екстензиите в Павел Баня.Майка ми обаче отиде с херния и две протрузии...след 5-6 месеца прави ЯМР протрузии НЯМА. Не знам как става това нещо, ямр не ги показа.

Ами много е важно дали прави ЯМР на едно и също място,иначе не е невъзможно, и при мен едната протрузия се прибра напълно,другата дето ме тормози  частично.Само дето ме съмнява да е от екстензиите при майка ти.

# 541
Преди Павел Баня беше ходила на скенер и там имаше 2 протрузии. В тия 5-6 месеца нищо не е правила. Преди да отиде на озонова инжекция в Гръбначен център и искаха ямр и беше много изненадана , точно ямр не ги показа.Освен от екстензиите не знам от др . какво  може да е. Аз не бих рискувал засега, но виж на още един озон бих отишъл до година,че сега ще се плаща.Спаси ме от кризата, а сега като не е криза може да се получат нещата. Един приятел 2-ра година си кара живота след два озона.

# 542
По-малките хернии/протрузии не е толкова странно да се приберат сами, не е нужно да са правени каквито и да е процедури.

# 543
g
По-малките хернии/протрузии не е толкова странно да се приберат сами, не е нужно да са правени каквито и да е процедури.
Дай боже...така ми казаха ,че ако печеля време ще се прибере. Дискът ми потъмнял и започнала да съхне, но не  се знае кога ще ми падне пердето. Grinning

# 544
Благодаря ти! Аз отивам за първи път на Павел баня. И взех да разсъждавам, ако ми предложат такова нещо дали да приема.
Това си е по-сериозно разтягане на гръбнака. Преди години един кинезитерапевт ми беше дал упражнения и едното беше висене на двете ръце за няколко секунди със залюляване. То е на същия принцип като в случая се използва тежестта на тялото. На мен това много ми е помагало. Ако съм вдигнала тежко или по някаква друга причина съм усетила дискомфорт в кръста съм го използвала като първа помощ.
Ако проблемът е в горната част на гръбнака се прави много бавно и плавно навеждане и човекът стои отпуснат за да може тежестта на главата, която е около 6 кг да изтегли гръбначния стълб.

Ние имаме шведска стена в къщи и ММ започна да прави такива упражнения - хваща се в горната част на стената, после пуска единия крак да виси и внимателно и другия. Казва, че се чувства добре след това.
Ще му кажа да пробва и това със залюляването на лоста в двора Simple Smile

# 545
  • гр. София
Тангенторът е нож с две остриета. На мен ми казаха  физиотерапевт, че и да ми го предпишат трябва да го откажа. Имал е доста случаи, в които силните струи разместват хернията.
С мен точно това се случи от 1 процедура.

# 546
  • гр. София
Преди Павел Баня беше ходила на скенер и там имаше 2 протрузии. В тия 5-6 месеца нищо не е правила. Преди да отиде на озонова инжекция в Гръбначен център и искаха ямр и беше много изненадана , точно ямр не ги показа.Освен от екстензиите не знам от др. какво  може да е.
По принцип не е коректно да се сравняват резултати на скенер и ЯМР. А иначе промяна може да има дори и без някаква външна намеса. Нали все на това се надяваме. Simple Smile

# 547
Преди Павел Баня беше ходила на скенер и там имаше 2 протрузии. В тия 5-6 месеца нищо не е правила. Преди да отиде на озонова инжекция в Гръбначен център и искаха ямр и беше много изненадана , точно ямр не ги показа.Освен от екстензиите не знам от др . какво  може да е. Аз не бих рискувал засега, но виж на още един озон бих отишъл до година,че сега ще се плаща.Спаси ме от кризата, а сега като не е криза може да се получат нещата. Един приятел 2-ра година си кара живота след два озона.
Можеш ли да дадеш цени на интервенцията с озон за едно ниво/диск? Искаш да кажеш,че от следващата година ще се покрива от здравната каса?

# 548
Какъв е редът за записване за физиотерапия в Токуда? Само нагревки ли правят или има и кинезитерапевт, който да покаже упражнения и т.н.?

BUBA, при теб протрузията от какво се прибра?

# 549
Здравейте на всички.Следя ви от известно време.Искам да ви кажа някой неща:
1.Д-р.Стоев и гръбначен център са мушенници и не стават(поне озоновата нуклиотомия).Това ми правиха пролета.Показват ти един диск на някакъв човек,на който му се е прибрала малко хернията,и те карат да опиташ.Пълна тъпотия.А те взимат пари от касата като за операция.
2.От всичко прочетено тук,оправията е само операция(за пълно излекуване)или противовъзпалителни(Discus-инжекция и Atrosan-хапчета).Всичко друго:павел баня,разтягане,свиване,йога и тем подобни са тинтири минтири.
Аз съм с дискова херния от 1 година.Всичко това съм го преживял(1месец на легло,ходене по неврохирурзи,стероидни и т.н.лекарства).
Единственото нещо което ми помага е Дискуса,и това сега което вземам-Atrosan-хомеопатични хапчета и за сега съм добре.действието им започва след втората седмица.Дано съм бил полезен.

# 550
Този атрозан откъде го взимаш?

# 551
  • София
Какъв е редът за записване за физиотерапия в Токуда? Само нагревки ли правят или има и кинезитерапевт, който да покаже упражнения и т.н.?
.......................
С направление от ЛЛ. Отиваш, записваш се, минаваш евентуално през доктор, той назначава разни процедури и започваш. В началото имаш до теб и рехабилитатор, който ти показва, после те отвява и продължаваш сама/сам. Може и сам да си плащаш по 5 лв на ден и да ползваш всички уреди.
Само да споделя, че в Германия физиотерапията е изцяло по здрв. каса и е най-малко 4 седмици, после и балнеолечение пак по здрв. каса и е най-малко 6 седмици. Боже, кога ще ги стигнем.... newsm78

# 552
Ами няма да ги стигнем явно. Разговарях с една жена с 4 ДХ, която с адски болки се е оправила само с физиотерапия, но не за 10 процедури, а е направила 40 - толкова е преценила физиотерапевтката. Аз ще опитам по каса поне за първите 7 или 10, после....ще изваждам, както за всичко досега. ЗК не е разбрала, че имам такъв здравословен проблем. Всичките ми прегледи и лечения са били финансирани или от фонд, или от мен, вкл и ЯМР  Mr. Green

# 553
  • гр. София
https://www.aptekapromahon.com/avogel-c-277_3542/avogel-atrosan- … D0%B8-p-7370.html

Това ли Атрозан-а, за който пише Тими?

# 554
Ами аз започнах да пия Зиил Т - поне него го намирам без проблем и не е скъп. Дано да има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт